Nyheter

Tuula Teeri har valts till ny vd i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien

Tuula Teeri lämnar rektorsuppdraget vid Aalto-universitetet sannolikt på senhösten för att bli vd på IVA.
Rektor Tuula Teeri. Foto: Aalto-universitetet/ Janne Lehtinen

Aalto-universitetets rektor Tuula Teeri har meddelat att hon lämnar rektorsuppdraget troligen på senhösten för att tillträda som vd vid Kungliga ingenjörsvetenskapsakademien, IVA i Sverige. Styrelsen för Stiftelsen för Aalto-universitetet inleder ansökningsprocessen för att välja en ny rektor.

"Jag vill redan i detta skede tacka Tuula Teeri för hennes betydelsefulla insats för att utveckla Aalto-universitetet och gratulera till det nya uppdraget i IVA. Under Tuula Teeris ledning har vetenskap, konst, teknik och ekonomi kombinerats till ett flervetenskapligt universitet med en stark identitet och ett gott internationellt rykte", säger Anne Brunila, styrelseordförande för stiftelsen för Aalto-universitetet.

"Under Tulla Teeris period som rektor har de stora projekten med anknytning till universitetets grundande genomförts. Ett gemensamt campus för universitetet är med god fart under uppbyggnad i Otnäs.  Härifrån är det gott att fortsätta framåt. Vi söker nu en efterträdare till Tuula Teeri för att implementera Aalto-universitetets strategi", fortsätter Anne Brunila.

"Att bygga upp Aalto-universitetet har varit ett ytterst ambitiöst projekt och ett ovanligt intressant arbete. Jag kom till Aalto-universitetet för nästan åtta år sedan för att lotsa universitetets uppbyggnad. Vi har genomfört ett omfattande ändringsarbete och arbetat hårt för att höja kvaliteten på forskningen. Såväl våra akademiska resultat som vårt samhälleliga genomslag har förbättrats avsevärt. Jag är helt övertygad om att riktningen mot framtiden är klar", säger Tuula Teeri.

"Mitt kommande arbete i ledningen av IVA är en utsiktsplats där jag får användning för vad jag lärt mig hittills. Jag kommer ännu någon tid att fortsätta mitt arbete vid Aalto-universitetet, men jag vill ändå redan i detta skede varmt tacka hela Aalto-samfundet och stiftelsens styrelse för ett konstruktivt och entusiasmerande samarbete", konstaterar Tuula Teeri.

Tilläggsinformation:

Anne Brunila
Styrelseordförande
Aalto-universitetet
tfn +358400 813 952

Tuula Teeri
rektor
Aalto-universitetet
via assistent Hely Kilpeläinen, tfn  +35850 452 4690

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Opiskelijat tutkimassa aurinkopaneelia.
Pressmeddelanden, Studier Publicerat:
Andrea Sand
Pressmeddelanden, Vetenskap & konst Publicerat:

Kisel har lovande utmanare inom elektroniken, men deras strålningsbeständighet är en gåta – forskningsprojekt utvecklar ett effektivt sätt att förutspå strålningsskador

Aalto-universitetets biträdande professor Andrea Sand fick betydande finansiering av Europeiska forskningsrådet för att förutspå strålningsskador på halvledare. Den nya metoden kan öppna dörrar för ibruktagande av nästa generations material.
Reflections of two people on solar panels. Light blue sky is reflected on the background.
Campus, Pressmeddelanden, Universitetet Publicerat:

Aalto-universitetet har ett energisparmål på 15 procent under ett år

Effekterna av åtgärder som är riktade till universitetsbyggnaderna följs under tolv månader och därefter kommer man överens om nästa steg.
Illustration image on a sunny day as the sun is setting, of Otakaari 2A, the lights in the building are lit and there are blurry images of people walking around. Grass and trees are green.
Campus, Pressmeddelanden, Universitetet Publicerat: