Stöd för studierna

Kombinera tävlingsidrott och studier vid Aalto

Aalto-universitetet har förbundit sig att stödja möjligheten att kombinera idrott och studier för studerande som hör till huvudstadsregionens idrottsakademi Urhea och att beakta de utmaningar och specialbehov som en idrottskarriär för med sig.

Nedan ser du mer information om vilken typ av stöd som Aalto-universitetet erbjuder tävlingsidrottare. För att ha tillgång till detta stöd ska du vara medlem i Urhea. Om du har varit medlem i Urhea innan du började studera vid Aalto ska du informera Urhea om din studieplats vid Aalto. Därefter förmedlas informationen om ditt medlemskap i Urhea vidare till Aalto. Ta kontakt med Urhea för att meddela om ändringen eller be din högskolas kontaktperson för Urhea att kontrollera om ditt namn finns på universitetets lista över studerande som hör till Urhea.Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Anvisningar för tävlingsidrottare som studerar vid Aalto:

  1. Bekanta dig med Urhea (www.urhea.fi/sv) och bli medlem om du inte ännu är det. Om du har varit medlem i Urhea innan du började studera vid Aalto ska du kontakta Urhea per e-post för att uppdatera informationen om din studieplats. Se kontaktuppgifter på Urheas webbsidor. På så sätt blir uppgifterna om din studieplats korrekta i Urheas databas och informationen förmedlas vidare till Aalto-universitetet.
  2. När informationen om ditt medlemskap i Urhea har bekräftats vid högskolan blir du tillagt till studerandelistan över Urhea-medlemmar, varefter du kan genomföra Urhea-kurser och få information om aktuella ärenden och kommande evenemang för Aalto studeranden som hör till Urhea.
  3. Du kan få ett intyg över ditt Urhea medlemskap vid behov av flexibla lösningar för att genomföra kurser p.g.a. idrottskarriären. Intyget kan användas som stöd för att förhandla med läraren om alternativa prestationssätt. Kontakta din Urhea-kontaktperson vid högskolan för att få intyget.
  4. Om du vill diskutera olika sätt att kombinera idrott med studierna och/eller få information om stöd och tjänster som erbjuds för studerande som hör till Urhea, kan du kontakta din högskolas kontaktperson för Urhea (se kontaktuppgifter nedan). Du kan även boka direkt tid för studierådgivning via MyStudies. Gällande planering och schemaläggning av ämnesstudier och övrigt innehåll av din examen, vänligen boka istället tid till ditt huvudämnes utbildningsplanerare/-koordinator.
  5. Meddela kontaktpersonen vid din högskola om du avslutar din idrottskarriär eller om det sker ändringar i ditt medlemskap i Urhea.

Urhea-kontaktpersoner vid Aalto-universitetets högskolor

Virpi Riissanen

Koordinaattori
U902 Learning Services
Högskolan för ingenjörsvetenskaper
 Kari Lehti

Kari Lehti

Suunnittelija, opintoasiat
Högskolan för kemiteknik

Tiina Kerola

Suunnittelija, Opintoasiat
Högskolan för teknikvetenskaper

Piia Ylitalo

Study Coordinator
U902 Learning Services
Högskolan för elektroteknik

Virva Sointu

Suunnittelija
Högskolan för konst, design och arkitektur

Sami Itani

Professor of Practice

Elina Nykänen

Suunnittelija
Handelshögskolan
Aallon Urhea-opiskelijoiden syystapaaminen, 2023. Kuva: Terhi Ollikainen
Nyheter
juoksurata, sports field

Från tresteg till submission wrestling – vid Aalto kan du kombinera toppidrott och studier

Aalto-universitetet har ett avtal med toppidrottsakademin Urhea. Vi erbjuder dig stöd för att kombinera idrottsutövning och studier, oavsett om du håller på med basket, synkroniserad konståkning eller någon annan gren.

Nyheter

Ge respons på sidan

  • Publicerat:
  • Uppdaterad: