News

New terrace to be added to Otaniemi’s shopping centre

The terrace will be located at the front of the building in front of the covered corridor and will be completed on the same schedule as the rest of the renovation project in spring 2021.
Ostoskeskus terassi havainnekuva
Illustration: Arkkitehdit Q4 Oy

The renovation of Otaniemi’s old shopping centre, designed by Alvar Aalto, is underway and is expected to be completed in May 2021. The renovation, which began in spring 2020, has progressed on schedule as the tenant complex is currently being formed.

In connection with the renovation, the shopping centre will experience a significant change when a large terrace with a surface area of ​​approximately 360 sqm is created in front of the building for the use of the centre's businesses. The surface material of the terrace is concrete and granite slabs and it will house a lounge area with customer seats.

"The terrace offers an opportunity to expand the shopping centre’s operations and enliven the entire area up to Alvarinaukio," says Jenna Isokuortti, Head of Leasing and Sales at Aalto University Campus & Real Estate. "The terrace will provide a place for encounters in the heart of the campus, updating the look of the shopping centre in line with Aalto's original plans."

The terrace, designed in front of the main façade, has been subtly fitted in place respecting the original plan of Alvar Aalto's office.

“The nature of the front yard has been transformed with the terrace from a car-focused parking lot into an area serving the movement of people and light traffic. With the help of the terrace, a comfortable meeting place, which has lacked, will be created in front of the building,” describes the renovation project's architect Marja Törmälä from Arkkitehdit Q4 Oy.

 

More information

Jenna Isokuortti
Head of Leasing and Sales
Aalto University Campus & Real Estate
[email protected]
+358 50 464 4020

Old shopping centre in Otaniemi facade in the summer, with people walking by

Otaniemi's old shopping centre

Otakaari 27. Renovation and modernization work 03/2020-05/2021.

Locations
Otaniemi's old shopping centre from air

Otaniemi’s shopping centre under renovation

Known as Otaniemi’s old shopping centre and designed by Alvar Aalto, the renovation began in March 2020 on Aalto University’s campus

News
  • Published:
  • Updated:
Share
URL copied!

Related news

People in Harald Herlin.
Campus, University Published:

Access control practices are changing - read the instructions on how to proceed

The changes will take effect on Monday, November 30, 2020, and will apply to everyone on Otaniemi campus.
Aalto Töölön juhlasali
Campus, Press releases Published:

The renovation of the Aalto University Töölö building restored the spirit of the 1950s

The former main building of the School of Business in Runeberginkatu was renewed into a modern learning environment.
Julia Lohmann's Hidaka Ohmu seaweed pavilion at the A Bloc shopping centre. Photo: Mikko Raskinen
Campus, Research & Art Published:

A six-meter wide seaweed installation takes over Finnish shopping centre

Julia Lohmann's globally acknowledged seaweed pavilion is on display around the clock at A Bloc in Otaniemi, Finland.
Check this Aalto University challenge for DigiEduHack 2020
Campus Published:

Artificial intelligence and education: let's hack that!

Artificial intelligence is here to stay. Let's co-create new ways to teach, learn assess with AI. Hop on board!