Tutkimus ja taide

Järjestä näyttely Aalto-yliopistossa

Otaniemen kampuksella on runsaasti näyttelytiloja. Aallon kuraattorit kannustavatkin Aallon opiskelijoita, henkilökuntaa ja tutkijoita järjestämään niissä omia näyttelyitä ja esittelemään niissä projektejaan
Map of Aalto Exhibition Spaces
Kartta Aallon näyttelytiloista
'Co-creating the future of food' exhibition organised by Tua Björklund. HDW Designs For A Cooler Planet 2020. Image: Mikko Raskinen
'Co-creating the future of food' näyttely, Design Factory -työryhmä. HDW Designs For A Cooler Planet 2020. Kuva: Mikko Raskinen

Kuinka järjestät näyttelyn Aalto-yliopistossa 

Otaniemen näyttelytilat ovat varattavissa sähköisessä Asio-varauskalenterissa. Digitaalisen varausjärjestelmän ansiosta näyttelyjen järjestäjille on tarjolla aiempaa enemmän tietoa esimerkiksi tilojen saatavuudesta sekä näyttelyn pystyttämistä helpottavat tilojen kuvat, pohjapiirrokset, tekniset tiedot, ohjeet ja yhteyshenkilöt. Aallon opiskelijoiden ja henkilökunnan järjestämät ja tuottamat näyttelyt avaavat näyttely-yleisölle näkymiä Aallon opetukseen ja tutkimukseen. Näyttelytilat ovat kaikkien Aallon koulujen käytettävissä. Kaikkia Aalto-yhteisön jäseniä – opiskelijoita, henkilöstöä ja tutkijoita – kannustetaan käyttämään kampuksen lukuisia näyttelytiloja työnsä esittelyyn. 

Näytteilleasettajat voivat varata vapaita näyttelytiloja Asio-järjestelmän kautta kahdeksi viikoksi kerrallaan. Tilat löytyvät kohdasta Otaniemi > Exhibition Spaces and searching for the space.

Voit etsiä tiloja rakennuksen nimellä, esim. Väre, Learning Centre, Otakaari 1 or Otakaari 7

Varaa näyttelytila

Asio Exhibition Spaces

Booking Exhibition Spaces (ulkoinen linkki)

Use the online reservation system to book your exhibition space at Aalto

väre gallery booking example.png
Sample of one booking for date range (max. two weeks)

Näyttelyiden järjestäminen Aallossa 

Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella on 14 ilmaista näyttelytilaa, jotka ovat avoinna yleisölle ympäri vuoden. Kaikki oman näyttelyn järjestämisestä kiinnostuneet Aallon opiskelijat, työntekijät ja tutkijat ovat lämpimästi tervetulleita hyödyntämään tiloja. Toimi näin: 

  1. Valitse näyttelylle sopiva tila:

Näytteilleasettajat voivat varata tiloja neljästä kampuksen rakennuksesta: Väreestä (ARTS), Kandidaattikeskuksesta (Otakaari 1), Harald Herlin -oppimiskeskuksesta ja Aalto Studios Gallery Loungesta (Otakaari 7). 

Lue lisää kuvallisesta näyttelytilaesitteestä.

  1. Lähetä Asiossa varauspyyntö haluamillesi päiville:

Tee näyttelytilaan varauspyyntö kirjautumalla Asio-järjestelmään ja menemällä kohtaan Otaniemi > Näyttelytilat  

Voit etsiä tiloja rakennuksen nimellä. Klikkaa haluamasi tilan kalenterikuvaketta ja tee varauspyyntö. Pyrithän tekemään enintään kahden viikon mittaisia varauksia, jotta muutkin voivat hyödyntää tilaa. 

Jos sinulla on kysyttävää näyttelyvarauksista, ota yhteyttä yhteyshenkilöön:
Jonna Utriainen <[email protected]>

  1. Varaa näyttelytilan tarvikkeet ja av-laitteet Takeout-palvelusta:

Näyttelytilaan voi varata tarvikkeita (esimerkiksi jalustoja) Takeout-palvelusta: https://takeout.aalto.fi/vare 

IT tuki 

IT- ja AV-tukea on saatavilla Otaniemen alueelle IT-palveluista arkisin klo 8.00–16.00. Tukea saa myös näyttelyjen järjestämiseen.

Laitteiston osalta tarjoamme normaalia toimistokonetyyppistä työasematukea (Windows, Mac, Linux) sekä AV-tukea tukea tavanomaisen näyttelytilatekniikan mukaisille AV-ratkaisuille.

Joihinkin näyttelytiloihin on mahdollista saada langallinen verkkoyhteys, mutta suosittelemme langattoman Aalto Open -verkon käyttöä.

 IT-palveluilla on jonkin verran lainattavia IT- ja AV-laitteita, mutta näytteilleasettajien kannattaa pääasiassa hankkia lainalaitteet näyttelykoordinaattoreiden tai Aalto Takeout -palvelun kautta. Käyttäjän on haettava lainalaitteet itse, ja hän vastaa niiden siirrosta ja säilytyksestä aina palautukseen asti.

 Jos tarvitset erityisiä ja yksilöllisiä laiteratkaisuja tai sinulla on muita näyttelyihin liittyviä IT- ja AV-tarpeita, ota yhteyttä näyttelykoordinaattoreihin (esim. kuratoidut näyttelyt) tai IT-palvelujen käyttäjätukeen [email protected] (esim. ARTSin opiskelijoiden näyttelyt Väreessä), niin kartoitamme yhdessä, millaista IT- ja AV-tukea voit saada. 

Turvallisuus

Huolehdi palo- ja pelastusturvallisuudesta, kuten

-Pidä poistumistiet ja reitit niille vapaan.

-Älä sijoita näyttelyesineitä tai muuta tavaraa alkusammutusvälineistön eteen.

-Varmista, että näyttelyesineet sijoittuvat ja mahtuvat varatulle näyttelyalueelle.

Huomioi rakenteiden ja materiaalien turvallisuus, ehkäise

- Tapaturman vaara (ei teräviä reunoja tai putoavia esineitä)

- Kompastumisen vaara

- Materiaalin tuottama haju tai kosteus

Mikäli et ole varma turvallisuuteen liittyvistä asioista, ota yhteyttä kuraattori [email protected]

Lisätietoja näyttelyistä Aalto-yliopistolla: 

Edel O' Reilly, kuraattori ([email protected])

Outi Turpeinen, päällikkö/ taide & näyttelyt ([email protected]).

Koronavirusohjeet: Aallon sisäiset koronaturvallisuutta koskevat ohjeet vaikuttavat tällä hetkellä kaikkeen näyttelytoimintaan. 

Tutustu ajantasaisiin ohjeisiin Aallon verkkosivuilla: https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/ohjeita-koronaturvallisen-tilaisuuden-jarjestajille

Yleisiä ohjeita on saatavilla myös Aallon koronatiedotussivulla: https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta

Linkit ja yhteystiedot:

https://www.aalto.fi/fi/taiteiden-ja-suunnittelun-korkeakoulun-tyopajat/takeoutin-tuki-nayttelyille

https://www.aalto.fi/fi/taiteiden-ja-suunnittelun-korkeakoulu/vare-opas-nayttelyt-ja-tapahtumat

Kaksi henkilö tutkii näyttelyn esineitä.

Oppimiskeskus: Ohjeet näytteilleasettajille

Oppimiskeskus: Ohjeet näytteilleasettajille

Tutkimus ja taide
Aalto betaspace, an exhibition venue for students at the School of Arts, Design and Architecture / photo by Julia Weckman.

Kandidaattikeskus: Ohjeet näytteilleasettajille

Kandidaattikeskus: Ohjeet näytteilleasettajille

Tutkimus ja taide
Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Kampuskartat, osoitteet ja aukioloajat Otaniemen kampuksella

Sivulta löydät ravintolat, Aalto Space -mobiilisovelluksen, kulkuluvat, kartat ja avaimet! Tutustu myös virtuaalikierrokseen.

Kampus
installation

Takeoutin tuki näyttelyille

Sekä Väre Takeout että Studios Takeout tarjoavat tukea näyttelytoiminnalle Aallossa. Tarjolla on muun muassa erilaista AV-laitteistoa sekä näyttelyjalustoja, joiden valinnassa avustamme tarvittaessa. Tarjoamme myös tukea ja neuvontaa näyttelyn rakentamisessa sekä kuljetuksessa.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työpajat

Covid Guidelines

Currently, all exhibition practices are subject to Aalto guidelines updates related to coronavirus, please see below for updates:
https://www.aalto.fi/en/aalto-university/coronavirus-guidance-for-events 

Further general guidelines can be found on Aalto’s coronavirus update page: https://www.aalto.fi/en/aalto-university/information-on-coronavirus

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: