Uutiset

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opiskelijavalinnan tulokset voi tarkistaa Oma Opintopolku -palvelussa. Kuva: Aleksi Poutanen / Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin hyväksyttiin 2 027 uutta opiskelijaa kevään toisessa yhteishaussa. Tekniikan alalle opiskelijoita valittiin 1 489, kauppatieteiden alalle 379 ja taiteiden alalle 159.   

“Sydämelliset onnittelut kaikille valituille ja tervetuloa osaksi Aalto-yhteisöä! Nähdään kampuksella ensi syksynä!” sanoo opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala

Tekniikan ja kauppatieteiden aloilla osa opiskelijoista valitaan todistusvalinnassa ylioppilaskirjoitusten arvosanojen perusteella. Tekniikan alalle hyväksytyistä opiskelijoista kaiken kaikkiaan 80 % ja kauppatieteiden alalle 60 % valittiin todistusvalinnassa. Osa hakijoista valitaan pääsykokeiden perusteella.  

Sydämelliset onnittelut kaikille valituille ja tervetuloa osaksi Aalto-yhteisöä!

Opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala

Lisäksi tekniikan alalla 63 ja kauppatieteiden alalla 59 opiskelupaikan saaneista valittiin muiden valintatapojen, kuten avoimen väylän ja kilpailumenestysvalinnan kautta. Avoimen väylän kautta hakeneista hyväksyttiin 38 opiskelijaa tekniikan alalle ja 28 kauppatieteiden alalle. Joihinkin suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin on myös mahdollista hakea siirtohaussa, jossa opiskelija voi hakea siirtoa toiseen yliopistoon. Tässä haussa Aaltoon valittiin 22 opiskelijaa.  

Kevään toisen yhteishaun tulokset julkaistiin Aalto-yliopiston osalta 1. ja 2.7.2024. Opiskelijavalinnan tulokset voi tarkistaa Oma Opintopolku -palvelussa osoitteessa https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/.  

Avoimen yliopiston väylä vaihtoehtona valintakokeille ja todistusvalinnalle 

Aalto-yliopiston Avoimen yliopiston kurssit tarjoavat monipuolisia opiskeluvaihtoehtoja kenelle tahansa yliopisto-opinnoista kiinnostuneelle. Avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella voi myös hakea tutkinto-opiskelijaksi tekniikan tai kauppatieteiden aloille, joten avoimet opinnot voivat olla oivallinen vaihtoehto valintakokeille ja todistusvalinnalle. 

Väylähaku koskee ennalta määriteltyjä hakukohteita ja opintojaksoille voi ilmoittautua ympäri vuoden. Seuraavan kerran avoimen väylän kautta voi hakea tekniikan alalle syksyn yhteishaussa 28.8.–11.9.2024. 

Uuden kandidaattiopiskelijan muistilistaAvoin yliopisto lukiolaisilleTekniikan väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksiKauppatieteiden väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi   

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.