Hakijapalvelut

Esittele Aaltoa

Aallon opiskelijat vierailevat lukioissa ja muissa toisen asteen oppilaitoksissa kertomassa Aallon koulutuksista, yliopisto-opiskelusta ja kokemuksistaan. Tältä sivulta löydät tietoa Aallon infoilutoiminnasta, toimintaohjeita ja infoilumateriaaleja.
two students discussing

Aallon infoilutoiminta

Infoilijat ovat Aallon opiskelijoita, jotka vierailevat oppilaitoksissa kertomassa Aallossa opiskelusta, Aallon koulutuksista, uramahdollisuuksista ja opiskelijaelämästä mm. lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille. Vierailuja järjestetään ympäri Suomea kouluissa, varuskunnissa ja erilaisissa tapahtumissa joko paikan päällä tai etäyhteyksin. Infoilu voidaan toteuttaa myös Aallon kampuksella esimerkiksi kampuskierroksen yhteydessä. Infoilijat edustavat Aallon kaikkia aloja eli kauppatieteitä, taiteita ja suunnittelua sekä tekniikkaa.

Infoilijaksi pääsee osallistumalla Hakijapalveluiden järjestämään infoilijakoulutukseen. Koulutuksen käytyään infoilijat saavat infoilutarjouksia Hakijapalveluilta. Infoilijat voivat olla myös itse aktiivisesti yhteydessä kouluihin ja tarjota heille infoilua.

Lukiot ja muut oppilaitokset voivat olla yhteydessä Aalto-yliopiston Hakijapalveluihin ja pyytää infoilua haluamanaan ajankohtana.
 

Haluatko infoilijaksi? Osallistu infoilijakoulutukseen!

Hakijapalvelut järjestää syksyisin kaikille infoilusta kiinnostuneille infoilijakoulutusta. Koulutuksessa käymme läpi infoilukäytännöt ja infoiluesityksen sisältörungon kattaen mm. Aalto-yliopiston koulutusalat ja hakumenettelyt sekä opiskeluun liittyviä aihealueita. Koulutukseen sisältyy esiintymistaitovalmennus, jonka pitää vieraileva esiintymistaitokouluttaja.

Tulevista infoilijakoulutuksista ilmoitamme tällä sivulla. Seuraavat koulutukset järjestetään syksyllä 2023. Ilmoitamme syksyllä koulutuksista myös muissa opiskelijoille suunnatuissa kanavissa.

Miksi ryhtyä infoilijaksi?

 • Ansaitset lisätuloja ja saat työkokemusta.
 • Saat esiintymiskokemusta ja -varmuutta.
 • Toimit kokemusasiantuntijana kiinnostuneelle yleisölle.
 • Autat nuoria löytämään oman opiskelualansa.
 • Rohkaiset monenlaisia ihmisiä hakeutumaan tekniikan, taiteiden ja kauppatieteiden aloille. Näin edistät koulutuksellista tasa-arvoa ja diversiteettiä.
 • Autat Aalto-yliopistoa löytämään opiskelijoikseen terävimmät ja luovimmat kyvyt!
   

Oletko jo Aallon infoilija? Tutustu toimintaohjeisiin!

 1. Tarkkaile sähköpostiasi infoilutarjousten varalta.
 2. Mieti, mille koululle haluat esitellä Aaltoa ja tarkista Hakijapalveluista, onko koulu vapaana. Odota vahvistusta, että koulu on varattu sinulle.
 3. Ota yhteyttä kouluun, jolle haluat infon pitää ja sovi aikataulusta.
 4. Ilmoita sovittu infon ajankohta ja kesto myös Hakijapalveluille sähköpostitse.
 5. Lue tarvittaessa etäinfo-ohjeet tältä sivulta.
 6. Lataa infoiluesitys tältä sivulta ja tutustu siihen.
 7. Pidä innostava esittely!
 8. Varmista, että opo/opettaja täyttää oman palautelomakkeensa.
 9. Täytä infoilijan palaute- ja palkkiolomake. Muista liittää mukaan myös verokortti ja henkilötietolomake.

 

Korvausta ei voida maksaa ilman kaikkia yllämainittuja lomakkeita/liitteitä. Ne on palautettava kuukauden sisällä infon pitämisestä.

Palaute- ja palkkiolomake tulee palauttaa erikseen jokaisesta pitämästäsi infosta. Henkilötietolomaketta ei tarvitse täyttää eikä verokorttia palauttaa, jos olet toimittanut ne meille viimeksi kuluneen vuoden sisällä tai olet työsuhteessa Aaltoon.

Huom! Käytäntö on, että infoja ei videoida.

Materiaalit

Esitykset

Voit ladata Aalto-yliopiston infoilijaesityksen lukuvuodelle 2022-2023 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi alta. Esitys toimii Aallon yleisesittelynä erityisesti kandidaattikoulutuksista kiinnostuneille.

Lomakkeet

Pääset palautelulomakkeille näistä linkeistä:

Opon palautelomake (webropol)
Infoilijan palaute- ja palkkiolomake (webropol)

Voit ladata henkilötietolomakkeen alta.

Oletko opinto-ohjaaja? Tilaa kouluusi Aallon infoilija!

Infoilu voidaan järjestää koulussa paikan päällä tai etäyhteyksin. Voit tilata infoilun esimerkiksi opotunnille tai johonkin koulun tapahtumaan. Infoilijoita voi tulla paikalle yksi tai useampi. Voit tilata Aallon yleisesittelyn tai esittää toiveen tutustumisesta tiettyyn koulutusalaan (kauppatieteet, taiteet ja tekniikka) tai tiettyihin koulutuksiin. Kaikki Aallon koulutukset löydät Koulutustarjontahausta. Infoilu voidaan järjestää myös Otaniemen kampuksella esimerkiksi kampuskierrokseen yhdistettynä.

Ota yhteyttä sähköpostitse Aalto-yliopiston hakijapalveluihin ([email protected]) tai Mikkelin kampukseen ([email protected]) hyvissä ajoin ennen toivottua ajankohtaa.
 

Yhteystiedot

Aalto-yliopiston hakijapalvelut

[email protected]Katso Hakijapalveluiden tarkemmat yhteystiedot

 

Huomaathan, että tämän sivun tiedot koskevat vain Otaniemen opiskelijoita. Mikkelin kampuksella on omat käytäntönsä.

Tätä kaikkea on opiskelu Aallossa

Lue ja katso aitoja tarinoita Aallon opiskelijoilta ja alumneilta opiskelijaelämästä, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, mielenkiintoisista kouluprojekteista sekä ainutlaatuisista työmahdollisuuksista.

Opiskelijat juhlivat lukukauden aloitusta opiskelijahaalareissa. Kuva: Lasse Lecklin

Virtuaalinen kampuskierros (ulkoinen linkki)

Tutustu Aalto-yliopiston Otaniemen kampukseen osallistumalla englanninkieliseen virtuaalikierrokseen.

Image from remote site: virtualtour.aalto.fi

Opinto-ohjaajille

Sivulta löydät kutsut opojen ja hakijoiden tapahtumiin, ajankohtaista tietoa hakemisesta ja yhteystiedot kampusvierailun tai Aalto-yliopiston esittelyn järjestämistä varten sekä hyödyllistä tietoa opoille.

Opinto-ohjaajille

Aalto-yliopiston hakijapalveluiden yhteystiedot

Ota yhteyttä Aalto-yliopiston hakijapalveluihin.

Otaniemi campus in summer
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu