Nyheter

Aalto-universitetet antog 2 027 nya studerande

Sammanlagt sökte 13 500 sökande till Aalto i vårens andra gemensamma ansökan
Kaksi opiskelijaa Aalto-yliopiston kampuksella.
Resultaten av antagningen kan kontrolleras i tjänsten Min Studieinfo. Foto: Aleksi Poutanen / Aalto-universitetet

Till de finsk- och svenskspråkiga kandidatprogrammen vid Aalto-universitetet antogs 2 027 nya studerande i vårens andra gemensamma ansökan. Till det tekniska området antogs 1 489 studerande, till det ekonomiska området 379 studerande och till det konstnärliga området 159 studerande. 

”Gratulerar till alla antagna och varmt välkomna till Aalto. Vi ses på campus i höst!” säger Petri Suomala, vicerektor med ansvar för undervisningen. 

Till det tekniska och det ekonomiska området antas en del studerande på basis av studentbetyget. Inom det tekniska området antogs totalt 80 procent av de nya studerande på basis av betyg och inom det ekonomiska området 60 procent. En del av de sökande antogs på basis av urvalsprov.  

Gratulerar till alla antagna och varmt välkomna till Aalto. Vi ses på campus i höst!

Petri Suomala, vicerektor med ansvar för undervisningen

Utöver den nationella gemensamma ansökan antogs 63 studerande till det tekniska området och 59 studerande till det ekonomiska området genom andra antagningar, såsom öppna universitetsleden och tävlingsframgångar. Via den öppna universitetsleden antogs därtill 38 studerande till det tekniska området och 28 studerande till det ekonomiska området. Till vissa finsk- och svenskspråkiga kandidatprogrammen är det möjligt att ansöka om överflyttning från ett annat universitet. Genom denna ansökan antogs 22 studerande till Aalto.  

Resultaten från vårens andra gemensamma ansökan publicerades för Aalto-universitetets den 1. och 2.7.2024. Resultaten av antagningen kan kontrolleras i tjänsten Min Studieinfo på https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/.  

Öppna universitetsleden som alternativ till urvalsprov och betygsantagning 

Öppna universitetets kurser vid Aalto-universitetet erbjuder mångsidiga studiealternativ för vem som helst som är intresserad av universitetsstudier. Studier vid Öppna universitetet gör det möjligt att söka till att bli examensstuderande inom det tekniska eller det ekonomiska området, så de kan vara ett utmärkt alternativ till urvalsprov och betygsantagning. 

Ansökan gäller specifika ansökningsalternativ, och anmälan till kurser är möjlig året runt. Ansökan till det tekniska området via den öppna universitetsleden är möjlig nästa gång i höstens gemensamma ansökan 28.8–11.9.2024. 

Läs mer 

Information för nya kandidatstuderande   

Öppna universitetet för gymnasiestuderande  Bli examensstuderande inom det tekniska området via studier vid öppna universitetet  

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

campus på hösten
Studier Publicerat:

Öppna universitetets höststudier 2024 har publicerats

Anmälan till höstens kurser startar tidigast i augusti.
Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Pris och utmärkelser, Universitetet Publicerat:

68 doktorer och fem hedersdoktorer – se bilderna från doktorspromotionen vid de tekniska högskolorna

Doktorspromotionen vid de tekniska högskolorna för 2024 ordnades fredagen den 14 juni i Dipoli.
Studentguide nyhet, illustrering
Studier Publicerat:

Blivande magister – ge respons på studierna och var med och påverka!

Svara på enkäten för utexaminerade magistrar och påverka utvecklingen av studierna inom ditt område.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Studier Publicerat:

Kurs i karriärdesign ger dig möjlighet att sakta ner och lära känna dig själv

Career Design Lab stöder studenternas övergång till arbetslivet. Nyckeln till en hållbar framtid i arbetslivet är ett fördomsfritt och kreativt förhållningssätt till karriärdesign.