News

Labratöitä, laskuharjoituksia ja rantasaunailtoja - tällaista on opiskella Kemian tekniikan korkeakoulussa

Tässä haastattelusarjassa esittelemme opiskelijoitamme. Rudolf Nikander aloitti opintonsa Kemian tekniikan korkeakoulussa vuonna 2017. Hänen pääaineensa on bio- ja kemiantekniikka.
An image of Rudolf speaking into a microphone

Mikä sai sinut hakemaan Aaltoon?

Jo lukion alussa minulle oli selvää, että halusin opiskella luonnontieteitä. Omat kykyni matemaattisissa aineissa ja kiinnostus teekkaritoimintaa kohtaan ohjasivat minut valitsemaan Aalto-yliopiston. Myös vierailu Otaniemessä Prodekon abipäivillä vaikutti valintaan. Mielenkiinto kemian tekniikkaa kohtaan, sekä realistiset vaatimukset pääsykokeista saivat minut hakemaan juuri Kemian tekniikan korkeakouluun.

Mikä on ollut mielenkiintoisin kurssi tai projekti?

Ylivoimaisesti mielenkiintoisin kurssi minulle oli silloisena pakollisena fysiikan kurssina ollut Aineen rakenne, koska sen aihealueet kuten suhteellisuusteoria ja kvanttifysiikka olivat minulle erittäin mielenkiintoisia. Kurssi oli myös haastava, joten se vaati paljon sitoutumista. Silti töiden tekeminen kurssin eteen antoi monia hienoja onnistumisen kokemuksia ja kurssin jälkeen pystyi olemaan itsestään ylpeä.

Minkälainen on sinulle tavallinen päivä Kemian tekniikan opiskelijana?

Aallossa opiskeleminen on ollut siinä mielessä ainutlaatuista, että kahta samanlaista päivää ei ole ollut. Ensimmäisenä vuonna tavalliseen päivääni kuului huomattavasti enemmän aikaa eri kurssien laskuharjoitusten ja labrojen parissa, ja iltaisin aikani vietin usein jossain tapahtumassa ystävieni kanssa. Nyt kolmannen vuoden opiskelijana päiväni täyttyvät sivuaineopintojen, reflektioesseiden ja muiden pienempien koulutöiden tekemisellä, sekä vapaaehtoistehtävieni tuomilla suunnittelu-, järjestely ja kokoustamiseen liittyvillä hommilla. Iltaisin urheilen tai olen järjestämässä jotakin tapahtumaa!

Oletko mukana opiskelutoiminnassa?

Kyllä, opiskelija-aktiivihommat ovat kiinnostaneet minua opiskelujeni ensimmäisestä päivästä lähtien. Olen toiminut vuoden korkeakouluyhdistyksemme Prosessiteekkareiden hallituksessa fuksipäällikkönä, ja vastuullani on tälläkin hetkellä työparini kanssa uusien opiskelijoiden teekkarikasvatus ja integroiminen Aalto-yhteisöön. Lisäksi toimin Otaniemen teekkarifuksikapteeneita kokoavan fuksitoimikunnan puheenjohtajana, lukkarikisällinä sekä yhdistyksemme olohuone pHuoneen prosessinhoitajana.

Mitä vinkkejä sinulla on opintojensa aloittavalle?

Ota ensimmäisestä vuodestasi kaikki irti! Uusi ympäristösi on ainutlaatuisen monimuotoinen, joten kannattaa herätellä itsessäsi vähän seikkailumieltä, kokeilla uusia juttuja ja samalla tutustua tähän värikkääseen yhteisöön ja ympäristöön. Sen lisäksi hyvä vinkki on, että yliopisto-opiskeluun kannattaa ensin totutella ennen kuin asettaa itselleen liikaa tavoitteita siihen liittyen. Ja itsestään ja jaksamisestaan pitää muistaa aina pitää huolta.

Onko sinulla suosikkipaikkaa kampuksella?

Otaniemen kampus on täynnä mukavia paikkoja ajanvietolle. Tällä hetkellä minulle mukavimmat paikat viettää aikaa ovat AYY:n Keskustoimiston olohuone sekä rakas pHuone. Molemmissa paikoissa on mahdollista saada juoksevia asioita tehtyä, tai vain istua sohvalle juomaan kahvia ja vaihtamaan kuulumisia kavereiden kanssa. Lempipaikkani ulkona on ehdottomasti Rantasaunan ulkolaituri, etenkin hyvällä ilmalla Laajalahti näyttäytyy todella kauniina.

An image of two students wearing blue overalls
  • Published:
  • Updated:
Share
URL copied!

Related news

Naispuolinen opiskelija katsoo yläviistoon läpinäkyvän seinän edessä.
Studies Published:

Over 12 000 applicants applied to bachelor’s programmes

Especially the amount of first priority applicants increased.
Teaching Lab
Studies, University Published:

10 + 1 tricky questions for future-proof teaching

Niina Pitkänen shares insights on future work-life oriented teaching.
opetuksen_kehittaja_banneri_elec_fi_fi.png
Studies Published:

Nominate your choice for the Award for Quality Teaching 2019-2020

Nominate your choice for the Award for Quality Teaching at the School of Electrical Engineering.
Students unloading measuring instruments donated by HUS on biological phenomena measurement to determine the lifecycle effects of products
Studies, University Published:

Sustainable mindset as a competence of future Aalto graduate?

Annukka Jyrämä's insights on sustainable mindset.