Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Aalto-yliopistossa

Rakennamme inklusiivista yhteisöä, jossa yhteisömme jäsenet tuntevat yhteenkuuluvuutta ja voivat täysipainoisesti ja elää työn tai opintojen arkea tasavertaisina.
Kuvassa eri-ikäisiä ja erimaalaisia ihmisiä työskentelemässä yhdessä. Kuva: Aleksi Poutanen

Aalto-yliopiston tavoitteena on tarjota kaikille tasa-arvoinen, yhdenvertainen ja inklusiivinen toimintaympäristö, jossa eri sukupuolia, eri tehtävissä olevia ja erilaisten taustan omaavia työntekijöitä ja opiskelijoita kohdellaan tasavertaisesti. Olemme sitoutuneet poistamaan syrjiviä rakenteita ja käytäntöjä yliopiston toiminnasta.

Me kaikki Aalto-yhteisön jäseninä myötävaikutamme yhteisömme tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteen, monimuotoisuuteen ja inkluusioon työmme ja opintojemme arjessa. Kaikki kohtaamisemme kollegoiden, opiskelukavereiden ja kumppaneiden kanssa tarjoavat mahdollisuuden rakentaa inklusiivista kulttuuria.

Tasavertaisessa ja inklusiivisessa yliopistossa

  1. Kaikilla työntekijöillä on yhdenvertaiset oikeudet, vastuut ja mahdollisuudet henkilökohtaiseen kehittymiseen ja urakehitykseen perustuen akateemisiin tai muihin ansioihin.
  2. Kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa opetuksen, tutkimuksen ja yliopiston toiminnan kehittämiseen.
  3. Kaikkia hakijoita kohdellaan tasavertaisesti rekrytoinneissa, opiskelijavalinnoissa ja opetuksessa. Opiskelijoille tarjotaan tasavertaiset oppimisen mahdollisuudet.
  4. Opiskelijoiden töitä ja tehtäviä arvioidaan selkeästi määriteltyihin ja viestittyihin kriteereihin perustuen määriteltyjä oppimistuloksia tavoitellen, sekä hyödyntäen sovittuja laadukkaita arviointimenetelmiä.
dialogue
Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Tervetuloa kolmanteen Unite! Dialogiin 9.3.2021! Virtuaalitapahtuman järjestäjänä tällä kertaa INP Grenoble

Unite! on yksi Eurooppalaiset Korkeakoulut -hankkeen verkostoista, ja sen jäseniä ovat Aalto-yliopiston lisäksi kuusi muuta yliopistoa eri puolilta Eurooppaa. Puolen vuoden välein koko Unite!-yliopistoverkoston henkilöstö ja opiskelijat kokoontuvat Unite! Dialogi -tapahtumaan ja tekevät yhteistyötä Unite!:n eri teemojen ja tavoitteiden parissa.

Järjestyksessään kolmas Unite! Dialogi pidetään virtuaalisesti 8.-10.maaliskuuta 2021, ja sen organisoi ranskalainen kumppaniyliopistomme INP Grenoble. Dialogissa on tällä kertaa tarjolla kaikelle yleisölle avoin tilaisuus, johon ovat lämpimästi tervetulleita nekin, joille Unite! ei ole ennestään tuttu.
Students
Kampus Julkaistu:

Perustieteiden korkeakoulu rahoittaa uusia monimuotoisuutta, syrjimättömyyttä ja tasa-arvoa edistäviä hankkeita

Perustieteiden korkeakoulu on samalla julkaissut tasa-arvosuunnitelman vuodelle 2021.
KAUTE talks x Aalto University on diversity
Yhteistyö Julkaistu:

Jokainen johtajasta työkaveriin voi tukea organisaation monimuotoisuutta 

Yhteiskunnan monimuotoisuus ilmenee monella tavalla. Esimerkiksi sukupuolen, etnisen taustan, fyysisen toimintakyvyn tai koulutustaustan monipuolisuus tulisi näkyä myös organisaatioissa aina start-upeista monikansallisiin yrityksiin ja järjestöistä akateemiseen maailmaan.
Ylhäältä otetussa kuvassa opiskelijat istuvat pöydän ääressä Oppimiskeskuksen värikkäissä tiloissa
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Kaikille Aallon opiskelijoille tarjolla sukupuolentutkimuksen opintoja

Hilma-verkosto tarjoaa kursseja opiskelijoille ja koulutusta opettajille.

Events

Students
Verkkotapahtuma

Inklusiivisuuden kehittäminen työyhteisössä - workshop palveluhenkilöstölle

Koulutus keskittyy keinoihin edistää monimuotoisuutta ja inkluusiota työyhteisössä - ilmoittauduthan viimeistään 26.4.
Environmental Engineering. Photo: Mikko Raskinen/ Aalto University

Kestävä kehitys

Aalto-yliopisto on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä osana tutkimusta ja opetusta. Kestävä kehitys on avaintekijä myös kampuksen kehittämisessä ja muussa yliopiston toiminnassa.

Aallon tapa toimia

Aallon tapa toimia

Aallon toimintaperiaatteet ovat yhteenveto Aalto-yhteisön toimintaa ja käyttäytymistä ohjaavista reilun pelin säännöistä. Ne perustuvat Aallon arvoihin ja luovat yhteistä toimintakulttuuria.

Aalto-yliopisto
Three people walking at campus

Saapuva kansainvälinen henkilöstö

Tällä sivulla on tietoa Aalto-yliopistoon saapuvan kansainvälisen henkilökunnan vastaanottamiseksi. Vastaanottavan laitoksen tai yksikön HR huolehtii, että jokaiselle Aalto-yliopistoon työsuhteeseen tulevalle ulkomaalaiselle henkilölle tehdään Aallon Hosting Agreement.

Palvelut
A bridge by the sea, image shot from the air in the evening. Photo by Aalto University / Aleksi Poutanen

Tehtävä, arvot ja tapa toimia

Tehtävä, arvot ja tapa toimia ohjaavat pitkän aikavälin suuntaamme. Sivulta löydät myös vinkkejä ja inspiraation lähteitä arvopohdintaan omassa työssäsi ja opiskelussasi.

Strategiamme
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu