Uutiset

Yli 400 nuorta aloittaa tekniikan opinnot Insinööritieteiden korkeakoulun uusissa kandipääaineissa

Kokonaishakijamäärä Insinööritieteiden korkeakoulun kandihakukohteisiin kasvoi selvästi edellisvuosista. Naispuolisia hakijoita kiinnosti erityisesti rakennetun ympäristön muutoksiin keskittyvä kestävät yhdyskunnat -pääaine.
2019 ENG fresman students
Vuoden 2019 uudet kandiopiskelijat

Insinööritieteiden korkeakoulun uusissa kandipääaineissa aloittaa tänä syksynä yhteensä 420 uutta opiskelijaa. Kandipääaineet uudistettiin syksyllä 2021 ja uudet hakukohteet olivat ensi kertaa haussa keväällä 2022. Uudet pääaineet ovat energia- ja konetekniikka, kestävät yhdyskunnat, kiinteistötalous ja geoinformatiikka sekä rakennustekniikka. Aiempiin hakukohteisiin – energia- ja ympäristötekniikka, kone- ja rakennustekniikka sekä rakennettu ympäristö – ei enää oteta uusia opiskelijoita.

Aloituspaikkojen määrää lisättiin tänä vuonna 85:llä edellisvuoteen verrattuna, mutta myös hakijoiden määrä kasvoi lähes sadalla. Uusista pääaineista suosituin yhteishaussa oli energia- ja konetekniikka, johon hakijoita oli yli tuhat. Pääaineessa on 195 aloituspaikkaa. Insinööritieteiden korkeakoulun hakijoista suurin osa on perinteisesti ollut miespuolisia, mutta hakukohteiden uudistus vaikutti positiivisesti myös sukupuolijakaumaan. Kestävät yhdyskunnat -pääaineeseen hakeneista enemmistö oli naispuolisia.

”Odotamme innolla uusien opiskelijoiden tapaamista”, kertoo Insinööritieteiden kandidaattiohjelman suunnittelija Saara Kanerva. ”Kasvava opiskelijamäärä tietenkin jännittää, mutta olemme iloisia siitä, että uudet pääaineet kiinnostivat hakijoita. Vuoden aikana tehty kandidaattiohjelman kehitystyö on tuottanut tulosta.”

Uusi lukuvuosi alkaa 1.9.2022 ja opiskelijoiden orientaatioviikko 29.8.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Erika Ahlberg
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Erika Ahlberg: Jos ei tee ikinä virheitä, ei ole ollut tarpeeksi rohkea

Alumnimme Erika Ahlberg halusi yhdistää maisteritutkinnossaan aiemmat kaupan ja design-alan opintonsa, ja International Design Business Management -ohjelma sopi tähän loistavasti. Urallaan muodin, myynnin, markkinoinnin ja brändien parissa hän on pyrkinyt rohkeasti kohti haasteita – esimerkiksi hyppäämällä 100 henkilön organisaation johtoon ilman aikaisempaa esihenkilökokemusta.
people sitting
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopistosta valmistuneet maisterit ja tohtorit ovat työllistyneet hyvin

Valtakunnallinen uraseurantakysely käynnistyy 3. lokakuuta. Kysely lähetetään vuonna 2017 maisteriksi ja vuonna 2019 tohtoriksi valmistuneille.
Finavia-projektin työryhmä, Aalto BIZ
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat auttoivat Finaviaa analysoimaan Helsinki-Vantaan terminaalilogistiikkaa

Lentomatkustuksen yllättävän nopea elpyminen on aiheuttanut kapasiteettiongelmia.
Leila Arstila solving an escape game challenge together with Santtu Sievänen. Veeti Ojanperä helped to find the solution. Copyright: David Bohmann
Opinnot Julkaistu:

Linda Liukkaan tapaaminen rohkaisi Leila Arstilaa vaihtamaan tietotekniikkaan – nyt hän edusti Suomea kyberturvallisuuskilpailuissa Itävallassa

Tietotekniikan laitoksen maisteriopiskelija Leila Arstila osallistui 13.–16. syyskuuta Euroopan kyberturvallisuuskilpailuihin (European Cyber Security Challenge) Itävallassa. Kilpailu on suunnattu nuorille tietoturvaosaajille ja sen järjestäjää muun muassa Euroopan Unionin kyberturvallisuusvirasto (ENISA).