Opiskelu Aallossa

Haku Economics-kandidaattiohjelmaan, kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri (3 v +2 v)

Haku englanninkieliseen Economics-kandidaattiohjelmaan järjestetään kerran vuodessa korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa. Hakijat valitaan suorittamaan kauppatieteiden kandidaatti- ja maisteritutkintoa. Valinta englanninkielisiin kauppatieteiden kandidaattiopintoihin tapahtuu joko SAT- tai ACT-testin tulosten tai ylioppilas-, IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon arvosanojen perusteella. Hakea voi myös Talousguru-, MAOL lukion matematiikka- tai MAOL Datatähti-kilpailuiden perusteella ja siirtohaussa.
Economics-kandidaattiohjelma

Valintojen aikataulu

Haku Economics -kandidaattiohjelmaan järjestetään kerran vuodessa korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa. Poikkeuksena tähän ovat valinta Talousguru-kilpailun, MAOL lukion matematiikka -kilpailun tai MAOL Datatähti -kilpailun perusteella, joihin haetaan Aalto-yliopiston kauppatieteiden erillishaussa maaliskuussa sekä siirtohaku, joka järjestetään yliopistojen yhteisessä siirtohaussa toukokuussa.

Lisätietoa valinnasta kilpailumenestyksen perusteella (Opintopolku.fi)

Lisätietoa siirtohausta (aalto.fi)

 

Valintojen aikataulu 2023 (Valintaryhmä I ja Valintaryhmä II)

4.1.2023 klo 8.00

Hakuaika alkaa

18.1.2023
klo 15.00

Hakuaika päättyy

25.1.2023
klo 15.00

Maksuvelvollisuuden sekä maksuista vapautuksen osoittavat liitteet toimitettava viimeistään

JA

Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (ennen kevättä 2023 valmistuneet sekä keväällä 2023 valmistuvan ulkomaisen korkeakoulukelpoisuuden antavan tutkinnon perusteella hakevat)

6.4.2023
klo 15.00

Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (keväällä 2023 valmistuvan IB-, EB- tai DIA-tutkinnon perusteella hakevat toimittavat tiedon arvosanoistaan esim. predicted grades)

1.5.2023

Virallisten SAT-/ACT-testitulosten tulee saapua suoraan testinjärjestäjältä viimeistään

2.6.2023 Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään
9.6.2023

Hakukelpoisuuden osoittavan tutkinnon valmistuttava viimeistään (suomalaisen ammatillisen tutkinnon perusteella hakevat)

14.7.2023
klo 15.00
Lopullinen tutkintotodistus tai tieto lopullisista arvosanoista toimitettava viimeistään (keväällä 2023 valmistuvan IB- tai EB-tutkinnon tai ulkomaisen korkeakoulukelpoisuuden antavan tutkinnon perusteella hakevat)

14.7.2023
klo 15.00

Opiskelupaikka vastaanotettava viimeistään

1.8.2023
klo 15.00

Hyväksyminen varasijoilta päättyy

Kuka voi hakea?

Kaikkien hakijoiden tulee täyttää yleisen korkeakoulukelpoisuuden ehdot. Olet hakukelpoinen, jos olet suorittanut tai suoritat hakukeväänä jonkin seuraavista tutkinnoista:

 • Suomalainen ylioppilastutkinto
 • International Baccalaureate -tutkinto (IB)
 • European Baccalaureate -tutkinto (EB)
 • Deutsches Internationales Abitur (DIA)-tutkinto tai Reifeprüfung-tutkinto (RP) Suomessa
 • Ulkomainen tutkinto, joka kyseisessä maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin, esim. high school diploma (hakulomakkeella vaihtoehto:  “muualla kuin Suomessa suoritettu toisen asteen koulutus, joka asianomaisessa maassa antaa hakukelpoisuuden korkeakouluun”) 
 • Ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa (531/2017) tarkoitettu ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto
 • Advanced International Certificate of Education -tutkinto (AICE)

Tämän lisäksi hakukelpoisia ovat myös hakijat 

 • joille on myönnetty opiskeluoikeus yliopistotutkintoon Suomessa 

 • joilla on Suomessa suoritettu korkeakoulututkinto tai ulkomailla suoritettu vähintään kandidaatintutkintoa vastaava tutkinto 

Otathan huomioon, että mikä tahansa ulkomailla suoritettu ylioppilastutkinto ei ole International Baccalaureate -tutkinto (IB) ja mikä tahansa Euroopassa suoritettu tukinto ei ole European Baccalaureate -tutkinto (EB). IB- ja EB -tutkinnon pystyy suorittamaan vain kouluissa, jotka toteuttavat International Baccalaureate- tai European Baccalaureate -ohjelmia (ks. linkit ylempänä).

Valinta Economics-kandidaattiohjelmaan tapahtuu joko suomalaisen ylioppilastutkinnon, IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon arvosanojen tai SAT- tai ACT-testitulosten perusteella.

Hakukohteet ja aloituspaikat 2023

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa on tarjolla kaksi englanninkielistä kandidaattiohjelmaa: Economics (Otaniemen kampus) ja International Business (Mikkelin kampus). Lisätietoa International Business -kandidaattiohjelmasta täältä.

  Valintaryhmä Aloituspaikat  
Economics-kandidaattiohjelma  Valintaryhmä I 35
  Valintaryhmä II 10

 

Löydät Economics-kandidaattiohjelman myös Opintopolusta (Opintopolku.fi)

Miten haen?

Aalto-yliopiston englanninkielisiin kandidaattiopintoihin haetaan valtakunnallisessa Opintopolku-palvelussa kevään ensimmäisessä yhteishaussa. Voit jättää hakemuksen vain hakuaikana 4.-18.1.2023. Löydät Opintopolusta myös koko Aalto-yliopiston koulutustarjonnan. 

Hakulomake (Opintopolku.fi)

Lisätietoa yhteishaussa hakemisesta (opintopolku.fi).

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa voit hakea enintään kuuteen (6) hakukohteeseen yhdellä hakulomakkeella. Sinun ei tarvitse asettaa valitsemiasi hakukohteita mieluisuusjärjestykseen, ja sinulle voidaan tarjota useampaa kuin yhtä opiskelupaikkaa.

Huomaathan, että voit ottaa vastaan vain yhden opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta kaikki kevään haut huomioiden (yhden korkeakoulupaikan säännös).  

Lisätietoa yhden paikan säännöksestä (opintopolku.fi) 

Valintamenettely

Economics-kandidaattiohjelmaan voit tulla valituksi joko suomalaisen ylioppilastutkinnon, IB-, EB- tai DIA-/RP-tutkinnon arvosanojen perusteella (valintaryhmä I) tai SAT- tai ACT-testitulosten perusteella (valintaryhmä II). 

Valintaryhmä I ja valintaryhmä II ovat osa samaa hakukohdetta. Jos hakija täyttää kummankin valintaryhmän vähimmäisvaatimukset, voi hän tulla huomioiduksi sekä valintaryhmässä I että valintaryhmässä II. Hakijan ei tarvitse itse valita kummassa valintaryhmässä (valintaryhmät I ja II) hakee, vaan kaikki hakijat huomioidaan automaattisesti sekä valintaryhmässä I että valintaryhmässä II.

Hakemus ja vaadittavat liitteet

Vaaditut hakemuksen liitteet täytyy ladata hakulomakkeelle annettuihin määräaikoihin mennessä. Kaikkien hakijoiden tulee osoittaa hakukelpoisuutensa toimittamalla vaaditut hakukelpoisuuden osoittavat liitteet.

Hakemuksen liitteet ladataan Opintopolun sähköiselle hakulomakkeelle, mieluiten PDF-tiedostoina. Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat sähköpostiisi siitä vahvistusviestin. Pääset muokkaamaan hakemustasi ja lataamaan liitteitä Oma Opintopolku-palvelussa. Jos et voi käyttää Oma Opintopolku-palvelua, pääset muokkaamaan hakemustasi ja liitteitäsi sähköpostiisi lähetetyssä vahvistusviestissä olevan linkin kautta. Voit muokata hakemuksesi tietoja vain hakuaikana. Hakuajan päättymisen jälkeen voit muokata tai ladata liitteitä hakemukselle liitekohtaiseen määräaikaan saakka. Liitteiden tallennuksen määräajat näet hakulomakkeella liitekohtaisesti sekä alla olevista ohjeista.

Ohjeet hakulomakkeen täyttämiseen (opintopolku.fi)

Kielitaitovaatimukset

Economics-kandidaattiohjelman opetuskieli on englanti, joten opiskelijoilta edellytetään hyvää englannin kielen taitoa. Erillistä kielitestitulosta ei vaadita. 

 

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Suomessa ovat käytössä lukuvuosimaksut muille kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisille. Lukuvuosimaksut koskevat englanninkielistä tutkintoon johtavaa koulutusta.

Valinnan tulokset

Valinnan tulokset (valintaryhmät I ja II) julkaistaan Opintopolku-palvelussa viimeistään 2.6.2023. Näet tuloksesi kirjautumalla Oma Opintopolku-palveluun. Opetushallitus lähettää lisäksi sähköisen tuloskirjeen kaikille hakijoille.

Yhteystiedot

Aalto-yliopiston hakijapalveluiden yhteystiedot sekä asiakaspalvelun aukioloajat löydät Yhteystiedot -sivulta.

Hakukohde

Student sitting outside of the School of Business building

Economics, kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri

Economics-kandidaattiohjelma tarjoaa työkaluja ja tietoa, joiden avulla ajankohtaisia maailman ilmiöitä voidaan ymmärtää ja selittää taloudellisesta näkökulmasta.

Koulutustarjonta
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu