Kauppakorkeakoulu

Premium Partner - Posti

Postista tuli Kauppakorkeakoulun Premium Partner vuonna 2015. He ovat saaneet paljon hyvää palautetta niin opiskelijoilta kuin akateemiselta henkilökunnalta.
Four people are wearing dark hoodies, standing infront of orange wall with Posti logo, smiling and waving. One is showing a victory sign with fingers.
Posti Aalto Talent Expo 2021 -messuilla. Kuva: Posti Oyj.

Posti on yksi Suomen, Ruotsin ja Baltian johtavista jakelu- ja logistiikkayhtiöistä. Sen 400-vuotiseen historiaan sisältyy monia muutoksia ja nykyisin digitaaliset palvelukanavat sekä verkkokauppa leimaavatkin vahvasti sen toimintaa. Liikevaihdosta jo yli 60 % tulee paketti-, verkkokauppa- ja rahtipalveluista. Henkilöstöä Postilla on noin 21 000. Lue lisää Postista 

A person is standing with a back facing the camera, and holding a camera infront of their head. The person is shooting the camera at another person, who is standing next to a table with a laptop and infront of an orange expo walls with Posti logo.
Posti ARENA Career Fair (nykyään Aalto Talent Expo) -messuilla vuonna 2015. Valokuvaaja Anni Hanén.

Kauppakorkeakoulun Premium Partner –ohjelmaan Posti liittyi vuonna 2015. Opiskelijamme ovat siitä lähtien päässeet ratkaisemaan monia haasteita Postin monilla eri liiketoiminnan alueilla. Yksi näissä esiin noussut teema on ollut vastuullisuus, johon Postilla on panostettu paljon viime vuosien aikana.  Myös asiakas- ja työntekijäkokemus ovat olleet fokuksessa. Logistiikka-alan osaajien lisäksi Postilla onkin laaja kirjo erilaisia asiantuntijoita: palvelumuotoilua, henkilöstöjohtamista, myyntiä, taloutta, liiketoiminnan kehittämistä, digitaalisia palveluita. Lista on loputon.  

Opetuksessa Posti on ollut mukana mm. mielenkiintoisilla caseilla kursseilla. Logistiikan professori Markku Kuula on tehnyt yhteistyötä Postin kanssa jo pari vuotta Quality & Performance Management -kurssilla. Postin aito kiinnostus opiskelijoiden ratkaisuihin teki Kuulaan todella syvän vaikutuksen: ”Postin edustajat olivat todella aktiivisia ja antoivat opiskelijoille arvokasta palautetta. Lisäksi caset edustivat hienosti todellista liike-elämää – data ei ollut valmiiksi pureskeltua, vaan opiskelijat pääsivät aidosti ratkaisemaan asian omalla tavallaan.” Hedelmällisen yhteistyön toivotaan jatkuvan kurssin tiimoilta tulevinakin vuosina. 

People in a team work. Picture: Posti Oyj
People in a team (pic: Posti Oyj)

Posti on osallistunut useita kertoja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Business Development -kurssille (Capstone), joka kokoaa kauppakorkeakoulun loppuvaiheen opiskelijat yhteen ratkomaan aitoja yritysten heille antamia case-tehtäviä. Lue Postin sivuilta miten opiskelijat ratkoivat Postin antamaa haastetta: millaisilla uudenlaisilla keinoilla Posti voisi toteuttaa vastuullisuuttaan niin, että se samaan aikaan edistää myös liiketoimintaamme kehitystä. 

Opiskelijatiimiä luotsannut Timo Nurmi oli erittäin tyytyväinen: ”Tiimi veti hienosti projektia, ja oma roolini oli lähinnä tuoda esiin ajatuksia ja havaintoja aiheista ja etenemisestä. Projektityössä oli hieno nähdä, kuinka ammattimaisesti opiskelijatiimi toimi; ajatukset osattiin tuoda selkeästi esiin, kehitysideoihin tartuttiin ja lopputulos on oikein hyvä."

Opiskelijoille

Lue lisää Postista työnantajana heidän yritysprofiilistaan Aallon JobTeaserissa

Linkki JobTeaser-yritysprofiiliin

Postin avoimet työpaikat löytyvät Postin omilta verkkosivuilta, mutta osa julkaistaan myös Aallon JobTeaserissa (esim. räätälöidyt yritysprojektit ja muut erityisesti Aallon opiskelijoille tarkoitetut ilmoitukset). 

Uutisia

Aalto.fi:ssä julkaistuja artikkeleita yhteistyöstämme

Anna Homén

Alumni Anna Homén: Moderni markkinointi on vahvasti data- ja teknologiavetoista

Anna Homénin mukaan markkinointityö on todella monipuolista – markkinoijan täytyy esimerkiksi ymmärtää numeroita markkinoinnin metriikasta liiketoiminnan lukuihin. Kuitenkin parasta työssä on hänen mielestään se, että luovuutta pääsee käyttämään lähes rajattomasti.

Uutiset
Kauppiksen opiskelijat ja Frank Martela

Jokainen postilainen kokemaan itsensä osaksi Postin tarinaa

Kauppakorkeakoulun opiskelijapari selvitti varhaisjakajien kokemaa osallisuutta Postin uudesta strategiasta.

Uutiset
Postin lehdistökuva. Kuvan laitteet eivät liity opiskelijaprojektin uutiseen.

Opiskelijat tekivät Postin pakettikuljettajille mobiililaitteiden käyttäjätutkimuksen

Projektissa tutkittiin myös työympäristön digitalisaation vaikutuksia kuljettajien työntekijäkokemukseen.

Uutiset
Kauppakorkeakoulun opiskelija Markus Hirvola

Työharjoittelussa Postissa – kokemuksistaan kertoo opiskelijamme Markus Hirvola

Harjoittelu voi selventää itselle, mitä hyödyllistä koulussa on jo oppinut, ja mitä kannattaisi tulevaisuuden kannalta vielä opiskella.

Uutiset
Postin aulatila, jonka toiminnallisuutta opiskelijat kehittivät palvelumuotoilun keinoin
Uutiset
Opiskelijat kuvasivat videoita Postille, kuten oli projektin toimeksianto

Opiskelijatiimi ideoi ja tuotti Postille rekrytointivideon ja somevideoita

Opiskelijoille kiitosta joustavuudesta ja idearikkaudesta projektityössä

Uutiset

Partneriohjelma pitkäjänteiseen kumppanuuteen

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla on oma partneriohjelma, joka rakentaa ja ylläpitää tiiviitä, pitkäaikaisia suhteita korkeakoulun ja yritysten välillä. Se on lajissaan ainutlaatuinen Suomen korkeakouluissa ja avaa yhteyksiä myös Aalto-yliopiston muihin kouluihin.

Lue lisää
Partnership Program

Yhteyshenkilö

Annemari Rautio

Annemari Rautio

Senior Manager, Corporate Relations, School of Business

Yhteistyö

Alla erilaisia yhteistyömahdollisuuksia. 

Opiskelijoita Kauppakorkeakoululla. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit / Customized Student Business Projects

Kauppakorkeakoulun Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit -konsepti on suunniteltu yrityksille tehtäviä tutkimus- ja selvitysprojekteja varten ja sen lähtökohtana ovat yrityksen tarpeet.

Kauppakorkeakoulu
Kauppakorkeakoulun Cafe Kylterin edusta.

Kehitä työnantajamielikuvaa Kauppakorkeakoulussa

Tarjoamme työnantajille mahdollisuuksia näkyä eri kanavissamme tai kohdata opiskelijoita omissa tapahtumissaan Kauppakorkeakoululla.

Kauppakorkeakoulu
Project work course gala

Opintoprojektit

Opiskelijaprojekteissa ratkotaan tosielämän haasteita yhteistyössä yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Yritysyhteistyö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu