Hakijapalvelut

Esittele Aaltoa

Tältä sivulta löydät tietoa opiskelijoiden mahdollisuuksista esitellä Aaltoa infoilija- ja kampusopastoiminnan kautta. Infoilijat ovat Aallon opiskelijoita, jotka vierailevat lukioissa ja muissa toisen asteen oppilaitoksissa kertomassa Aallon koulutuksista, yliopisto-opiskelusta ja kokemuksistaan. Kampusoppaat kierrättävät oppilasryhmiä kampuksen kiinnostavimmissa paikoissa kertoen samalla ryhmille niin kampuksesta kuin omista opiskelukokemuksistaan Aallossa. Sivulle on liitetty myös toimintaan liittyvät toimintaohjeet sekä esitysmateriaalit.
two students discussing

Aallon infoilu- ja kampusopastoiminta

Infoilijat ovat Aallon opiskelijoita, jotka vierailevat oppilaitoksissa kertomassa Aallossa opiskelusta, Aallon koulutuksista, uramahdollisuuksista ja opiskelijaelämästä mm. lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille. Vierailuja järjestetään ympäri Suomea kouluissa, varuskunnissa ja erilaisissa tapahtumissa joko paikan päällä tai etäyhteyksin. Infoilu voidaan toteuttaa myös Aallon kampuksella esimerkiksi kampuskierroksen yhteydessä. Infoilijat edustavat Aallon kaikkia aloja eli kauppatieteitä, taiteita ja suunnittelua sekä tekniikkaa.

Infoilijaksi pääsee käymällä Hakijapalveluiden toteuttaman infoilijakoulutuksen. Sovittuaan asiasta etukäteen Hakijapalveluiden kanssa infoilijat voivat olla aktiivisesti yhteydessä oppilaitoksiin, ja tarjota heille infoilua. Lisäksi lukiot ja muut oppilaitokset voivat olla yhteydessä Aalto-yliopiston Hakijapalveluihin ja pyytää infoilua haluamanaan ajankohtana. Hakijapalvelut tarjoaa näitä infoilumahdollisuuksia infoilijoiden postituslistan kautta.

Infoilijoiden postituslistalle pääsee heti käytyään Hakijapalveluiden toteuttaman infoilijakoulutuksen (MyCourses-kurssi).

Lisäksi Hakijapalvelut rekrytoi infoilijoita mukaan erilaisiin tapahtumiin, kuten messuille. Huom! oma-aloitteinen infoilu koskee vain oppilaitosvierailuja, ei esimerkiksi messutyylisiä tapahtumia.

Aalto-yliopiston kampusoppaat kierrättävät ryhmiä kampuksen kiinnostavimmissa paikoissa ja kertovat samalla ryhmille omista kokemuksistaan. Kierrosten tavoitteena on herättää kiinnostusta Aallossa opiskelua kohtaan. 

Kampusoppaaksi pääsee käymällä koulutuksen, joka järjestetään Otaniemessä. Koulutus sisältää mm. esimerkkikierroksen. Koulutuksen jälkeen Hakijapalvelut tarjoaa kampusoppaille sähköpostitse mahdollisuuksia pitää kampuskierros.

Kampuskierrokset pidetään suomeksi tai ruotsiksi, joten oppaiden tulee osata riittävästi vähintään toista näistä kielistä. 

Miksi ryhtyä infoilijaksi ja/tai kampusoppaaksi?

 • Ansaitset lisätuloja ja saat työkokemusta.
 • Saat esiintymiskokemusta ja -varmuutta.
 • Toimit kokemusasiantuntijana kiinnostuneelle yleisölle.
 • Autat nuoria löytämään oman opiskelualansa.
 • Rohkaiset monenlaisia ihmisiä hakeutumaan tekniikan, taiteiden ja kauppatieteiden aloille. Näin edistät koulutuksellista tasa-arvoa ja diversiteettiä.
 • Autat Aalto-yliopistoa löytämään opiskelijoikseen terävimmät ja luovimmat kyvyt!
   

Haluatko infoilijaksi? Osallistu infoilijakoulutukseen!

Infoilijakoulutuksen toteutus on uudistunut syksyllä 2023. Käy infoilijakoulutus MyCourses-kurssina silloin kun sinulle sopii (Aalto-yliopiston infoilijakoulutus). Koulutuksen voi käydä koska tahansa vuoden aikana eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua. Koulutuksen suorittamiseen kuluu noin 1,5-2 tuntia. Koulutus on tarjolla suomeksi ja ruotsiksi.

Koulutuksessa tutustut infoilukäytäntöihin ja infoiluesityksen sisältörunkoon, joka kattaa muun muassa Aalto-yliopiston koulutusalat ja hakumenettelyt sekä opiskeluun liittyviä aihealueita. Pääset myös miettimään, mitä haluat kertoa omista kokemuksistasi Aallossa. Koulutukseen kuuluu myös vinkkejä ja opastusta esiintymistilanteeseen.

Koulutuksen lopussa annat yhteystietosi, jotta voimme lisätä sinut infoilijoiden postituslistallemme ja tarjota sinulle jatkossa tilaisuuksia esitellä Aaltoa.
 

Oletko jo Aallon infoilija? Tutustu infoilijoiden toimintaohjeisiin!

 1. Tarkkaile sähköpostiasi infoilutarjousten varalta.
 2. Mieti, mille oppilaitokselle haluat esitellä Aaltoa ja tarkista Hakijapalveluista, onko oppilaitos vapaana. Odota vahvistusta, että oppilaitos on varattu sinulle.
 3. Ota yhteyttä oppilaitokseen, jolle haluat infon pitää ja sovi aikataulusta.
 4. Ilmoita sovittu infon ajankohta ja kesto myös Hakijapalveluille sähköpostitse.
 5. Lue tarvittaessa etäinfo-ohjeet tältä sivulta.
 6. Lataa infoiluesitys tältä sivulta ja tutustu siihen.
 7. Pidä innostava esittely!
 8. Varmista, että opo/opettaja täyttää oman palautelomakkeensa.
 9. Täytä infoilijan ja kampusoppaan palaute- ja palkkiolomake. 
 10. Seuraa sähköpostiasi. Aallon palkkionmaksujärjestelmä lähettää automaattisesti pyynnön henkilötietolomakkeesi ja verokorttisi liittämisestä järjestelmään. 

Jos lomaketta ja verokorttia ei liitetä 30 vuorokauden kuluessa, maksu peruuntuu. Pyyntöä ei lähetetä, jos liitteet ovat jo järjestelmässä eikä sinun tarvitse silloin toimittaa niitä.

Palaute- ja palkkiolomake täytyy palauttaa erikseen jokaisesta pitämästäsi infosta. 

Huom! Käytäntö on, että infoja ei videoida.

Tutustu kampusoppaiden toimintaohjeisiin!

 1. Tarkkaile sähköpostiasi kampuskierrostarjousten varalta.
 2. Kun saat tarjouksen, Hakijapalvelut välittää sinulle kierrosta toivovan opinto-ohjaajan/opettajan yhteystiedot. Sovi kierroksen yksityiskohdista sähköpostitse opinto-ohjaajan kanssa, ja pidä Hakijapalvelut mukana viestinvaihdossa ([email protected]).
 3. Valmistaudu kierrokseen: käy läpi kierroksen sisältörunko ja mieti, mitä aiot kertoa omista kokemuksistasi.
 4. Ilmoita viipymättä mahdollisista muutoksista ja poikkeustilanteista Hakijapalveluille ja opinto-ohjaajalle!
 5. Pidä innostava kampuskierros vierailijoille.
 6. Pyydä opinto-ohjaajaa / opettajaa täyttämään oma palautelomakkeensa. 
 7. Täytä ja palauta infoilijan ja kampusoppaan palaute- ja palkkiolomake.
 8. Seuraa sähköpostiasi. Aallon palkkionmaksujärjestelmä lähettää automaattisesti pyynnön henkilötietolomakkeesi ja verokorttisi liittämisestä järjestelmään. 

Jos lomaketta ja verokorttia ei liitetä 30 vuorokauden kuluessa, maksu peruuntuu. Pyyntöä ei lähetetä, jos liitteet ovat jo järjestelmässä eikä sinun tarvitse silloin toimittaa niitä.

Palaute- ja palkkiolomake täytyy palauttaa erikseen jokaisesta pitämästäsi kampuskierroksesta. 

Materiaalit

Esitykset infoilijoille

Voit ladata Aalto-yliopiston infoilijaesityksen lukuvuodelle 2023-2024 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi alta. Esitys toimii Aallon yleisesittelynä erityisesti kandidaattikoulutuksista kiinnostuneille.

Käytännön ohjeet kampuskierroksia varten

Voit ladata käytännön ohjeet kierroksille lukuvuodelle 2023-2024 alta.

Yhteystiedot

Aalto-yliopiston hakijapalvelut

[email protected]Katso Hakijapalveluiden tarkemmat yhteystiedot

Huomaathan, että tämän sivun tiedot koskevat vain Otaniemen opiskelijoita. Mikkelin kampuksella on omat käytäntönsä.

Tietosuojailmoitus

Tätä kaikkea on opiskelu Aallossa

Tutustu opiskelijoiden ja Aalto-yliopistosta valmistuneiden tarinoihin

Opiskelijat juhlivat lukukauden aloitusta opiskelijahaalareissa. Kuva: Lasse Lecklin

Virtuaalinen kampuskierros (ulkoinen linkki)

Tutustu Aalto-yliopiston Otaniemen kampukseen osallistumalla englanninkieliseen virtuaalikierrokseen.

Image from remote site: virtualtour.aalto.fi

Opinto-ohjaajille

Sivulta löydät kutsut opojen ja hakijoiden tapahtumiin, ajankohtaista tietoa hakemisesta ja yhteystiedot kampusvierailun tai Aalto-yliopiston esittelyn järjestämistä varten sekä hyödyllistä tietoa opoille.

Opinto-ohjaajille

Aalto-yliopiston hakijapalveluiden yhteystiedot

Ota yhteyttä Aalto-yliopiston hakijapalveluihin.

Aalto University campus. Photo by Mikko Raskinen
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: