Events

CANCELLED: Better Business — Better Society Seminar: Mikä ihmeen oppimisen kriisi?

Better Business — Better Society Seminar Series offers opportunities to learn about and discuss current societally important topics monthly.
Vihreällä taustalla kuva Ritva Reinikasta ja otsikko: Mikä ihmeen oppimisen kriisi?

This seminar is cancelled due to the corona virus situation.

*******

Mikä ihmeen oppimisen kriisi?
Mitä Suomi koulutusmaana voisi tehdä? Entä koulutusviennin rooli?

Seminaarin vetäjänä työelämäprofessori Ritva Reinikka, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

Me suomalaiset arvostamme koulutusta. Se on taloutemme perusta ja hyvinvointimme kulmakivi. Se auttoi köyhää kotimaatamme kohoamaan vauraimpien kansakuntien joukkoon. Koulutukseen uskotaan myös muualla maailmassa.

Tänään melkein kaikki maailman lapset pääsevät kouluun. Se on mahtava saavutus vain reilussa parissa vuosikymmenessä kiitos monien maailmanlaajuisten ponnistusten. Suomikin on kantanut kortensa kekoon. Koulutustaso on noussut vauhdilla kaikkialla. Keskiverto bangladeshiläinen työntekijä on käynyt 2 vuotta enemmän koulua kuin ranskalainen kolleegansa vuonna 1975. Tyttöjen koulutus on erityisesti edistynyt suurin harppauksin.

Siis mikä ihmeen oppimisen kriisi? Eikö asioiden pitäisi olla aivan päinvastoin kun koulunkäynti on tullut lähes kaikkien ulottuville? Kuitenkin UNESCOn uusimpien tilastojen mukaan 617 miljoonaa lasta ja nuorta ei ole saavuttanut edes luku- ja laskutaidon vähimmäistasoa. Huolimatta siitä, että 5 vuotta koulunkäyntiä on takana, puolet Intian tai Afrikan koululaisista ei osaa yksinkertaista vähennyslaskua tai lukea lyhyttä tekstin pätkää. Jos koulussa ei opita edes perustaitoja, kuinka silloin saadaan maan talous kasvuun, ilmastonmuutokseen sopeuduttua, tai köyhyys vähenemään?

PISA menestyksen ansiosta Suomessa käy jatkuva virta eri maiden delegaatioita etsimässä viisasten kiveä siihen, kuinka koulutussysteemiä voisi parantaa. Kiinnostusta riittää vuodesta toiseen. Voisiko Suomi koulutusmaana olla “kokoaan suurempi“ koulutuskriisin ratkaisuja etsittäessä? Entä mikä on koulutusviennin rooli? Onko siitä näin suurten ongelmien ratkaisuksi (eikä vain oman vaihtotaseemme parantajaksi, mikä sinänsä on hyvä asia, totta kai)?

Helsinki Graduate School of Economicsin ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessori Ritva Reinikka johdattaa meidät aiheeseen ”Mikä ihmeen oppimisen kriisi?”. Paneelikeskusteluun osallistuvat Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, GraphoGamen perustaja ja toimitusjohtaja ja Claned Groupin perustaja Mervi Palander, Finland University Inc:n entinen toimitusjohtaja Pekka Saavalainen sekä Ulkoministeriön Kehityspoliittisen osaston osastopäällikkö Satu Santala.

Seminaariin  Kauppakorkeakoululle on kutsuttu Kauppakorkeakoulun alumnit sekä kutsuvieraat. Mikäli olet koulumme alumni, mutta et ole saanut kutsua tapahtumaan, ota meihin yhteyttä: [email protected], jotta saat jatkossa kutsun seuraaviin seminaareihin. 

Kaikki aiheesta kiinnostuneet voivat seurata livetaltiointia Kauppakorkeakoulun Facebookin kautta tai katsoa seminaarin jälkikäteen videona. Videotallenne päivitetään noin viikon kuluessa seminaarin jälkeen Better Business - Better Society -seminaarin sivulle: https://www.aalto.fi/fi/kauppakorkeakoulu/better-business-better-society-seminaarisarja

Lisätietoja tapahtumasta: [email protected]

Follow the live stream at School of Business facebook page:

Better Business — Better Society Seminar Series

The Seminar Series discusses the current and societally important topics at the School of Business. The seminars will be arranged monthly, generally on the first Thursday of the month, excluding holiday seasons.

Back to the Better Business - Better Society Seminar Series page
Kuva seminaarisarjasta, jossa ilmiset verkostoituvat esityksen jälkeen
  • Published:
  • Updated: