Uutiset

Yli 400 nuorta aloittaa tekniikan opinnot Insinööritieteiden korkeakoulun uusissa kandipääaineissa

Kokonaishakijamäärä Insinööritieteiden korkeakoulun kandihakukohteisiin kasvoi selvästi edellisvuosista. Naispuolisia hakijoita kiinnosti erityisesti rakennetun ympäristön muutoksiin keskittyvä kestävät yhdyskunnat -pääaine.
2019 ENG fresman students
Vuoden 2019 uudet kandiopiskelijat

Insinööritieteiden korkeakoulun uusissa kandipääaineissa aloittaa tänä syksynä yhteensä 420 uutta opiskelijaa. Kandipääaineet uudistettiin syksyllä 2021 ja uudet hakukohteet olivat ensi kertaa haussa keväällä 2022. Uudet pääaineet ovat energia- ja konetekniikka, kestävät yhdyskunnat, kiinteistötalous ja geoinformatiikka sekä rakennustekniikka. Aiempiin hakukohteisiin – energia- ja ympäristötekniikka, kone- ja rakennustekniikka sekä rakennettu ympäristö – ei enää oteta uusia opiskelijoita.

Aloituspaikkojen määrää lisättiin tänä vuonna 85:llä edellisvuoteen verrattuna, mutta myös hakijoiden määrä kasvoi lähes sadalla. Uusista pääaineista suosituin yhteishaussa oli energia- ja konetekniikka, johon hakijoita oli yli tuhat. Pääaineessa on 195 aloituspaikkaa. Insinööritieteiden korkeakoulun hakijoista suurin osa on perinteisesti ollut miespuolisia, mutta hakukohteiden uudistus vaikutti positiivisesti myös sukupuolijakaumaan. Kestävät yhdyskunnat -pääaineeseen hakeneista enemmistö oli naispuolisia.

”Odotamme innolla uusien opiskelijoiden tapaamista”, kertoo Insinööritieteiden kandidaattiohjelman suunnittelija Saara Kanerva. ”Kasvava opiskelijamäärä tietenkin jännittää, mutta olemme iloisia siitä, että uudet pääaineet kiinnostivat hakijoita. Vuoden aikana tehty kandidaattiohjelman kehitystyö on tuottanut tulosta.”

Uusi lukuvuosi alkaa 1.9.2022 ja opiskelijoiden orientaatioviikko 29.8.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin

Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.
Sähkötekniikan opiskelijat Venla, Iikka ja Leevi. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Sähkötekniikan päivä keräsi osallistujia ympäri Suomen - katso tallenne!

Virtuaalitapahtumassa sähkötekniikan opiskelijat pohtivat erityisesti opintoja ja opiskelijaelämää Aalto-yliopistossa.
The Future-led Learning Podcast is hosted by Riikka Evans. Photograph: Janne Illman.
Yliopisto Julkaistu:

Mietityttävätkö ryhmätyöt opetuksessa? Kuuntele podcastjakso

Future-led learning podcastin uusi kausi vie meidät hyvin käytännön tasolle. Kauden teemoihin kuuluvat ajankohtaiset teemat akateeminen ohjaus, inkluusio opetuksessa, yhteisopetus ja kestävä kehitys. Ensimmäisessä jaksossa pureudutaan toimivan ryhmätyön saloihin ja mitä opettaja voi myötävaikuttaa ryhmän toimintaan.
Nuori henkilö työskentelemässä Oppimiskeskuksen pallon muotoisessa tuolissa.
Opinnot Julkaistu:

Englanninkieliset kandidaattiohjelmat houkuttelevat kansainvälisiä ja kotimaisia hakijoita

Hakemusten määrä Aalto-yliopiston englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin kasvoi 20 prosenttia.