Uutiset

Yli 400 nuorta aloittaa tekniikan opinnot Insinööritieteiden korkeakoulun uusissa kandipääaineissa

Kokonaishakijamäärä Insinööritieteiden korkeakoulun kandihakukohteisiin kasvoi selvästi edellisvuosista. Naispuolisia hakijoita kiinnosti erityisesti rakennetun ympäristön muutoksiin keskittyvä kestävät yhdyskunnat -pääaine.
2019 ENG fresman students
Vuoden 2019 uudet kandiopiskelijat

Insinööritieteiden korkeakoulun uusissa kandipääaineissa aloittaa tänä syksynä yhteensä 420 uutta opiskelijaa. Kandipääaineet uudistettiin syksyllä 2021 ja uudet hakukohteet olivat ensi kertaa haussa keväällä 2022. Uudet pääaineet ovat energia- ja konetekniikka, kestävät yhdyskunnat, kiinteistötalous ja geoinformatiikka sekä rakennustekniikka. Aiempiin hakukohteisiin – energia- ja ympäristötekniikka, kone- ja rakennustekniikka sekä rakennettu ympäristö – ei enää oteta uusia opiskelijoita.

Aloituspaikkojen määrää lisättiin tänä vuonna 85:llä edellisvuoteen verrattuna, mutta myös hakijoiden määrä kasvoi lähes sadalla. Uusista pääaineista suosituin yhteishaussa oli energia- ja konetekniikka, johon hakijoita oli yli tuhat. Pääaineessa on 195 aloituspaikkaa. Insinööritieteiden korkeakoulun hakijoista suurin osa on perinteisesti ollut miespuolisia, mutta hakukohteiden uudistus vaikutti positiivisesti myös sukupuolijakaumaan. Kestävät yhdyskunnat -pääaineeseen hakeneista enemmistö oli naispuolisia.

”Odotamme innolla uusien opiskelijoiden tapaamista”, kertoo Insinööritieteiden kandidaattiohjelman suunnittelija Saara Kanerva. ”Kasvava opiskelijamäärä tietenkin jännittää, mutta olemme iloisia siitä, että uudet pääaineet kiinnostivat hakijoita. Vuoden aikana tehty kandidaattiohjelman kehitystyö on tuottanut tulosta.”

Uusi lukuvuosi alkaa 1.9.2022 ja opiskelijoiden orientaatioviikko 29.8.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kaksi ihmistä kävelee käytävällä ja puhuu keskenään.
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt FITechin syksyn kursseille

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa tulevana syksynä runsaasti mielenkiintoista opiskeltavaa eri tarpeisiin.
Nuori mies istuu rakennuksen kiviportailla ja selailee puhelintaan.
Opinnot Julkaistu:

FITechin opintotarjonnassa maksuttomia opintoja toisen asteen opiskelijoille

Aalto-yliopiston kurssien aiheina mm. ohjelmoinnin ja mobiilisovellusten perusteita, Python-ohjelmointia sekä koneoppimista.
The Ocean’s Curtain is inspired by the way the surface of water looks when viewed from the seabed. Kurotuksia - Higher Powers exhibition. Photo: Mikko Raskinen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Matematiikkaa ja taiteita sulauttava Kurotuksia – Higher Powers avautuu Heurekassa tänään – jättimäisiä limasieniteoksia on esillä jopa kaksin kappalein

Aalto-yliopiston poikkitieteellinen ”Kristallikukkia peilisaleissa: Matematiikka kohtaa taiteen ja arkkitehtuurin” -kurssi huipentuu tänään tiedekeskus Heurekassa avattavaan Kurotuksia – Higher Powers -loppunäyttelyyn. Se juhlistaa kurssin kymmenvuotista taivalta monialaisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi, ja on samalla kurssin toinen näyttely Heurekassa.
Sofia Guridi pictured in a lab setting.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Sofia Guridi muotoilee maailmaa paremmaksi älykkäiden tekstiilien avulla

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksen tohtoriopiskelija Sofia Guridi haluaa luoda bio-pohjaisia älytekstiilejä, jotka auttavat ihmisten arjen parantamisessa.