Institutionen för datateknik

Studera datateknik vid Aalto-universitetet

Gemensamma ansökan till högskolor
Girl with a VR headset, illustration: Matti Ahlgren/Aalto University

Vill du skapa en hållbar framtid genom att hitta lösningar på de stora globala utmaningarna? Diplomingenjörer förenas av en vilja att lösa problem och göra samhället mer fungerande, etiskt och hållbart. Studier inom det tekniska området ger en bred grund inom aktuella områden, såsom maskininlärning, robotik, industriautomation, välfärdsteknologi, bioprodukter, miljö- och energiteknik samt mobilteknologi.  

Vid Aalto-universitetet finns det största utbildningsutbudet inom det tekniska området i Finland. Bekanta dig med våra kandidatutbildningar inom det tekniska området nedan! 

Ansökan till finsk- och svenskspråkiga kandidatutbildningar 15.–30.3.2023. 

Läs mer: Studera teknik vid Aalto-universitetet | Aalto-universitetet 

Studera datateknik vid Högskolan för teknikvetenskap

Vid Högskolan för teknikvetenskaper skapas morgondagens teknologi, innovationer och företag. Inom studierna vid Högskolan för teknikvetenskap ligger fokus på att grunda och utveckla teknologiföretag, datateknik och artificiell intelligens, materialfysik, avancerade energilösningar, hälsoteknologi, neurovetenskap och systemutveckling. 

Institutionen för datateknik erbjuder följande kandidatprogram:

Aalto University / Students standing in a staircase / Photography Aino Huocio

Datateknik, teknologie kandidat och diplomingenjör

Som diplomingenjör i datateknik får du vara med om att bygga upp världsomvälvande teknik som förändrar människans vardag.

Utbildningsutbud
Aalto University / Students in a teamworking space in the Computer Science building / Photography Unto Rautio

Informationsnätverk, teknologie kandidat och diplomingenjör

Vad vill du bli som stor? Denna fråga kan vara omöjlig för någon som är intresserad av lite allt möjligt. De mångvetenskapliga studierna i informationsnätverk kombinerar på ett fascinerande sätt teknik, design och samhälleligt tänkande. Studierna är också extremt flexibla, eftersom vi tror på att alla ska hitta sin egen stig bland de mångvetenskapliga studierna. Därför är det möjligt att välja biämne och andra studier från exempelvis ett helt annat universitet.

Utbildningsutbud
Teknillinen psykologia

Teknisk psykologi, teknologie kandidat och diplomingenjör

Ansökningsalternativet för teknisk psykologi erbjuder en i Finland helt unik studiehelhet. De studerande får möjlighet att i sina studier kombinera psykologi, naturvetenskaper och teknik under ledning av internationellt erkända toppforskare. Utexaminerade får jobba med intressanta utmaningar, till exempel att designa ännu mer människonära och inkluderande teknologiska innovationer.

Utbildningsutbud

Studera teknik vid Aalto-universitetet

Studier inom teknik ger dig många möjligheter på arbetsmarknaden i framtiden. Du kan komma fram till olika lösningar som bekämpar klimatförändringen, befrämjar människors välmående med hjälp av tekniska lösningar och planerar hållbara städer, miljöer och apparater.

Läs mer
Mies- ja naisopiskelija työskentelemässä laitteen ääressä.

Ansökan till kandidatutbildningar 

Ansökan till finsk- och svenskspråkiga kandidatutbildningar 15.–30.3.2023. 

Mer information: Studera teknik vid Aalto-universitetet | Aalto-universitetet 

Ansökan till utbildningarna görs i Studieinfo. 

Studieinfo 

Lycka till!

Mer information om den gemensamma antagningen till diplomingenjörs- och arkitektutbildning (dia.fi) 

Välkommen till evenemangen "Lähtölaskenta yhteishakuun"

Vårens andra gemensamma ansökan börjar snart! Kom och ta del av information om kandidatstudier under evenemanget Lähtölaskenta yhteishakuun 6–10.3.2023 Våra studerande berättar om sina erfarenheter och svarar på deltagarnas frågor. Det är även möjligt att delta i en campusrundtur under evenemanget.

Läs mer på finska:

2 students laughing on campus

Lähtölaskenta yhteishakuun 2023

Mikä tekee Aallossa opiskelusta ainutlaatuista ja millaista eri aloilla opiskelu on? Opiskelijamme kertoivat omista kokemuksistaan ja vastasivat kysymyksiin opiskelusta Lähtölaskenta yhteishakuun -tapahtumassa 6.–10.3.2023. Webinaaritallenteet nyt katsottavissa!

Tapahtumat
Artistic depiction of a bright light in space / made by Ray Scipak

Högskolan för teknikvetenskaper

Vi är en banbrytande forsknings- och utbildningsenhet som är engagerade i en hög standard av internationell förträfflighet. Vi utökar forskningsgränserna med beslutsamhet genom att skapa ny kunskap och en djupare förståelse. Vi matchar högteknologiska avancemang inom forskning och teknik med samhällsbehov, vilket resulterar i långtgående inverkan som möjliggörs med nya kombinationer av kärnvetenskaper. Vi utbildar ansvarstagande och mångsidiga experter till att bli framtidens ledare och visionärer.

Aalto University students. Photo by Unto Rautio.

Ansökningsservice

Aalto-universitetet har flera antagningar. På den här sidan kan du hitta anvisningar för att ansöka till kandidat-, magister- och doktorandprogram.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad: