Nyheter

Språk, kultur och kommunikation i period III

Du kan se hela utbudet i Sisu, men här är några rekommendationer.
Observera att din kursregistrering i Sisu endast kan accepteras när du lägger till en kurs i din ISP eller ändrar kursversionen! (Om du ändrar versionen efter att du redan har försökt anmäla dig till kursen uppdateras inte registreringen automatiskt och du måste registrera dig till kursen på nytt.)

Engelska

A brand new C1-level English course for bachelor's students in period III

LC-1123 Industrial Communications - open to all bachelor's students from all schools

Interkulturell kommunikation

LC-0610 Intercultural Communication 11.1.-22.2.2024

This course is for all those who want to build up critical awareness and effective communication skills to become an ethical intercultural communicator working in a diverse workplace.

Portugisiska

Portugisiska 2 LC-3120 Komplettering av språkets grundstrukturer och utvidgning av vardagslivets basvokabulär, tillägnande av grundläggande terminologi inom affärslivet, att klara av de vanligaste situationerna i vardags- och arbetslivet, introduktion till seder och bruk.

Ryska

Kontaktundervisning eller online

Ryska 1 LC-8511 Efter slutförd kurs behärskar du de kyrilliska bokstäverna och grundprinciperna för uttalet och intonationen. Du klarar de allra vanligaste muntliga kommunikativa situationerna i arbets- och vardagslivet och känner till seder och bruk i anknytning till dem. Du kan berätta om dig själv och skriva enkla skriftliga meddelanden med hjälp av hjälpmedel.

Ryska 3 LC-8533 Efter genomförd kurs är du medveten om skillnaderna i din egen och rysk tilltalskultur och kan dra nytta av uttryck du lärt dig i kommunikationssituationer.

Ryska 5 LC-8555 Mer omfattande muntlig och skriftlig övning av vanliga kommunikationssituationer, hörförståelse och simulering av verkliga situationer, t.ex. mottagning av företagsgäster. Du håller en mycket simpel presentation. Att uttrycka tid på ryska och mer omfattande övning av rörelseverb.

Ryska 8 Branschspecifik ryska LC-8583 På kursen fördjupar sig deltagarna självständigt i ett ämne inom det ekonomiska eller tekniska området eller området konst och design genom aktuella vetenskapliga texter. Under kursen utarbetas skriftliga referat utgående från ett överenskommet material och hålls ett muntligt föredrag med betraktande av de krav som situationen och texttypen ställer.

Spanska

Spanska 4 LC-2340 Utvidgning av grammatikaliska strukturer, i synnerhet tidsformerna för förfluten tid och att tala om framtiden. De grundläggande strukturerna och den grundläggande terminologin utvidgas. Att berätta om vardagliga ting.

Spanska 7a LC-2371  Vi utvecklar våra språkliga färdigheter och lär oss mera om kulturen. På kursen behandlas i synnerhet nyheter och medier, samhällelig reklam, konstupplevelser samt historia och litteratur. 

Svenska

Hej! 

I tredje perioden fortsätter studier i svenska för arbetslivets behov. Välj den studiemetod som passar dig bäst och lär dig att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska. Vi ses på kurserna!

När du har finska som modersmål/skolbildningsspråk, får du börja med att göra ett nivåtest för att hitta den kurs och studiemetod som passar dig bäst.

Nivåtestet hittar du på MyCourses med sökordet "ruotsin lähtötasotesti + ENG, CHEM, ELEC, SCI, ARTS or BIZ" beroende på din studieinriktning.

En periods kurs, antalet poäng i nivåtestet 25+

Två perioders kurser, antalet poäng i nivåtestet 16–24.

FLEX-grupper för studenter med inlärningssvårigheter, t.ex. dyslexi osv.

Kurser för alla Aalto-studerande

Ge respons på sidan

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Student guide illustration, language and communications studies
Studier Publicerat:

Språk, kultur och kommunikation i period IV

Språkcentret erbjuder ett brett utbud av kurser i period IV.
Plate of food with wooden spoons
Studier Publicerat:

Restaurangerna under strejken 14. – 15.2.2024

Öppettider och lunchmenyer kan vara begränsade på grund av strejken.
A Bloc yläaula_Tuomas Uusheimo
Studier Publicerat:

Strejkerna 14–15.2 påverkar studierna och tjänsterna för de studerande

Strejkerna som pågår 14–15.2 kan påverka undervisningen beroende på lärare.
Ryhmä ihmisiä työskentelee hackathonissa
Samarbete, Studier Publicerat:

Tjäna ECTS och lär dig hållbart entreprenörskap på Solve the SDGs hackatonet

Hållbarhetshackathon Solve the SDGs, som ordnas av Aalto Ventures Program och Junction, ordnas i år 22–24.3.