Hyvinvointireitti Otaniemen kampuksella
”Tämä hyvinvointireitti on hengähdystauko, joka yhdistelee liikettä, ympäröivää kampusluontoa ja mietiskelyä. Se sisältää useamman pisteen, jotka toimivat sekä yksittäin että kokonaisuutena, ja sen voi kiertää yhdessä toisten kanssa tai itsenäisesti”, toteavat reitin ideoitsijat opintopsykologi Sanni Saarimäki ja Aalto-pappi Anu Morikawa.
Hyvinvointireitin on tarkoitus madaltaa kynnystä lähteä kesken opiskelu- tai työpäivän pienelle kävelylle ulkoilmaan.
Kiireetön reitti koko yhteisölle
Kampuksen äänimaisema vaihtelee liikenteen äänistä lintujen lauluun. Samoin oma mielenmaisema voi olla tyyni, tuulinen tai vaikka myrskyisä – päivästä ja hetkestä riippuen. Reitti kutsuu hellittämään hetkeksi ja pohtimaan, miltä kulkeminen ja matkan varrella esiin nousevat teemat - tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta - nostavat esiin.
Hyvinvointireitin viisi kohdetta sijaitsevat eri puolilla kampuksen ulkoalueita. Reitti on kaikille avoin. Avajaispäivänä reittiä voi kulkea ohjatusti. Reitillä kuljetaan omaa oloa kuunnellen, omaan tahtiin. Hyvinvointireitti kestää noin 15-20 minuuttia, sillä reitillä ei ole tarkoitus pitää kiirettä.
Reitin visuaalisen ilmeen ja kampusympäristöön sopivuutta on koordinoinut Aalto-yliopistokiinteistöjen projektipäällikkö Aapo Pihkala. Hyvinvointireitti on toteutettu yhdessä Aalto-yliopiston hyvinvointitoimijoiden (opinto- ja uraohjauspsykologit, opinto-ohjaajat, Oasis of Radical Wellbeing ja Aalto-papit) ja yhteistyökumppaneiden (Unisport, YTHS, AYY) kanssa. Reittiä koordinoi Starting Point of Wellbeing, joka tarjoaa Aallon opiskelijoille matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa opiskelukykyyn ja hyvinvointiin liittyvissä haasteissa.
Kampuksen hyvinvointireitti avattiin 19.4.2023 opiskelijoiden mielenterveyspäivänä, jonka valtakunnallinen teema oli kohtuus. Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on opiskelijoiden hyvinvointiverkoston järjestämä kampanjapäivä, jolloin nostetaan esiin opiskelijoiden mielenterveystilannetta ja kannustetaan kaikki toimimaan opiskelijoiden mielenterveyden edistämiseksi.
Lue lisää opiskelijoiden mielenterveyspäivästä (Nyyti)
Starting Point of Wellbeing
Starting Point of Wellbeing tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen ohjausta hyvinvointiin ja opiskelukykyyn liittyvissä asioissa. Tältä sivulta löydät tietoa mm. ajanvarauksettomasta drop-in ohjauksesta, tapahtumista, asiantuntijoiden ajanvarauksellisesta ohjauksesta ja kampuksen hyvinvointireitistä.
Uutisia
Tutkimus: Sikeästi nukuttu yö ja kova treeni näkyivät aivoissa jopa kahden viikon päästä
Aalto-yliopiston ja Oulun yliopiston tutkijat seurasivat yhden ihmisen arkea viiden kuukauden ajan aivokuvausten, puettavien älylaitteiden sekä älypuhelintietojen avulla. Tutkimus oli osa Aalto-yliopiston tutkija Ana Trianan väitöskirjatyötä. Triana oli samalla oman tutkimuksensa kohde.Ratkaisukeskeinen coaching työhyvinvointisi tueksi - viikottain aikoja tarjolla!
Ratkaisukeskeinen coaching työhyvinvointisi tueksiAivo- ja kehomittaukset viedään laboratoriosta puistoon – tavoitteena on tunnistaa dementiariski aiempaa varhemmin
Aalto-yliopiston tutkijat Shrikanth Kulashekhar ja Hanna Renvall ovat saaneet Vaikuttavuussäätiöltä rahoituksen kehittääkseen diagnostiikkaa dementiariskin varhaiseen tunnistamiseen. Tarve on suuri, koska maailmanlaajuisesti muistisairaita on vähintään noin 50 miljoonaa, ja määrän odotetaan tuplaantuvan seuraavan 20 vuoden aikana.Ota taukojumppa tavaksi!
UniSport tarjoaa monipuolisia taukoliikuntapalveluita, jotka tekevät liikkeen lisäämisestä arkeen vaivatonta. Hyödynnä valmista taukoliikuntakalenteria ja tee tauoista osa päivääsi – kalenterin avulla on helppo luoda itselle sopiva rutiini. Voit myös vaikuttaa taukoliikuntapalveluiden kehittämiseen vastaamalla kyselyyn.- Julkaistu:
- Päivitetty: