Korkeakoulun johto
Dekaani Tuomas Auvinen
Tuomas Auvisella on monipuolinen kokemus vaativista taidealan johtotehtävistä. Hän on toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaanina ja Sibelius-Akatemian rehtorina sekä muun muassa Suomen Kansallisteatterin hallintojohtajana ja Suomen Teatteriliiton toimitusjohtajana. Auvinen on väitellyt taidepolitiikasta ja -johtamisesta London City Universityssä ja hänellä on Executive MBA -tutkinto Helsingin kauppakorkeakoulusta.
Varadekaani Laura Beloff
Taiteellinen ja luova toiminta
Laura Beloff on taiteilija sekä taiteen ja median laitoksen professori. Hän on kiinnostunut taiteen, biotieteiden ja teknologian risteyskohdista. Erityisesti kysymykset ihmisen muokkaaman ympäristön ja organismien tulevaisuudesta, sekä termien biologia, teknologia, keinotekoinen ja aito – niiden määritelmien muuttumisesta ja limittymisestä. Työskentelyssään hän pohtii usein kriittisestä näkökulmasta ihmisen, ei-inhimillisten toimijoiden ja yhteiskunnan välisiä kehittyviä yhteyksiä. Beloff toimii aktiivisesti sekä kansainvälisellä taidekentällä että akateemisessa maailmassa.
Varadekaani Turkka Keinonen
Tutkimus ja vaikuttavuus (tutkimusvapaalla)
Ennen Aalto-yliopistoa professori Turkka Keinonen työskenteli Nokian tutkimuskeskuksessa ja National University of Singaporessa. Hän on julkaissut yli 100 artikkelia, konferenssipaperia, julkaisuja ja patentteja. Hänen tutkimusintressinsä ovat käyttäjäkeskeinen suunnittelu, tuotekonseptisuunnittelu ja suunnittelun oikeus.
Varadekaani Tuuli Mattelmäki
Tutkimus ja vaikuttavuus (sijainen)
Tuuli Mattelmäki on asiantuntija yhteissuunnittelussa ja palvelumuotoilussa. Hän toimii vakinaisena professorina (Associate Professor) Aalto-yliopistossa ja muotoilun laitoksen johtajana. Hänen tutkimuksensa lähtökohtana ovat olleet empaattiset ja tutkivat lähestymistavat ihmiskeskeisessä suunnittelussa. Hän on kiinnostunut julkisen sektorin ja palvelumuotoilun kysymyksistä, sekä viime aikoina luovista käytännöistä ja transformatiivisesta tulevaisuudesta.
Varadekaani Rasmus Vuori
Opetus
Rasmus Vuori on opettanut uuden median suunnittelua ja tuotantoa Media Lab Helsingissä, nykyisessä Aalto-yliopistossa, vuodesta 2001. Vuori on mediataiteilija ja tutkija, joka on työskennellyt vuorovaikutteisen ja generatiivisen mediateknologian parissa siitä lähtien, kun hän alkoi hakkeroida tietokoneita ja verkkoja 1980-luvulla, aina painottaen viestintää, koulutusta, kulttuurista aktivismia ja taiteellista ilmaisua.
Rasmus Vuori on osallistunut lukuisiin erilaisiin luoviin projekteihin eri maanosissa, yleensä poikkitieteellisissä tiimeissä, joissa on suunniteltu käyttäytymistä ja vuorovaikutusta, yhdistetty käsitteellistä ajattelua ja matalan tason käytännön toteutuksia - taidenäyttelyissä, oopperoissa, teatteriesityksissä sekä kaupallisille yrityksille ja oppilaitoksille. Hänen lähestymistapansa teknologiaan on aina pysynyt välineellisenä ja painottunut taiteeseen ja kulttuuriin. Generatiivinen tarinankerronta, vuorovaikutteinen taide ja kokemussuunnittelu ovat hänen ammatillisia kiinnostuksen kohteitaan.
Lue lisää Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun johtamisesta ja päätöksenteosta.