Tuotantotalouden laitos

Strateginen johtaminen ja kasvuyrittäjyys

Tutkimuksemme keskittyy strategisen johtamisen ja kasvuyrittäjyyden keskeisin tutkimuskohteisiin ja niiden leikkauspintaan.
tuas

Tutkimuksemme strategiaprosesseja, strategista päätöksentekoa ja johtamista koskien käsittelee yrityksen sisäisiä prosesseja, päätöksentekoa, näkemyksiä ja kollektiivisia tunteita, jotka vaikuttavat siihen, miten yritykset päättävät kilpailuedun saavuttamiseen pyrkivistä strategisista toimista, sijoittumisista ja resursoinnista. Tutkimuksemme strategisia toimenpiteitä ja niiden rytmitystä koskien pyrkii ymmärtämään niitä oletuksia, joihin eri liiketoiminnan strategisen sijoittumisen vaihtoehdot ja toimintamallit (kuten yritysostot tai kumppanuusmallit) perustuvat. Tutkimuksemme kasvuyrittäjyyden alueella käsittelee uuden liiketoiminnan kehittämistä ja niihin liittyviä strategioita sekä uusissa että vakiintuneissa yrityksissä, pääomasijoitustoimintaa ja innovaatioita.

Tutkimuksessamme on myös erityisiä vahvuusalueita strategisen johtamisen ja kasvuyrittäjyyden leikkauspintaan kuuluvissa ilmiöissä, kuten esimerkiksi strategisessa johtamisessa ja kasvuyrittäjyydessä teknologiaintensiivisillä aloilla, jossa korostuu tarve ymmärtää kehittyviä teknologioita, toimialadynamiikka, ekosysteemejä ja jossa tarvitaan monipuolista teknologiapohjaisen liiketoiminnan rakentamista ja muutoksen osaamista.

Dosentit

Markus Mäkelä, Executive in Residence, Department of Industrial Engineering and Management, Aalto University
Tutkimusala: management in industries based on software, electronics and machinery and in the financial industry. Much of my research is in strategy, acquisitions and investments, and product management
Yhteystiedot: [email protected]

Mikko Rönkkö, Associate professor of entrepreneurship at Jyväskylä University School of Business and Economics.
Research interests: technology entrepreneurship and statistical research methods
Contact information: [email protected]

Tutustu tutkimusryhmään

TUTA Strategy and venturing

Strateginen johtaminen ja kasvuyrittäjyys

Strategisen johtamisen ja kasvuyrittäjyyden tutkimusryhmä on yksi Euroopan johtavista strategisen johtamisen ja kasvuyrittäjyyden tutkimusyksiköistä.

Tuotantotalouden laitos

Aalto Alumni Strategy Circle

Aalto Alumni Strategy Circle kokoaa strategian ammattilaiset ja liike-elämän johtajat oppimaan ja jakamaan ideoita.

Aalto Alumni Strategy Circle tarjoaa ajankohtaisia strategiaan liittyviä tapahtumia
Participants discussing the topic of the event.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: