Nyheter

Nya uteplatser i Kandidatcentret

De nya grupperna av utomhusmöbler underlättar studier, arbete och rekreation utomhus på campuset.
Kampuksen uudet ulkokalusteet
Bild: Milla Uusitalo / ACRE

En prioritet för Otnäs universitetets campus är att utveckla utomhusområdena. Bland annat har campusets centrala Amfiteaterområde i anslutning till Kandidatcentret förbättrats och bearbetats, och i och med förbättringsarbetena våren 2023 har utomhusområdet också fått flera nya bänk- och bordsgrupper. 

En bredare användning av utomhusområdet på campus för till exempel arbete eller läsning har föreslagits flera gånger i respons som vi fått. De nya bänkgrupperna kan användas för studier, informella möten eller varför inte bara för att träffas och koppla av nära campusnaturen, men ändå mitt i campuset. 

Utomhusmöblerna är av flera olika modeller, och vissa av dem lämpar sig bäst för vila och rekreation ute i friska luften.

Ulkokalusteita kampuksella
Bild: Milla Uusitalo / ACRE

Möbleringen av campusets utomhusområden ska kompletteras ytterligare senare under våren och sommaren.

Platserna där man kan sitta har valts utifrån både önskemål och användbarhet. ”Otnäs campus är hjärtat för studentverksamheten, och det är härligt att se att man har lyssnat till studenternas önskemål när campuset utvecklas”, säger Fanni Mattson, medlem i AUS styrelse med ansvar för campusfrågor.

I området kring och på innergården av Kandidatcentret finns flera bänk- och bordsgrupper (gång till innergården från Y-flygeln nära byggnadens entréhall). Bänkgrupperna är hinderfria, och de kan vid behov också flyttas enligt varierande användningsändamål.

Mer information: Aapo Pihkala/ACRE, [email protected]

Ge respons på sidan

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Studier Publicerat:

Öva koncentration med MyCourses självstudiekurs

Med självstudiematerialet lär du dig hur du kan tränä din koncentration och skapa en miljö som stöder fokusering när man studerar. Materialet finns på finska och engelska.
Picture of the themes of this course
Studier Publicerat:

Mind & Study: skaffa kunskaper för välmående på en nätkurs med 3sp

Studiepsykologerna i Aalto har kombinerat sina kunskaper och erfarenheter och skapat en nätkurs som hanterar mångsidiga teman inom välmående.
Universitetet Publicerat:

UniSport – universitetets eget motionscenter

UniSport sänker tröskeln för att börja motionera ytterligare genom att sänka priserna för engångsbesök och tiogångerskort för universitetets studerande. Utbudet av gruppmotion utökas också med gruppmotionstimmar i kampsportsstil som kunderna önskat.
Picture of the themes of this course
Studier Publicerat:

Mind & study: skaffa kunskaper för välmående på en nätkurs med 3sp

Studiepsykologerna i Aalto har kombinerat sina kunskaper och erfarenheter och skapat en nätkurs som hanterar mångsidiga teman inom välmående.