Nyheter

Över 400 unga inleder kandidatstudier i teknik i de nya huvudämnena vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper

Det totala antalet sökande till ansökningsalternativen på kandidatnivå vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper växte klart jämfört med fjolåret. Kvinnliga sökande var i synnerhet intresserade av huvudämnet hållbara samhällen, som fokuserar på förändringar i den byggda miljön.
2019 ENG fresman students
Nya kandidatstudenter 2019

Den här hösten börjar sammanlagt 420 nya studerande i de nya huvudämnena vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper. Kandidathuvudämnena förnyades hösten 2021 och våren 2022 kunde man för första gången söka till dem. De nya huvudämnena är energi- och maskinteknik, hållbara samhällen, fastighetsekonomi och geoinformatik samt byggnadsteknik. Nya studerande antas inte längre till de tidigare ansökningsalternativen energi- och miljöteknik, maskin- och byggnadsteknik eller den byggda miljön.

Antalet nybörjarplatser har i år höjts med 85 jämfört med i fjol, men även antalet sökande ökade med nästan hundra. I den gemensamma ansökan var energi- och maskinteknik det populäraste av de nya huvudämnena, med över tusen sökande. Huvudämnet har 195 nybörjarplatser. Traditionellt har majoriteten av de sökande till Högskolan för ingenjörsvetenskaper varit män, men reformen av ansökningsalternativen påverkade även könsfördelningen positivt. Till det nya huvudämnet hållbara samhällen var majoriteten av de sökande kvinnor.

”Vi väntar ivrigt på att träffa de nya studerande. Det växande antalet studerande är förstås spännande, men det är naturligtvis en positiv sak.", sammanfattar kandidatprogrammets planerare Saara Kanerva. "Vi är väldigt glada över att de nya huvudämnena verkade intressera de sökande och att det gångna årets utvecklingsarbete vid kandidatprogrammet har gett resultat.”

Det nya läsåret börjar 1 september 2022 och studenternas orienteringsvecka 29 augusti.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Nuori henkilö työskentelemässä Oppimiskeskuksen pallon muotoisessa tuolissa.
Studier Publicerat:

De engelskspråkiga kandidatprogrammen lockar både internationella och finländska sökande

Antalet ansökningar till Aalto-universitetets engelskspråkiga kandidatprogram steg med 20 %
Two women reading in the library
Studier Publicerat:

Ett rekordantal ansökningar till magisterprogram

Mer än 12 000 ansökningar från 117 olika länder till Aalto-universitetets magisterprogram.
Väre building in Otaniemi campus
Campus, Studier Publicerat:

Sovkapslar vann i omröstningen

Segraren i 2022 års omröstning i den inkluderande budgeten blev klar i slutet av november. Vila och tupplurar blev årets vinnande tema.
An Cong
Studier Publicerat:

An Cong, som studerar inom programmet för Informationsnätverk uppmuntrar kvinnor till teknikbranschen: "Kom till campus och se hur fantastiskt vi har det här"

När Cong gick i gymnasiet funderade hon på att studera både medicin och handel. Under Abiåret mognade beslutet att söka till det tekniska området vid Aalto-universitetet, och det visade sig vara en utmärkt idé.