Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto

Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Aalto-yliopistossa

Rakennamme inklusiivista yhteisöä, jossa yhteisömme jäsenet tuntevat yhteenkuuluvuutta ja voivat täysipainoisesti elää työn tai opintojen arkea tasavertaisina.
Kuvassa eri-ikäisiä ja erimaalaisia ihmisiä työskentelemässä yhdessä. Kuva: Aleksi Poutanen

Aalto-yliopiston tavoitteena on tarjota kaikille tasa-arvoinen, yhdenvertainen, monimuotoinen ja inklusiivinen toimintaympäristö, jossa eri tehtävissä olevia ja erilaisen taustan omaavia työntekijöitä ja opiskelijoita kohdellaan tasavertaisesti. Olemme sitoutuneet poistamaan syrjiviä rakenteita ja käytäntöjä yliopiston toiminnasta.

Me kaikki Aalto-yhteisön jäseninä myötävaikutamme yhteisömme tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteen, monimuotoisuuteen ja inkluusioon työmme ja opintojemme arjessa. Kaikki kohtaamisemme kollegoiden, opiskelukavereiden ja kumppaneiden kanssa tarjoavat mahdollisuuden rakentaa inklusiivista kulttuuria.

Aalto-yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2022–2024 – kerro näkemyksesi

Tasavertaisessa ja inklusiivisessa yliopistossa

  1. Kaikilla työntekijöillä on yhdenvertaiset oikeudet, vastuut ja mahdollisuudet henkilökohtaiseen kehittymiseen ja urakehitykseen perustuen akateemisiin tai muihin ansioihin.
  2. Kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa opetuksen, tutkimuksen ja yliopiston toiminnan kehittämiseen.
  3. Kaikkia hakijoita kohdellaan tasavertaisesti rekrytoinneissa, opiskelijavalinnoissa ja opetuksessa. Opiskelijoille tarjotaan tasavertaiset oppimisen mahdollisuudet.
  4. Opiskelijoiden töitä ja tehtäviä arvioidaan selkeästi määriteltyihin ja viestittyihin kriteereihin perustuen määriteltyjä oppimistuloksia tavoitellen, sekä hyödyntäen sovittuja laadukkaita arviointimenetelmiä.
Aallon tapa toimia

Tavoitteet

Aalto-yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma ja D&I (diversity & inclusion)- tiekartta määrittelevät kehittämisen periaatteet ja tavoitteet.

Uutiset

PoP Sami Itani, Aalto BIZ. Kuva: Ilari Lahtinen
Nimitykset Julkaistu:

Sami Itani aloittaa työelämäprofessorina Kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksella

Hänen erityisalueinaan ovat sosiokulttuurinen kestävyys, monimuotoisuus ja inkluusio.
Pride flags
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkimus: HLBT-myönteisiä toimintatapoja noudattavat yritykset toimivat tehokkaasti

Kauppakorkeakoulun ja Vaasan yliopiston uuden tutkimuksen mukaan homo-, bi- ja transsukupuolisten henkilöiden kannalta myönteiset yrityskäytännöt parantavat yritysten suorituskykyä.
A group of people laughing together outside in a tent
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2022–2024 – kerro näkemyksesi

Miten tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja osallisuutta olisi kehitettävä yhteisössämme? Aaltolainen, osallistu valmisteluun jakamalla ideasi keskustelussa Aalto.fi-sivustolla 7.6. mennessä.

Tapahtumat

Students at workshop

Kestävä kehitys

Aallossa tuotetaan tietoa ja ymmärrystä sekä luodaan ratkaisuja, jotka mahdollistavat hyvinvointia yhden maapallon rajoissa.

Kaksi henkilöä kampuksella.

Eettiset periaatteet - arvot käytäntöön

Eettiset periaatteet (Code of Conduct) muodostavat Aalto-yhteisön kulttuurin perustan, ja toteutamme niiden avulla arvojamme ja tapaamme toimia.

Aalto-yliopisto
Three people walking at campus

Saapuva kansainvälinen henkilöstö

Tällä sivulla on tietoa Aalto-yliopistoon saapuvan kansainvälisen henkilökunnan vastaanottamiseksi. Vastaanottavan laitoksen tai yksikön HR huolehtii, että jokaiselle Aalto-yliopistoon työsuhteeseen tulevalle ulkomaalaiselle henkilölle tehdään Aallon Hosting Agreement.

Palvelut
A bridge by the sea, image shot from the air in the evening. Photo by Aalto University / Aleksi Poutanen

Tehtävä, arvot ja tapa toimia

Tehtävä, arvot ja tapa toimia ohjaavat pitkän aikavälin suuntaamme. Sivulta löydät myös vinkkejä ja inspiraation lähteitä arvopohdintaan omassa työssäsi ja opiskelussasi.

Strategiamme
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu