Nyheter

Tuula Teeri har valts till ny vd i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien

Tuula Teeri lämnar rektorsuppdraget vid Aalto-universitetet sannolikt på senhösten för att bli vd på IVA.
Rektor Tuula Teeri. Foto: Aalto-universitetet/ Janne Lehtinen

Aalto-universitetets rektor Tuula Teeri har meddelat att hon lämnar rektorsuppdraget troligen på senhösten för att tillträda som vd vid Kungliga ingenjörsvetenskapsakademien, IVA i Sverige. Styrelsen för Stiftelsen för Aalto-universitetet inleder ansökningsprocessen för att välja en ny rektor.

"Jag vill redan i detta skede tacka Tuula Teeri för hennes betydelsefulla insats för att utveckla Aalto-universitetet och gratulera till det nya uppdraget i IVA. Under Tuula Teeris ledning har vetenskap, konst, teknik och ekonomi kombinerats till ett flervetenskapligt universitet med en stark identitet och ett gott internationellt rykte", säger Anne Brunila, styrelseordförande för stiftelsen för Aalto-universitetet.

"Under Tulla Teeris period som rektor har de stora projekten med anknytning till universitetets grundande genomförts. Ett gemensamt campus för universitetet är med god fart under uppbyggnad i Otnäs.  Härifrån är det gott att fortsätta framåt. Vi söker nu en efterträdare till Tuula Teeri för att implementera Aalto-universitetets strategi", fortsätter Anne Brunila.

"Att bygga upp Aalto-universitetet har varit ett ytterst ambitiöst projekt och ett ovanligt intressant arbete. Jag kom till Aalto-universitetet för nästan åtta år sedan för att lotsa universitetets uppbyggnad. Vi har genomfört ett omfattande ändringsarbete och arbetat hårt för att höja kvaliteten på forskningen. Såväl våra akademiska resultat som vårt samhälleliga genomslag har förbättrats avsevärt. Jag är helt övertygad om att riktningen mot framtiden är klar", säger Tuula Teeri.

"Mitt kommande arbete i ledningen av IVA är en utsiktsplats där jag får användning för vad jag lärt mig hittills. Jag kommer ännu någon tid att fortsätta mitt arbete vid Aalto-universitetet, men jag vill ändå redan i detta skede varmt tacka hela Aalto-samfundet och stiftelsens styrelse för ett konstruktivt och entusiasmerande samarbete", konstaterar Tuula Teeri.

Tilläggsinformation:

Anne Brunila
Styrelseordförande
Aalto-universitetet
tfn +358400 813 952

Tuula Teeri
rektor
Aalto-universitetet
via assistent Hely Kilpeläinen, tfn  +35850 452 4690

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

putretti-lannoite
Pressmeddelanden, Vetenskap & konst Publicerat:

Forskarna utvecklade precisionsgödsel för skogen av aska och kompost

Gödselmedlet som döpts till Putretti innehåller kväve som frigörs långsamt, fosfor, kalium samt kol, vilka främjar trädens tillväxt. Dess tillverkning förbrukar klart mindre energi än konstgödsel och minskar också behovet av brytning.
Aikalava
Pressmeddelanden Publicerat:

Trästäder kan ta upp nästan hälften av cementindustrins koldioxidutsläpp

Finländska forskare utredde hur mycket kol nya träbyggnader i Europa kunde lagra under de kommande 20 åren.
Aalto-yliopiston alumni Ulla Heikkilä on ohjannut ja käsikirjoittanut lyhytelokuvan Let her speak. Se on osa Yksittäistapaus-elokuvasarjaa, joka tuo esiin naisiin kohdistuvaa näkymätöntä vallankäyttöä niin yksityiselämässä kuin yhteiskunnassa. Kuvassa näyttelijä Iida-MariaHeinonen. Kuva: JohannaOnnismaa/TuffiFilms2019
Pressmeddelanden Publicerat:

Nya utredningar bekräftar: kvinnor fortfarande i underläge inom den finländska film- och tv-branschen

Brist på nätverk försvårar sysselsättningen för kvinnor. Kvinnor bemöts också ofta av könsrelaterade negativa attityder under finansieringsförhandlingarna och utvecklingsarbetet för filmprojekt.
Kuva Prodeko-seminaarista. Kuva: Santeri Kiviniemi.
Pressmeddelanden Publicerat:

Disputation: Barnets roll tär på arbetstagarens kunnande och välmående

Enligt Peter Kenttä, som disputerar kring välmående och växelverkan, gynnar en jämlik växelverkan hela organisationen. Föräldra- och barnrollerna är ibland oundvikliga men det finns bra och dåliga sätt att spela rollerna.