Tietotekniikan laitos

Opinnot

Tietotekniikan alalla Aalto-yliopisto tarjoaa kandidaatti-, maisteri- ja tohtoritason opetusta. Tälle sivulle on listattu tieteenalan opiskelumahdollisuuksia.
Department of Computer Science photo Matti Ahlgren

Loading table of contents

Kandidaattikoulutus

Tietotekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Tietotekniikan diplomi-insinöörinä pääset mukaan rakentamaan tekniikkaa, joka jatkuvasti mullistaa maailmaa ja muuttaa ihmisten arkea.

Aalto University / Students standing in a staircase / Photography Aino Huocio

Teknillinen psykologia, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Teknillisen psykologian hakukohde tarjoaa Suomessa täysin ainutlaatuisen opintokokonaisuuden. Opiskelijat pääsevät opinnoissaan yhdistämään psykologiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa kansainvälisesti arvostettujen huippututkijoiden johdolla. Valmistuneet pääsevät työskentelemään mielenkiintoisten haasteiden ytimessä, kuten esimerkiksi ratkaisemaan sitä, miten teknologisten innovaatioiden suunnittelusta voisi tehdä entistä ihmisläheisempää ja inklusiivisempaa.

Teknillinen psykologia

Informaatioverkostot, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Mikä sinusta tulee isona? Kysymys voi olla mahdottoman vaikea ihmiselle, jota kiinnostaa vähän kaikki. Informaatioverkostojen monitieteiset opinnot yhdistävät kiehtovalla tavalla tekniikkaa, viestintää, yhteiskuntatieteitä, muotoilua ja liiketoimintaa sekä monia muita mahdollisia mielenkiintosi kohteita.

Aalto University / Students in a teamworking space in the Computer Science building / Photography Unto Rautio

Kandidaattikoulutus englanniksi

Data Science, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)

Data Science -pääaineen opinnoista saat vahvan perustan, jolta voit ponnistaa nykyaikaisen tietoyhteiskunnan huippuasiantuntijaksi. Saat taitoja aitojen ongelmien ratkaisemiseen algoritmien suunnittelun, koneoppimisen, tekoälyn, tilastollisen päättelyn, operaatioanalyysin ja optimoinnin menetelmin.

Aalto University / students in a class room / photography Aino Huovio
Haku kandidaattikoulutuksiin

Maisterikoulutukset

Computer, Communication and Information Sciences (CCIS) koulutusohjelmat.

Computer Science - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

Master’s Programme in Computer, Communication and Information Sciences -maisteriohjelman Computer Science -pääaine nojaa johtavaan tietojenkäsittelytieteen tutkimukseen Aalto-yliopistossa, jonka tietotekniikan laitos sijoittuu jatkuvasti Euroopan kymmenen parhaan joukkoon. Ohjelma tarjoaa syvällisen käsityksen kehittyneiden ohjelmisto- ja tietojenkäsittelytekniikoiden suunnittelusta ja analysoinnista.

Aalto University / students working togeher / photography Aino Huovio

Game Design and Development - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

Game Design and Development on monialainen pääaine, joka kokoaa yhteen opiskelijoita erilaisista taustoista. Opiskelijat luovat ja analysoivat pelejä, kokeilevat uusia teknologioita ja suunnittelutapoja sekä tapaavat samanhenkisiä lahjakkaita opiskelijoita, joiden kanssa he rakentavat pelien tulevaisuutta ja vuorovaikutteisia kokemuksia.

Aalto University / Climbing wall / Photography Mikko Raskinen

Human-Computer Interaction - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

Miten tekoäly muuttaa tapaa, jolla käytämme tietokoneita? Mitä hiiren ja näppäimistön jälkeen käytetään syöttölaitteina? Mikä tekee tietokonejärjestelmästä luotettavan tai kiinnostavan? Miten suunnitella vuorovaikutusta, joka innostaa ja motivoi käyttäjiä? Ihmisen ja tietokoneen välinen vuorovaikutus (HCI) kouluttaa tulevia johtajia, jotka tutkivat, innovoivat ja parantavat tietotekniikkaa ihmisten hyödyksi.

Aalto university / students at computer / photo by Unto Rautio

Machine Learning, Data Science and Artificial Intelligence - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

Dataintensiivinen Machine Learning, Data Science and Artificial Intelligence -pääaine käsittelee 2000-luvun haastavimpia ongelmia. Olipa kyse uusien ratkaisujen löytämisestä ilmastonmuutoksen torjumiseksi tai epidemian syiden paremmasta ymmärtämisestä, tällä alalla on näissä kysymyksissä olennainen rooli.

Macadamia

Security and Cloud Computing - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

Security and Cloud Computing -pääaineesta opiskelija saa laajat tiedot turvallisten mobiili- ja pilvijärjestelmien nykyajan ja tulevaisuuden teknologioista. Opiskelijat saavat sekä käytännön insinööritietoa että teoreettisia näkemyksiä turvallisesta järjestelmäsuunnittelusta, hajautetusta sovelluskehityksestä, verkko- ja palveluarkkitehtuureista sekä pilvi- ja mobiilialustoista.

Aalto University / hands working on a laptop / phography Aino Huovio

Software and Service Engineering - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

Ohjelmisto- ja palvelutekniikka on modernin yhteiskunnan ja talouden selkäranka. Master’s Programme in Computer, Communication and Information Sciences -maisteriohjelman Software and Service Engineering -pääaine tarjoaa opiskelijoille taidot, joita he tarvitsevat nykypäivän työmarkkinoilla monilla eri aloilla.

SSE aalto

EIT Digitial Master School

Human-Computer Interaction and Design - ICT Innovation (EIT Digital Master School), Master of Science (Technology)

Master’s Programme in ICT Innovation (EIT Digital Master School) -maisteriohjelman Human-Computer Interaction and Design -pääaine on poikkitieteellinen ohjelma, jossa käyttäjäkeskeisyys asettaa käyttäjät suunnitteluprosessin keskiöön. Yhdistämällä inhimilliset näkökohdat teknologiaan ja liiketoimintaan luomme uusia tuotteita ja palveluita, joiden käytettävyys ja käyttäjäkokemus ovat erinomaiset.

Robot, cables and EIT logo

Data Science - ICT Innovation (EIT Digital Master School), Master of Science (Technology)

Data Science -maisteriohjelma on ainutlaatuinen kaksivuotinen akateeminen ohjelma, jossa opiskelijat opiskelevat datatiedettä, innovaatiota ja yrittäjyyttä kahdessa eurooppalaisessa huippuyliopistossa.

Cabels and EIT logo

Erasmus Mundus koulutus

Security and Cloud Computing (SECCLO, Erasmus Mundus), Master of Science (Technology)

Maailma digitalisoituu. Pystytkö vastaamaan sen tietoturva- ja yksityisyystarpeisiin? SECCLO on Erasmus Mundus -ohjelmaan kuuluva maisteritason yhteistutkinto-ohjelma tietojenkäsittelytieteen, tietoturvallisuuden ja pilvipalvelujen alalla. Ohjelmassa yhdistyvät käytännön insinööritaidot ja vahvasti tutkimukseen perustuva opetussuunnitelma. Painopiste on turvallisuustiedon yhdistämisessä käytännön TK-taitoihin tietyllä teknisellä alalla eli pilvilaskennassa.

SECCLO (Erasmus Mundus)
Haku maisterikoulutuksiin

Tohtoriopinnot

Aalto-yliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina kauppatieteiden, taiteen ja tekniikan tohtorin tutkintoja. Hakeminen Aalto-yliopiston tohtorinkoulutukseen tapahtuu suoraan tohtoriohjelmiin. Tutkinnon suorittamisen tavoiteaika on neljä vuotta.

Hakujärjestelyt Aalto-yliopiston tohtoriohjelmiin vaihtelee korkeakouluittain. Osalla ohjelmista on jatkuva haku ja toiset myöntävät opinto-oikeuksia 1-4 kertaa vuodessa.

Perustieteiden tohtoriohjelmaan on jatkuva haku (hakemuksia ei käsitellä heinäkuussa).

Ennen hakemuksen jättämistä jokaisen hakijan tulee ottaa yhteyttä tutkimusalastaan vastaavaan professoriin sopiakseen hakijan opintojen mahdollisesta ohjaamisesta. Hakijoiden tulee varmistaa, että heidän kokemuksensa ja tutkimusintressinsä ovat yhtenevät mahdollisen tutkimusryhmän ja vastuuprofessorin kanssa.

Lahjakkaimmilla tohtorikoulutettavilla on mahdollisuus saada laitoksen myöntämää rahoitusta tai muuta projektirahoitusta tai apurahaa. Rahoituksesta keskustellaan aina ensisijaisesti tohtoriopintojen vastuuprofessorin kanssa.

Katso avoimet tohtorikoulutettavien työpaikat Aalto-yliopistossa tai sivulla The Helsinki Doctoral Education Network in Information and Communications Technology.

Luettuasi hakuohjeet voit tarvittaessa olla yhteydessä sinua kiinnostavan tohtoriohjelman tohtorinkoulutuspalveluihin.

Tohtoriohjelman opiskelijapalvelut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta [email protected].

Student guide illustration, doctoral programmes

Perustieteiden tohtoriohjelma

Tämä sivusto on Perustieteiden tohtoriohjelman opinto-opas.

Ohjelmat
OtaNano

Miten tohtorinkoulutukseen haetaan?

Aalto-yliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina kauppatieteiden, taiteen ja tekniikan tohtorin tutkintoja. Hakeminen Aalto-yliopiston tohtorinkoulutukseen tapahtuu suoraan tohtoriohjelmiin.

Tohtorinkoulutus
HICT

Helsinki Doctoral Education Network in Information and Communications Technology HICT (ulkoinen linkki)

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteinen tietotekniikan tohtorikoulutusverkosto.

Avoimet opinnot

FITech tarjoaa maksuttomia yliopistokursseja aikuisopiskelijoille sekä tutkinto-opiskelijoille.

Kolme ihmistä kävelee vierekkäin alas portaita.

FITech-verkostoyliopisto

Opiskele suomalaisten tekniikan alan yliopistojen kursseja maksutta. Kurssit soveltuvat niin aikuis- kuin tutkinto-opiskelijoillekin.

Opiskelu Aallossa
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu