Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Rankingit

Koulumme opetus, tutkimus ja luova työ on korkeatasoista, kansainvälisesti arvostettua ja laajasti tunnustettua.
Students at a flipchart writing

Monet laitoksemme ovat kansainvälisten rankingien kärjessä vuodesta toiseen. Aalto-yliopiston taide ja muotoilu (art and design) sijoittui alana kuudenneksi maailmassa vuoden 2021 kansainvälisessä QS World University Rankings -yliopistovertailussa. QS:n alakohtaiset vertailut painottavat sekä yliopiston mainetta akateemisen maailman ja työnantajien keskuudessa että tutkimusjulkaisuja ja niiden keräämiä viittauksia. Näiden osatekijöiden merkitys tuloksessa vaihtelee eri aloilla. Vertailuissa oli mukana 51 tieteenalaa 1 452 yliopistosta ympäri maailmaa.

Arkkitehtuurin laitoksemme on arvioitu Suomen parhaaksi ja se kuuluu maailman 50 parhaan (42.) arkkitehtuurikorkeakoulun joukkoon (QS 2021). Laitoksen ja akateemisen henkilöstön projektit ovat saaneet useita kotimaisia ja kansainvälisiä tunnustuksia, viimeisimpinä Finlandia-palkinnon (2018) ja ArchDailyn Building of the Year -palkinnon (2018).

Vuonna 2019 The Business of Fashion arvioi muodin kandidaatin koulutusohjelmamme maailman parhaiden joukkoon. Muodin ja valokuvauksen koulutusohjelmiemme opiskelijoita palkittiin arvostetuilla Hyères Fashion and Photography -festivaaleilla vuonna 2019, kuten useina aikaisempinakin vuosina. Muodin opiskelijamme voittivat kärkisijoja festivaaleilla seitsemänä vuonna peräkkäin.

Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitos kouluttaa suomalaisen elokuvateollisuuden ammattilaisia. Vuonna 2017 opiskelijoidemme ja akateemisen henkilöstömme yli 40 elokuvatuotannosta kolmasosa palkittiin alan keskeisillä kansainvälisillä foorumeilla. Meiltä valmistuneiden ja nykyisten opiskelijoidemme elokuvia nähdään säännöllisesti kansainvälisillä festivaaleilla ja kilpailuissa.

Lue lisää Aalto-yliopiston rankingeista

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu