Lukuvuosimaksut ja apurahat
Maksuvelvolliset hakijat voivat hakea Aalto-yliopiston apurahaa.

Lukuvuosimaksut
Kuka on lukuvuosimaksuvelvollinen?
- Suurin osa EU-/ETA-alueiden ulkopuolisten maiden kansalaisista on velvollisia maksamaan lukuvuosimaksuja.
Kuka ei maksa lukuvuosimaksua?
- Lukuvuosimaksut eivät koske Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.
- Lukuvuosimaksusta voi saada vapautuksen tietyn tyyppisten Suomen maahanmuuttoviraston myöntämien oleskelulupien perusteella. Vapauttavat lupatyypit on listattu tällä sivulla Usein kysyttyjen kysymysten kohdassa Kuka on maksuvelvollinen?.
- Suomen- tai ruotsinkielisistä tutkinto-ohjelmista ei peritä lukuvuosimaksua.
- Tohtoriohjelmista ei peritä lukuvuosimaksua.
Paljonko lukuvuosimaksu on?
Lukuvuosimaksu ei-EU/EEA-kansalaisille, jotka opiskelevat englanninkielisessä kandidaatti- tai maisteriohjelmassa on:
- Kandidaatin tutkintoon johtava koulutus: 12 000 euroa (€) lukuvuodessa
- Maisterin tutkintoon johtava koulutus: 15 000 euroa (€) lukuvuodessa
Kansainvälisillä kaksoistutkinto-ohjelmilla voi olla omia lukuvuosimaksu- ja apurahajärjestelmiä.
Lisätietoa löytyy ohjelmien verkkosivuilta.
Usein kysytyt kysymykset - Lukuvuosimaksut
Kansalaisuus
- Suurin osa EU-/ETA-alueiden ulkopuolisten maiden kansalaisista on velvollisia maksamaan lukuvuosimaksuja.
- Euroopan unionin (EU), Euroopan talousalueen (ETA) tai Sveitsin kansalaiset eivät maksa lukuvuosimaksua.
Tutkinto-ohjelma
- Lukuvuosimaksua peritään ei-EU/EEA-kansalaisilta, jotka opiskelevat englanninkielisessä kandidaatti- tai maisteriohjelmassa.
- Lukuvuosimaksut eivät koske jatko-opiskelijoita tai suomen- tai ruotsinkielisissä kandidaatti- tai maisteriohjelmissa opiskelevia. Suomeksi tai ruotsiksi opiskelevien tulee täyttää suomen tai ruotsin kielitaitovaatimukset.
Lukuvuosimaksusta vapauttavat Suomen oleskeluluvat
Lukuvuosimaksusta ovat vapautettuja ne EU-/ETA-alueiden tai Sveitsin ulkopuoliset opiskelijat, joilla on:
- pysyvä oleskelulupa Suomessa, oleskelulupakortin tunnus P
- jatkuva oleskelulupa Suomessa muulla kuin opiskelun perusteella, oleskelulupakortin tunnus A. Jos opiskelijalla on opiskelua varten myönnetty jatkuva oleskelulupa (tunnus A), hän on maksuvelvollinen.
- pitkään oleskelleen kolmannen maan kansalaisen EU-oleskelulupakortti Suomessa, tunnus P-EU
- EU-kansalaisen perheenjäsenen oleskelukortti Suomessa
- EU:n sininen kortti Suomessa
- Brexit oleskelulupa, tunnus SEU-sopimuksen 50 artikla = Erosopimuksen piiriin kuuluva oleskeluoikeus, tai P SEU-sopimuksen 50 artikla = Erosopimuksen mukainen pysyvä oleskeluoikeus
Oleskeluluvan voimassaolo
Lukuvuosimaksusta vapauttavan oleskeluluvan tulee olla voimassa lukuvuoden alkaessa (eli 1.8.).
Jos oleskelulupa vanhenee ennen 1.8., yliopistoon hakija tulkitaan maksuvelvolliseksi hakuaikana. Maksuvelvolliset hakijat voivat hakea apurahaa (eli maksuvapautusta).
Jos hakija saa maksusta vapauttavan asiakirjan hakuajan jälkeen, hänen täytyy lähettää oleskeluluvan kopio yliopistolle niin pian kuin mahdollista.
Lukuvuosimaksuvapautus on sidottu maksusta vapauttavan oleskeluluvan voimassaoloaikaan. Jos oleskelulupa päättyy ja sitä ei uusita, lukuvuosimaksuvelvollisuus alkaa yleensä luvan päättymistä seuraavan lukuvuoden alusta, eli 1. elokuuta. Jos opiskelija muuttuu maksuvelvolliseksi opintojensa aikana oleskelulupatyypin muutoksen vuoksi, hän voi olla kelpoinen hakemaan Aalto Reserve Scholarship -apurahaa.
Lue täältä englanniksi Aalto Reserve Scholarship apurahasta (into.aalto.fi).
Opiskelijahakemuksen liitteenä tulee toimittaa kopio lukuvuoden alkaessa voimassaolevasta oleskeluluvasta Suomessa. Hakemuksen liitteeksi täytyy liittää myös kopio voimassa olevasta passista tai virallisesta henkilöllisyystodistuksesta, jossa on tieto kansalaisuudesta.
Lisätietoa maksuvelvollisuudesta
Lisätietoa maksuvelvollisuuden määrittämisestä ja maksuvelvollisuudesta vapautumisesta löytyy Opintopolun englanninkielisiltä sivuilta Studyinfo (studyinfo.fi).
Lisätietoa oleskeluluvista ja lupatyypeistä löytyy maahanmuuttoviraston sivuilta (migri.fi).
Lukuvuosimaksu kattaa koulutuksen kuluja kuten kurssit, tentit, akateemisen ohjauksen ja opintoneuvonnan sekä yliopiston tukipalvelut, kuten opiskelija-, kirjasto- ja IT-palvelut yliopiston tutkinto-opiskelijoita koskevien käytäntöjen mukaisesti.
- Lisätietoa opiskelusta Aalto-yliopistossa löytyy Opiskelijana Aallossa -sivuilta (into.aalto.fi).
Lukuvuosimaksu ei kata elinkustannuksia tai henkilökohtaisia, opintoihin liittyviä kuluja kuten opintomateriaaleja tai muita mahdollisia maksuja, joita voidaan periä joko yliopiston sääntöjen tai kansallisen lainsäädännön puitteissa.
Lukuvuosimaksu ei kata pakollista ylioppilaskunnan jäsenmaksua (ayy.fi).
Maksuvelvollisilla opiskelijoilla täytyy olla lukuvuosimaksun lisäksi riittävä varallisuus omiin elinkustannuksiinsa kuten vuokranmaksuun, matkustuskuluihin, aterioihin, vakuutukseen ja omiin henkilökohtaisiin menoihinsa. Suomen elinkustannuksista on lisätietoa englanniksi täällä: Financial matters (into.aalto.fi).
Opiskelijoiden täytyy maksaa pakollinen ylioppilaskunnan jäsenmaksu (ayy.fi). Ylioppilaskunnan (AYY) jäseninä opiskelijat ovat oikeutettuja merkittävään ateriaetuun opiskelijaravintoloissa sekä alennuksiin joukkoliikenteessä.
Yliopisto-opiskelijat maksavat Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön (YTHS) lukukausikohtaisen terveydenhoitomaksun Kelalle.
Lukuvuosimaksuvelvollisen opiskelijan on kuitenkin syytä varmistaa, että hänellä on voimassa oleva sairausvakuutus, sillä YTHS tarjoaa vain perusterveydenhuollon palveluita. YTHS ei esimerkiksi suorita laaja-alaisia lääketieteellisiä toimenpiteitä eikä sillä ole omaa ensiapuyksikköä. Voimassa oleva sairausvakuutus on myös yksi oleskeluluvan saamisen edellytyksistä. Katso lisätietoa sairausvakuutuksen vaatimuksista maahanmuuttoviraston sivuilta (www.migri.fi).
Jos olet ei-EU/EEA-kansalainen ja sinulla ei ole maksusta vapauttavaa Suomen oleskelulupaa, tai lupasi on vanhenemassa ennen 1.8., tai olet saamassa EU/EEA-maan kansalaisuuden myöhemmin, sinut tulkitaan maksuvelvolliseksi yliopistoon hakuaikana. Maksuvelvolliset hakijat voivat hakea apurahaa hakuaikana.
Jos saat maksusta vapauttavan asiakirjan hakuajan jälkeen, lähetä siitä kopio yliopistolle mahdollisimman pian:
- Jos saat asiakirjan ennen valintatulosten julkaisua, toimita kopio Aalto-yliopiston hakijapalveluihin ([email protected]).
- Jos saat asiakirjan sen jälkeen kun sinut on hyväksytty opiskelijaksi, lähetä kopio asiakirjasta ja pyydä maksuvelvollisuusstatuksen muuttamista siitä Aalto-yliopiston korkeakoulusta, mihin sinut on hyväksytty opiskelijaksi.
Lukuvuosimaksu maksetaan yhdessä osassa joka lukuvuosi. Maksaminen useammassa erässä ei ole mahdollista.
Lasku lähetetään opiskelijaksi valituille, maksuvelvollisille opiskelijoille opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen. Laskulla on 30 päivän maksuaika ja maksu suoritetaan tilisiirtona.
Seuraavina lukuvuosina Aalto-yliopisto laskuttaa lukuvuosimaksun ennen kunkin lukuvuoden alkua. Laskun eräpäivä on ennen lukuvuoden alkua. Eräpäivä on merkitty laskuun.
Lukuvuosimaksuvelvollinen opiskelija ei voi ilmoittautua läsnä olevaksi opiskelijaksi, ellei hän ole maksanut lukuvuosimaksua.
- Jos sinulla on kysyttävää lukuvuosimaksun maksamiseen liittyen, olethan yhteydessä osoitteeseen [email protected]
Jos sait apurahan
Jos sait Aalto-yliopiston B-kategorian apurahan (50 % lukuvuosimaksuhuojennus), lukuvuosimaksun laskusta on vähennetty maksuhuojennuksen määrä (eli 50 %).
A-kategorian apurahan eli 100 % maksuhuojennuksen saaneille ei lähetetä laskua.
Opiskelija on oikeutettu saamaan palautuksen maksetusta lukuvuosimaksusta kokonaisuudessaan (pois lukien mahdolliset pankkikulut):
- jos hakija on hyväksytty yliopistoon ehdollisesti eikä ehto täyty, minkä vuoksi opiskelupaikka perutaan
- jos opiskelija ei saa oleskelulupaa Suomeen
- jos oleskeluluvan status muuttuu ennen yliopistoon ilmoittautumista ja opiskelija ei ole enää maksuvelvollinen (oleskelulupakortin kopio toimitettava ennen ilmoittautumisajan päättymistä)
- jos Aalto-yliopisto ei voi tarjota sitä koulutusohjelmaa, johon opiskelija on hyväksytty
Opiskelija voi saada osittaisen palautuksen maksetusta lukuvuosimaksusta (pois lukien mahdolliset pankkikulut), jos hänen oleskelulupastatuksensa muuttuu opintojen aikana eikä hän ole enää lukuvuosimaksuvelvollinen.
Opiskelijan tulee toimittaa suomalainen oleskelulupakortti yliopiston päätöksentekoa varten. Jos maksuvelvollisuudessa tapahtuu muutos kesken lukukauden, maksua ei pääsääntöisesti ole mahdollista palauttaa enää kuluvalta lukukaudelta. Maksuvelvollisuuden muutos astuu voimaan seuraavan lukukauden alusta.
Ei, lukuvuosimaksu on sidottu opiskelujen aloittamisvuoteen siinä koulutusohjelmassa, johon opiskelija on hyväksytty.
Yliopistolain 39 pykälän mukaan opintojen lykkääminen ei ole mahdollista, lukuun ottamatta yliopistolaissa määriteltyjä tilanteita. Uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua läsnä olevaksi opintojen ensimmäiseksi lukuvuodeksi.
Apurahat
Hakijat, jotka ovat lukuvuosimaksuvelvollisia, voivat hakea Aalto-yliopiston apurahaa.
Tietyillä kansainvälisillä yhteistutkinto-ohjelmilla on omat lukuvuosimaksu- ja apurahajärjestelmänsä.
Aalto-yliopisto pidättää oikeuden tehdä muutoksia apurahaohjelmiin.
Aalto-yliopiston apurahaohjelmalla tuetaan maksuvelvollisia EU-/ETA-maiden ulkopuolisia opiskelijoita.
Aalto-yliopiston apurahaa voidaan myöntää parhaille maksuvelvollisille hakijoille, jotka ovat hakeneet apurahaa hakuaikana.
Maisterihaussa apurahapäätökset tehdään hakuprosessin akateemisen arvioinnin yhteydessä. Kunkin hakukohteen parhaille lukuvuosimaksuvelvollisille hakijoille voidaan myöntää apuraha. Lisätietoa hakukohteiden akateemisen arvioinnin kriteereistä löytyy hakukohteiden verkkosivuilta.
Koulutusohjelmakohtainen apurahojen määrä on rajallinen ja riippuu ohjelmaan valittujen maksuvelvollisten hakijoiden määrästä.
Apurahojen suuruus
Aalto-apurahat kattavat joko 50 % (B-kategoria) tai 100 % (A-kategoria) lukuvuosimaksusta.
Aalto-apurahat myönnetään huojennuksina lukuvuosimaksuista.
Tällä hetkellä Aalto-yliopiston apurahaohjelma ei tarjoa elinkustannusapurahoja, jotka kattaisivat elinkustannukset Suomessa. Opiskelijoiden tulee kattaa elinkustannuksensa (n. 800 € kuukaudessa) ja muut opiskeluun liittyvät kulunsa itse.
- Lisätietoa elinkustannuksista löytyy englanniksi Financial matters (into.aalto.fi) -sivuilta.
Kuinka apurahaa haetaan?
EU- tai ETA-alueiden ulkopuolisten maiden kansalaiset voivat anoa apurahaa samalla sähköisellä hakulomakkeella, jolla haetaan opiskelijaksi hakuaikana. Maksuvelvollisuus määritetään hakulomakkeessa esitettyjen kysymysten ja hakijan toimittamien liitteiden perusteella.
Maksuvelvolliset hakijat voivat valita hakulomakkeella, haluavatko he hakea vai olla hakematta Aalto-yliopiston apurahaa. Vain lukuvuosimaksulliset hakijat ovat oikeutettuja anomaan Aalto-yliopiston apurahaa (eli lukuvuosimaksun maksuhuojennuksia).
Apurahaa ei voi hakea hakuajan päättymisen jälkeen. Apurahaa ei voi saada, jos ei ole hakenut sitä hakuaikana.
Apurahapäätökset
Apuraha voidaan myöntää parhaille hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen valintaperusteiden mukaisesti (valintaperusteet ovat nähtävillä verkkosivuilla).
Maisterihaussa apurahapäätökset tehdään ohjelmiin valittujen opiskelijoiden akateemisen arvioinnin perusteella. Akateemisen arvioinnin kriteerit ovat nähtävillä hakukohteiden verkkosivuilla.
Apurahapäätös annetaan valintapäätöksen yhteydessä.
Yliopistolain mukaan apurahapäätökseen ei voi hakea muutosta valittamalla.
Apurahan kesto
Apuraha myönnetään tutkinto-ohjelman tavoiteajaksi.
Kandidaattiohjelman tavoiteaika on kolme (3) lukuvuotta ja maisteriohjelman tavoiteaika on kaksi (2) lukuvuotta. Apuraha edellyttää täysipäiväistä opiskelua hyväksytyn henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.
Aalto-yliopiston myöntämät Finland Scholarship apurahat ovat osa kansallista Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa apurahaohjelmaa. Finland Scholarship apurahaohjelma on voimassa vuodesta 2022 vuoteen 2024.
Maksuvelvolliset EU- tai ETA-alueiden ulkopuolisten maiden kansalaiset voivat anoa Finland Scholarship apurahaa.
Apurahapäätökset tehdään opiskelijahakemusten akateemisen arvioinnin yhteydessä hakukohteiden arviointikriteerien perusteella (kriteerit ovat hakukohteiden verkkosivuilla). Apuraha voidaan myöntää hakukohteiden parhaille maksuvelvollisille hakijoille, jotka ovat hakeneet apurahaa hakuaikana.
Apurahan suuruus
Finland Scholarship kattaa 100 % lukuvuosimaksun (myönnetään maksuvapautuksena) ja 5000 € muutto- ja muihin kuluihin ensimmäisenä opiskeluvuotena.
5000 euroa maksetaan opiskelijalle suomalaiselle pankkitilille sen jälkeen, kun opiskelija on saapunut Suomeen ja kirjautunut läsnäolevaksi yliopistoon. 5000 euron apuraha maksetaan kerran ja vain ensimmäisenä opiskeluvuonna.
Kuinka apurahaa haetaan?
Maksuvelvolliset EU- tai ETA-alueiden ulkopuolisten maiden kansalaiset voivat anoa apurahaa samalla hakulomakkeella, jolla haetaan Aalto-yliopiston maisteriopiskelijaksi hakuaikana. Apurahaa ei voi hakea hakuajan päättymisen jälkeen.
Apurahapäätökset
Apurahapäätös annetaan valintapäätöksen yhteydessä.
Yliopistolain mukaan apurahapäätökseen ei voi hakea muutosta valittamalla.
Apurahan kesto
Lukuvuosimaksuvapautus myönnetään tutkinto-ohjelman tavoiteajaksi. Maisteriohjelman tavoiteaika on kaksi (2) lukuvuotta. Lukuvuosimaksuvapautus edellyttää täysipäiväistä opiskelua hyväksytyn henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.
5000 euron apuraha maksetaan kerran ensimmäisen opiskeluvuoden aikana.
Aalto-yliopiston kannustinapurahalla palkitaan lukuvuosimaksua tai sen osaa maksavia opiskelijoita opintojen etenemisestä.
Kannustinapurahan voi saada lukuvuosimaksua tai sen osaa maksava opiskelija, joka on suorittanut 60 opintopistettä hyväksytyn henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisia opintoja lukuvuoden aikana.
Aallon 100 % (A-kategorian) apurahan saanut opiskelija ei voi saada kannustinapurahaa.
Kannustinapuraha on suuruudeltaan 1500 €. Apuraha maksetaan seuraavan syyslukukauden aikana (tai jos opiskelija valmistuu, valmistumisen yhteydessä).
Lukuvuosimaksuvelvollinen opiskelija, joka valmistuu Aalto-yliopiston englanninkielisestä kandidaattiohjelmasta, voi saada Aalto-yliopiston apurahan maisteriopintoihin. Opiskelija voi saada apurahan vain maisteritutkintoon, johon opiskelijalla on suora opiskeluoikeus ilman erillistä hakua ulkoisessa maisterihaussa.
Apurahan voi saada, jos opiskelija valmistuu kandidaatiksi tavoiteajassa (kolmessa vuodessa) ja kandidaatin tutkinnon keskiarvo on vähintään 3.80. Kaikki kriteerit täyttävät opiskelijat, jotka hakevat apurahaa, saavat apurahan.
Apuraha myönnetään 100 % lukuvuosimaksuhuojennuksena maisteritutkinnon tavoiteajaksi. Maisterin tutkinnon tavoiteaika on kaksi vuotta.
Muut apurahamahdollisuudet
Alla on listattuna muita keinoja opintojen rahoittamiseen Aalto-yliopistossa.
Joillakin kansainvälisillä yhteistutkinto-ohjelmilla on omat lukuvuosimaksu- ja apurahajärjestelmänsä. Lisätietoa löytyy ohjelmien verkkosivuilta.
Ohjelmat, joilla on omat apurahajärjestelmät:
- Additive Manufacturing for Full Flexibility (EIT Master's Programme in Manufacturing)
- Advanced Materials for Innovation and Sustainability, AMIS (EIT Raw Materials)
- Energy Storage (EIT InnoEnergy)
- Environomical Pathways for Sustainable Energy Systems (SELECT)
- ICT Innovation (EIT Digital Master School) - Autonomous Systems
- ICT Innovation (EIT Digital Master School) - Cloud and Network Infrastructures
- ICT Innovation (EIT Digital Master School) - Data Science
- ICT Innovation (EIT Digital Master School) - Human-Computer Interaction and Design
- Re:Anima (European Joint Master in Animation)
- Security and Cloud Computing (SECCLO) (Erasmus Mundus)
- Urban Mobility (EIT Urban Mobility)
-
Zero Defect Manufacture for a Circular Economy (EIT Master's Programme in Manufacturing)
Tietoja maakohtaisista apurahamahdollisuuksista löytyy seuraavista osoitteista:
- Scholarship Portal (scholarshipportal.com)
- Study in Finland (studyinfinland.fi)
Venäjän kansalaiset, jotka hakevat opiskelemaan kokopäiväisesti maisterintutkintoa yhteen maailman 150 parhaasta yliopistosta, mukaan lukien Aalto-yliopisto, voivat olla oikeutettuja hakemaan Venäjän valtion rahoittamaan Global Education Program (GEP) -apurahaohjelmaan.
- Lisätietoa: Global Education Programme (educationglobal.ru)
Helsinki-Aalto Center for Information Security (HAIC) valitsee useita HAIC-apurahan saajia parhaiden hakijoiden joukosta, jotka ovat hakeneet:
- Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences -ohjelman Security and Cloud Computing hakukohteeseen tai
- SECCLO – Master’s Programme in Security and Cloud Computing (Erasmus Mundus) -ohjelmaan.
HAIC-apuraha kattaa myös elinkustannuksia. Tuki elinkustannuksiin annetaan joko elinkustannusapurahana tai opiskelijalle tarjotaan tutkimustyöhön liittyviä osa-aikatöitä lukukausien ajalle.
Lisätietoa apurahasta ja sen hakemisesta löytyy HAIC:n sivulta (haic.aalto.fi).
Fulbright-Aalto University Graduate Award on arvostettu apuraha Yhdysvalloista Aalto-yliopistoon tuleville maisteriopiskelijoille. Apuraha on toteutettu yhteistyössä Fulbright Finland -säätiön kanssa.
Apuraha tarjoaa monia etuja kuten kattavan elinkustannusapurahan, monipuoliset tukipalvelut ja erinomaiset verkostoitumismahdollisuudet.
Hakuaika Fulbrightilta sulkeutuu yleensä lokakuun alussa.
Apurahalla on kaksivaiheinen haku. Erilliset hakemukset tulee jättää:
- Fulbrightin stipendikilpailuun ja
- Aalto-yliopiston maisterihakuun.
Hakijoiden täytyy hakea Aalto-yliopiston apurahaa opiskelupaikkaa hakiessaan, mikäli haluavat tulla huomioiduksi täyden stipendin haussa, joka kattaa sekä Fulbright apurahan että Aallon lukuvuosimaksuhuojennuksen.
Katso lisätietoa Fulbright Finland -säätiön sivuilta.
Lisätietoa Aallon osalta antaa Toni Kaila ([email protected]).
Usein kysytyt kysymykset - Apurahat
Apurahaa voivat anoa lukuvuosimaksuvelvolliset hakijat.
Sveitsin tai EU- tai ETA-alueiden jäsenmaiden kansalaiset eivät maksa tutkintoon johtavasta opiskelusta, eivätkä he voi anoa Aalto-yliopiston apurahaa (eli lukuvuosimaksun maksuhuojennusta).
Aallon apurahaohjelma on EU-/ETA-alueiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille, jotka ovat lukuvuosimaksuvelvollisia.
Tällä hetkellä Aalto-yliopisto ei tarjoa yliopiston laajuisia apurahoja, jotka kattavat elinkustannukset Suomessa.
Elinkustannukset ovat pääkaupunkiseudulla (Espoo, Helsinki ja Vantaa) muuta maata korkeampia. Opiskelijan on syytä varata noin 800 euroa kuukaudessa elinkustannuksiin Suomessa.
Oleskeluluvan saamiseksi Suomen maahanmuuttoviranomainen edellyttää, että luvan hakijalla on riittävät varat elämiseen Suomessa.
Lisätietoa elinkustannuksista löytyy englanniksi Financial matters -sivuilta.
Lisätietoa oleskelupiin liittyvistä ehdoista löytyy maahanmuuttoviraston sivuilta (www.migri.fi).
Kyllä, opintoihin voi sisällyttää vaihto-opinto- tai työharjoittelujakson ulkomailla.
Lukuvuosimaksu maksetaan myös ulkomailla suoritettavan vaihto-opinto- tai työharjoittelun ajalta.
Aallossa suoritettavaan tutkintoon myönnetty apuraha myönnetään myös ulkomailla suoritettavan vaihto-opintojakson ajaksi.
Kyllä, opiskelupaikan voi ottaa vastaan, mutta silloin opiskelijalla täytyy olla riittävät varat lukuvuosimaksun ja elinkustannusten kattamiseksi.
Ei, opiskelijavalinta tehdään akateemisen arvioinnin kriteerien mukaisesti. Apurahan hakeminen tai hakematta jättäminen ei vaikuta valintatulokseen.
Apurahat ovat hakukohdekohtaisia. Jos sinulle on myönnetty apuraha toiseksi priorisoimaasi hakukohteeseen, apuraha ei siirry ensimmäiseen hakukohteeseen. Menetät apurahan, mikäli et ota toisen hakukohteen paikkaa sitovasti vastaan.
Jos haluat säilyttää apurahan ja aloittaa opinnot toiseksi priorisoimassa hakukohteessasi, ota paikka vastaan sitovasti.
Lue lisää tutkinto-opintoihin hakemisesta
Koulutustarjonta
Löydä oma koulutusohjelmasi. Valitse sinua kiinnostava ala, tutkintotaso, haluamasi opetuskieli ja tutustu vaihtoehtoihin.
Haku maisterikoulutuksiin
Aalto-yliopiston kaksivuotisiin maisteriohjelmiin haetaan yliopiston maisterihaussa.
Hakuaika maisteriohjelmiin on kerran vuodessa.
Hakuaika syksyllä 2023 alkaviin opintoihin on 1.12.2022 - 2.1.2023.

Haku kandidaattikoulutuksiin
Haku suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin järjestetään 15.–30.3.2023. Haku englanninkielisiin kandidaattikoulutuksiin on 4.–18.1.2023. Osaan suomenkielisistä kandidaattikoulutuksista voi hakea myös syksyn yhteishaussa 4.–14.9.2023.

Hakijapalvelut
Aalto-yliopistossa on useita opiskelijavalintoja. Tältä sivulta löydät ohjeet kandidaatti-, maisteri- ja tohtorikoulutuksiin hakemisesta.

Hyödyllistä lisätietoa
Tilaa hakijan uutiskirje (ulkoinen linkki)
Kuule lisää hakemisesta ja opiskelijaelämästä Aallossa. Tilaamalla uutiskirjeemme saat ajankohtaista tietoa hakemisesta, tapahtumista ja opiskelumahdollisuuksista suoraan sähköpostiisi.

Haaveiletko opiskelusta Aalto-yliopistossa? Tule tapaamaan meitä!
Tulevat tapahtumat, messut ja webinaarit. Tarjoamme läpi vuoden mahdollisuuksia tavata Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Rankingit
Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 6. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan.
Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.
