Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Korkeakoulun johto

Korkeakoulua johtavat dekaani Tuomas Auvinen sekä kolme varadekaania.
Väre-buildings hall with impressive wooden staircase

Dekaani Tuomas Auvinen

Tuomas Auvisella on monipuolinen kokemus vaativista taidealan johtotehtävistä. Hän on toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaanina ja Sibelius-Akatemian rehtorina sekä muun muassa Suomen Kansallisteatterin hallintojohtajana ja Suomen Teatteriliiton toimitusjohtajana. Auvinen on väitellyt taidepolitiikasta ja -johtamisesta London City Universityssä ja hänellä on Executive MBA -tutkinto Helsingin kauppakorkeakoulusta.

Varadekaani Heli Rekula

Taiteellinen ja luova toiminta

Heli Rekula on palkittu taiteilija, jonka teoksia on ollut laajasti esillä kansainvälisesti viimeisten 25 vuoden aikana. Hän työskenteli kuuden vuoden ajan valokuvauksen professorina Bergenin taideakatemian kuvataiteen laitoksella ennen kuin aloitti valokuvauksen yliopistonlehtorin virassa Aalto-yliopistossa vuonna 2015.

Varadekaani Turkka Keinonen

Tutkimus ja vaikuttavuus

Ennen Aalto-yliopistoa professori Turkka Keinonen työskenteli Nokian tutkimuskeskuksessa ja National University of Singaporessa. Hän on julkaissut yli 100 artikkelia, konferenssipaperia, julkaisuja ja patentteja. Hänen tutkimusintressinsä ovat käyttäjäkeskeinen suunnittelu, tuotekonseptisuunnittelu ja suunnittelun oikeus.

Varadekaani Rasmus Vuori

Opetus

Rasmus Vuori on opettanut uuden median suunnittelua ja tuotantoa Media Lab Helsingissä, nykyisessä Aalto-yliopistossa, vuodesta 2001. Vuori on mediataiteilija ja tutkija, joka on työskennellyt vuorovaikutteisen ja generatiivisen mediateknologian parissa siitä lähtien, kun hän alkoi hakkeroida tietokoneita ja verkkoja 1980-luvulla, aina painottaen viestintää, koulutusta, kulttuurista aktivismia ja taiteellista ilmaisua.

Rasmus Vuori on osallistunut lukuisiin erilaisiin luoviin projekteihin eri maanosissa, yleensä poikkitieteellisissä tiimeissä, joissa on suunniteltu käyttäytymistä ja vuorovaikutusta, yhdistetty käsitteellistä ajattelua ja matalan tason käytännön toteutuksia - taidenäyttelyissä, oopperoissa, teatteriesityksissä sekä kaupallisille yrityksille ja oppilaitoksille. Hänen lähestymistapansa teknologiaan on aina pysynyt välineellisenä ja painottunut taiteeseen ja kulttuuriin. Generatiivinen tarinankerronta, vuorovaikutteinen taide ja kokemussuunnittelu ovat hänen ammatillisia kiinnostuksen kohteitaan. 
 

Lue lisää Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun johtamisesta ja päätöksenteosta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: