Nyheter

Doctoral Q&A fortsätter på ny plats fram till sommaren

Doktorandutbildningstjänsterna erbjuder stöd och råd för alla doktorander i samband med Doctoral Q&A-tillställningarna som ordnas varje vecka, där studerande kan ställa frågor, få råd eller annars bara komma och prata. Från och med 20.4.2023 är den nya platsen för tillställningen Starting Point of Wellbeings rum.
Aalto University logo.

Från och med 20.4.2023 hålls Doctoral Q&A i ett nytt rum: Starting Point of Wellbeing, Y199c. Endast platsen är ny, tiden, innehållet och arrangörerna är de samma. Fram till 13.4.2023 hittar du oss i rum Y115. Bägge lokalerna är belägna i Kandidatcentret, Otsvängen 1.

Doctoral Q&A hålls varje torsdagsmorgon kl. 9.15–10.00 och vi är på plats även veckan före och efter påsk.

Tjänsten fick sin början januari 2023. Många doktorander har redan fått svar på sina frågor genom att titta förbi. Växlande personal från doktorandutbildningstjänsterna är på plats för att svara på dina frågor.

Typiska fall vi kan hjälpa med är den personliga studieplanen för doktorander (ISPD) i Sisu eller MyStudies, behov att byta ansvarsprofessor eller handledare och att fortsätta sina studier i fall där doktoranden varit frånvarande länge eller har stött på problem.

Doctoral Q&A i rummet för Starting Point of Wellbeing från och med 20.4.23

Starting Point of Wellbeing

Starting Point of Wellbeing erbjuder stöd med låg tröskel i frågor som rör studerandes välbefinnande och studieförmåga. Vi erbjuder stöd och vägledning utan tidsbokning (på nätet eller på plats), kamratgrupper, webbmaterial och individuell vägledning med tidsbokning. Du har tillgång till stöd från Aaltos studie- och karriärpsykologer, studievägledare, Aalto-prästerna, en speciallärare och ett nätverk av etablerade aktörer som främjar studerandes välbefinnande. Välkommen – vi finns här för dig.

Läs mera
Logo av Starting Point of Wellbeing
Doktorandutbildning

Ge respons på sidan

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Piano Top Loungessa
Campus, Samarbete, Studier, Universitetet Publicerat:

Studenterna bestämde: två gemensamma pianon anlände till campuset

Vinnaren av Aalto-universitetets studenternas inkluderande budget är gemensam piano.
Aalto universitetet, Squad studenter, maj-2023. Foto: Aleksi Poutanen
Studier Publicerat:

Ansökningstiden för priset Master's Award in Development Studies har nu öppnats

Ansökningstiden för priset Master's Award in Development Studies för år 2024 pågår fram till den 15 augusti 2024. Genom priset vill UniPID, universitetens nätverk för utvecklingssamarbete, och Föreningen för utvecklingsforskning FSDR ge erkännande för och belöna exceptionellt förtjänstfulla lärdomsprov på magisternivå vid UniPID:s medlemsuniversitet.
Student guide illustration, language and communications studies
Studier Publicerat:

Språk, kultur och kommunikation i augusti

Språkcentret erbjuder kurser i augusti.
Ryhmätilanne
Studier Publicerat:

Stöd för välbefinnande i studierna, sommar 2024

Hej student! Aalto erbjuder självstudiematerial och vägledning under sommaren. Också SHVS betjänar studerande under sommaren.