Kipinä muuttaa maailmaa - Aallon alumnien startup-yritys auttaa ihmisiä tekemään ilmastotekoja
Ilmastoteot ovat tulevaisuudessa yhtä arkisia kuin säästäminen.
Energia- ja ympäristötekniikka,
Kone- ja rakennustekniikka
Rakennettu ympäristö.
Computational Engineering (englanninkielinen)
Tullessaan valituksi kandidaattiohjelmaan, opiskelija saa myös oikeuden suorittaa diplomi-insinöörin tutkinnon maisterivaiheen ohjelmassa. Maisteriohjelmat on esitelty kandidaattihakukohteiden yhteydessä.
Videossa opiskelijamme esittelevät kandidaattiohjelmiamme (videossa ruotsinkielinen tekstitys, suomenkielinen tekstitys pdf-tiedostona).
Ohessa muutamia poimintoja tutkimus- ja tiedeuutisista, joissa koulumme opiskelijat tai opettajat ovat mukana.
Ilmastoteot ovat tulevaisuudessa yhtä arkisia kuin säästäminen.
Umpinainen puurakenteinen kasvihuone vie puolet vähemmän energiaa kuin lasinen. Ruoantuotannon lisäksi Pasi Herrasen keksintö voi tulevaisuudessa tuottaa sähköä ja ylimääräistä lämpöä.
Kilpailussa palkittiin paras kevään 2020 aikana toteutettu yrityksen ja opiskelijaryhmän pienimuotoinen kehitysprojekti. Aalto-yliopiston opiskelijat saivat niin ykköspallin kuin jaetun toisen sijan.
Apulaisprofessori Milos Mladenovic perehtyy automaattisten ajoneuvojen eettisiin haasteisiin osana Euroopan komission asiantuntijaryhmää.
YK:n Maailman vesipäivän teemana on vuonna 2020 vesi ja ilmastonmuutos – ja se, kuinka nämä liittyvät toisiinsa erottamattomasti.
Millainen on työmatka Etelämantereelle? Tohtoriopiskelija Lu Liangliang lähti talvella 2018 ottamaan selvää ja palasi sata päivää myöhemmin.
Apulaisprofessori Ville Vuorinen kehittää Suomen Akatemian rahoittamassa hankkeessa avoimen koodin ohjelmaa, joka vauhdittaa aerosolien leviämisen tutkimista. Ohjelma tekee jopa tunnissa sen, mihin aiemmin kului supertietokoneella useita päiviä.
Rakentamiselle tyypillinen projektikohtainen vaihtelu ja systemaattisuuden puute haastavat tuottavuuskehityksen. Aalto-yliopiston tutkimushanke kehitti menetelmiä niistä periytyvän hukan mittaamiseen sekä suunnittelussa että toteutuksessa. Mittarit osoittivat, että suurin osa työajasta on hukaksi luokiteltavaa tekemistä, joten hukkaa minimoimalla tuottavuuden kehityspotentiaalikin on huikea.