Uutiset

Kieliä, kulttuuria ja viestintää III periodissa

Koko tarjonnan näet Sisusta, mutta tässä joitakin tärppejä.

Muistathan, että kurssi-ilmoittautumisesi Sisussa voidaan hyväksyä vain, kun lisäät opintojakson HOPSiisi tai vaihdat opintojakson version! (Jos vaihdat version sen jälkeen, kun olet jo yrittänyt ilmoittautua kurssille, ilmoittautuminen ei päivity automaattisesti, vaan sinun täytyy käydä rekisteröitymässä kurssille uudelleen.)

Alla näet Aallon oman kieli- ja viestintätarjonnan, mutta tutustu 7.12. alkaen myös kivita.fi-sivustoon. KiViTa on pääkaupunkiseudun korkeakoulujen kielten ja viestinnän yhteistyöhanke, jonka kieli- ja viestintätarjottimelta löydät joitakin Aallon mutta myös muiden pk-seudun korkeakoulujen järjestämiä kursseja, joille voit osallistua!

Englanti

A brand new C1-level English course for bachelor's students in period III

LC-1123 Industrial Communications - open to all bachelor's students from all schools

Espanja

Kolmannessa periodissa espanjan kielessä olisi tarjolla mm.:

LC-2340 Espanja 4 Kieliopillisten rakenteiden laajentaminen, erityisesti menneen ajan aikamuodot ja tulevaisuudesta kertominen. Perusrakenteiden ja -sanaston määrää laajennetaan. Arkielämän asioista kertominen.

LC-2371 Espanja 7a Tällä kurssilla opiskelija oppii lisää kielitaitoa ja kulttuuria. Erityisesti käsitellään uutisia ja tiedotusvälineitä, yhteiskunnallista mainontaa, taiteen kokemista sekä historiaa ja kirjallisuutta.

Intercultural Communication 

LC-0610 Intercultural Communication 11.1.-22.2.2024

This course is for all those who want to build up critical awareness and effective communication skills to become an ethical intercultural communicator working in a diverse workplace.

Portugali

Tervetuloa portugalin kursseille! Portugalin kielessä kolmannessa periodissa olisi tarjoilla:

Portugali 2 LC-3120 Kielen perusrakenteiden täydentäminen ja arkielämän perussanaston laajentaminen, suppean taloussanaston omaksuminen ja arki- ja työelämän tavallisimmista asioimistilanteista selviytyminen sekä tapakulttuuriin tutustuminen.

Ruotsi

Hej! 

Kolmosperiodissa jatketaan ruotsin opiskelemista työelämän tarpeisiin. Valitse itsellesi sopivin toteutustapa ja opit kommunikoimaan suullisesti ja kirjallisesti ruotsiksi. Vi ses på kurserna!

Aloita tekemällä lähtötasotesti sinulle sopivan opintojakson ja toteutustavan kartoittamiseksi. Huomaathan, että lähtötasotestin voit tehdä vain kerran, joten tee testi kerralla alusta loppuun ja huolellisesti. Lähtötasotestistä saamasi pistemäärä määrittää sen, minkä pituiselle ja tyyppiselle kurssitoteutukselle sinut ohjataan.

Lähtötasotesti löytyy MyCoursesista hakusanoilla "Ruotsin lähtötasotesti + ENG, CHEM, ELEC, SCI, ARTS tai BIZ" omasta koulutusalastasi riippuen. Huomaathan, että kurssien ja tenttien vastuuopettajat tarkistavat pistemääräsi todenmukaisuuden MyCoursesista ennen kurssi- ja tentti-ilmoittautumisten hyväksymistä. Ilmoita siis Sisussa ja MyCossa lähtötasotestistä saamasi pistemäärä rehellisesti resurssien säästämiseksi!

Yhden periodin pituiset perustason opintojaksot, lähtötasotestistä pisteitä 25+

Kahden periodin pituiset perustason opintojaksot, lähtötasotestistä pisteitä 16–24.

Kahden periodin pituisista opintojaksoista erikseen myös FLEX-ryhmä opiskelijoille, joilla todettu oppimiseen vaikuttavia haasteita, esim. dysleksia tai ryhmätilanteisiin ja esiintymiseen liittyvä jännitys jne.

Kaikkien korkeakoulujen opiskelijoille suunnatut opintojaksot

Suomi

LC-7010 Finland Studies MOOC (1 op.)

Finland Studies MOOC on avoin verkkokurssi ja sen tarkoituksena on tarjota lähtökohdat opiskeluun suomalaisissa yliopistoissa. Kurssi on suunniteltu erityisesti kansainvälisille opiskelijoille ja Suomeen opettamaan tuleville opettajille sekä niille, jotka haluavat tietää lisää suomalaisista yliopistoista. Kurssi on avoinna kaikille osallistujille Aalto OpenLearning -alustalla 13.4.2023 asti.

Venäjä

Lukuvuonna 2023-2024 kaikki venäjän kurssit tarjotaan hybridiopetuksena, voit olla paikan päällä tai osallistua Zoomin kautta. Tervetuloa innostaville kursseillemme!

 Venäjä 1 LC-8511 Kurssin suoritettuasi hallitset kyrilliset kirjaimet ja ääntämisen sekä intonaation perusperiaatteet. Selviydyt kaikkein tavallisimmissa suullisissa viestintätilanteissa ja tunnet niihin liittyvää tapakulttuuria. 

Venäjä 3 LC-8533 Kurssin suoritettuasi tiedostat oman ja venäläisen puhuttelukulttuurin erot ja osaat hyödyntää oppimiasi ilmaisuja viestintätilanteissa. 

Venäjä 5 LC-8555 Tavanomaisten viestintätilanteiden laajempi suullinen ja kirjallinen harjoittelu, kuullunymmärtämistä ja aitojen tilanteiden mallintamista, mm. vieraiden vastaanottaminen. Hyvin yksinkertaisen esitelmän pitäminen. Venäjän ajan ilmaisujen ja liikeverbien laajempi harjoittelu.

Venäjä 8 Alakohtaista venäjää LC-8583 Kurssilla perehdytään itsenäisesti talouden, tekniikan tai taiteen ja suunnittelun alaan liittyvään aiheeseen ajankohtaisten tieteellisten tekstien avulla. Kurssin aikana laaditaan kirjallisia referaatteja sovitun materiaalin perusteella ja pidetään suullinen esitelmä tilanteen ja tekstilajin vaatimukset huomioiden.

Viestintä ja vuorovaikutus

LC-0530 Esiintyminen ja jännityksen hallinta (opetus englanniksi), 2-3op, 12.1.-16.2. perjantaisin klo 14.15.-    

LC-0224 Neuvottelutaito (opetus suomeksi), 2-3 op, 17.1.-14.2. keskiviikkoisin klo 12.15-16.15.   

LC-0320 Esiintymistaito  (opetus englanniksi), 3 op, 8.1.-12.2. maanantaisin klo 12.30-17.15. 

LC-0550 Viestintä ja vuorovaikutustaidot (opetus englanniksi), 2-3 op, 8.1.-12.2. maanantaisin klo 12.30-15.45. 

LC-0510 Konferenssiesiintyminen  (opetus englanniksi), 1 op, 23.1.-6.2. tiistaisin klo 12.15-15.30 

 Kaikki kurssit ovat käytännönläheisiä harjoituskursseja. Tervetuloa!  

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Picture of the themes of this course
Opinnot Julkaistu:

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) neljännessä jaksossa

Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään 4. jaksossa suomeksi ja englanniksi!
Student guide illustration, language and communications studies
Opinnot Julkaistu:

Kieliä, kulttuuria ja viestintää IV periodissa

Kielikeskuksessa on neljännessa periodissa taas tarjolla monipuolisesti kielten, kulttuurin ja viestinnän kursseja.
Plate of food with wooden spoons
Opinnot Julkaistu:

Ravintolat lakon aikana 14. – 15.2.2024

Aukioloajoissa ja lounasvalikoimissa saattaa olla lakon takia supistuksia.
A Bloc yläaula_Tuomas Uusheimo
Opinnot Julkaistu:

14. –15.2. pidettävien lakkojen vaikutus opiskeluun ja opiskelijoiden palveluihin

14. –15.2. pidettävät lakot saattavat vaikuttaa opetuksen järjestämiseen opettajasta riippuen.