Uutiset

Gabriele Del Brenna hyödyntää Aallossa opittuja taitoja työssään akustiikkasuunnittelijana

"Suomi on ainutlaatuinen paikka, jossa on erinomainen opiskelijaelämä", kertoo Gabriele Del Brenna. Tässä haastattelussa hän kertoo opinnoistaan ​​Acoustics and Audiotechnology -pääaineessa sekä antaa vinkkejä kansainvälisten osaajien työllistymiseen valmistumisen jälkeen.
Gabriele Del Brenna

Gabriele Del Brenna asui nuorempana Suomessa neljä vuoden ajan, ja tiesi haluavansa palata maahan jossain vaiheessa. Lopulta hän muutti takaisin Suomeen opiskelemaan Computer, Communication and Information Sciences -maisteriohjelman Acoustics and Audio Technology -pääainetta. Gabrielen mielestä ohjelmassa teoria ja käytäntö olivat erinomaisesti tasapainossa. Hän piti erittäin hyödyllisenä sitä, miten teoriaa pääsi soveltamaan todellisiin ongelmiin.

Miksi valitsit Acoustics and Audiotechnology -pääaineen ja Aalto-yliopiston? 

Asuin Suomessa vuosina 2005–2009, kun isäni siirrettiin tänne työn takia, joten minulla oli jo jonkin verran kokemusta Helsingissä asumisesta. Minulla oli hyviä muistoja Suomesta ja olin harkinnut palaavani tänne opiskelemaan yliopistoon. Kun valmistuin lukiosta, Aallossa ei kuitenkaan ollut vielä tarjolla kandidaatintutkintoja englanniksi. 

Suoritin Isossa-Britanniassa Electronic Engineering with Music Technology Systems -kandidaattitutkinnon. Kun huomasin, että Aallossa on mahdollista opiskella akustiikkaa ja audioteknologiaa, valinta oli melko selvä.

Mikä oli parasta ohjelmassa?

Ohjelma oli hyvä sekoitus teoriaa ja käytäntöä ja olikin erittäin hyödyllistä päästä soveltamaan tietoa todellisiin ongelmiin - oppiminen vahvistuu, kun eri konsepteja pääsee heti käyttämään. Kaikki professorit suhtautuvat työhönsä intohimoisesti.

Mikä oli parasta opiskelijaelämässä?

Korona iski juuri keskelle kaksivuotisia opintojani, joten pääsin kokemaan opiskelijaelämää vain ensimmäisen vuoden ajan, ennen kuin siirryimme etäopetukseen.

Asuin silloin myös kampuksen ulkopuolella yksityisessä vuokra-asunnossa, koska jonotuslista opiskelija-asuntoihin oli pitkä. Tästä rajallisesta ajasta sanoisin, että teekkarihaalarin ja teekkarilakin hankintaprosessi oli paras osa. Siinä pääsin tutustumaan syvällisesti suomalaiseen opiskelijaelämään yhdessä kokemuksen jo läpikäyneiden ihmisten kanssa sekä ihmisten, jotka suorittivat prosessia rinnallani. 

Kaikki professorit suhtautuvat työhönsä intohimoisesti.

Gabriele Del Brenna

Millaisia ​​työkaluja sait opinnoistasi, joista on ollut hyötyä työelämässäsi?

Työni liittyy jossain määrin kursseihin, joihin osallistuin, joten olen voinut soveltaa Aallossa saamaani tietoa suoraan työssäni. Se on ollut hienoa. Tietysti työn kautta olen oppinut myös uusia taitoja, mutta hyvistä pohjatiedoista oli suuri apu. Se auttoi myös kompensoimaan sitä, että suomen kielen taitoni olivat alussa puutteelliset. 

Missä työskentelet nyt? Miten päädyit nykyiseen työhön?

Työskentelen tällä hetkellä akustiikkasuunnittelijana A-Insinöörit-yrityksessä. Osa maisterikursseistani liittyi nykyisiin työtehtäviini (lähinnä rakennusakustiikan alalla), samoin diplomityöni.

Tutustuin tähän akustiikan osa-alueeseen Aalto-aikanani ja suurin osa hakemistani töistä liittyi tähän alaan. Olin onnekas, sillä sain kutsun työhaastatteluun LinkedInissä näennäisesti tyhjästä. Minuun otettiin yhteyttä sähköpostitse, kun olin tykännyt tulevan pomoni julkaisusta. Olin hakenut käytännössä kaikkiin suomalaisiin akustiikan parissa työskenteleviin yrityksiin. Joskus työn saaminen vaatii vain vähän onnea.

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Tällä hetkellä rakennusala ja A-Insinöörit-yrityksen toimiala näyttää melko synkältä (kuten muutkin toimialat). Onneksi akustiikkayksikössä työtä riittää edelleen, joten menemme positiiviseen suuntaan haasteista huolimatta. Toivottavasti tilanne palautuu entiselleen tulevina vuosina.

Mitä haluaisit sanoa kansainvälisille opiskelijoille, jotka harkitsevat hakemista Aaltoon ja muuttoa Suomeen?

Ehdottomasti tartu tilaisuuteen, sillä Suomi on ainutlaatuinen paikka ja täällä on loistava opiskelijaelämä. Älä pelkää kylmää ja pimeää, niiden vaikutus lieventyy!

Opiskelun ohella "kotipaikka" Helsingissä avaa ovet matkustamiseen Pohjoismaissa, joiden ajatellaan usein olevan kaukana muusta maailmasta ja joskus jopa muusta Euroopasta. Päivä- tai viikonloppumatkat Tukholmaan, Osloon, Baltiaan tai jopa Suomen sisällä ovat helposti saavutettavia ja matkan arvoisia.

Opintojen jälkeen: Suomi ja Aalto-yliopisto houkuttelevat paljon ihmisiä opiskelemaan, mutta valmistumisen jälkeen he joko kieltäytyvät jäämästä tänne tai eivät löydä työpaikkaa. Vaikuttaa siltä, että yritykset ovat alkaneet löysätä vaatimuksiaan suomen kielen osaamisesta. Tärkein vinkkini tänne tuleville ihmisille on, että he sisällyttäisivät suomen kielen kursseja (joko Aallossa tai Aallon ulkopuolella) ja panostaa merkittävästi puoliammattimaisen kielitaidon kehittymiseen. Suomi on vaikea kieli, mutta kahden vuoden johdonmukainen harjoittelu riittää. Olen onnekas, sillä kollegani puhuvat kanssani englantia, mutta pystyn myös kommunikoimaan asiakkaiden kanssa suomeksi, koska suurin osa heistä ei puhu englantia.

Pitää nähdä melko paljon vaivaa, että Suomesta saa työpaikan, mutta mielestäni se vaiva on todellakin sen arvoista. 

Lue lisää pääaineesta

Three Aalto University students working in a acoustics laboratory

Acoustics and Audio Technology - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

The major in Acoustics and Audio Technology equips students with a fundamental understanding of human hearing, audio perception, and physics of sound. The skills they acquire enable, for example, reducing noise pollution, planning harmonic environments and designing coherent sound experiences.

Koulutustarjonta
Aalto University acoustics and audio technology student Lauros Pajunen

Student Lauros Pajunen: Acoustics and Audio Technology focuses on our behaviour in acoustic environments

International community, human-centred topics and connections to the industry made the Acoustics and Audio Technology major a great choice for Lauros Pajunen.

News
Craig Rollo / Aalto University alumni/ Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology

Alumni Craig Rollo nappasi musiikkidiggarin unelmatyön

Koska Craig Rollo halusi työskennellä musiikin parissa, Acoustics and Audio Technology oli hänelle täydellinen pääainevalinta.

Uutiset
Janne Pietilä/ Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology/ image: Lauri Viljavuori

Opiskelija Janne Pietilä: Akustiikan opinnot ovat antaneet uusia näkökulmia myös musiikkiharrastukseen

Janne Pietilän mielestä akustiikan ja audioteknologian työllisyysnäkymät ovat hyvät, sillä osaajia tarvitaan niin virtuaalitodellisuuden tuotannossa kuin rakennusalalla.

Uutiset
Aalto University / A girl sitting on sand with sunglasses on / Laura McLeod

Alumni Laura McLeod: Aallossa saat vapaasti kokeilla ja oppia uutta

Acoustics and Audio Technology -pääaine tarjosi Laura McLeodille mahdollisuuden yhdistää intohimonsa musiikkiin ja fysiikkaan.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.