Nyheter

Hälsostig på Otnäs campus

Teman för den femdelade hälsostigen är iakttagande av känslor, en vårdande relation till naturen, kroppslighet, avslappning och återhållsamhet. Stigen öppnades den 19 april 2023 som en del av dagen för psykisk hälsa bland studerande.
Path in the Laajalahti nature area
Foton: Aalto-universitetet / Mikko Raskinen

”Den här hälsostigen är en andningspaus som förenar rörelse, omgivande campusnatur och reflektion. I den ingår ett flertal ställen som kan fungera som enskilda delar eller som bildar en helhet. Det går att vandra längs stigen tillsammans med andra eller ensam”, säger idégivarna Sanni Saarimäki, studiepsykolog, och Anu Morikawa, präst på Aalto.

Syftet med hälsostigen är att sänka tröskeln för att ta en liten promenad utomhus mitt under studie- eller arbetsdagen. 

Avstressande stig för hela gemenskapen 

Ljudlandskapet på campus varierar från trafikbuller till fågelsång. På samma sätt kan det psykiska landskapet vara lugnt, blåsigt eller till och med stormigt – beroende på dag och stund. Stigen inbjuder till att slappna av en stund och till att reflektera över vad stigen och de teman som dyker upp längs med den – iakttagande av känslor, en vårdande relation till naturen, kroppslighet, avslappning och återhållsamhet – väcker.  

De fem delarna som hälsostigen består av ligger på olika håll i de perifera campusområdena. Stigen är öppen för alla. På öppningsdagen kan man få en guidad tur. Avsikten är att gå längs stigen, lyssna till sitt eget mående och göra det i sin egen takt. På egen hand tar hälsostigen cirka 15–20 minuter och syftet är att man inte ska ha bråttom.    

Aapo Pihkala, projektledare för Aalto-universitetets fastigheter, har samordnat den visuella framtoningen på stigen och dess lämplighet med tanke på campusmiljön. Hälsostigen har genomförts tillsammans med Aalto-universitetets välbefinnandeaktörer (studie- och karriärvägledningspsykologerna, studievägledarna, Oasis of Radical Wellbeing och prästerna på Aalto)och olika samarbetspartner (Unisport, SHVS, AUS). Stigen samordnas av Starting Point of Wellbeing som erbjuder studerande vid Aalto handledning och rådgivning med låg tröskel vid utmaningar relaterade till studieförmåga och hälsa.  

Campus hälsostig öppnades den 19 april 2023 på dagen för psykisk hälsa bland studerande. Det nationella temat för dagen är i år återhållsamhet. Dagen för psykisk hälsa bland studerande är en kampanjdag som anordnas av Nätverket för studerandes välmående. Under dagen uppmuntrar man alla att agera för att främja den psykiska hälsan bland studerande.
 
Läs mer om dagen för psykisk hälsa bland studerande (Nyyti)

Starting Point of Wellbeing

Starting Point of Wellbeing erbjuder stöd med låg tröskel i frågor som rör studerandes välbefinnande och studieförmåga. Vi erbjuder stöd och vägledning utan tidsbokning (på nätet eller på plats), kamratgrupper, webbmaterial och individuell vägledning med tidsbokning. Du har tillgång till stöd från Aaltos studie- och karriärpsykologer, studievägledare, Aalto-prästerna, en speciallärare och ett nätverk av etablerade aktörer som främjar studerandes välbefinnande. Välkommen – vi finns här för dig.

Mer om stigen
Logo av Starting Point of Wellbeing

Nyheter

kuva break prosta eri laitteilla
Campus, Universitetet Publicerat:

Break Pro pausgymnastikprogram lägger till rörelse i vardagen - nya videor i urvalet nu!

Den uppdaterade (2024) versionen har en hel del nya funktioner och intervallträningsvideor - så det är värt att ladda ner den nya versionen för ditt välbefinnande!
""
För Aalto-gemenskapen Universitetet Publicerat:

Träna med UniSports sommarträningskort till specialpris!

UniSports sommarträningskort ger dig möjligheten att träna till ett rabatterat pris under juni och juli. UniSports sommarkort ger dig tillgång till UniSports säsongskortstjänster och onlinekurser, så att du kan träna flexibelt var du än befinner dig.
""
För Aalto-gemenskapen Universitetet Publicerat:

Pausgympamånaden är här - motionera och delta i en utlottning!

Under pausgympamånaden påminner vi varandra om vikten av att ta pauser och röra på oss under hela dagen.
Two students watching measurements from a computer
Studier Publicerat:

Programmet Health Technology Engineering ger färdigheter att utveckla innovativa tekniska lösningar på hälsorelaterade problem

Det nya magisterprogrammet kombinerar tekniskt kunnande och praktisk förståelse för hälsofrågor.

Ge respons på sidan

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Poikkeustilanne-kuvitus
Campus, Undantagssituationer, Universitetet Publicerat:

Förändringar under sommaren på Aalto-universitetets metrostation

Aalto-universitetets metrostations renoveringsarbete kommer att stänga ingångar under sommaren 2024.
Piano Top Loungessa
Campus, Samarbete, Studier, Universitetet Publicerat:

Studenterna bestämde: två gemensamma pianon anlände till campuset

Vinnaren av Aalto-universitetets studenternas inkluderande budget är gemensam piano.
Aalto universitetet, Squad studenter, maj-2023. Foto: Aleksi Poutanen
Studier Publicerat:

Ansökningstiden för priset Master's Award in Development Studies har nu öppnats

Ansökningstiden för priset Master's Award in Development Studies för år 2024 pågår fram till den 15 augusti 2024. Genom priset vill UniPID, universitetens nätverk för utvecklingssamarbete, och Föreningen för utvecklingsforskning FSDR ge erkännande för och belöna exceptionellt förtjänstfulla lärdomsprov på magisternivå vid UniPID:s medlemsuniversitet.
Student guide illustration, language and communications studies
Studier Publicerat:

Språk, kultur och kommunikation i augusti

Språkcentret erbjuder kurser i augusti.