Hakijapalvelut

SAT- ja ACT-testitulosten toimittaminen

Tältä sivulta löydät ohjeet SAT- ja ACT-testitulosten toimittamiseen Aalto-yliopistoon, sekä testitulosten keskinäiset vertailutaulukot. SAT- ja ACT-testeillä on mahdollista hakea Aalto-yliopiston englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin tekniikan ja kauppatieteiden alalla, sekä kauppatieteiden suomenkieliseen kandidaattiohjelmaan.

SAT- ja ACT-testitulosten toimittaminen Aalto-yliopistoon

Kevään 2022 valinnoissa otetaan huomioon vain 1.1.2020 tai sen jälkeen tehdyt SAT- tai ACT-testit. 

Virallisten SAT- ja ACT-tulosten tulee saapua Aalto-yliopistoon suoraan testinjärjestäjältä. Tilaa tulokset lähetettäväksi hyvissä ajoin ennen määräaikaa käyttäen Aalto-yliopiston koodia:

 

SAT 1700
ACT 3008

 

Kandidaattivalinnoissa hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen SAT-testin Evidence-Based Reading and Writing sekä Maths -osioista saadun yhteispistemäärän perusteella. ACT-testin pisteet muunnetaan SAT-testipisteiksi seuraavan taulukon mukaisesti:

Tasapistetilanteissa Maths-osion pisteet ratkaisevat. ACT-testin matematiikan osion pisteet muunnetaan SAT-pisteiksi seuraavasti:

Huom! SAT-testin Essay-osiota tai ACT-testin Writing-osiota ei vaadita eikä siitä niistä saa lisäpisteitä.

Testissä jo olleiden tulee tilata ko. raportti erikseen testin järjestäjältä toimitettavaksi Aalto-yliopistoon. 

Huomaathan, että SAT- ja ACT-testit ovat todella suosittuja ja niihin kannattaa ilmoittautua mahdollisimman ajoissa. Aalto-yliopisto ei vastaa SAT- tai ACT-testien järjestämisestä eikä vastaa testejä koskeviin tiedusteluihin. 

  • Lisätietoja SAT-testin suorittamisesta Suomessa löydät Suomi-Amerikka yhdistysten liiton sivuilta osoitteesta https://samsuomi.fi/sat-ja-sat-subject/
  • Lisätietoja SAT-testistä löydät testinjärjestäjän sivuilta osoitteesta http://www.collegeboard.org/
  • ACT-testiä ei ole tällä hetkellä mahdollista suorittaa Suomessa. Lähin testikeskus sijaitsee Tallinnassa. Lisätietoja ACT-testistä löydät testinjärjestäjän sivuilta osoitteesta https://global.act.org/.  

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Directing

Hae kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin

Tutustu eri koulutusalojemme hakuprosesseihin valitsemalla itsellesi ensin sopiva koulutusala ja sen jälkeen oikea tutkintotaso. Kandidaatintutkinto on alempi korkeakoulututkinto, joka edeltää maisterivaiheen opintoja. Maisterin tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto.

Hakijapalvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu