Nyheter

Stöd för välbefinnande i studierna, december 2023

Hej student! Terminen närmar sig sitt slut, och förhoppningsvis har de senaste månaderna med studier gått bra för dig. Kom ihåg att Aalto-universitetet erbjuder olika tjänster för att stödja dig i dina studier. Mer information om aktuella ärenden finns nedan.
Ryhmätilanne

Huvudsidan för Aaltos vägledning och stöd

På denna sida hittar du information om tjänster, personer och material som stöder dig i din studieplanering, ditt välbefinnande och dina karriärreflektioner.

Starting Point of Wellbeing erbjuder drop-in vägledning i frågor som rör välbefinnande och studieförmåga

Starting Point of Wellbeing erbjuder dig vägledning i frågor som rör välbefinnande och studieförmåga. Du kan träffa studiepsykologer, speciallärare, Aalto-präster och karriärpsykologer utan tidsbokning – kolla in drop-in-tiderna på webbplatsen och kom och träffa oss!

Personal Impact kursutbudet för 2023-2024

Personal Impact samlar ihop kurser som ges vid Aalto om till exempel självledarskap, värden, känsla av betydelse samt om välbefinnande. Kurserna ger studiepoäng.

Grupper, värkstäder och självstudiematerial

Här hittar du grupper, workshoppar och webbaserat material som stöder ditt välbefinnande, din studieförmåga och din ork. Sidan administreras av Starting Point of Wellbeing vid Aalto. Grupperna och workshopparna ordnas på finska eller engelska. Ändra webbplatsens språk för att hitta grupper på finska eller engelska.

Starta studierna med hjälp av Pomodoro | Aalto-universitetet

Kan du inte komma igång med studierna? Har du svårt att hitta rutiner? Känns det ensamt att studera? Vill du studera tillsammans med andra i samma situation? Kom med och studera med vägledning och få tips för effektivare arbete under Pomodoro-sessioner!

Paras hetki päivässä - Dagens bästa ögonblick | Aalto-universitetet

Paras hetki päivässä - Dagens bästa ögonblick är en psykologipodcast som publiceras på finska av Aalto Universitets psykologer.

SHVS – Grupper och stödprogram på webben!

Under terminerna erbjuder SHVS mångsidiga förebyggande och vårdgruppsaktiviteter både på distans och på våra serviceställen. Du kan få stöd för din hälsa och livshantering. Se mer information from webbplatsen. 

Ge respons på sidan

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Studerande på EIT Manufacturing-sommarkurs
Studier Publicerat:

Sök nu till sommarskolan i Artificial Intelligence-enabled Innovation & Entrepreneurship for Sustainable Manufacturing

Denna sommarskola som anordnas av EIT Manufacturing består av en onlinedel (8.-18.7.) och närvarodel vid University of Trento, Italien (22.7.-2.8.2024).
Studentguide nyhet, illustrering
Studier Publicerat:

Blivande magister – ge respons på studierna och var med och påverka!

Svara på enkäten för utexaminerade magistrar och påverka utvecklingen av studierna inom ditt område.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Studier Publicerat:

Kurs i karriärdesign ger dig möjlighet att sakta ner och lära känna dig själv

Career Design Lab stöder studenternas övergång till arbetslivet. Nyckeln till en hållbar framtid i arbetslivet är ett fördomsfritt och kreativt förhållningssätt till karriärdesign.
Piano Top Loungessa
Campus, Samarbete, Studier, Universitetet Publicerat:

Studenterna bestämde: två gemensamma pianon anlände till campuset

Vinnaren av Aalto-universitetets studenternas inkluderande budget är gemensam piano.