Evenemang

Theses & Tomatoes för avhandlingsskribenter

Känns det som att du har kört fast med avhandlingen? Eller att det är svårt att skapa en bra skrivrutin? Är du kanske osäker på vad du borde göra här näst eller hur du ska börja ett nytt kapitel eller avsnitt? Känner du dig ensam i avhandlingsprocessen? Skulle du vilja jobba med andra studerande som är i samma situation?
Student Guide, tapahtumakuva

Vad: Online peer-support skrivbubbla 

När: Måndagar kl. 10.00-11:30 (14.8.-18.12.2023)

Var: Zoom https://aalto.zoom.us/j/65199051815 

(Meeting ID: 651 9905 1815) 

För vem:  För Aalto Universitets avhandlingsskribenter (alla nivåer) 

Dyk in i skrivbubblan som ordnas på måndagarna kl. 10.00-11.30 i zoom. 

Målet med skrivbubblan är att erbjuda dig en möjlighet att jobba individuellt på din avhandling och formulera egna mål samtidigt som du delar stunden med andra som är i en liknande situation. 

Ingen anmälan krävs. Klicka bara in dig till zoom-rummet och ge din avhandling en puff framåt. Tillfället är ämnat för Aaltos avhandlingsskribenter. 

Varje skrivverkstad startar med en kort presentation eller diskussion (15-30 min) till ett aktuellt tema (t.ex. att sätta mål, tidshantering, akademiskt skrivande). Den leds av Signe-Anita eller en inbjuden gäst. Sedan formulerar deltagarna individuella mål för resten av sessionen, som man får dela med andra om man vill. Därefter jobbar var och en med sin egen text under två Pomodoros (25-30 min). Mellan Pomodorointervallen har vi en paus då du kan ställa frågor eller göra paus-gympa tillsammans. Varje session slutar med ”Dagens tips”. 

Skrivbubblan faciliteras av en person från Aaltos doktorandutbildningstjänster, språkcentrum eller Starting Point of Wellbeing. Skrivverkstäderna hålls på engelska men du är välkommen att ställa frågor också på svenska eller finska. Det är frivilligt att delta in diskussionerna. Om du vill kan du också bara jobba på din egen text. 

Ge respons på sidan

  • Publicerat:
  • Uppdaterad: