Högskolan för teknikvetenskaper

Hej! Du har blivit antagen som studerande till Aalto-universitetet.

Följebrev till studeranden som antagits till magisterprogrammet
Punaisia kuvioita vaakasuorasti

 

Din ansökan gjorde intryck på oss och vi är glada att du valde Aalto-universitetet. Aalto-universitetet har placerat sig på nionde plats i QS-rankingen av universitet som är yngre än 50 år. Du kommer alltså att vara i gott sällskap. Vi erbjuder dig den bästa möjliga studieupplevelsen genom individuell vägledning, omfattande studentservice och en aktiv studiegemenskap. Vi hoppas att vi ser dig på campus nästa höst.

Här vid Aalto tror vi på kraften av nyfikenhet. Vi uppmuntrar våra studerande att lära sig och att göra saker på ett helt nya sätt – tillsammans och genom att utforska det okända. Före det gör vi vårt yttersta för att erbjuda dig omfattande information och svara på alla praktiska frågor gällande studiestarten. Om något är oklart hjälper vi gärna. Våra kontaktuppgifter hittar du i slutet av brevet.

Välkommen till Aalto!

Minneslista för nya studerande vid Aalto
 

 1. Ta emot din studieplats före 20.4.2022 kl. 15.00. Om du har blivit antagen via reservplats, kontrollera antagningsbrevet när du ska ta emot din studieplats.

 2. Sista datum för inlämning av bestyrkta kopior är 27.5.2022 kl 15:00 (för de sökande som har blivit antagna i mars eller april) eller 17.8.2022 kl 15:00 (för de sökande som har blivit antagna från reservplats i maj eller juni).

 3. Anmäl dig till universitet senast den 31.7.2022.

 4. Om du blivit villkorligt antagen på basis av en ofullbordad examen ska du skicka en kopia av examensbetyget före 17.8.2022 kl. 15.00.

 5. Ansök vid behov om bostad.

 6. Ansök vid behov om studiestöd och bostadsbidrag.

 7. Aktivera ditt Aalto-användarkonto. Aalto-användarkonton kan aktiveras tidigast i juli. Du får ett meddelande om att aktivera ditt Aalto-användarkonto till din personliga epost, när du har tagit emot din studieplats och gjort läsårsanmälan.

 8. Genomför Förhandsintroduktion på nätet (länken skickas senare till dig, kräver ett aktiverat Aalto-ID).

 9. Förbered dig på att inleda studierna under introduktionsveckan (vecka 35).

Mer detaljerade instruktioner och information hittar du i Into som är en portal för studeranden vid Aalto.

 

Kontakt före introduktionen på hösten

Följ upp din e-post! Vi kommer att skicka nyhetsbrev till dig under våren och sommaren. I dessa brev påminner vi dig om viktiga saker samt ger dig närmare information om introduktionsprogrammet och påbörjandet av studierna. Du kommer att få en tutor, som också kontaktar dig under sommaren. Kom ihåg att informera oss om din e-postadress ändras. Om du har frågor kontakta oss!

Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan. Notera att juli innebär semestertider i Finland, vid brådskande frågor kan du kontakta [email protected]

Kontaktuppgifter
 

Aalto-universitetets ansökningsservice

PB 11110 FI-00076 AALTO

Telefon: +358 2944 29290
E-post: [email protected]

 

Aalto-universitetet Högskolan för teknikvetenskaper

PB 15400 FI-00076 AALTO

E-post: [email protected]

 

Välkommen till Aalto!

 • Publicerat:
 • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat