Tutkimus ja taide

Poimintoja näyttelyistä

Otaniemen kampuksen näyttelytilojen ja joka vuosi toteutettavien yhteistyöhankkeiden ansiosta yliopistolla on aina meneillään aktiivista näyttelytoimintaa. Tältä sivulta löydät tietoa kampuksella ja sen ulkopuolella järjestettävistä näyttelyistä, joissa esitellään Aalto-yliopiston uraauurtavaa tutkimusta. Lisätietoja saat Aallon näyttelytiimiltä, jonka yhteystiedot löytyvät alempaa.
Shimmering Wood sneaker designed by by Noora Yau & Konrad Klockars. Photo: Kalle Kataila

Tätä on elämä 1.5

Kutsumme sinut mukaan neljättä kertaa järjestettävään, tutkimuksen ja muotoilun yhteistyötä esittelevään Designs for a Cooler Planet -festivaaliin 7.9.–12.10.2022 Otaniemessä, Espoossa.

Aalto-yliopiston näyttelyt

Aallon kuuden korkeakoulun innovatiivista ja luovaa tutkimusta esitellään yliopiston näyttelytiloissa. Tiloissa järjestetään esimerkiksi pedagogista näyttelytoimintaa kuten kurssien tuloksia esitteleviä näyttelyitä, opiskelijaprojekteja, konferenssinäyttelyitä ja koulutustapahtumia. Lisäksi Aallon näyttelyistä vastaava tiimi kuratoi ja koordinoi joka vuosi useita poikkitieteellisiä, eri teemoihin keskittyviä hankkeita niin kampuksella kuin kumppaneidenkin tiloissa yleisön tavoittamiseksi laajemminkin.

Lisätietoja saat Aallon näyttelytiimiltä, jonka yhteystiedot löytyvät alempaa.

 

Käynnissä olevia ja tulevia näyttelyitä

02. sample holder-measurement-low temperature

Data Vitality: verkkolukupiiri ja avoin ehdotuspyyntö

Tällä avoimella kutsulla pyydetään Aalto-yliopiston korkeakoulujen opiskelijoita, henkilökuntaa ja tutkijoita tarjoamaan teoksiaan näyttelyyn, joka on esillä Dipoli Galleryssa ja verkossa marraskuusta 2021 helmikuuhun 2022. Teosehdotukset on lähetettävä pe 8.10.2021 klo 16.00 mennessä.

Uutiset
Designs for a Cooler Planet logo

Designs for a Cooler Planet syyskuussa, tervetuloa mukaan!

Tämän vuoden tapahtuman teemana on resurssiviisaus: mitä meidän on viisasta suunnitella seuraaville sukupolville yltäkylläisessä maailmassa?

Uutiset
Seaweed installation byt Julia Lohman

Näyttelyt - Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Tutustu meneillään oleviin näyttelyihimme!

Exhibition events

Seinäplansseja ja kirjapöytiä näyttelytilassa.
Näyttelyt

500 kirjaa visuaalisessa maailmassa

Aalto ARTS Books järjestää 500:aa kirjaansa juhlistavan näyttelyn Väreen galleriatila V1:ssä 21.–30.5.2022.
Spring Demo Day 2022
Näyttelyt

Aalto Media Lab Spring Demo Day 2022

Vuosittainen Aalto Media Lab Spring Demo Day tulee taas!
Kutsu Näytös22-muotinäytökseen: höyheniä, graafisia kuvioita ja tapahtuman kutsuteksti
Näyttelyt

Näytös22

Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden vuosittainen muotinäytös.
Shaking up Tech
Konferenssit ja työpajat, Näyttelyt

Shaking up Tech -tapahtuma kannustaa opiskelemaan tekniikan alaa

Shaking up Tech järjestetään tänä vuonna 13.10.2022 Aalto-yliopistolla, LUT-yliopistolla ja Oulun yliopistolla.

Hiljattain päättyneitä näyttelyitä

Avaruuskävely Oodi-kirjastossa – virtuaaliplanetaario vie keskelle planeettoja, revontulia ja satelliitteja

Aalto-yliopiston Avaruuskävely-näyttelyssä pääset tekemään avaruusmatkan virtuaalilasien avulla. Lisäksi näyttely kertoo, miten avaruuteen meneminen auttaa ihmiskunnan suurten haasteiden ratkaisemisessa. Ja jos sinulla on virtuaalilasit, voit tehdä avaruuskävelyn vaikka omalla kotisohvalla!

Avaruusnäyttelyn juliste

Hidaka Ohmu – merileväpaviljonki

Merileväpaviljonki on esillä A Bloc -kauppakeskuksessa Otaniemessä 16.11-16.12.2020. Voit tutustua Julia Lohmannin Kombu Ahtola -leväteokseen Helsingin Annantalolla (Annankatu 30) 20.8.2020–31.1.2021.

Julia Lohmann's Kombu Ahtola algae sculpture at Annantalo.

Outré: Encounters with Non/living Things

`Outré: Encounters with Non/living Things` online exhibition

Graphic Design by Emery L Norton

Designs for a Cooler Planet — Helsinki Design Week Otaniemessä

YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden inspiroimia tulevaisuuden konsepteja.

Designs for a Cooler Planet 2020: Race for the Future

Wood Wonders -näyttely: konsepteja ilmastoystävälliseen rakentamiseen

Jos kaikki Suomessa vuosittain rakennettavat talot tehtäisiin puusta, rakentamiseen tarvittava puumäärä kasvaisi takaisin kymmenessä tunnissa.

Wood Wonders exhibition at Helsinki airport. Photo: Anne Kinnunen

Luovuus itse teossa: Opiskelijaelämän henki

Näyttely todistaa jo vuosikymmenen kestänyttä poikkitieteellistä keskustelua taiteen, tieteen, teknologian ja liike-elämän välillä.

Creativity in Action Exhibition-Design By Emery Norton

Dialogue Model: I can’t hear myself without you listening

Exhibition Programme at M8 Art Space 2019-2020

Image: Olivia Abächerli. Still from 'Polsima' 4 channel video installation, 2019

Cool and Icy Waters -näyttely

Näyttely esittelee meritekniikan ja arktisen tekniikan tutkimusta, jonka tavoitteena on turvallinen liikkuminen jääpeitteisillä vesillä.

Cool and Icy Waters -näyttely 4.-20.9.

Interaktiivinen dioraama – Rembrandt 1632

Virtuaalitodellisuussimulaatio, joka vie kävijän sisälle Tohtori Tulpin anatomialuentoon eli yhteen Rembrandtin kuuluisimmista öljymaalauksista.

Interactive Diorama corpse view

Re-imagining the past Vol. 2 – Kertomuksia Aalto-yliopiston arkistosta

Nyt voit käydä 10-vuotiasta Aalto-yliopistoa juhlistavan näyttelyn kertomuksia ja kuvia läpi myös verkossa.

Re-imagining the Past Vol. 2. Photos: Kitty Norros

'Staging (in) Nature' Exhibition

Open: 05.03-29.03.2019
The exhibition features a selection of photographic and moving image works by recent photography MA graduates from Aalto University: Jaakko Kahilaniemi, Otto-Ville Väätäinen, Petri Juntunen, Kerttu Malinen; and Annu Timonen from the University of the Arts Helsinki.

For more information contact:

Curator Bilge Hasdemir, Aalto University ([email protected])

Staging (in) Nature Exhibition. Graphic Design by Joosung Kang

Lisätietoja Aallon näyttelytiimiltä

Edel O'Reilly

Edel O'Reilly

Art Curator
Outi Turpeinen

Outi Turpeinen

Senior Specialist, Art & Exhibitions

Enni Äijälä

Designs for a Cooler Planet, Exhibitions Outreach and Partnerships

Aallon näyttelytilat

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Aallon näyttelytiloissa esitellään yliopiston kuuden korkeakoulun innovatiivista ja luovaa tutkimusta. Tiloissa järjestetään esimerkiksi pedagogista näyttelytoimintaa kuten kurssien tuloksia esitteleviä näyttelyitä, opiskelijaprojekteja, konferenssinäyttelyitä ja koulutustapahtumia. Lisäksi Aallon näyttelyistä vastaava tiimi kuratoi ja koordinoi joka vuosi useita poikkitieteellisiä, eri teemoihin keskittyviä hankkeita niin kampuksella kuin kumppaneidenkin tiloissa yleisön tavoittamiseksi laajemminkin.

Väre, Otaniementie 14

Aalto-yliopistolla on yhdeksän näyttelytilaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Väre-rakennuksessa. Näyttelytiloissa järjestetään ympäri vuoden sekä kursseihin liittyvää että kuratoitua ohjelmaa kuten näyttelyitä, tapahtumia ja projekteja. Niiden kautta Aalto-yhteisö ja muu yleisö pääsevät tutustumaan Aallon taitelijoiden, suunnittelijoiden ja tutkijoiden innovatiiviseen työhön. Syyskuussa 2018 käyttöön otettu Väre sijoittuu kampusalueen kahden maamerkin, Otakaari 1:ssa sijaitsevan Kandidaattikeskuksen ja Harald Herlin -oppimiskeskuksen, väliin. Näyttelyohjelmassa korostuu innovatiivinen yhteistuottaminen, tiedon jakaminen ja dialogin vahvistaminen sekä yliopiston sisällä että yhteistyökumppanien kanssa. Väre tarjoaa useita erilaisia näyttelytiloja luovan työn esittelyyn ja poikkitieteellisten tapahtumien järjestämiseen.

Kandidaattikeskus, Otakaari 1

BetaSPACE-galleria sijaitsee Espoon Otaniemessä osoitteessa Otakaari 1, A-siipi. Se tarjoaa Aalto-yhteisölle tilaa kokeiluille ja pohdinnalle alasta riippumatta. BetaSPACEssa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoiden kurssitöiden näyttelyt yhdistyvät kuratoituun sisältöön, joka esittelee yliopiston muita koulutus- ja tutkimusaloja ja toimintaa. Elegantin ja tyylikkään tilan on suunnitellut arkkitehti Alvar Aalto.

Harald Herlin -oppimiskeskus, Otaniementie 9

Harald Herlin -oppimiskeskuksen näyttelytilat ovat Pääaula, Lämpiö ja Tori. Oppimiskeskuksen sisätiloissa näkyy edelleen Alvar Aallon kädenjälki, mutta tilat on remontoitu toimimaan myös näyttelytiloina. Niissä järjestetään sekä kuratoituja että kurssitöinä toteutettuja näyttelyitä, työpajoja, seminaareja ja esittävää taidetta. Ainutlaatuisessa rakennuksessa on pääaulan ja yläkerran lämpiön näyttelytilojen lisäksi opiskelutiloja, muun muassa kuva-aineistoja sisältävä Visual Resource Centre sekä yhdeksän metriä leveä mediaseinä rakennuksen Tori-näyttelytilassa, jossa voi järjestää myös tilaisuuksia. 

Dipoli Gallery, Otakaari 24

Aalto-yliopiston päärakennus Dipoli on kohtaamisten ja tapahtumien näyttämö opiskelijoille, yliopistolle ja sen kumppaneille. Dipoli Gallery on yliopiston edustustila. Dipoli Gallery on Aalto-yliopiston edustustila, tuotantotalo, jossa suunnitellaan, luodaan ja käynnistetään asioita yhdessä ja jossa Aalto-yhteisö tuottaa uutta tietämystä. Dipoli Galleryn kuratoituun ohjelmaan kuuluu Aalto-yhteisön töitä esitteleviä näyttelyitä ja monenlaisia tapahtumia.

M8 Art Space, Maarintie 8

M8 Art Space -taidetila avattiin vuonna 2016 tuomaan Aalto-yliopiston sähkötekniikan ja muiden alojen ajattelu- ja toimintaympäristöön taiteellista tutkimusta tarjoamalla alustan näyttöruutuja hyödyntäville taideteoksille. Tilassa esitetään teoksia taiteilijoilta, jotka käsittelevät sähkötekniikan kehitykseen liittyviä aiheita.  Nelikanavaisia videotaideteoksia esitetään Maarintie 8:ssa sijaitsevan rakennuksen aulassa.

Aalto Studios Gallery Lounge, Otakaari 7

Aalto Studios Gallery -näyttelytila on osa Aalto Studios -mediakeskusta. Otakaari 7:ssä sijaitseva kokeilevuuteen ja pohdintaan kannustava tila on tarkoitettu koko Aalto-yhteisölle. Näyttelyissä esitellään Aallon monitieteisiä koulutus- ja tutkimusaloja ja muuta toimintaa. Tila on kohtaamisten ja tapahtumien näyttämö opiskelijoille, yliopistolle ja sen kumppaneille. Aalto Studiosilta voi lainata videotykkejä ja IT-laitteita tilassa järjestettäviä näyttelyitä varten.

 

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu