Get to know us: Doctoral student Taina Kalliomäki | Aalto University
Doctoral programme in Chemical Engineering
Tohtoriopinnot tähtäävät ylempää korkeakoulututkintoa syvempään tieteelliseen tietoon ja taitoon tieteellisessä tutkimustyössä ja sitä soveltavassa käytännön toiminnassa. Keskeisenä tohtoriopinnoissa on tutkimustyöhön ja tutkimustulosten soveltamiskykyyn tähtäävä opiskelu. Korkeatasoinen tutkimus on tohtorikoulutuksen ehdoton edellytys.
Tohtorikoulutuksen tavoitteena on, että opiskelija:
Tohtorin tutkinto muodostuu kolmesta kokonaisuudesta:
Tohtorikoulutettava sitoutuu pitkäjänteiseen ja tavoitteelliseen opiskeluun ja tutkimustyöhön. Tohtorikoulutettavalla on oikeus opiskella opintosuunnitelmansa mukaan ja saada säännöllistä ja asiantuntevaa ohjausta opinnoissaan. Saadakseen ohjausta tohtorikoulutettava sitoutuu noudattamaan opinnoissaan vahvistettua opintosuunnitelmaa sekä tutkimussuunnitelmaa. Oikeus ohjaukseen edellyttää myös läsnäolevaksi ilmoittautumista Aalto-yliopistoon, ohjaussopimuksen sekä korkeakoulun arvojen ja sitoumuksien kunnioittamista.
Lisäksi tohtorikoulutettava sitoutuu noudattamaan Tutkimuseettisen neuvottelukunnan antamia ohjeita hyvästä tieteellisestä käytännöstä. Sitoutuminen edellyttää myös tutkimuksen eettisten käytäntöjen kuulumista jokaisen tohtorikoulutettavan teoriaopintoihin.
Päätoimisesti opiskellen tohtorin tutkinto on mahdollista suorittaa neljässä vuodessa. Lisätietoja opinnoista tohtoriohjelman Into-sivuilta (englanniksi).
Ohjelman opetuskieli on pääosin englanti. Tutkintokieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti riippuen siitä, millä kielellä opinnäyte tehdään.
Rahoituksesta tulisi keskustella ensisijaisesti tohtoriopintojen vastuuprofessorin tai ohjaajan kanssa. Opintojen rahoituksen voi mahdollisesti toteuttaa myös työskentelemällä Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimusprojekteissa.
Aalto-yliopiston avoimet työpaikat
Tohtoriopintojen rahoitusmahdollisuuksista (sivu englanniksi)
Kansainvälistyminen on kiinteä osa korkeakoulun tohtorinkoulutusta niin tohtoriopiskelijoiden rekrytoinnissa kuin heidän koulutuksessaan. Kemian tekniikan korkeakoululla on myös tiiviit yhteydet lukuisiin tieteenalojensa kärkiyliopistoihin ja tutkimuslaitoksiin.
Aalto-yliopisto kannustaa tohtorikoulutettaviaan lähtemään ulkomaille opintojensa aikana, sillä liikkuvuus edistää tohtorikoulutettavien uramahdollisuuksia. Vierailu toiseen ulkomaalaiseen yliopistoon ja tutkimusyksikköön merkitsee usein tiedon ja osaamisen jakamista, uusien ideoiden luomista, kansainvälisten verkostojen laajentamista sekä oman ammattitaidon kehittämistä. Kansainvälisen tutkimustyön ja opintojen avulla saat tutkimustyöhösi uusia ideoita, näkökulmia, ja kokemusta moninaisesta ryhmätyöskentelystä.
Päätoiminen jatko-opiskelu
Päätoimiset jatko-opiskelijat suunnittelevat jatko-opintonsa siten, että heidän on mahdollista saada tohtorin tutkinto valmiiksi neljän vuoden kuluessa jatko-opinto-oikeuden myöntämisestä. Päätoimisiin tohtorin opintoihin hakevalla tulee olla jatko-opintoihin osoitettu rahoitus (esimerkiksi työnantajan rahoitus, projektirahoitus tai apuraha). Aalto-yliopiston ulkopuolella työskentelevän tulee liittää hakemukseen työnantajan (esihenkilön) todistus päätoimisesta opiskelumahdollisuudesta (vähintään 80% työajasta voidaan käyttää opintoihin).
Sivutoiminen jatko-opiskelu
Sivutoimisia jatko-opiskelijoita ovat ne henkilöt, joiden osalta yllä esitetyt päätoimisen opiskelijan edellytykset eivät täyty. Sivutoimiset jatko-opiskelijat suunnittelevat opintonsa siten, että tohtorin tutkintoon kuluva aika on enintään kahdeksan vuotta. Tähän ryhmään kuuluvat muun muassa sellaiset tohtorikoulutettavat, joilla on päätoimi muualla kuin korkeakoulussa.
Sivutoimiseksi hakevien kohdalla suositellaan keskustelua siitä, liittyykö tutkimus läheisesti hakijan omaan työhön ja millaisia mahdollisuuksia työnantajalla on tukea intensiivisiä tohtoriopintoja työn ohessa.
Päätoimisuus ja sivutoimisuus tohtoriopinnoissa (sivu englanniksi)
Tutustu alla olevien linkkien kautta tohtoriopiskelijoihimme. Sivut saatavilla vain englanniksi.
Doctoral programme in Chemical Engineering
Doctoral programme in Chemical Engineering
Kemian tekniikan korkeakouluun tohtoriopiskelijaksi hakevien hakemuksia käsitellään neljä kertaa vuodessa. Hakulomake on nyt auki ja syksyn ensimmäinen haku sulkeutuu 14.9.2023. Syksyn jälkimmäinen haku sulkeutuu 2.11.2023. Hakemukset käsitellään neljä kertaa vuodessa alla annetun aikataulun mukaisesti. Määräaikaan mennessä jätetyt hakemukset käsitellään seuraavassa mahdollisessa tohtorinkoulutusneuvoston kokouksessa hakuajan päättymisen jälkeen. Vain täydelliset hakemukset käsitellään. Puutteelliset hakemukset hylätään, mikäli hakemusta ei ole täydennetty annetussa määräajassa. Kaikki annetut ajat ovat Suomen aikaa.
Hakuaika päättyy |
torstaina 26.1.2023 klo 23:59 |
torstaina 4.5.2023 klo 23:59 |
torstaina 14.9.2023 klo 23:59 |
torstaina 2.11.2023 klo 23:59 |
Seuraava hakuaika päättyy 14.9.2023 klo 23.59.
Jälkimmäinen syksyn hakuaika päättyy 2.11.2023.
Hakijan pitää toimittaa sähköinen hakemus liitteineen määräaikaan mennessä.
Linkki hakulomakkeelle Opintopolussa
Opiskeluoikeus alkaa sen jälkeen, kun dekaani on myöntänyt opiskeluoikeuden ja hakija on ottanut tarjotun opiskelupaikan vastaan. Hakijalla on 2 viikkoa aikaa ottaa vastaan tarjottu opiskelupaikka, eikä opiskeluoikeuden alkamista voi siirtää.
Yliopistolain (558/2009) nojalla hakija saa ottaa vastaan ainoastaan yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta suomalaisessa yliopistossa.
Säännös koskee yliopistojen myöntämiä kandidaatin, maisterin, lisensiaatin ja tohtorin tutkintoja sekä ammattikorkeakoulututkintoja. Syyslukukausi alkaa 1.8. ja päättyy 31.12., kevätlukukausi alkaa 1.1. ja päättyy 31.7. Hyväksytty hakija ei voi ottaa vastaan toista opiskelupaikkaa samana lukukautena alkavasta koulutuksesta siinäkään tapauksessa, että siirtää opintojen aloittamista tai keskeyttää opinnot.
Yleinen hakukelpoisuus määritellään yliopistolaissa (Yliopistolaki 558/2009, 37§) ja Aalto-yliopiston opiskelijavalinnan valintaperusteissa vuodelle 2022. Tieteelliseen jatkotutkintoon johtaviin opintoihin Kemian tekniikan tohtoriohjelmassa voidaan ottaa opiskelijaksi henkilö, joka on suorittanut:
Jatko-opintojen pohjaksi vaadittavat tiedot ja valmiudet osoitetaan suoritetulla ylemmällä korkeakoulututkinnolla. Peruslähtökohtana hakukelpoisuudelle on yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto, joka vastaa tasoltaan Teknillisessä korkeakoulussa tai Aalto-yliopiston tekniikan alan korkeakoulussa suoritettua diplomi-insinöörin tutkintoa. Tohtoriopintojen pohjana olevan ylemmän korkeakoulututkinnon tulee antaa haetun tutkimusalan edellyttämät valmiudet jatko-opintoihin.
Ulkomailla tutkinnon suorittaneilta vaaditaan Master of Science in Technology tai vastaava tutkinto ennen jatko-opiskeluoikeuden myöntämistä.
Suomessa ylemmän AMK-tutkinnon soveltuvalla tekniikan alalla suorittaneiden hakijoiden kohdalla korkeakoulu harkitsee tapauskohtaisesti hakijan edellytykset suorittaa tohtorintutkinto Aalto-yliopiston tekniikan alan korkeakoulussa menestyksekkäästi. Jatko-opinto-oikeuden myöntäminen edellyttää täydentävien opintojen määräämistä hakijalle.Täydentävien opintojen määrä saa kuitenkin olla korkeintaan 60 op. Mikäli täydentävien opintojen määrä kasvaa liian suureksi, hakija ohjataan suorittamaan ylempää perustutkintoa ennen jatko-opinto-oikeuden hakemista.
Ulkomailla soveltuvalta tekniikan alalta ylempää AMK-tutkintoa vastaavan tutkinnon suorittaneisiin hakijoihin sovelletaan samoja periaatteita kuin Suomessa ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneisiin hakijoihin.
Ulkomailla suoritetun tutkinnon kohdalla hakukelpoisuuden perusedellytyksenä on, että se antaa asianomaisessa maassa kelpoisuuden vastaaviin yliopisto-opintoihin.
Hakijalta vaaditaan
Arvosanakriteerit:
Yllä olevista valintakriteereistä voidaan poiketa vastuuprofessorin perustellun kirjallisen lausunnon perusteella.
Menestyksekkäällä hakijalla pitää olla erinomaiset suomen, ruotsin, tai englannin kielen taidot. Kaikkien kansanvälisten hakijoiden pitää osoittaa kielitaitonsa englannin kielessä. Hakijoiden tulee liittää virallinen kielitestitodistus hakemukseensa. Katso hyväksytyt kielitestit sekä niiden vähimmäisvaatimukset alta.
Jatko-opiskelijavalinnassa englannin kielitestiä ei edellytetä seuraavissa tapauksissa (Aalto-yliopiston valintaperusteet vuodelle 2022):
Hyväksyttävät englannin kielen kielitestit ja niiden vähimmäisvaatimukset ovat (Aalto-yliopiston valintaperusteet vuodelle 2022):
Aalto-yliopisto hyväksyy myös TOEFL iBT® Home Edition ja IELTS Indicator (Academic) kielitestit
IELTS-, TOEFL- ja PTE-tulokset ovat voimassa kaksi vuotta testipäivästä lähtien. Huomaa kuitenkin, että testijärjestäjä ETS ei lähetä vanhentuneita TOEFL-tuloksia. C1 Advanced- ja C2 Proficiency -tuloksista hyväksytään 2005 jälkeen tehdyt sähköisesti verifioitavat testitulokset. Mitään muita kuin yllä mainittuja kielitestejä ei hyväksytä.
Englannin kielitestitulosten toimittaminen:
Kielitodistukseksi hyväksytään vain virallinen raportti kielitestistä.
Tohtorikoulutettavan tutkintokieli
Hakija määrittelee jatko-opintohakemuksessa millä kielellä hän suorittaa tutkintonsa (tutkintokieli). Mahdolliset tutkintokielet ovat suomi, ruotsi tai englanti. Jos hakija kirjoittaa väitöskirjansa (artikkeliväitöskirjan yhteenveto-osan tai monografian) suomeksi tai ruotsiksi, tutkintokieleksi tulee suomi tai ruotsi. Jos väitöskirja kirjoitetaan englanniksi, tutkintokieleksi voi valita englannin. Tutkintokielen vahvistaa tohtorinkoulutusneuvosto.
Tutkintokielen voi perustellusta syystä myöhemmin vaihtaa, mikäli esimerkiksi väitöskirjan kieli on muuttunut. Allekirjoitettu vapaamuotoinen hakemus perusteluineen tutkintokielen muuttamisesta toimitetaan tohtoriohjelmaan viimeistään tutkintohakemuksen yhteydessä.
Tutkintokieli on suomi tai ruotsi
Suomeksi tai ruotsiksi tutkinnon suorittanut tohtorikoulutettava saa alkuperäisen tutkintotodistuksen suomeksi tai ruotsiksi sekä käännöksen tutkintotodistuksesta englanninkielellä. Jos tohtorikoulutettava tekee opinnäytteensä suomeksi tai ruotsiksi, tutkintokieleksi tutkintotodistukseen merkitään aina kotimainen kieli riippumatta siitä, minkä kielen on aiemmin valinnut tutkintokielekseen.
Tutkintokieli on englanti
Jos väitöskirja on kirjoitettu englanniksi, tutkintokieleksi voi valita englannin. Jos tutkintokieli on englanti, tohtorikoulutettava saa alkuperäiset tutkintotodistukset sekä englanniksi että suomeksi tai ruotsiksi. Tutkintokieli merkitään tutkintotodistuksen liitteeseen (Diploma Supplement), ja tutkintotodistuksessa on maininta kahdesta alkuperäisestä todistuksesta.
Ennen kuin haet, tutustu ensin hakukelpoisuusvaatimuksiin, joista voit tarkistaa hakukelpoisuutesi. Ole aktiivisesti yhteydessä tulevaan vastuuprofessoriisi.
Hakemusohjeet lyhyesti (katso lisätiedot liitteistä alla):
Jos hakuajan päättyessä et ole vielä valmistunut ja saanut todistusta ylemmästä korkeakoulututkinnostasi, selvitä valmistumisaikataulusi kotiyliopistostasi. Vain kolmen kuukauden sisällä hakuajan päättymisestä todistuksen saavat voivat hakea ehdollista jatko-opinto-oikeutta. Ehdollinen päätös raukeaa, jos hakija ei täytä hakijoille asetettuja vaatimuksia päätöksessä mainittuun määräaikaan mennessä.
Hakemuksen pakolliset liitteet
Muualla kuin Aalto-yliopistossa perustutkinnon suorittaneelta hakijalta vaaditaan lisäksi seuraavat liitteet:
a) Oikeaksi todistettu kopio* kandi- tai maisteritodistuksesta ja opintosuoritusotteesta sekä näiden käännökset, elleivät alkuperäiset dokumentit ole suomen-, ruotsin- tai englanninkielisiä.
b) Osoitus suomen, ruotsin tai englanninkielen taidosta, jos hakija ei ole vapautettu kielitestistä. Katso tarkemmat ohjeet englanninkielen testeistä kohdasta kielitaidon osoittaminen.
_________________________________________________________________________________________
Ulkomailla suoritetut ylemmät korkeakoulututkinnot:
Suomessa suoritetut ylemmät korkeakoulututkinnot:
_________________________________________________________________________________________
Ennen hakemuksen lähettämistä opiskelijan on oltava yhteydessä omasta tutkimusalastaan vastaavaan professoriin ja esitettävä tälle alustava tutkimus- ja opintosuunnitelma.
*Oikeaksi todistetut kopiot ja viralliset käännökset
*Oikeaksi todistettujen kopioiden tulee olla joko tutkinnon myöntäneen korkeakoulun tai julkisen notaarin virallisesti oikeaksi todistamia jäljennöksiä. Oikeaksi todistettujen kopioiden tulee olla otettu alkuperäisistä, virallisista asiakirjoista. Jos todistusjäljennös on monisivuinen, jokaisen sivun tulee olla oikeaksi todistettu sivun etupuolelta. Jokaisella sivulla tulee olla oikeaksi todistavan viranomaisen alkuperäinen allekirjoitus, nimenselvennys ja leima sekä päiväys. Jäljennökset oikeaksi todistavien leimojen ja allekirjoitusten tulee aina olla alkuperäisiä, kopioita ei hyväksytä. Pelkkä maininta virallisesta jäljennöksestä (esim. leima ”True copy”) ei riitä.
Käännös on virallinen, jos sen on tehnyt tutkinnon myöntänyt korkeakoulu tai virallinen kielenkääntäjä. Virallisen kielenkääntäjän käännöksissä tulee olla kääntäjän alkuperäinen leima ja allekirjoitus.
Käännösten tulee olla alkuperäisiä tai oikeaksi todistettuja paperikopioita alkuperäisistä käännöksistä. Pelkät kopiot eivät kelpaa. Käännösten lisäksi tulee toimittaa oikeaksi todistetut paperikopiot alkuperäisistä asiakirjoista alkuperäiskielellä, pelkkä käännös ei riitä.
____________________________________________________
Harhaanjohtavien tietojen antaminen hakuprosessin aikana ei ole hyvän tieteellisen käytännön mukaista. Aalto-yliopisto on vahvasti sitoutunut TENK:n ohjeisiin (sivu englanniksi). Hakijan toimet, jotka listattu näiden ohjeiden kohdissa 3, 6–8, johtavat kielteiseen opinto-oikeuspäätökseen, vaikka hakija olisi muutoin oikeutettu sisäänpääsyyn. TENK:n ohjeiden rikkominen vaarantaa vakavasti uramahdollisuuksiasi Aalto-yliopistossa.
Jos hakija ei täytä näitä vaatimuksia mutta hän on muuten soveltuva jatko-opintoihin, hakija voi korottaa arvosanojaan tai korkeakoulu voi asettaa esitietovaatimuksia sisäänpääsyn ehdoksi. Valintaperusteista voidaan poiketa vastuuprofessorin kirjallisen lausunnon perusteella.
Yllä mainittujen kriteerien lisäksi huomioidaan myös laitoksen resurssit jatko-opiskelijoiden ohjaamiseen ja rahoittamiseen. Vähintään yhden vuoden rahoitus vaaditaan jatko-opintojen aloittamiseen. Tohtoriohjelmaan ei ole ennalta määritettyjä hakukiintiöitä.
Tohtoriohjelman opiskelijapalvelut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta [email protected]
Kemian ja materiaalitieteen laitos keskittyy mikro-, nano- ja atomimittakaavan yhdisteisiin ja materiaaleihin. Toimintamme näiden parissa kattaa synteesiin, karakterisoinnin ja laskennallisen tutkimuksen.
Kemian tekniikan ja metallurgian laitoksen asiantuntemusaloja ovat kemian tekniikka, metallien jalostus, energiateknologiat ja uusien materiaalien tuotanto.
Bio2: johtavaa osaamista puunjalostusteknologiassa ja bioteknologian huippua
Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimusinfrastruktuuri kuuluu joko biotalousinfrastruktuuriin tai RAMI-infrastruktuuriin.