News

Toimitusjohtaja Tapani Järvisen rahaston apuraha professori Jyri Seppälälle

Seppälä on kansainvälisesti tunnustettu elinkaariarvioiden tutkija.

Toimitusjohtaja Tapani Järvisen ympäristöteknologiarahasto on myöntänyt professori Jyri Seppälälle 10 000 euron apurahan tunnustuksena toiminnasta ympäristöteknologian osaajana.

Professori Jyri Seppälällä on laaja tieteellinen perehtyneisyys kestävän kehityksen mukaiseen tuotantoon ja kulutukseen. Hän on kansainvälisesti tunnustettu elinkaariarvioiden tutkija, joka on kehittänyt elinkaarianalyysiin perustuvia mittausmenetelmiä, päätöksentekoprosesseja sekä riski- ja vaikuttavuusmekanismeja. 

Professori Jyri Seppälä (vas.) ja toimitusjohtaja Tapani Järvinen (oik.).
 

Professori Jyri Seppälä on suorittanut diplomi-insinöörin, tekniikan lisensiaatin ja tekniikan tohtorin tutkinnot Teknillisessä korkeakoulussa. Väitöskirjassaan hän tutki elinkaariarvioinnin vaikuttavuuteen perustuvia päätöksentekomalleja. Hän on toiminut ympäristöalan asiantuntijatehtävissä Paavo Ristola Oy:ssä vuosina 1986–88. Vuonna 1988 hän siirtyi Suomen ympäristökeskuksen palvelukseen, jossa hän on toiminut teollisuusvesien ja ympäristö­johtamisen tutkijana. Vuonna 2002 hänet nimitettiin Suomen ympäristökeskuksen Kulutuksen ja tuotannon keskuksen tutkimusjohtajaksi. Vuodesta 2010 hän on toiminut Kulutuksen ja tuotannon keskuksen johtajana. Suomen ympäristökeskus nimitti Jyri Seppälän professoriksi vuonna 2005 erikoisalanaan kestävä kulutus ja tuotanto.

Professori Seppälällä on 35 vertaisarvioitua tieteellistä julkaisua ja yli 100 muuta tieteellistä tai ammatillista julkaisua. Hän on toiminut asiantuntijana kestävään kehitykseen, resurssitehokkuuteen ja ympäristön hallintaan liittyvissä eri kansallisissa ja kansainvälisissä työryhmissä.  Hänellä on laaja asiantuntijuus ilmastonmuutoksen ja kiertotalouden haasteissa. Jyri Seppälä on aktiivinen vaikuttaja suomalaisessa ja kansainvälisessä ilmasto- ja ympäristöalan keskustelussa.

Apurahan professori Jyri Seppälä on suunnittelut käyttävänsä pk-yrityksille soveltuvan resurssitehokkuuden ja hiilijalanjäljen parantamisen arviointityökalujen tutkimiseen ja lupaavimman työkalun käytäntöön soveltuvuuden testaamiseen.

Rahasto edistää tutkimustulosten hyödyntämistä

Ympäristöteknologiarahaston apurahan tarkoituksena on edistää teollisuuden ympäristöteknologian tutkimusta ja tutkimustulosten hyödyntämistä teknologiatuotteina ja -palveluina.  Se jakaa vuosittain apurahan ansioituneelle osaajalle alan tutkimus- ja kehitystyöhön.

Outotec Oyj:stä eläkkeelle jääneen toimitusjohtaja Tapani Järvisen nimeä kantava rahaston on perustanut Aalto-yliopiston teknillisen korkeakoulun hallitus vuonna 2009 ja sen peruspääoman lahjoitti Outotec Oyj. Rahasto vahvistaa osaltaan Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun metallien valmistukseen ja prosessiteknologiaan liittyvän ympäristöteknologian tutkimusta ja parantaa siten suomalaisen teollisuuden kansainvälistä kilpailukykyä.

Lisätietoja:

Jyri Seppälä
Suomen ympäristökeskus (SYKE)
Kulutuksen ja tuotannon keskus
puh. 0295 251 629
[email protected]
www.ymparisto.fi

Lisätietoja Toimitusjohtaja Tapani Järvisen ympäristöteknologiarahastosta:

Professori Simo-Pekka Hannula
Aalto-yliopisto
puh. 040 552 6605
[email protected]

Professori Olli Dahl
Aalto-yliopisto
puh. 040 540 1070
[email protected]

  • Published:
  • Updated:

Read more news

kukka-asetelma
Awards and Recognition Published:

More than 60 undergraduate students received a scholarship

Ilkka Kontula Foundation personal scholarships are worth 1 000 euros
A man stands against a white background.
Awards and Recognition Published:

Broadband miniaturized spectrometer research receives QTF annual discovery award 2024

The clarity and compelling presentation of the research were one of the reasons why Doctoral Researcher Md Uddin earned the prize for the research paper, which was published in Nature Communications.
kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Press releases Published:

Teaching a computer to type like a human

A new typing model simulates the typing process instead of just predicting words
Open-top chambers in a tundra environment.
Press releases Published:

Understanding climate warming impacts on carbon release from the tundra

Tundras could transform from carbon sinks into a carbon source, exacerbating the effects of climate change