Hakijapalvelut

SAT- ja ACT-testitulosten toimittaminen

Tältä sivulta löydät ohjeet SAT- ja ACT-testitulosten toimittamiseen Aalto-yliopistoon, sekä testitulosten keskinäiset vertailutaulukot. SAT- ja ACT-testeillä on mahdollista hakea Aalto-yliopiston englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin tekniikan ja kauppatieteiden alalla, sekä kauppatieteiden suomenkieliseen kandidaattiohjelmaan.
Aallon opiskelijat nauttivat kahvia yliopiston lounasravintolassa.

SAT- ja ACT-testitulosten toimittaminen Aalto-yliopistoon

Kevään 2024 valinnoissa otetaan huomioon vain 1.1.2022 tai sen jälkeen tehdyt SAT- tai ACT-testit. 

Englanninkielisissä kandidaattiohjelmissa virallisten SAT- tai ACT-testitulosten on saavuttava Aalto-yliopistoon 24.1.2024 klo 15.00 mennessä suoraan testinjärjestältä. Liitä lisäksi hakulomakkeelle kopio virallisesta SAT- tai ACT-testitulosraportista 24.1.2024 klo 15.00 mennessä. Määräajan jälkeen saapuneita tai pelkästään hakijan tai testinjärjestäjän toimittamia testituloksia ei huomioida. 

Suomenkielisessä kandidaattiohjelmassa virallisten SAT- tai ACT-testitulosten on saavuttava Aalto-yliopistoon 11.6.2024 klo 15.00 mennessä suoraan testinjärjestältä. Määräajan jälkeen saapuneita testituloksia ei huomioida. 

Tilaa tulokset lähetettäväksi hyvissä ajoin ennen määräaikaa käyttäen Aalto-yliopiston koodia:

SAT 1700
ACT 3008

Kandidaattivalinnoissa hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen SAT-testin Evidence-Based Reading and Writing sekä Maths -osioista saadun yhteispistemäärän perusteella. ACT-testin pisteet muunnetaan SAT-testipisteiksi seuraavan taulukon mukaisesti:

Tasapistetilanteissa Maths-osion pisteet ratkaisevat. ACT-testin matematiikan osion pisteet muunnetaan SAT-pisteiksi seuraavasti:

SAT-testin Essay-osiota tai ACT-testin Writing-osiota ei vaadita eikä niistä saa lisäpisteitä.

Huomaathan, että SAT- ja ACT-testit ovat todella suosittuja ja niihin kannattaa ilmoittautua mahdollisimman ajoissa. Aalto-yliopisto ei vastaa SAT- tai ACT-testien järjestämisestä eikä vastaa niitä koskeviin tiedusteluihin. 

  • Lisätietoja SAT-testin suorittamisesta Suomessa löydät Suomi-Amerikka yhdistysten liiton sivuilta osoitteesta https://www.samsuomi.fi/kieli-ja-tasotestit/
  • Lisätietoja SAT-testistä löydät testinjärjestäjän sivuilta osoitteesta http://www.collegeboard.org/
  • ACT-testiä ei ole tällä hetkellä mahdollista suorittaa Suomessa. Lähin testikeskus sijaitsee Tallinnassa. Lisätietoja ACT-testistä löydät testinjärjestäjän sivuilta osoitteesta https://global.act.org/.  

Usein kysyttyjä kysymyksiä

students in Aalto library

Haku kandidaattikoulutuksiin

Haku suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin järjestetään 13.–27.3.2024. Haku englanninkielisiin kandidaattikoulutuksiin on 3.–17.1.2024. Osaan suomenkielisistä kandidaattikoulutuksista voi hakea myös syksyn yhteishaussa 4.–14.9.2023.

Hakijapalvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: