Nyheter

Tuula Teeri har valts till ny vd i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien

Tuula Teeri lämnar rektorsuppdraget vid Aalto-universitetet sannolikt på senhösten för att bli vd på IVA.
Rektor Tuula Teeri. Foto: Aalto-universitetet/ Janne Lehtinen

Aalto-universitetets rektor Tuula Teeri har meddelat att hon lämnar rektorsuppdraget troligen på senhösten för att tillträda som vd vid Kungliga ingenjörsvetenskapsakademien, IVA i Sverige. Styrelsen för Stiftelsen för Aalto-universitetet inleder ansökningsprocessen för att välja en ny rektor.

"Jag vill redan i detta skede tacka Tuula Teeri för hennes betydelsefulla insats för att utveckla Aalto-universitetet och gratulera till det nya uppdraget i IVA. Under Tuula Teeris ledning har vetenskap, konst, teknik och ekonomi kombinerats till ett flervetenskapligt universitet med en stark identitet och ett gott internationellt rykte", säger Anne Brunila, styrelseordförande för stiftelsen för Aalto-universitetet.

"Under Tulla Teeris period som rektor har de stora projekten med anknytning till universitetets grundande genomförts. Ett gemensamt campus för universitetet är med god fart under uppbyggnad i Otnäs.  Härifrån är det gott att fortsätta framåt. Vi söker nu en efterträdare till Tuula Teeri för att implementera Aalto-universitetets strategi", fortsätter Anne Brunila.

"Att bygga upp Aalto-universitetet har varit ett ytterst ambitiöst projekt och ett ovanligt intressant arbete. Jag kom till Aalto-universitetet för nästan åtta år sedan för att lotsa universitetets uppbyggnad. Vi har genomfört ett omfattande ändringsarbete och arbetat hårt för att höja kvaliteten på forskningen. Såväl våra akademiska resultat som vårt samhälleliga genomslag har förbättrats avsevärt. Jag är helt övertygad om att riktningen mot framtiden är klar", säger Tuula Teeri.

"Mitt kommande arbete i ledningen av IVA är en utsiktsplats där jag får användning för vad jag lärt mig hittills. Jag kommer ännu någon tid att fortsätta mitt arbete vid Aalto-universitetet, men jag vill ändå redan i detta skede varmt tacka hela Aalto-samfundet och stiftelsens styrelse för ett konstruktivt och entusiasmerande samarbete", konstaterar Tuula Teeri.

Tilläggsinformation:

Anne Brunila
Styrelseordförande
Aalto-universitetet
tfn +358400 813 952

Tuula Teeri
rektor
Aalto-universitetet
via assistent Hely Kilpeläinen, tfn  +35850 452 4690

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

Kuva Prodeko-seminaarista. Kuva: Santeri Kiviniemi.
Pressmeddelanden Publicerat:

Disputation: Barnets roll tär på arbetstagarens kunnande och välmående

Enligt Peter Kenttä, som disputerar kring välmående och växelverkan, gynnar en jämlik växelverkan hela organisationen. Föräldra- och barnrollerna är ibland oundvikliga men det finns bra och dåliga sätt att spela rollerna.
green wall
Samarbete, Pressmeddelanden, Vetenskap & konst, Universitetet Publicerat:

Jane och Aatos Erkkos stiftelse beviljade Aalto-universitetet 10,5 miljoner euro för inrättandet av ett bioinnovationscenter

Centret påskyndar övergången till cirkulär ekonomi och bioekonomi och skapar möjligheter för hållbar ekonomisk tillväxt i Finland.
Asa-Marie Kultima, Aalto-yliopiston rehtorin tehtävän 8.10. valtaava lukiolaistyttö Rovaniemeltä kuvattuna kaupunkinäkymässä. Kuva Aaro Keipi
Pressmeddelanden, Universitetet Publicerat:

17-åriga Asa-Marie Kultima axlar rollen som rektor för en dag under Girls Takeover-jippot

Under ”superveckan” för flickor, unga och teknologi i början av oktober ordnas också det för allmänheten öppna evenemanget Shaking Up Tech samt utses vinnaren i innovationstävlingen för unga.
Rehtori Ilkka Niemelä pitää lukuvuoden avajaispuhetta verkon välityksellä.
Pressmeddelanden, Universitetet Publicerat:

Rektor Ilkka Niemelä: "Det medfarna ekonomin behöver inte byggas upp igen, utan omstruktureras utgående från principerna för hållbar utveckling"

Vid inskriptionen talade även vetenskaps- och kulturminister Annika Saarikko och ordförande för Aalto-universitetets studentkår Olli Kesseli. Inskriptionen skedde virtuellt.