Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto

Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Aalto-yliopistossa

Rakennamme inklusiivista yhteisöä, jossa yhteisömme jäsenet tuntevat yhteenkuuluvuutta ja voivat täysipainoisesti elää työn tai opintojen arkea tasavertaisina.
Kuvassa eri-ikäisiä ja erimaalaisia ihmisiä työskentelemässä yhdessä. Kuva: Aleksi Poutanen

Aalto-yliopiston tavoitteena on tarjota kaikille tasa-arvoinen, yhdenvertainen, monimuotoinen ja inklusiivinen toimintaympäristö, jossa eri tehtävissä olevia ja erilaisen taustan omaavia työntekijöitä ja opiskelijoita kohdellaan tasavertaisesti. Olemme sitoutuneet poistamaan syrjiviä rakenteita ja käytäntöjä yliopiston toiminnasta.

Me kaikki Aalto-yhteisön jäseninä myötävaikutamme yhteisömme tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteen, monimuotoisuuteen ja inkluusioon työmme ja opintojemme arjessa. Kaikki kohtaamisemme kollegoiden, opiskelukavereiden ja kumppaneiden kanssa tarjoavat mahdollisuuden rakentaa inklusiivista kulttuuria.

Aalto-yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2022–2024 – kerro näkemyksesi

Tasavertaisessa ja inklusiivisessa yliopistossa

  1. Kaikilla työntekijöillä on yhdenvertaiset oikeudet, vastuut ja mahdollisuudet henkilökohtaiseen kehittymiseen ja urakehitykseen perustuen akateemisiin tai muihin ansioihin.
  2. Kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa opetuksen, tutkimuksen ja yliopiston toiminnan kehittämiseen.
  3. Kaikkia hakijoita kohdellaan tasavertaisesti rekrytoinneissa, opiskelijavalinnoissa ja opetuksessa. Opiskelijoille tarjotaan tasavertaiset oppimisen mahdollisuudet.
  4. Opiskelijoiden töitä ja tehtäviä arvioidaan selkeästi määriteltyihin ja viestittyihin kriteereihin perustuen määriteltyjä oppimistuloksia tavoitellen, sekä hyödyntäen sovittuja laadukkaita arviointimenetelmiä.
Aallon tapa toimia

Tavoitteet

Aalto-yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma ja D&I (diversity & inclusion)- tiekartta määrittelevät kehittämisen periaatteet ja tavoitteet.

Uutiset

Pride flags
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkimus: HLBT-myönteisiä toimintatapoja noudattavat yritykset toimivat tehokkaasti

Kauppakorkeakoulun ja Vaasan yliopiston uuden tutkimuksen mukaan homo-, bi- ja transsukupuolisten henkilöiden kannalta myönteiset yrityskäytännöt parantavat yritysten suorituskykyä.
A group of people laughing together outside in a tent
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2022–2024 – kerro näkemyksesi

Miten tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja osallisuutta olisi kehitettävä yhteisössämme? Aaltolainen, osallistu valmisteluun jakamalla ideasi keskustelussa Aalto.fi-sivustolla 7.6. mennessä.
dialogue
Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Tervetuloa kolmanteen Unite! Dialogiin 9.3.2021! Virtuaalitapahtuman järjestäjänä tällä kertaa INP Grenoble

Unite! on yksi Eurooppalaiset Korkeakoulut -hankkeen verkostoista, ja sen jäseniä ovat Aalto-yliopiston lisäksi kuusi muuta yliopistoa eri puolilta Eurooppaa. Puolen vuoden välein koko Unite!-yliopistoverkoston henkilöstö ja opiskelijat kokoontuvat Unite! Dialogi -tapahtumaan ja tekevät yhteistyötä Unite!:n eri teemojen ja tavoitteiden parissa.

Järjestyksessään kolmas Unite! Dialogi pidetään virtuaalisesti 8.-10.maaliskuuta 2021, ja sen organisoi ranskalainen kumppaniyliopistomme INP Grenoble. Dialogissa on tällä kertaa tarjolla kaikelle yleisölle avoin tilaisuus, johon ovat lämpimästi tervetulleita nekin, joille Unite! ei ole ennestään tuttu.
Students
Kampus Julkaistu:

Perustieteiden korkeakoulu rahoittaa uusia monimuotoisuutta, syrjimättömyyttä ja tasa-arvoa edistäviä hankkeita

Perustieteiden korkeakoulu on samalla julkaissut tasa-arvosuunnitelman vuodelle 2021.

Tapahtumat

Environmental Engineering. Photo: Mikko Raskinen/ Aalto University

Kestävä kehitys

Aalto-yliopisto on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä osana tutkimusta ja opetusta. Kestävä kehitys on avaintekijä myös kampuksen kehittämisessä ja muussa yliopiston toiminnassa.

Three people walking at campus

Saapuva kansainvälinen henkilöstö

Tällä sivulla on tietoa Aalto-yliopistoon saapuvan kansainvälisen henkilökunnan vastaanottamiseksi. Vastaanottavan laitoksen tai yksikön HR huolehtii, että jokaiselle Aalto-yliopistoon työsuhteeseen tulevalle ulkomaalaiselle henkilölle tehdään Aallon Hosting Agreement.

Palvelut
A bridge by the sea, image shot from the air in the evening. Photo by Aalto University / Aleksi Poutanen

Tehtävä, arvot ja tapa toimia

Tehtävä, arvot ja tapa toimia ohjaavat pitkän aikavälin suuntaamme. Sivulta löydät myös vinkkejä ja inspiraation lähteitä arvopohdintaan omassa työssäsi ja opiskelussasi.

Strategiamme
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu