Koulutustarjonta

Bachelor's Programme in Economics

Bachelor’s Program in Economics -kandidaattiohjelma on suunnattu analyyttisille opiskelijoille, joita kiinnostavat monitahoiset haasteet, kuten ilmastonmuutos, globaali epätasa-arvo ja taloudellinen epävakaus. Etsimme analyyttisia ja älyllisistä haasteista kiinnostuneita opiskelijoita, jotka haluavat ymmärtää, miten yhteiskunnat toimivat. Tarjoamme huipputason koulutuksen, jossa yhdistyy analyyttinen ajattelu ja laskenta- ja tietojenkäsittelytaidot. Nämä taidot ovat kysyttyjä työmarkkinoilla ja mahdollistavat monenlaisia uravalintoja.
Student sitting outside of the School of Business building

Tutkinto:

Kauppatieteiden kandidaatti + maisteri

Hakuaika:

5.1.2022 – 19.1.2022

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

3+2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Yleinen korkeakoulukelpoisuus

Koulutusala:

Kauppatieteet

Laajuus:

180+120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Kauppakorkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, €12000/v (kandidaattiopinnot) + €15000/v (maisteriopinnot)

Hakuaika on päättynyt

Haku Economics-kandidaattiohjelmaan, kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri (3 v +2 v)

Koulutuksen tavoitteet

Mikä on tehokkain tapa torjua ilmastonmuutosta? Miten kansainvälinen kauppa ja muuttoliike vaikuttavat globaaliin epätasa-arvoon? Mikä on paras tapa edistää innovaatioita? Kuinka suunnitella instituutioita, jotka kestävät shokkeja, kuten talouskriisejä? Bachelor’s Programme in Economics -kandidaattiohjelman aikana opit käsittelemään näitä ja monia muita kysymyksiä. Bachelor’s Programme in Economics -kandidaattiohjelmasta valmistuttuasi:

 • ymmärrät syvällisesti talousteorioita. Tunnistat ja osaat tulkita todellisia ilmiöitä talousteorioiden valossa. 
 • sinulla on kattavat analyyttiset taidot. Ohjelma antaa vahvat taloustieteen taidot yhdistettynä laskenta- ja tietojenkäsittelytaitoihin.
 • hallitset systemaattisen ja kriittisen ajattelun. Sinulla on systemaattinen lähestymistapa monimutkaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin ja talouden ilmiöihin. 
 • sinulla on vankka pohja jatko-opinnoille. Bachelor’s Programme in Economics -kandidaattiohjelmaan valitut saavat automaattisesti oikeuden jatkaa opintoja kauppatieteen maisteriopintoihin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun maisteriohjelmissa. Taloustieteen laitoksen opiskelijoilla on myös mahdollisuus hakeutua jatkamaan opintojaan alan ulkomaisiin huipputason maisteriohjelmiin.
Studying economics

Taloustieteen opiskelu on elämäni parhaimpia päätöksiä. Voin hyödyntää taitojani laajasti terveys-, ympäristö- ja tasa-arvokysymyksissä.

Eeva Hietamäki, Analyst, Compass Lexecon

Opetuskielet

Ohjelman opetuskieli on englanti. Joitain valinnaisia kursseja ja sivuaineopintoja on mahdollista ottaa suomeksi. 

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Lukuvuosimaksut koskevat EU/EEA-alueen ulkopuolelta tulevia tutkinto-opiskelijoita. Kandiohjelmissa lukuvuosimaksu on 12 000€ lukuvuodessa EU/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille ja maisteriohjelmissa 15 000€ lukuvuodessa. Hakijat, joita lukuvuosimaksu koskee, ovat oikeutettuja hakemaan Aalto-yliopiston apurahaa.

Opintojen rakenne 

Taloustiede on yhteiskuntatiede, joka perustuu tarkkoihin teoreettisiin malleihin ja huolelliseen tiedon analyysiin. Tämä analyyttisille ja matematiikasta kiinnostuneille opiskelijoille suunnattu ohjelma koostuu mallinnuksen, empiiristen metodien ja instituutioiden tutkimuksesta Suomen johtavassa taloustieteellisen tutkimuksen keskuksessa. Opintoihin kuuluu myös matematiikan ja ohjelmoinnin kursseja, jotka käydään Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa. Ohjelma hyödyntää siis Aalto-yliopiston, erityisesti sen Kauppakorkeakoulun ja Perustieteiden korkeakoulun, ydinosaamista.

Kandidaattiohjelmasta vastaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu ja se on 180 opintopisteen laajuinen. Kolmivuotinen ohjelma muodostuu seuraavista osista:

 • perusopinnot (51 op)
 • pääaineopinnot (60 op), sisältäen kandidaatintutkielman (10 op)
 • liiketalouden opinnot (18 op)
 • sivuaineopinnot (24–30 op)
 • vapaavalintaiset opinnot (9–15 op)
 • kieli- ja viestintäopinnot (12 op)

Sivuaineopinnot (24 op) voi halutessaan suorittaa jossakin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun virallisessa yhteistyöyliopistoissa ulkomailla.

Kampus & Opiskelijaelämä

Aalto-yliopisto sijaitsee Otaniemessä, 10 minuutin metromatkan päässä Helsingin keskustasta. Uutuuttaan hohtava kampus on kotoisa ja luonnonläheinen opiskeluympäristö yli 12 000 opiskelijalle. He tutustuvat toisiinsa sekä opiskelun että aktiivisen opiskelijatoiminnan merkeissä. Aalto-yliopiston yhteydessä toimii satoja erilaisia opiskelijakerhoja ja -järjestöjä, jotka järjestävät kulttuuriin, urheiluun ja muihin harrastuksiin liittyviä tapahtumia. Yliopiston arki on muutenkin täynnä mielenkiintoisia kohtaamisia opiskelijoiden, opettajien, henkilökunnan ja yhteistyöyritysten välillä.

Myös Bachelor’s Programme in Economics -kandidaattiohjelma toivottaa sinut tervetulleeksi innostavaan ja lämminhenkiseen opiskeluyhteisöön. Opiskelijajärjestömme Aalto-yliopiston Kauppatieteiden ylioppilaat (KY) tarjoaa lukemattomia eri harrastuksia, kokemuksia ja elinikäisiä ystävyyssuhteita opintojen vastapainoksi. Lisäksi jokaisella pääaineella on oma ainejärjestönsä, jonka kautta voi tutustua saman pääaineen opiskelijoihin myös kurssien ulkopuolella.

Kansainväliset mahdollisuudet

Professorimme ovat kansainvälisesti tunnustettuja tutkijoita, jotka ovat työskennelleet maailman parhaissa yliopistoissa. Opiskelijamme saavat opintojen aikana kansainvälisesti tunnustetun tutkinnon ja tietoa, joka antaa heille erinomaiset mahdollisuudet luoda kansainvälistä uraa tai jatkaa opintoja maailman johtavissa yliopistoissa. Opintojen aikana on mahdollisuus viettää lukukausi jossakin Aalto-yliopiston ulkomaisessa yhteistyöyliopistossa. 

Aalto-yliopisto toivottaa tervetulleiksi tuhansia kansainvälisiä tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita vuosittain. He liittyvät mukaan Aallon monimuotoiseen yhteisöön sekä varsinaisten opintojen että lukuisten vapaa-ajan tapahtumien ja aktiviteettien kautta. Aktiivinen tutor-toiminta auttaa ulkomaisia opiskelijoita sopeutumaan Otaniemen arkeen ja Pohjoismaiseen kulttuuriin ja tarjoaa samalla suomalaisille opiskelijoille erinomaisen väylän heihin tutustumiseen.

Jatko-opintomahdollisuudet 

Kandidaatintutkinnon jälkeen opiskelijoilla on automaattinen oikeus jatkaa maisteriopintoja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Uramahdollisuudet

Taloustiede avaa mahdollisuuksia uraan suurissa suomalaisissa tai kansainvälisissä instituutioissa, joissa vaaditaan vankkaa analyyttista päättelyä ja tiedon analysointia. Useimmat Bachelor’s Programme in Economics -ohjelman opiskelijat jatkavat opintoja kauppatieteiden maisteriksi asti. Valmistuttuaan opiskelijamme työllistyvät isoihin yrityksiin, valtiolle, tutkimuksen pariin, rahoitusalalle, startup-yrityksiin ja järjestöihin. Tyypillisesti ohjelmasta valmistuneet aloittavat uransa analyytikkoina, konsultteina, päättäjien neuvonantajina tai tutkijoina.

Aalto-yliopistolla on vakiintuneet urapalvelut, jotka auttavat työllistymään Suomeen ja ulkomaille. Aallosta valmistuneet opiskelijat löytävät usein helposti töitä valmistuttuaan. Aallossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka voi toimia ponnahduslautana oman yrityksen perustamiselle. Tutkijan urasta kiinnostuneille Master’s Programme in Economics -maisteriohjelma antaa hyvän pohjan tohtorinkoulutukseen hakeutumiseen.

Tutkimuksen painopisteet

Taloustieteen laitoksella tutkimuksen painopistealueita ovat kilpailu ja innovaatiot, työmarkkinat, energia- ja ympäristötalous, kaupunkitalous, mekanismien suunnittelu ja mikrotalousteoria.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Taloustieteen alle kuuluu monia pienempiä teemoja. Siksi ohjelma antaa erinomaiset lähtökohdat taloustieteen tai muiden kvantitatiivisten alojen jatko-opinnoille. Ohjelma toteutetaan kiinteässä yhteistyössä Aallon perustieteiden korkeakoulun kanssa. 

Aalto-yliopisto on tunnettu tieteen, talouden, tekniikan ja taiteen aloja yhdistävänä monialaisen opiskelun edelläkävijänä. Eloisa kampus ja vapaa-valintaiset kurssit yhdistävät eri alojen opiskelijoita tehokkaasti. Tämä luonteeltaan usein varsin spontaani monialaisuus on omiaan synnyttämään uusia ideoita ja yhdistämään niistä innostuneita ihmisiä luoden ystävyyssuhteita, hyödyllisiä verkostoja ja lopulta jopa uusia yrityksiä.

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
Group of students

Hakuprosessi

Aalto-yliopiston kauppatieteellisen alan kandidaattiohjelmiin järjestetään haku kerran vuodessa. Syksyllä 2021 alkavien opintojen hakuaika on 5. – 19.1.2022. Tärkeimmät hakuun liittyvät päivämäärät:

 • 5. tammikuuta 2022 - Hakuaika alkaa ja haku opintopolussa aukeaa
 • 19. tammikuuta 2022 - Hakuaika päättyy ja haku opintopolussa loppuu
 • Tulosten julkaisun sekä opiskelupaikan vastaanoton määräaika vahvistetaan myöhemmin

Hakuaika Talousguru-, MAOL Lukion matematiikka- tai MAOL Datatäti -kilpailumenestyksen perusteella on 16.-30.3.2022.

Siirtohaun hakuaika on 2.-16.5.2022.

Ohjelmakohtaiset valintaperusteet

Ohjelmaan valituilla opiskelijoilla on oikeus suorittaa myös kauppatieteiden maisterin tutkinto Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Master’s Programme in Economics -maisteriohjelma on osa Helsinki Graduate School of Economicsin opetusta.

Bachelor’s Programme in Economics -kandidaattiohjelmaan haetaan Opintopolku.fi-palvelun kautta.

Hakuaikataulu ja tarkat tiedot hakuprosessista ja valintaperusteista vuodelle 2022 löytyvät täältä.

Yhteystiedot

Ohjelmaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Elina Yrjänäiseen: [email protected].

Yleisissä opiskelijavalintoihin ja hakuun liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Aallon hakijapalveluihin osoitteessa [email protected].

Lisätietoa ohjelmasta löytyy ohjelman omilta nettisivuilta Into-portaalissa.

Tutustu meihin

Uusi Kauppakorkeakoulu_Aalto-yliopisto

Uusi Kauppakorkeakoulu nousee Aalto-yliopiston kampuksen sydämeen

Uusi rakennus valmistuu ennen joulua ja Kauppakorkeakoulu muuttaa siihen vuoden 2019 alkupuolella.

Uutiset
Aalto University students enjoying coffee in the campus restaurant

Opiskelu Aallossa

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Koulutamme muutoksentekijöitä ratkaisemaan yhteiskunnan suuria haasteita ja luomaan hyvinvointia.

Hakuaika on päättynyt

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu