Hakijapalvelut

Esittele Aaltoa

Aallon opiskelijat vierailevat lukioissa ja muissa toisen asteen oppilaitoksissa kertomassa Aallon koulutuksista, yliopisto-opiskelusta ja kokemuksistaan. Tältä sivulta löydät tietoa Aallon infoilutoiminnasta, toimintaohjeita ja infoilumateriaaleja.
two students discussing

Aallon infoilutoiminta

Infoilijat ovat Aallon opiskelijoita, jotka vierailevat oppilaitoksissa kertomassa Aallossa opiskelusta, Aallon koulutuksista, uramahdollisuuksista ja opiskelijaelämästä mm. lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille. Vierailuja järjestetään ympäri Suomea kouluissa, varuskunnissa ja erilaisissa tapahtumissa joko paikan päällä tai etäyhteyksin. Infoilu voidaan toteuttaa myös Aallon kampuksella esimerkiksi kampuskierroksen yhteydessä. Infoilijat edustavat Aallon kaikkia aloja eli kauppatieteitä, taiteita ja suunnittelua sekä tekniikkaa.

Infoilijaksi pääsee käymällä Hakijapalveluiden toteuttaman verkkokoulutuksen. Koulutuksen käytyään infoilijat saavat infoilutarjouksia Hakijapalveluilta. Infoilijat voivat olla myös itse aktiivisesti yhteydessä kouluihin ja tarjota heille infoilua.

Lukiot ja muut oppilaitokset voivat olla yhteydessä Aalto-yliopiston Hakijapalveluihin ja pyytää infoilua haluamanaan ajankohtana.
 

Haluatko infoilijaksi? Osallistu infoilijakoulutukseen!

Infoilijakoulutuksen toteutus on uudistunut syksyllä 2023. Käy infoilijakoulutus silloin kun sinulle sopii MyCourses-kurssina (Aalto-yliopiston infoilijakoulutus). Koulutuksen voi käydä koska tahansa vuoden aikana eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua. Koulutuksen suorittamiseen kuluu noin 1,5-2 tuntia. Koulutus on tarjolla suomeksi (heti) ja ruotsiksi (lokakuun 2023 aikana).

Koulutuksessa tutustut infoilukäytäntöihin ja infoiluesityksen sisältörunkoon, joka kattaa muun muassa Aalto-yliopiston koulutusalat ja hakumenettelyt sekä opiskeluun liittyviä aihealueita. Pääset myös miettimään, mitä haluat kertoa omista kokemuksistasi Aallossa. Koulutukseen kuuluu myös vinkkejä ja opastusta esiintymistilanteeseen.

Koulutuksen lopussa annat yhteystietosi, jotta voimme lisätä sinut infoilijalistallemme ja tarjota sinulle jatkossa tilaisuuksia esitellä Aaltoa.

Miksi ryhtyä infoilijaksi?

 • Ansaitset lisätuloja ja saat työkokemusta.
 • Saat esiintymiskokemusta ja -varmuutta.
 • Toimit kokemusasiantuntijana kiinnostuneelle yleisölle.
 • Autat nuoria löytämään oman opiskelualansa.
 • Rohkaiset monenlaisia ihmisiä hakeutumaan tekniikan, taiteiden ja kauppatieteiden aloille. Näin edistät koulutuksellista tasa-arvoa ja diversiteettiä.
 • Autat Aalto-yliopistoa löytämään opiskelijoikseen terävimmät ja luovimmat kyvyt!
   

Oletko jo Aallon infoilija? Tutustu toimintaohjeisiin!

 1. Tarkkaile sähköpostiasi infoilutarjousten varalta.
 2. Mieti, mille oppilaitokselle haluat esitellä Aaltoa ja tarkista Hakijapalveluista, onko oppilaitos vapaana. Odota vahvistusta, että oppilaitos on varattu sinulle.
 3. Ota yhteyttä oppilaitokseen, jolle haluat infon pitää ja sovi aikataulusta.
 4. Ilmoita sovittu infon ajankohta ja kesto myös Hakijapalveluille sähköpostitse.
 5. Lue tarvittaessa etäinfo-ohjeet tältä sivulta.
 6. Lataa infoiluesitys tältä sivulta ja tutustu siihen.
 7. Pidä innostava esittely!
 8. Varmista, että opo/opettaja täyttää oman palautelomakkeensa.
 9. Täytä infoilijan palaute- ja palkkiolomake. 
 10. Seuraa sähköpostiasi. Aallon palkkionmaksujärjestelmä lähettää automaattisesti pyynnön henkilötietolomakkeesi ja verokorttisi liittämisestä järjestelmään. 

Jos lomaketta ja verokorttia ei liitetä 30 vuorokauden kuluessa, maksu peruuntuu. Pyyntöä ei lähetetä, jos liitteet ovat jo järjestelmässä eikä sinun tarvitse silloin toimittaa niitä.

Palaute- ja palkkiolomake täytyy palauttaa erikseen jokaisesta pitämästäsi infosta. 

Huom! Käytäntö on, että infoja ei videoida.

Materiaalit

Esitykset

Voit ladata Aalto-yliopiston infoilijaesityksen lukuvuodelle 2022-2023 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi alta. Esitys toimii Aallon yleisesittelynä erityisesti kandidaattikoulutuksista kiinnostuneille.

Lomakkeet

Pääset palautelomakkeille näistä linkeistä:

Opon palautelomake (webropol)Infoilijan palaute- ja palkkiolomake (webropol)

Yhteystiedot

Aalto-yliopiston hakijapalvelut

[email protected]Katso Hakijapalveluiden tarkemmat yhteystiedot

Huomaathan, että tämän sivun tiedot koskevat vain Otaniemen opiskelijoita. Mikkelin kampuksella on omat käytäntönsä.

Tietosuojailmoitus

Tätä kaikkea on opiskelu Aallossa

Lue ja katso aitoja tarinoita Aallon opiskelijoilta ja alumneilta opiskelijaelämästä, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, mielenkiintoisista kouluprojekteista sekä ainutlaatuisista työmahdollisuuksista.

Opiskelijat juhlivat lukukauden aloitusta opiskelijahaalareissa. Kuva: Lasse Lecklin

Virtuaalinen kampuskierros (ulkoinen linkki)

Tutustu Aalto-yliopiston Otaniemen kampukseen osallistumalla englanninkieliseen virtuaalikierrokseen.

Image from remote site: virtualtour.aalto.fi

Opinto-ohjaajille

Sivulta löydät kutsut opojen ja hakijoiden tapahtumiin, ajankohtaista tietoa hakemisesta ja yhteystiedot kampusvierailun tai Aalto-yliopiston esittelyn järjestämistä varten sekä hyödyllistä tietoa opoille.

Opinto-ohjaajille

Aalto-yliopiston hakijapalveluiden yhteystiedot

Ota yhteyttä Aalto-yliopiston hakijapalveluihin.

Otaniemi campus in summer
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: