Yritysyhteistyö

Strateginen yrityskumppani ABB

Aalto-yliopisto ja ABB tekevät yhteistyötä monilla alueilla, ja siinä ovat mukana Aallon kaikki kuusi korkeakoulua. Yhteistyö on jatkunut jo yli 130 vuotta.
Strateginen kumppani ABB

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteistyö käsittää tutkimushankkeita, professuureja, vierailuluentoja sekä opiskelija- ja tohtorinkoulutusyhteistyötä. ABB tekee yhteistyötä myös Aalto Executive Educationin kanssa.

Tutkimushankkeissa kehitetään maailmanluokan teknologioita

Yhteisiä tutkimushankkeita on tällä hetkellä käynnissä muun muassa sähkökäyttöjen säädössä, sähkömekaniikassa, tehoelektroniikassa, sähköverkoissa, tietoliikenne- ja tietoverkoissa (5G ja sovellukset), esineiden internet -hankkeessa Aallon teollisen internetin kampuksessa (AIIC), meritekniikassa, mekatroniikassa ja prosessitekniikassa.

”Laivojen siltojen toiminnan sekä eri järjestelmien käytettävyyden analysoinnin ja kehittämisen alueilla on tehty monta hedelmällistä tutkimushanketta. Niitä on toteutettu sekä opiskelijaprojekteina Design Factoryssa että diplomi- ja väitöskirjatöinä”, kertoo teknologiajohtaja Roy Funck ABB Marine and Ports -liiketoiminta-alueelta.

”Sähkökäyttöjen ja verkkosuuntaajien säädön kehittäminen on ollut yksi keskeisistä yhteistyön aihepiireistä Motion-liiketoiminta-alueella”, toteaa ABB Motionin teknologiajohtaja Matti Kauhanen.

Vuodesta 2001 lähtien sähkökäyttöjen ja verkkosuuntaajien säädöstä on tehty muun muassa 17 tohtorinväitöskirjaa, lukuisia diplomitöitä ja tieteellisiä julkaisuja sekä saatu patentteja. ”Etenkin oman osaamisemme kehittyminen ja huippuosaajien rekrytointi ovat olleet ABB:n liiketoiminnalle arvokkaita tuloksia yhteistyöstä Aallon kanssa”, Kauhanen sanoo. Tulevaisuudessa yhteistyötä laajennetaan digitalisaation ja siihen liittyvien teknologioiden, kuten tekoälyn, koneoppimisen, analytiikan ja virtualisoinnin alueilla.

Aallolla ja ABB:llä on kaksi yhteistä professuuria: tehoelektroniikan työelämäprofessuuri sekä prosessiautomaation ja teollisen internetin adjunct-professuuri. Lähivuosina yhteistyötä laajennetaan elämänlaajuisen oppimisen alueella ja syvennetään tohtorikoulutuksessa.

Haluamme tarjota opiskelijoille mahdollisuuksia tutustua työelämään ja ABB:hen yrityksenä. Samalla me opimme valtavasti opiskelijoilta.

Maria Pasanen, Employer Branding Specialist, ABB

Aktiivista opiskelijayhteistyötä

Aallon opiskelijat tekevät ABB:lle vuosittain noin viisi tohtorintutkintoa sekä neljä kandidaatintutkinnon ja 40 maisterintutkinnon lopputyötä, joista suurin osa on diplomi-insinööritutkinnon lopputöitä.

”Systemaattinen ja pitkäjänteinen opiskelijayhteistyö nähdään ABB:llä erittäin arvokkaana. Yhteistyössä korostuu molemminpuolisuus: toisaalta haluamme tarjota opiskelijoille mahdollisuuksia tutustua työelämään ja ABB:hen yrityksenä, toisaalta me opimme yrityksenä valtavasti opiskelijoilta. Haluamme jatkuvasti kehittää yhteistyötä, ja meille on tärkeää kuulla opiskelijoiden näkemyksiä ja toiveita”, toteaa ABB:n Employer Branding Specialist Maria Pasanen.

Aallon opiskelijat vierailevat ABB:llä useita kertoja vuodessa, ja ABB on aktiivisesti mukana Aallon järjestämissä ura- ja rekrytointitapahtumissa. ABB:llä työskentelee satoja Aalto-yliopiston alumneja, joista moni on toiminut opiskelijoiden mentoreina ja tavannut heitä muun muassa Career Cáfe -tilaisuuksissa.

Kimmo Karhu is a post-doctoral researcher at Aalto University.

BalticSeaH2-hankkeessa aloitetaan vetylaakson rakentaminen Itämeren ympärille

Aalto-yliopisto keskittyy tutkimaan datavälitteisten verkostovaikutusten hyödyntämistä vetylaakson kasvun vauhdittamiseksi.

Uutiset
Mahafugur Rahman. Picture: Jari Härkönene

F. M. Mahafugur Rahmanille parhaan väitöskirjan palkinto

Aalto-yliopiston alumni tutki väitöskirjassaan seuraavan sukupolven verkkomuuntajien säätöalgoritmeja, joilla voidaan lisätä tuuli- ja aurinkosähkön osuutta energiatuotannosta.

Uutiset
ABB_Aalto_laitelahjoitus_Kuva_Aalto-yliopisto.jpg

Aallon ja ABB Marine & Portsin yhteistyö tiivistyy

ABB Marine & Ports ja heidän laitetoimittajakumppaninsa Typhoon HIL lahjoittavat kuusi simulaattoria tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön.

Uutiset
Students at laboratory

ABB Oy lahjoittaa Aalto-yliopistolle 360 000 euroa

”Maailma on vahvassa murroksessa, ja on tärkeää huolehtia osaamisen kehittämisestä. Laadukas tutkimus ja tulevaisuuden huippuosaajat tukevat Suomen kilpailukykyä jatkossakin”, sanoo ABB Oy:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen.

Uutiset
Talent

Aalto International Talent Programme tuli päätökseen – "erinomainen yhteistyön muoto ABB:lle"

Ohjelma kokosi jälleen yhteen Aalto-yliopiston kansainvälisiä opiskelijoita ja suomalaisia ​​yrityksiä.

Uutiset
Anu Saarelainen ja Ismo Laukkanen

Elämänlaajuinen oppiminen on liiketoiminnan menestyksen edellytys (ulkoinen linkki)

Läpi työuran kantava osaaminen vaatii jatkuvaa päivittämistä. Anu Saarelainen ja Ismo Laukkanen ABB:ltä kertovat kuinka yhteistyö Aalto EE:n kanssa auttaa ABB:tä fasilitoimaan henkilöstön elämänlaajuista oppimista.

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteistyö tuottaa uraauurtavia kestävän kehityksen innovaatioita

Aalto-yliopisto ja ABB kehittävät yhdessä maailmanluokan teknologioita, kun merenkulussa siirrytään sähköisiin, autonomisiin ja päästöttömiin ratkaisuihin. Yhteistyö on tiivistä myös sähkökäyttöjen digitaalisten kaksosten sekä sähköverkon 5G-ratkaisujen parissa. Taustalla on energiamurroksen vauhdittama sähköistyminen.

Read more
Opiskelijoita laboratoriossa

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä Aallon ABB-avainasiakaspäällikköön:

Anne Kosola

Anne Kosola

Manager, Corporate Relations, Partnership Development
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: