Nyheter

FPA skickade en automatisk betalningspåminnelse om obetald hälsovårdsavgift

De högskolestuderande som studerar för en examen och som har anmält sig som närvarande senast 31.1.2023 men som inte har betalat hälsovårdsavgiften senast på förfallodagen, får en betalningspåminnelse från FPA.

Förfallodagen för hälsovårdsavgiften för högskolestuderande var 31.1.2023 för de studerande som studerar för en examen och som har anmält sig som närvarande senast 31.1.2023. Det finns sammanlagt cirka 275 000 betalningsskyldiga studerande. Största delen av dem, dvs. cirka 213 000 studerande, betalade avgiften senast på förfallodagen.

Cirka 56 000 studerande har emellertid fortfarande inte betalat avgiften. Till dessa studerande har FPA skickat en betalningspåminnelse i vilken det också ingår en lagstadgad fast dröjsmålsavgift på 5 euro.

– Vi förstår att man i den hetsiga vardagen kan glömma att betala avgiften. Lyckligtvis finns det fortfarande tid att sköta saken efter att man har fått betalningspåminnelsen, säger Emmi Lehtonen, chef för indrivningsteamet vid gruppen för juridiska tjänster vid FPA.

Cirka 4 500 studerande betalade avgiften efter förfallodagen. FPA har skickat en betalningspåminnelse också till dem, men den gäller enbart förseningsavgiften.

Alla brev som gäller hälsovårdsavgiften kan också läsas i MittFPA. Den studerande kan också välja att helt avstå från papperspost och då skickas breven i fortsättningen bara i MittFPA. Den studerande får en enligt eget val en avisering per sms eller e-post när brevet kan läsas i MittFPA.

Hälsovårdsavgiften för högskolestuderande som betalas till FPA täcker alla de hälsovårdstjänster som Studenternas hälsovårdsstiftelse (SHVS) tillhandahåller. Inga andra serviceavgifter eller besöksavgifter tas ut. År 2023 är hälsovårdsavgiften 36,80 euro per termin.

Läs mer (www.epressi.com)

Ge respons på sidan

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Aalto universitetet, Squad studenter, maj-2023. Foto: Aleksi Poutanen
Studier Publicerat:

Ansökningstiden för priset Master's Award in Development Studies har nu öppnats

Ansökningstiden för priset Master's Award in Development Studies för år 2024 pågår fram till den 15 augusti 2024. Genom priset vill UniPID, universitetens nätverk för utvecklingssamarbete, och Föreningen för utvecklingsforskning FSDR ge erkännande för och belöna exceptionellt förtjänstfulla lärdomsprov på magisternivå vid UniPID:s medlemsuniversitet.
Student guide illustration, language and communications studies
Studier Publicerat:

Språk, kultur och kommunikation i augusti

Språkcentret erbjuder kurser i augusti.
Ryhmätilanne
Studier Publicerat:

Stöd för välbefinnande i studierna, sommar 2024

Hej student! Aalto erbjuder självstudiematerial och vägledning under sommaren. Också SHVS betjänar studerande under sommaren.
Aalto-wide sustainability minor logo
Studier Publicerat:

Nytt mångvetenskapligt biämne i hållbar utveckling startar vid Aalto i höst

Aalto erbjuder ett nytt biämne, Luonnonvarojen kestävä käyttö (Hållbar användning av naturresurser), som nu är redo att tilläggas i din studieplan!