Nyheter

Nytt mångvetenskapligt biämne i hållbar utveckling startar vid Aalto i höst

Aalto erbjuder ett nytt biämne, Luonnonvarojen kestävä käyttö (Hållbar användning av naturresurser), som nu är redo att tilläggas i din studieplan!
Aalto-wide sustainability minor logo

Det finns en stor efterfrågan på kompetens i hållbar utveckling och mångvetenskapligt samarbete i arbetslivet. Aaltos nya biämne Luonnonvarojen kestävä käyttö (Hållbar användning av naturresurser) ger dig möjlighet att lära dig att hantera invecklade hållbarhetsfrågor inom olika branscher och nätverka med likasinnade studenter i olika skolor vid Aalto.

Biämnet kombinerar expertis från alla sex skolor vid Aalto och hjälper dig att styra rymdskeppet jorden mot en hållbarare framtid!

Vad vinner jag på att välja biämnet?

  • Du lär dig om begrepp och processer relaterade till hållbar utveckling: Du bildar dig en uppfattning om de centrala begreppen relaterade till hållbar utveckling och lär dig om materialprocesser och energianvändning inom olika sektorer. Det här ger dig ett försprång och hjälper dig att lösa specifika hållbarhetsproblem i din egen bransch i framtiden.

  • Hållbarhetsansvar och inflytande utanför universitetet: Kurserna inom biämnet utvecklar dig till en etiskt ansvarsfull aktör och ledare. Du får verktyg för att bedöma konsekvenser för miljö och samhälle både på kortare och längre sikt.

  • Du stärker din ställning på arbetsmarknaden: Många organisationer i olika branscher prioriterar hållbarhet. Låt dina blivande arbetsgivare få veta att du har förmåga att analysera aktuella hållbarhetsproblem och hållbarhetslösningar genom att nämna biämnet i din meritförteckning.

Om du vill ha tilläggsuppgifter om biämnets innehåll och lärandemål, klicka här. Du kan tillägga biämnet i din studieplan genom att använda koden ENG3099.

Biämnet ordnas för närvarande endast på finska.

Ge respons på sidan

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Studerande på EIT Manufacturing-sommarkurs
Studier Publicerat:

Sök nu till sommarskolan i Artificial Intelligence-enabled Innovation & Entrepreneurship for Sustainable Manufacturing

Denna sommarskola som anordnas av EIT Manufacturing består av en onlinedel (8.-18.7.) och närvarodel vid University of Trento, Italien (22.7.-2.8.2024).
Studentguide nyhet, illustrering
Studier Publicerat:

Blivande magister – ge respons på studierna och var med och påverka!

Svara på enkäten för utexaminerade magistrar och påverka utvecklingen av studierna inom ditt område.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Studier Publicerat:

Kurs i karriärdesign ger dig möjlighet att sakta ner och lära känna dig själv

Career Design Lab stöder studenternas övergång till arbetslivet. Nyckeln till en hållbar framtid i arbetslivet är ett fördomsfritt och kreativt förhållningssätt till karriärdesign.
Piano Top Loungessa
Campus, Samarbete, Studier, Universitetet Publicerat:

Studenterna bestämde: två gemensamma pianon anlände till campuset

Vinnaren av Aalto-universitetets studenternas inkluderande budget är gemensam piano.