Opiskelu Aallossa

Tätä kaikkea on opiskelu Aallossa

Miltä näyttää aaltolaisen elämä opintojen aikana, kampuksella, vapaa-ajalla ja valmistumisen jälkeen? Tutustu tarinoihin opiskelusta, opiskelijaelämästä ja urasta!

Opiskele, luo, kehitä

Aalto-yliopisto on tunnettu poikkitieteellisyydestään ja oma-aloitteisista opiskelijoistaan, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Tutustu opiskelijoidemme kertomuksiin opinnoista ja kurssitöistä, joiden avulla he ovat päässeet vaikuttamaan jo opintojensa aikana.

Helsinki public transport system mobile app on a phone

Katarina Blind suunnitteli Helsinkiin paremman bussikokemuksen

Tuotemuotoilua opiskeleva Katarina Blind päätyi esittämään ideansa HSL:n suunnittelutiimille

Uutiset
Aallon opiskelijoita ICT-Electronics laboratoriossa.

Aalto-yliopiston opiskelijat yhdistivät avoimen mikroprosessorin ja tekoälykiihdyttimen

Aallon opiskelijat ovat aiemmin toteuttaneet yksinkertaisen prosessorin, jonka rakennetta on edelleen kehitetty ja prosessoriin on yhdistetty tekoälykiihdytin.

Uutiset
Emilia Tognetty tutkii hiilidioksidin talteenottoa

Hiilidioksidin talteenotto tarjoaa mahdollisuuden luoda kestävää tulevaisuutta

Diplomityötään viimeistelevä Emilia Tognetty tutkii, miten teollista hiilidioksidia voidaan hyödyntää kaupallisesti. Hiilidioksidin talteenotto on ajankohtainen asia vihreässä siirtymässä.

Uutiset
Irene Purasachit

Irene Purasachit törmäsi kukkateollisuuden jäteongelmaan – nyt hän tekee hylätyistä kukista materiaalia kukkaroihin ja käsilaukkuihin

Lähes puolet myyntiin kasvatetuista kukista päätyy roskikseen eikä kuluttajia ilahduttamaan. Muotoilun maisteriopiskelija ja kukkafani Irene Purasachit keksi ongelmaan ratkaisun ja tuli Suomeen sitä toteuttamaan.

Uutiset
A portrait of Madhawa Basnayaka wearing a red sweater.

Kohti kestävää pakkausteollisuutta - Madhawa Basnayaka kehittää ekologisia ja älykkäitä pakkauksia

Basnayakan Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa tekemä väitöstutkimus tähtää älykkäisiin pakkausratkaisuihin, jossa biomateriaali korvaa elektroniikan muoviosat.

Uutiset
Man in sunny winter cityscape

Aarni Kapanen kuvittaa jäbien tunteita

Visuaalisen viestinnän muotoilun ja podcastin keinoin irti toksisesta maskuliinisuudesta.

Uutiset

Opiskelijaelmää Otaniemessä

Opiskelijaelämä on Suomessa tunnetusti rikasta ja riemukasta, eikä Aalto-yliopisto ei ole tähän poikkeus. Haalareita, kiltatoimintaa, vaihtokokemuksia ja mahtavia juhlia. Opiskelu Otaniemessä on monelle kokonaisvaltainen kokemus, koska kampuksella voi asua, opiskella, tehdä töitä ja viettää vapaa-aikaa.

An Cong

Informaatioverkostojen ohjelmassa opiskeleva An Cong kannustaa naisia tekniikan alalle: ”Tulkaa kampukselle katsomaan, miten mahtavaa täällä on”

Cong harkitsi lukioikäisenä opintoja niin lääketieteellisessä kuin kauppakorkeassa. Abivuonna kypsynyt päätös hakea Aalto-yliopistoon tekniikan alalle osoittautui loistoajatukseksi.

Uutiset
Kuvassa näkyvät kauppatieteiden opiskelijat Aino Piipponen, Joel Nurminiemi ja Milja Mieskolainen. Kuvan otti Roope Kiviranta Aalto-yliopistosta.

Opiskelijaksi 500 kilometrin päähän kotoa

Aino Piipposelle, Joel Nurminiemelle ja Milja Mieskolaiselle opiskelu Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa tarkoitti muuttoa satojen kilometrien päähän kotipaikkakunnalta. He suosittelevat valintaansa lämpimästi myös muille.

Uutiset
Pulpetissa-podcast

Pulpetissa-podcastin Ruusu Kukkurainen ja Ida Koponen ovat kuulijoilleen parhaimmillaan kuin kaivattuja isosiskoja

Informaatioverkostojen opinnoissa tavanneet Ruusu Kukkurainen ja Ida Koponen aloittivat opiskelijan elämää käsittelevän Pulpetissa-podcastin keväällä 2023.

Uutiset
Muodostelmaluistelujoukkue Team Unique'n aaltolaiset luistelijat

Suomen mestaruuden voittaneessa muodostelmaluistelujoukkue Team Uniquessa luistelee peräti viisi Aallon opiskelijaa

Aallon eri korkeakouluissa opiskelevat luistelijat kuuluvat Aallon Urhea-urheilijoihin.

Uutiset
Anna Huttunen

Maisteriopiskelija Anna Huttunen: "Muiden kokemusten kuuleminen voi auttaa myös ymmärtämään omaa avuntarvetta"

Monivuotinen opiskelijatuutori ja nykyinen hyvinvointilähettiläs Anna Huttunen kertoo opiskelijoiden hyvinvoinnista ja keinosta hyvinvoinnin tueksi.

Uutiset
Akseli Äikäs. Kuva Oona Hilli/ Aalto-yliopisto

Akseli Äikäs tuli Aaltoon harvinaista polkua pitkin – Retuperän lisäksi piti keksiä joku muukin syy viettää aikaa Otaniemessä

Akseli Äikäs opiskelee Aallossa informaatioverkostoja ja harhaanjohtaa Retuperän WBK:ssa.

Uutiset
Leila Arstila, photo by Linda Lehtovirta

Leila Arstila: Vastavalmistuneena minulla on koko maailma edessä

"Voisimme oppia kuuntelemaan itseämme ja olemaan armollisempia itsellemme. Loppuun palamisen jälkeen on tosi vaikea kavuta takaisin ylös. Olisi helpompaa pysähtyä jo ennen pudotusta."

Uutiset
Ilona Hemming at Aalto University campus.

"Tutalaisesta voi tulla mitä vain, paitsi lääkäri tai lentäjä"

Ilona Hemming opiskelee kolmatta vuottaan tuotantotalouden (tuta) kandiohjelmassa.

Uutiset
Tapaa kolme kauppislaista

Tapaa kolme kauppislaista

Tutustu Kauppikseen tutustumalla kolmen opiskelijan tarinaan.

Kauppakorkeakoulu

Elämää opintojen jälkeen

Nämä Aalto-yliopiston opiskelijat ja Aallosta jo valmistuneet ovat elävä esimerkki siitä, kuinka monipuolisiin työmahdollisuuksiin Aallon opinnot avaavatkaan ovensa — ohjelmasta riippumatta. Tutustu tarinoihin uniikeista työmahdollisuuksista.

Maria Lehto graduation photo

Alumni Maria Lehto: Harrastuksillani oli iso vaikutus uraan ja sen kautta sain ensimmäiset johtamiskokemukseni

Maria Lehdon polku nykyisiin tehtäviin Engagement Specialistiksi Kauppakorkeakoulun partneriyritys Konecranesille ei ole ollut täysin suoraviivainen, mutta kokemuksilla on kuitenkin ollut paikkansa ammatillisessa kehityksessä. Hän kehottaakin opiskelijoita rohkeasti seuraamaan omia kiinnostuksen kohteitaan ja luottamaan siihen, että ne kyllä johtavat lopulta oikeaan suuntaan.

Uutiset
Iita Kejonen kuvattuna Aalto-yliopiston tiloissa.

Iita Kejonen on mukana kierrättämässä sähköautojen akkumetalleja: “Teollisuudessa työskentelemällä voin vaikuttaa koko alan kehitykseen”

Materiaalitekniikan opinnot Kemian tekniikan korkeakoulussa johtivat työhön akkumetallien ja mineraalien pariin. Teknologiapäällikkönä Iita pääsee vaikuttamaan koko autoalan vastuullisuuden kehittymiseen.

Uutiset
Kuvassa Markus Puhakka seisoo puutarhamyymälässä, ja ympärillä näkyy viherkasveja.

Monenlaisia urapolkuja: Markus Puhakka kehittää puutarha-alan perheyrityksen liiketoimintaa ja nauttii, kun saa keväällä tarttua lapion varteen

Eräoppaan ammattiakin harkinnut Puhakka opiskeli Kauppakorkeakoulussa markkinointia ja kansainvälisen liiketoiminnan johtamista. Nyt hän yhdistää liiketoimintaosaamistaan puutarhurin töihin suomalaisessa puutarha-alan perheyrityksessä.

Uutiset
Mariina Tikka hymyilee kameralle, taustalla vihreä seinä.

Biotuotteet-pääaineen opiskelija Mariina Tikka vaihtoi lentoemännän työn kemian tekniikkaan

Tekniikan kandidaatin + diplomi-insinöörin tutkintoa suorittava Mariina Tikka aloitti opiskelun syksyllä 2020. Mariina valitsi pääaineekseen biotuotteet, mikä on yksi kolmesta kandidaattiohjelman vaihtoehdosta. Luonnontieteistä ja erityisesti biologiasta kiinnostunut Mariina kokee löytäneensä oman paikkansa kemian tekniikan alalta.

Uutiset
Gabriele Del Brenna

Gabriele Del Brenna hyödyntää Aallossa opittuja taitoja työssään akustiikkasuunnittelijana

"Suomi on ainutlaatuinen paikka, jossa on erinomainen opiskelijaelämä", kertoo Gabriele Del Brenna. Tässä haastattelussa hän kertoo opinnoistaan ​​Acoustics and Audiotechnology -pääaineessa sekä antaa vinkkejä kansainvälisten osaajien työllistymiseen valmistumisen jälkeen.

Uutiset
Tiina Lindh-Knuutila

Kieliteknologia yhdistää alumni Tiina Lindh-Knuutilan mielenkiinnon kohteet

Lingsoftin ratkaisuarkkitehti Tiina Lindh-Knuutilan mukaan kieliteknologian ja koneoppimisen parissa on tarjolla valtavasti mahdollisuuksia erilaisille ihmisille.

Uutiset
Erika Ahlberg

Alumni Erika Ahlberg: Jos ei tee ikinä virheitä, ei ole ollut tarpeeksi rohkea

Alumnimme Erika Ahlberg halusi yhdistää maisteritutkinnossaan aiemmat kaupan ja design-alan opintonsa, ja International Design Business Management -ohjelma sopi tähän loistavasti. Urallaan muodin, myynnin, markkinoinnin ja brändien parissa hän on pyrkinyt rohkeasti kohti haasteita – esimerkiksi hyppäämällä 100 henkilön organisaation johtoon ilman aikaisempaa esihenkilökokemusta.

Uutiset
CHEM alumni Sakari Hiidenheimo
Kemian tekniikan korkeakoulu
A man in a soundproof studio waving an object to create sound

Äänien luomista ja riman nostamista - haastattelussa äänisuunnittelija Iivo Korhonen

Arkiset äänet tukevat henkilöhahmojen persoonallisuutta, ja näitä ääniä luo Iivo Korhonen. Hän kannustaa kaikkia suuriin unelmiin, sillä ne voivat muuttua todeksi.

Uutiset

Pysy yhteydessä meihin!

Four students sitting outside of Väre builing

Tapahtumat ja messut hakijalle

Tulevat tapahtumat, messut ja webinaarit. Tarjoamme läpi vuoden mahdollisuuksia tavata Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Opiskelu Aallossa
4 students taking a selfie on the steps of the Amphitheatre on Otaniemi Campus

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Opiskelu Aallossa
Ryhmä opiskelijoita

Tilaa uutiskirjeemme! (ulkoinen linkki)

Kiinnostaako Aalto? Tilaa hakijan uutiskirje ja pysy ajan tasalla tapahtumista ja hakuaijoista.

Lue lisää opiskelijoiden tarinoita

Kuvassa näkyvät opiskelijat Anna Tran, Osama Nasir Iqbal ja Lana St t. James-Kautny Aalto-luentosalissa.
Opinnot Julkaistu:

Elämän tärkeät päätökset haltuun taloustaitojen avulla

Uusi Personal Finance -kurssi yhdistää viimeisintä tutkimustietoa käytännön esimerkkeihin, opettaa jokapäiväisessä elämässä tarvittavia taloustaitoja – ja auttaa toteuttamaan unelmia.
Kuvassa Lotta Heinonen ja Jenni Kaiponen poseeraavat kameralle kaupunkiympäristössä.
Opinnot Julkaistu:

Aallossa uskaltaa unelmoida

Siirtohaun kautta Kauppakorkeakouluun tulleet Lotta Heinonen ja Jenni Kaiponen arvostavat Aallossa erityisesti motivoivaa ilmapiiriä, tasokasta opetusta, aktiivista opiskelijayhteisöä ja kansainvälisyyttä. Vuonna 2024 siirtohaku järjestetään 2.-16.5.
Leevi Härkönen
Opinnot Julkaistu:

Leevi Härkönen oppi konkreettisia työelämätaitoja järjestötoiminnassa

Kemian tekniikkaa opiskeleva Leevi Härkönen löysi opiskelijatoiminnan pariin jo opintojensa alkutaipaleella.
Ronja Korhonen
Opinnot Julkaistu:

Jyväskylästä muuttanut Ronja Korhonen kiinnostui Aalto-yliopistosta siskonsa innoittamana

Ronja Korhonen muutti Jyväskylästä Espooseen Aalto-yliopistossa opiskelleen siskonsa innoittamana.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: