Tietotekniikan laitos

Opiskele tietotekniikkaa Aalto-yliopistossa

Yhteishaku 15.3.2023 – 30.3.2023
Girl with a VR headset, illustration: Matti Ahlgren/Aalto University

Haluatko luoda kestävämpää tulevaisuutta kehittämällä ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin? Diplomi-insinöörejä yhdistää halu ratkaista ongelmia ja tehdä yhteiskunnasta toimivampi, eettisempi ja kestävämpi. Tekniikan alan opinnot antavat laajan pohjan ajankohtaisille ja kehittyville aloille kuten koneoppiminen, robotiikka, teollisuusautomaatio, hyvinvointiteknologia, biotuotteet, ympäristö- ja energiatekniikka sekä mobiiliteknologia.  

Aalto-yliopistosta löydät Suomen laajimman tekniikan alan koulutustarjonnan.

Haku suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin on 15.–30.3.2023. 

Opiskelijat kertovat

Sami Nieminen sitting in a lecture hall

"Meidän alallamme vaatii yrittämistä, että valmistuisi työttömäksi"

Sami Nieminen valmistui alkukesästä 2022 diplomi-insinööriksi. Hän löysi itselleen kiinnostavimman pääaineen HCI-ohjelmasta, jossa keskitytään ihmisen ja tietokoneen väliseen vuorovaikutukseen.

Uutiset
An Cong

Informaatioverkostojen ohjelmassa opiskeleva An Cong kannustaa naisia tekniikan alalle: ”Tulkaa kampukselle katsomaan, miten mahtavaa täällä on”

Cong harkitsi lukioikäisenä opintoja niin lääketieteellisessä kuin kauppakorkeassa. Abivuonna kypsynyt päätös hakea Aalto-yliopistoon tekniikan alalle osoittautui loistoajatukseksi.

Uutiset
Master's student Emmi Krantz standing outside / Aalto University School of Science, Department of Computer Science

Tietotekniikka tarvitsee koodareiden ohella myös ihmisestä kiinnostuneita osaajia

Maisteriopinnoissaan ohjelmisto- ja palvelusuunnitteluun perehtyvä Emmi Kranz haluaa lähestyä teknologiaa ihmisläheisesti.

Uutiset
Heli Julkunen seisoo talvisessa maisemassa ja katsoo hymyillen pois kamerasta. Hänellä on päällään valkoinen talvitakki ja taustalla näkyy sumua, puita ja lumihankia.

Tietotekniikkaa opiskellut voi soveltaa tekoälyä parempien syöpähoitojen kehittämiseen

Heli Julkunen kehitti diplomityötään varten koneoppimismenetelmää, joka ennustaa, miten eri lääkeyhdistelmät tappavat syöpäsoluja. Nyt hän työskentelee datatieteilijänä ja kehittää ennakoivaa terveydenhoitoa.

Uutiset

Tietotekniikan kandidaattikoulutus Perustieteiden korkeakoulussa

Tietotekniikan laitos on osa Perustieteiden korkeakoulua. Perustieteiden korkeakoulussa luodaan parempaa huomista innovoimalla uudenlaista teknologiaa. Opinnot keskittyvät innovatiivisten teknologiayritysten luomiseen ja muuttamiseen, tietotekniikkaan ja tekoälyyn, materiaalifysiikkaan, edistyneisiin energiaratkaisuihin, terveysteknologiaan, tuotantotalouteen, neurotieteeseen ja ohjelmistosuunnitteluun.  

Tietotekniikan laitos vastaa seuraavista koulutusohjelmista: 

Aalto University / Students standing in a staircase / Photography Aino Huocio

Tietotekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Tietotekniikan diplomi-insinöörinä pääset mukaan rakentamaan tekniikkaa, joka jatkuvasti mullistaa maailmaa ja muuttaa ihmisten arkea.

Koulutustarjonta
Aalto University / Students in a teamworking space in the Computer Science building / Photography Unto Rautio

Informaatioverkostot, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Mikä sinusta tulee isona? Kysymys voi olla mahdottoman vaikea ihmiselle, jota kiinnostaa vähän kaikki. Informaatioverkostojen monitieteiset opinnot yhdistävät kiehtovalla tavalla tekniikkaa, liiketoimintaa, muotoilua ja yhteiskunnallista ajattelua. Opintomme ovat myös erittäin joustavat, koska uskomme että jokaisen pitää löytää se oma polku laaja-alaisten opintojen keskeltä. Siksi meillä on mahdollista esimerkiksi valita sivuaine ja muita opintoja vaikkapa aivan toisesta yliopistosta.

Koulutustarjonta
Teknillinen psykologia

Teknillinen psykologia, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Teknillisen psykologian hakukohde tarjoaa Suomessa täysin ainutlaatuisen opintokokonaisuuden. Opiskelijat pääsevät opinnoissaan yhdistämään psykologiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa kansainvälisesti arvostettujen huippututkijoiden johdolla. Valmistuneet pääsevät työskentelemään mielenkiintoisten haasteiden ytimessä, esimerkiksi suunnittelemaan entistä ihmisläheisempiä ja inklusiivisempia teknologisia innovaatioita.

Koulutustarjonta

Tutustu Perustieteiden korkeakoulun tekniikan opiskeluvaihtoehtoihin

Tieteestä tulevaisuuden teknologiaa, innovaatioita ja liiketoimintaa.

Read more
Students of Aalto University School of Science doing a group work on their computers

Hakuohjeet 

Haku suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin järjestetään 15.–30.3.2023.  

Suomenkielisten kandidaattikoulutusten hakuohjeet ja valintaperusteet on julkaistu Opintopolku-palvelussa. Koulutuksiin haetaan Opintopolku-palvelussa. 

Opintopolku 

Hakuohjeet tietotekniikan laitoksen järjestämiin kandidaattikoulutusohjelmiin: 

Onnea hakuun! 

Lisätietoja hausta Aalto-yliopiston kandidaattikoulutuksiin:

Haku kandidaattikoulutuksiin | Aalto-yliopisto

Lisätietoja diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnasta (dia.fi)

Lähtölaskenta yhteishakuun 2023 -tapahtuma 6.–10.3.2023

Tapahtuma koostuu Aallon opiskelijoiden pitämistä webinaareista, joiden aikana kuulet minkälaista Aallossa opiskelu ja opiskelijaelämä oikeasti on! Mukana ovat myös Aallon hakijapalveluiden työntekijät, joilta saat parhaat vinkit ja neuvot hakuprosessiin. Katso koko ohjelma: 

2 students laughing on campus

Lähtölaskenta yhteishakuun 2023

Mikä tekee Aallossa opiskelusta ainutlaatuista ja millaista eri aloilla opiskelu on? Opiskelijamme kertoivat omista kokemuksistaan ja vastasivat kysymyksiin opiskelusta Lähtölaskenta yhteishakuun -tapahtumassa 6.–10.3.2023. Webinaaritallenteet nyt katsottavissa!

Tapahtumat

Tekniikan alan opiskelu Aallossa osa 1

8.3. klo 13

Tekniikan alan opiskelijat kertovat opinnoistaan ja opiskelijaelämästään Aallossa. Opiskelijoilta voi myös halutessaan kysyä kysymyksiä opiskeluun liittyen.

Ilmoittaudu mukaan! 

Artistic depiction of a bright light in space / made by Ray Scipak

Perustieteiden korkeakoulu

Tieteestä tulevaisuuden teknologiaa, innovaatioita ja liiketoimintaa.

Aalto University students. Photo by Unto Rautio.

Hakijapalvelut

Aalto-yliopistossa on useita opiskelijavalintoja. Tältä sivulta löydät ohjeet kandidaatti-, maisteri- ja tohtorikoulutuksiin hakemisesta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: