Nyheter

Över 400 unga inleder kandidatstudier i teknik i de nya huvudämnena vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper

Det totala antalet sökande till ansökningsalternativen på kandidatnivå vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper växte klart jämfört med fjolåret. Kvinnliga sökande var i synnerhet intresserade av huvudämnet hållbara samhällen, som fokuserar på förändringar i den byggda miljön.
2019 ENG fresman students
Nya kandidatstudenter 2019

Den här hösten börjar sammanlagt 420 nya studerande i de nya huvudämnena vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper. Kandidathuvudämnena förnyades hösten 2021 och våren 2022 kunde man för första gången söka till dem. De nya huvudämnena är energi- och maskinteknik, hållbara samhällen, fastighetsekonomi och geoinformatik samt byggnadsteknik. Nya studerande antas inte längre till de tidigare ansökningsalternativen energi- och miljöteknik, maskin- och byggnadsteknik eller den byggda miljön.

Antalet nybörjarplatser har i år höjts med 85 jämfört med i fjol, men även antalet sökande ökade med nästan hundra. I den gemensamma ansökan var energi- och maskinteknik det populäraste av de nya huvudämnena, med över tusen sökande. Huvudämnet har 195 nybörjarplatser. Traditionellt har majoriteten av de sökande till Högskolan för ingenjörsvetenskaper varit män, men reformen av ansökningsalternativen påverkade även könsfördelningen positivt. Till det nya huvudämnet hållbara samhällen var majoriteten av de sökande kvinnor.

”Vi väntar ivrigt på att träffa de nya studerande. Det växande antalet studerande är förstås spännande, men det är naturligtvis en positiv sak.", sammanfattar kandidatprogrammets planerare Saara Kanerva. "Vi är väldigt glada över att de nya huvudämnena verkade intressera de sökande och att det gångna årets utvecklingsarbete vid kandidatprogrammet har gett resultat.”

Det nya läsåret börjar 1 september 2022 och studenternas orienteringsvecka 29 augusti.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Studentguide nyhet, illustrering
Studier Publicerat:

Blivande magister – ge respons på studierna och var med och påverka!

Svara på enkäten för utexaminerade magistrar och påverka utvecklingen av studierna inom ditt område.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Studier Publicerat:

Kurs i karriärdesign ger dig möjlighet att sakta ner och lära känna dig själv

Career Design Lab stöder studenternas övergång till arbetslivet. Nyckeln till en hållbar framtid i arbetslivet är ett fördomsfritt och kreativt förhållningssätt till karriärdesign.
Piano Top Loungessa
Campus, Samarbete, Studier, Universitetet Publicerat:

Studenterna bestämde: två gemensamma pianon anlände till campuset

Vinnaren av Aalto-universitetets studenternas inkluderande budget är gemensam piano.
MyCourses
Studier Publicerat:

MyCourses avbrott ons. 12.6.2024 kl. 9.00-19.00, tjänsten ur bruk

MyCourses uppdatering onsdag 12.6.2024 kl 9-19, tjänsten ur bruk.