Tohtorinkoulutus

Tohtoriopiskelijoiden tukihenkilöt (ombudpersons)

Tohtoriopiskelijoiden tukihenkilöt ovat vapaaehtoisia professoreja, joilla on vankka kokemus akateemisista käytännöistä, ja joiden kanssa tohtoriopiskelijat voivat keskustella luottamuksellisesti väitöskirjatyössä kohtaamistaan haasteista.

Oletko huolissasi väitöskirjatyösi etenemisestä? Haluatko puhua luottamuksellisesti jostakin väitöskirjatyöhösi liittyvästä asiasta puolueettoman akateemisen keskustelukumppanin kanssa?

Tohtoriopiskelijoiden tukihenkilöt ovat vapaaehtoisia professoreja, joilla on vankka kokemus akateemisista käytännöistä, ja joihin tohtoriopiskelijat voivat olla yhteydessä luottamuksellisesti, kun heillä on väitöskirjatyöhön liittyviä haasteita. Voit olla yhteydessä suoraan keneen tahansa tukihenkilöön, riippumatta korkeakoulustasi tai laitoksestasi. 

Voit olla yhteydessä tukihenkilöihin kun tarvitse tukea väitöskirjatyössäsi, mutta et syystä tai toisesta koe voivasi keskustella asiasta vastuuprofessorisi tai ohjaajasi kanssa. Tukihenkilöt eivät ole kiistatilanteiden sovittelijoita, mutta voit saada heiltä tukea ja neuvoja miten edetä. Voit olla yhteydessä tukihenkilöihin esimerkiksi seuraavanlaisissa tilanteissa:

  • Väitöskirjatyö stressaa sinua ja tarvitset puolueettoman akateemisen näkökulman
  • Et koe saavasi tarpeeksi tukea vastuuprofessoriltasi ja ohjaajaltasi
  • Väitöskirjaasi liittyy epäselviä tekijyyskysymyksiä tai olet eri mieltä vastuuprofessorisi ja ohjaajasi kanssa vaikkapa väitöskirjasi suunnitellusta laajuudesta
  • Koet että ei pysty hallitsemaan väitöskirjatyön koko taakkaa (artikkelit, projektit ja muut vastuut)
  • Et koe saavasi tarpeeksi akateemista uraohjausta

Tohtoriopiskelijoiden tukihenkilöt (ombudspersons)

Marjo-Riitta Diehl (BIZ)

Christian Flindt (SCI)

Associate Professor
T304 Dept. Applied Physics

Helena Sederholm (ARTS)

Lauri Rautkari (CHEM)

Tukea hyvinvointiin ja häirintätilainteisiin

Tohtoriopiskelijoiden tukihenkilöt eivät korvaa työterveys- tai julkisia terveydenhoitopalveluita, HR-palveluita (jos olet työsuhteessa) tai Aalto-yliopiston eettisiin periaatteisiin liittyviä prosesseja. 

Drawing of a heart floating between two hands

Hyvinvoinnin tuki tohtoriopiskelijoille

Tukipalvelut, haastavat tilanteet, opinnoissa ja tutkimuksessa eteneminen, opiskelutaidot ja hyvinvointi

Tohtorinkoulutus
Road_mikko_saskinen

Haastavat tilanteet tohtoriopintojen aikana

Tietoa tukiverkoista ja ohjeita häirintätapauksissa sekä muissa hankalissa tilanteissa toimimiseen

Tohtorinkoulutus
A woman working on a computer.

Opinto- ja uraohjauspsykologin palvelut tohtoriopiskelijoille

Tuntuuko sinusta siltä, että haluaisit jutella jonkun kanssa tohtoriopinnoissasi kohtaamistasi haasteista? Koetko jaksamisen olevan vähissä tai tuntuuko väitöskirjan tekeminen pahalta? Onko motivaatiosi hukassa? Onko sinulla vaikeuksia aikaansaamisen ja ajanhallinnan kanssa? Tunnetko itsesi yksinäiseksi? Koetko, että ohjaussuhde ei toimi? Mietitkö, oliko väitöskirja oikea valinta? Tai millaisen urapolun tohtoriopinnot tarjoavat?

Opiskelu Aallossa
Kaksi henkilöä kampuksella.

Eettiset periaatteet - arvot käytäntöön

Eettiset periaatteet (Code of Conduct) muodostavat Aalto-yhteisön kulttuurin perustan, ja toteutamme niiden avulla arvojamme ja tapaamme toimia.

Aalto-yliopisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: