Uutiset

Haaveet elokuvaohjaajan opinnoista vaihtuivat kauppatieteiden opiskeluun

Taidetta ja kulttuuria monipuolisesti harrastanut Eero Kaarsalo kirjoitti voitokkaan Pikku-Finlandia -kirjallisuusesseen ja sai opiskelupaikan Kauppakorkeakoulussa Erityiset saavutukset -valintaryhmän kautta.
Kuvassa Eero Kaarsalo lukee Finlandia-palkinnon voittanutta kirjaa. Kuvan otti Tiina Leppänen.
Voittoisan Pikku-Finlandia -kirjallisuusesseen kirjoittaneen Eero Kaarsalon lukemisharrastus on jatkunut myös opiskeluaikana ja siitä on hänen mukaansa ollut hyötyä johtamisen ihmisläheisissä opinnoissa. Kuva: Tiina Leppänen.

Jos kaikki olisi mennyt Eero Kaarsalon alkuperäisen suunnitelman mukaan, hän olisi nyt elokuvaohjauksen opiskelija Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Sattuma kuitenkin puuttui peliin ja elokuvaohjauksen sijaan Eero Kaarsalo opiskelee johtamista saman yliopiston Kauppakorkeakoulussa.

Mutta mistä muutos suunnitelmiin sai alkunsa? Entä mitä Eero Kaarsalo ajattelee nyt uravalinnassaan tapahtuneesta täyskäännöksestä?

”Olen aina ollut kiinnostunut elokuvista, kirjallisuudesta ja kuvataiteista ja aioin pyrkiä opiskelemaan elokuvaohjaajaksi. Niinpä päätin abikevääni 2019 hiihtolomalla tehdä omatoimisen visiitin Aaltoon Otaniemen kampukselle”, Eero Kaarsalo kertoo.

”Menin Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun upouuteen Väre-rakennukseen ja tapasin talon käytävällä opetushenkilökuntaan kuuluvan miehen, jolta kuulin elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen sijaitsevan aivan toisessa päässä kampusta. Sama mies totesi myös, että elokuvaohjausta on kovin vaikea päästä opiskelemaan ja että Kauppakorkeakoulussakin voi opiskella mielenkiintoisia juttuja. Lisäksi hän kertoi Kauppiksen uudesta erityiset saavutukset -valintaryhmästä, jonka kautta kouluun voisi hakea, jos taskussa on jokin lukioaikana suoritettu meriitti.”

Motivaatiokirjeeseen kannattaa panostaa

Sattumalta saatu tieto erityiset saavutukset -valintaryhmästä jäi Eero Kaarsalon mieleen ja koska hänet oli edellisenä syksynä palkittu vaikuttavasta kirjallisuusesseestään Äidinkielen opettajain liiton Suomen Kirjasäätiön tuella järjestämässä Pikku-Finlandia -kirjoituskilpailussa, hän päätti hakea Kauppakorkeakouluun tämän uuden valintaryhmän kautta.

Motivaatiokirje on tärkeä, koska siinä perustellaan omaa saavutusta ja sitä, minkä takia se sopisi kauppatieteiden opintoihin.

Eero Kaarsalo
Kuvassa näkyy Eero Kaarsalo Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun pääoven lähellä. Kuvan otti Tiina Leppänen.
Kuva: Tiina Leppänen.

”Laitoin kauppatieteet hakukohteissa korkealle, koska elokuva-alalla ja muutenkin kulttuurialalla talouspuoli on äärimmäisen tärkeä, mutta aliarvostettu. Alalla tarvitaan talousosaamista ja ajattelin, että sitä kannattaisi ehdottomasti lisätä”, Eero Kaarsalo kertoo.

Hakuprosessi Erityiset saavutukset -valintaryhmässä oli yksinkertainen, sillä hakijan erityisen saavutuksen pitää olla jo tehtynä siinä vaiheessa, kun hän hakee Kauppakorkeakouluun. Hakemuksessa tarvitaan kuitenkin myös motivaatiokirje ja ulkopuolisen suosittelijan suositus, joiden merkitystä Eero Kaarsalo korostaa. Lisäksi voidakseen tulla valituksi hakijan on saavutettava vähintään 80 % Aalto-yliopiston kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan todistusvalinnan edellisen vuoden alimmasta hyväksytystä pistemäärästä, joten pelkkä erityinen saavutus ei opiskelupaikkaan oikeuta.

”Motivaatiokirje on tärkeä, koska siinä perustellaan omaa saavutusta ja sitä, minkä takia se sopisi kauppatieteiden opintoihin. Samalla motivaatiokirjeessä voi kertoa myös itsestään. Omassa motivaatiokirjeessäni kerroin paljon kirjallisuus- ja lukemisharrastuksestani ja myös yleisesti kiinnostuksestani taiteisiin, kuten elokuviin ja kuvataiteisiin. Joidenkin mielestä minun olisi pitänyt painottaa enemmän talousasioita, mutta koska minulla ei ollut juurikaan talousosaamista ennen Kauppakorkeakouluun tuloani, painotin niitä asioita, jotka olivat minulle tärkeitä. Motivaatiokirjeen lopussa korostin myös, että haluan oppia uutta. Kerroin, että talousosaaminen on sellaista, josta on varmasti paljon hyötyä, mutta josta en vielä tiedä niin paljon.”  

Suosittelijoiden lausuntoa Eero Kaarsalon ei tarvinnut erikseen pyytää, sillä se oli olemassa Pikku-Finlandia -palkintoraadin lausuntona.

Opiskelu kovatasoisessa koulussa on palkitsevaa

Eero Kaarsalon opinnot ovat lähteneet hyvin käyntiin ja ne ovat edenneet aikataulussa. Myös Otaniemi opiskeluympäristönä miellyttää.

”Minusta Otaniemi on loistava paikka opiskella. Pidän tosi paljon siitä, että Aallossa on kolmen eri alan korkeakouluja, joiden opiskelijoita voi tavata esimerkiksi kieliopinnoissa tai käymällä eri lounasruokaloissa syömässä. Tosin en ehtinyt ensimmäisenä vuotena ihan kauhean paljon kiertää kampusalueella ja nyt opiskelu tapahtuu koronan vuoksi etänä.”

Opiskelutahti on Eero Kaarsalon mukaan kova ja koulu todella kovatasoinen. Hänen mielestään itsensä haastaminen kuitenkin kuuluu opiskelijaelämään ja asioita pitää oppia ottamaan selville itse. 

”Täytyy tehdä paljon töitä, mutta se myös palkitsee. Olen oppinut tosi paljon ja opiskelu on laajentanut ajatteluani älyttömän monella tavalla. Jälkiviisaasti voin ajatella, että tämä oli paras mahdollinen valinta, minkä saatoin tehdä. Ja voinhan halutessani myöhemmin hyödyntää johtamis- ja talousosaamistani esimerkiksi elokuva-alalla tai muualla taiteen ja kulttuurin parissa.”

Erityinen saavutus voi olla joku asia, johon on intohimo ja jonka eteen on halunnut tehdä töitä päämäärätietoisesti ja pitkäjänteisesti.

Eero Kaarsalo

Erityiset saavutukset -valintaryhmän kautta hakemista pohtiville Eero Kaarsalo sanoo, ettei omia saavutuksia kannata aliarvioida.

”Jos on joku oma saavutus, kannattaa pyrkiä avoimin mielin. Erityinen saavutus ei välttämättä tarkoita sitä, että olisi voittanut jonkin palkinnon, vaan ajattelen, että se voi olla joku asia, johon on intohimo ja jonka eteen on halunnut tehdä töitä päämäärätietoisesti ja pitkäjänteisesti. Ja jonka eteen tehty työ on tuottanut tulosta. Kyse on nimenomaan pitkäjänteisyydestä ja siitä, että on valmis tekemään töitä asioiden eteen – ja lopulta onnistumaan.”

 

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu varaa vuosittain enintään 12 suomenkielisen Kauppatieteiden kandidaattiohjelman aloituspaikkaa henkilöille, joilla on lukioaikana saavutettuja, erittäin merkittäviä saavutuksia esimerkiksi urheilun, yrittäjyyden tai taiteen aloilla. Erityiset saavutukset -valintatapa on yksi keino saada Kauppakorkeakouluun monimuotoinen opiskelijakunta, jolla on hyvät edellytykset menestyä opinnoissaan. Kansainvälisten kokemusten mukaan intohimoisesti tavoitteensa eteen työskennelleet ja näin poikkeuksellista menestystä saavuttaneet henkilöt menestyvät hyvin myös opinnoissaan.
Lisätietoja löydät Opintopolusta.

Linkki Eero Kaarsalon voitokkaaseen Pikku-Finlandia -kirjallisuusesseeseen: https://www.aidinkielenopettajainliitto.fi/projektit/pikku-finlandia/pikku-finlandia-2018/

Lue lisää

Kuvassa näkyy Edvin Ingman Kauppakorkeakoulun portaikon lähellä.

Aalto on nappipaikka, jossa voi kehittää sekä kaupallista että taiteellista puoltaan

Lukio-opiskelijoiden tiede- ja taideprojekteja tukevan yhdistyksen perustaminen poiki Edvin Ingmanille opiskelupaikan Kauppakorkeakoulun Erityiset saavutukset -valintaryhmässä.

Uutiset
Kuvassa näkyvät kauppatieteiden opiskelijat Aino Piipponen, Joel Nurminiemi ja Milja Mieskolainen. Kuvan otti Roope Kiviranta Aalto-yliopistosta.

Opiskelijaksi 500 kilometrin päähän kotoa

Aino Piipposelle, Joel Nurminiemelle ja Milja Mieskolaiselle opiskelu Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa tarkoitti muuttoa satojen kilometrien päähän kotipaikkakunnalta. He suosittelevat valintaansa lämpimästi myös muille.

Uutiset
Kuvassa näkyy rahoituksen opiskelija Mirja-Liisa Kauppila. Kuvan otti Markus Havia.

Rahoituksen osaamisella voi tehdä myös paljon hyvää

Yhteisöllisyys ja erinomaiset työllistymismahdollisuudet viehättävät Mirja-Liisa Kauppilaa, joka on yksi harvoista naisista rahoituksen pääaineopiskelijana.

Uutiset
Kuvassa näkyy kauppatieteiden opiskelija Leo Sappinen. Kuvan otti Roope Kiviranta Aalto-yliopistosta.

Kaksoistutkinnolla Kauppakorkeakouluun

Yo-merkonomi Leo Sappinen yllätti sekä itsensä että ystävänsä, kun pyrki ja pääsi Aallon Kauppikseen.

Uutiset
Neljä opiskelijaa Kauppakorkeakoulun uuden rakennuksen aulassa juttelemassa ja opiskelemassa.

Kauppatieteet, kandidaatti ja maisteri

Aalto-yliopiston Kauppatieteiden kandidaattiohjelma tarjoaa laaja-alaiset tiedot ja taidot liiketaloustieteissä. Kaupallinen tutkinto avaa lukuisia ovia yhteiskunnan kehittämiseen erityisesti liiketoiminnallisesta näkökulmasta.

Koulutustarjonta
Opiskelijoita Aalto-yliopistossa, kuvaaja Unto Rautio

Lähtölaskenta yhteishakuun

Mikä tekee Aallossa opiskelusta ainutlaatuista ja millaista eri aloilla opiskelu on? Opiskelijamme kertovat omista kokemuksistaan ja vastaavat kysymyksiin opiskelusta. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran keväällä 2023.

Opiskelu Aallossa
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Picture of students sitting in front of the School of Business

Chatta med våra studerande

Funderar du på hur det är att studera vid Aalto-universitetets handelshögskola? Eller hurdant studentlivet är på Aaltos campus i Otnäs eller vid Handelshögskolans enhet i S:t Michel? Nu kan du chatta direkt med våra studentambassadörer via plattformen Unibuddy. Studentambassadörerna (Unibuddies) är nuvarande studerande som vill hjälpa potentiella studerande genom att dela med sig av sina erfarenheter av Aalto-universitetets handelshögskola.

Handelshögskolan
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

people sitting
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopistosta valmistuneet maisterit ja tohtorit ovat työllistyneet hyvin

Valtakunnallinen uraseurantakysely käynnistyy 3. lokakuuta. Kysely lähetetään vuonna 2017 maisteriksi ja vuonna 2019 tohtoriksi valmistuneille.
Finavia-projektin työryhmä, Aalto BIZ
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat auttoivat Finaviaa analysoimaan Helsinki-Vantaan terminaalilogistiikkaa

Lentomatkustuksen yllättävän nopea elpyminen on aiheuttanut kapasiteettiongelmia.
Leila Arstila solving an escape game challenge together with Santtu Sievänen. Veeti Ojanperä helped to find the solution. Copyright: David Bohmann
Opinnot Julkaistu:

Linda Liukkaan tapaaminen rohkaisi Leila Arstilaa vaihtamaan tietotekniikkaan – nyt hän edusti Suomea kyberturvallisuuskilpailuissa Itävallassa

Tietotekniikan laitoksen maisteriopiskelija Leila Arstila osallistui 13.–16. syyskuuta Euroopan kyberturvallisuuskilpailuihin (European Cyber Security Challenge) Itävallassa. Kilpailu on suunnattu nuorille tietoturvaosaajille ja sen järjestäjää muun muassa Euroopan Unionin kyberturvallisuusvirasto (ENISA).
Teachers handbook icons
Opinnot Julkaistu:

Käsikirja opettamiseen Aalto-yliopistossa on julkaistu!

Opettajan käsikirjan ensimmäiset osat on julkaistu englanniksi. Suomenkielinen käännös tehdään syksyn aikana.