Utbildningsutbud

Master's Programme in Geoinformatics

Magisterprogrammet ”Master’s Programme in Geoinformatics” förbereder mångsidiga experter till samhället som kan tillämpa aktuell kunskap om geoinformatik och utveckla branschen.
Geoinformatics students operate a drone at Aalto University.

Examen:

Diplomingenjör

Ansökningsperiod:

2.12.2019 – 3.1.2020

Undervisningsspråk:

engelska

Längd:

2 år, heltidsstudier

Behörighet:

Lämplig lägre högskoleexamen

Utbildningsområde:

Det tekniska utbildningsområdet

Studiepoäng:

120 studiepoäng

Högskola:

Högskolan för ingenjörsvetenskaper

Läsårsavgifter:

€15000/år (magister studier) för studeranden från länder utanför EU/EES

Ansökningsperioden har slutat

Diplomingenjörerna som utexaminerats från geoinformatik är ofta närvarande då samhällets viktiga beslut bereds. Analyser baserade på exakt geografisk information och visualiseringar avslöjar typiskt de väsentliga frågorna i besluten.  Magisterprogrammet i geoinformatik är ett utmärkt val om du är intresserad av kartor, 3D-modeller, globala förändringar såsom klimatförändringen, säkerhetssituationer och utvecklingen av urbaniseringen eller om du exempelvis drömmer om att skapa utvecklade mobilapplikationer.

Geoinformatik är en del av vår vardag. Då du använder din mobiltelefon vill den veta din position. Då du tittar på väderprognosen eller använder bilens navigator är positionen viktig. Då du tar luftbilder med en drönare eller då du dyker ner i den virtuella världen eller i applikationernas förstärkta verklighet är det än en gång fråga om geoinformatik. 

Ingenjörer som utexaminerats från geoinformatik kan mäta och analysera omfattande material – Big Data. I färdigheterna ingår hur man med hjälp av kartor, diagram och applikationer kan visualisera komplexa problem och fenomen gällande position. Experter inom geoinformatik förstår den mångfasetterade jorden som en levande, rörlig och föränderlig planet och dess exakta fysiska form. Branschen är även väldigt mångvetenskaplig och i arbetslivet får man samarbeta med experter från många olika branscher.

Utbildningens innehåll

Vänligen notera att ansökningsalternativets undervisningsspråk är engelska!

Inom geoinformatik kan du rikta dina studier genom att koncentrera dig på dess delområden, såsom geodesi (positionering och navigering), fotogrammetri, laserskanning, fjärranalys och geoinformationsteknologi. Mer specifika tilläggsuppgifter gällande dessa delområden finns i programbroschyren (https://foto.aalto.fi/geoinformatik_Aalto.pdf). 

Innan du söker till magisterprogrammet ska du ha tillräckligt med grundstudier i matematik, programmeringskunskap och intresse för tillämpning av informationsteknik i geoinformationsvetenskaperna. Alla kurser i magisterprogrammet undervisas på engelska men mycket av det parallella materialet finns även på finska.  

Studiernas uppbyggnad

Studiernas uppbyggnad (120 ECTS):

 • Huvudämne 60 studiepoäng
  • Gemensamt obligatoriska studier 30 studiepoäng
  • Fördjupade kurser (valbara) 30 studiepoäng
  • kurserna finns på denna länken 
 • Fritt valbara kurser, en modul omfattande 30 studiepoäng
  • kan utgöra ett biämne
 • Diplomarbete 30 studiepoäng

Läs mer om utbildningens sidor: Programme pages.

Karriärmöjligheter

Magisterprogrammet i geoinformatik ger beredskap både för den akademiska världen och för industrin. Arbetsplatser finns inom den privata och offentliga sektorn samt i icke-statliga organisationer.

En del av våra alumner producerar verktyg för beslutsfattandet. De följer omgivningen globalt och hjälper att hitta lösningar på till exempel energikrisen eller den ojämlika fördelningen av naturresurser.

Många av våra forna studerande är med och gör företagens verksamhet mer konkurrenskraftig. De kan exempelvis planera logistikkedjor eller söka efter det bästa läget för en ny affär. Vissa utvecklar program för självgående bilar. Färdigheter inom geoinformatik behövs inom många branscher, till exempel tjänsteplanering, robotik, industrins styr- och kvalitetssystem, mobiltelefonernas nätverksteknik, utvecklingen av mobilapplikationer, spelifiering, kartproduktion och 3D-modellering.

Magisterprogrammet i geoinformatik studievägar

Bilden visar vilka studievägar man kan ta för att studera på magisterprogrammet i geoinformatik.

Akademiska bedömningsgrunder

Vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper används våren 2020 följande kriterier i den akademiska bedömningen på magisternivå:

 • Universitet/högskola; Undervisningen och forskningen har högt anseende
 • Examen och lämpliga studier; Studierna lämpar sig utmärkt eller bra för ansökningsalternativet
 • Studieframgång; Den examen som ger behörighet att ansöka har i huvudsak genomförts med mycket god eller utmärkt studieframgång
 • Motivation och engagemang för programmet; Motivationen ska vara tydligt kopplad till ansökningsalternativet

Obs! Ett motivationsbrev och cv är de obligatoriska ansökningsdokumenter i det här magisterprogrammet!

 

Kontakt information

With questions regarding admission to the programme, please contact Aalto University Admission Services: [email protected]  

For enquiries regarding the content of programme and studies, please contact [email protected]

Visit our admission website of the Master's Programme in Geoinformatics.

Ansökan till magisterutbildning

Ansökningsperioden har slutat

 • Publicerat:
 • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat