Palvelut

Digitaalinen arviointi ja sähköiset tentit

Digitaalinen eli sähköinen arviointi tuo opintoihin joustavuutta ja mahdollistaa uusia arviointitapoja. Aallossa käytetään useita digitaalisen oppimisen arvioinnin ja sähköisten tenttien palveluita: MyCoursesin tehtävät ja aktiviteetit, etävalvotut tentit, EXAM, Turnitin ja Safe Exam Browser (SEB).

Tältä sivulta löydät lyhyet kuvaukset kaikista palveluistamme sekä hyödyllisiä linkkejä. Palvelut ovat yliopiston tukemia, tietoturvallisia ja moneen tilanteeseen sopivia.
Teacher's handbook illustration: pencil
Opettajan käsikirjaa tuottaa ja ylläpitää Opettajapalvelut.

Ennen kuin valitset palvelun

Aalto-yliopistossa on tarjolla monia vaihtoehtoja digitaaliseen arviointiin ja sähköiseen tenttimiseen, mutta oikean tenttimuodon ja arviointitavan valinta voi olla vaikeaa. Opiskelijan oppimisen kannalta parhaan tenttimuodon valintaan vaikuttaa moni tekijä, ja eri tenttimuodoille sopii eri sähköiset työkalut.

Voit aloittaa miettimällä seuraavia:

  1. Mitkä ovat opiskelijalle asetetut osaamistavoitteet? 
  2. Minkälaisen tentin aiot pitää? Onko tentissä monivalintatehtäviä, essee vai jotakin muuta?  
  3. Kuinka moni opiskelija osallistuu tenttiin? Onko tenttijöitä pieni 10–20 henkilön ryhmä, keskisuuri 50–100 henkilön ryhmä vai suuri eli yli 400 henkilön ryhmä? 
  4. Minkälainen tentti on? Pitääkö opiskelijoiden tuoda tenttiin kurssimateriaaleja, tehdä ryhmätyötä tai saada tentti tietyssä ajassa valmiiksi? 

Kun olet kartoittanut tenttiin liittyvät tarpeet ja jokaisen tenttimuodon mahdollisuudet, sinun on helpompi valita opiskelijoillesi sopivin sähköinen tenttimuoto.

Digitaalinen arviointi ja sähköiset tenttipalvelut

Opetus ja oppiminen

Ajankohtaiset asiat ja palvelut opettajille.

Lecture hall during the lecture

Oppimisen arviointi Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopistossa oppimisen arviointi on tarkkaan mietitty pedagoginen prosessi, jolla halutaan tukea oppimista, ei vain mitata sitä.

Teacher's handbook illustration: pencil

Digitaaliset palvelut opetukselle

Oppimispalveluihin kuuluva Opettajapalvelut -tiimi kehittää opetuksen ja oppimisen digitaalisia palveluita ja tarjoaa niihin liittyvää tukea.

Looking at course information on MyCourses
Tätä palvelua tarjoaa:

Oppimispalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: