Base Styles/Icons/Pin/Default Created with Sketch. Base Styles/Icons/phone Created with Sketch. Base Styles/Icons/Some/Linkedin/Default Created with Sketch. Base Styles/Icons/Menu/Burger Default Created with Sketch. Base Styles/Icons/Close/Default Created with Sketch. Base Styles/Icons/lock/open Created with Sketch.

Harald Herlin Learning Centre

The Harald Herlin Learning Centre designed by Alvar Aalto serves students, staff and other clients. Dynamic spaces support multidisciplinary teaching, working and research.
Aalto University / Learning Centre / picture: Tuomas Uusheimo

Exceptions in opening hours

  • 24.26.12.18 Closed
  • 27.28.12.18  816
  • 29.12.18 Closed
  • 31.12.18 New Year's Eve 816
  • 1.1.19 New Year's Day Closed
  • 2.4.1.19 816
  • 5.1.19 Closed

Harald Herlin Learning Centre customer service hours: Mon–Thu 9.00–18.00, Fri 9.00–16.00. Tori on the ground floor and the lower floor K are open daily 7.00–24.00 for students and staff members.

About the building

Otaniemi's library building was renovated and it re-opened in Autumn 2016 as a multifunctional and modern Harald Herlin Learning Centre. Dynamic spaces support multidisciplinary new types of learning, research and work. The Harald Herlin Learning Centre and the Undergraduate Centre form one of Alvar Aalto's most important architectural building compilations.

Through digitalisation many library spaces in the Harald Herlin Learning Centre have been converted to different user-oriented services. Services in the learning centre are placed thematically: the protected first floor functions as a a library and reading room, and the ground floor houses Tori with its media walls and cafes. New media services are on the lower floor. The Harald Herlin Learning Centre also houses the Visual Resource Centre with its image bank, studio spaces for recording lectures etc., as well as several study, meeting and exhibition spaces.

The renovation was carried out with respect to the original plan, in cooperation with the National Board of Antiquities and the Alvar Aalto Foundation. The building features beautiful features of Alvar Aalto's design, such as the fan-like shape of the building and the masterful use of indirect light.

There are two charging points for electric cars at the parking lot next to the building.

In the building: