Opiskelu Aallossa

Tutustu Kemian tekniikan korkeakoulun hakukohteisiin

Kemian tekniikan opinnot tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän luonnontieteitä ja teknologiaa. Toisin kuin monet muut alat, kemian tekniikka ei vain tutki, miten luonto toimii, vaan myös kehittää uusia teknologioita. Haasteet, joihin kemistien ratkaisukykyä tarvitaan, liittyvät luonnonvarojen kestävään käyttöön, kiertotalouteen ja puhtaan veden, ilman ja ravinnon riittävyyteen. Kemian tekniikan diplomi-insinöörit ovat kestävän kehityksen ja vastuullisen kuluttamisen edistäjiä, joiden osaaminen on sekä Suomessa että maailmalla erittäin ajankohtaista ja arvostettua.
Epäorgaanisen_labrat021
Laboratoriotöitä Kemian tekniikan korkeakoulussa
Haku kandidaattikoulutuksiin

Kemian tekniikan korkeakoulun suomen- ja ruotsinkielinen kandidaattiohjelma

Tutustu koulutustarjontaamme alla tai katso kaikki Aalto-yliopiston kandidaattiohjelmat täältä. Hakuaika suomen– ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin on 13.–27.3.2024.

Students studying in groups in the laboratory

Kemian tekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Haluaisitko päästä konkreettisesti luomaan jotakin uutta ja hyödyllistä: biohajoavia muoveja, vettähylkiviä pintoja tai yhä parempia lääkeaineita? Kemian tekniikka on jännittävä ala, jossa kemiasta tuttuja ilmiöitä sovelletaan monialaisesti tieteessä ja teollisuudessa. Haasteet, joihin kemistien ratkaisukykyä tarvitaan, liittyvät luonnonvarojen kestävään käyttöön, kiertotalouteen ja puhtaan veden, ilman ja ravinnon riittävyyteen. Kemian tekniikan diplomi-insinöörit ovat kestävän kehityksen ja vastuullisen kuluttamisen edistäjiä, joiden osaaminen on sekä Suomessa että maailmalla erittäin ajankohtaista ja arvostettua.

Koulutustarjonta

Kemian tekniikan korkeakoulun englanninkielinen kandidaattiohjelma

Tutustu koulutustarjontaamme alla tai katso kaikki Aalto-yliopiston englanninkieliset kandidaattiohjelmat täältä. Viimeisin hakuaika englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin oli tammikuussa 2024.

Students in lab with protective gear

Chemical Engineering, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)

Ilmastonmuutoksen, pandemioiden ja ylikulutuksen aiheuttamat paikalliset ja maailmanlaajuiset haasteet muuttuvat yhä monitahoisemmiksi. Niiden ratkaisemiseksi vaaditaan ripeitä poikkitieteellisiä toimia. Monitieteinen Chemical Engineering -pääaine yhdistelee ainutlaatuisella tavalla mm. matematiikkaa, laskentatyökaluja, kemiaa, biokemiaa, biotieteitä ja kemian tekniikkaa.

Koulutustarjonta
Haku maisterikoulutuksiin

Kemian tekniikan korkeakoulun maisteriohjelmat

Tutustu koulutustarjontaamme alla tai katso kaikki Aalto-yliopiston maisteriohjelmat täältä. Viimeisin hakuaika Aallon maisteriohjelmiin oli joulukuussa 2023.

Lignin nanoparticles applied to multilayered films to create colourful coatings. Photo: Aalto University, Alexander Henn

Bioproducts Engineering, Master of Science (Technology)

Biopohjaisten raaka-aineiden muuntaminen kierrätettäviksi biotuotteiksi on keskeistä nyt ja tulevaisuudessa.

Koulutustarjonta
Biotechnology laboratory

Biotechnology, Master of Science (Technology)

Biotekniikan ammattilaiset työskentelevät monilla aloilla kemiasta elintarvikealaan auttaen yhteiskuntaa muuttumaan hiilineutraaliksi biotaloudeksi.

Koulutustarjonta
Chemistry

Chemistry and Materials Science, Master of Science (Technology)

Uusien molekyylien ja materiaalien kehittämisellä on tärkeä rooli kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa.

Koulutustarjonta
A close-up photo of an epoxy sample with different shades of blue, and some green and gray colouring as well

Chemical and Metallurgical Engineering​, Master of Science (Technology)

Vastuullisten ja ekotehokkaiden prosessien ja tuotteiden suunnittelu on yhä tärkeämpää useilla teollisuuden aloilla.

Koulutustarjonta
Two students in the battery lab

Industrial Energy Processes - Advanced Energy Solutions, Master of Science (Technology)

Jos sinua kiinnostaa ura yhteiskunnan energia-asioiden parissa tai tulevaisuuden teollisten energiaratkaisujen kehittäjänä, Master's Programme in Advanced Energy Solutions voi olla sinulle erinomainen valinta. Industrial Energy Processes and Sustainability -pääaine tarjoaa perustason tiedot ja syventävää tietoa teollisista energiaprosesseista, esittelee teollisuuden tämän hetken keskeisimmät energiahaasteet ja valaisee mahdollisia polkuja kestävään tulevaisuuteen.

Koulutustarjonta
Students with teacher learning in laboratory

Creative Sustainability, Master of Science (Technology)

Monimutkaiset haasteet kuten ilmastokriisi, luontokato sekä köyhyys ja eriarvoisuus edellyttävät uusia ajattelutapoja ja taitoja. Master’s Programme in Creative Sustainability (CS) -maisteriohjelma tarjoaa monitieteisen oppimisalustan, jossa yhdistyvät muotoilu, kauppatieteet sekä materiaali- ja kemiantekniikka.

Koulutustarjonta
IDBM student explaining a concept to IDBM Impact 2018 event visitors

International Design Business Management, Master of Science (Technology)

IDBM-maisteriohjelma on uraauurtava ja tunnettu koulutusohjelma, joka on malliesimerkki Aalto-yliopiston visiosta, sillä se yhdistää muotoilun ja tekniikan globaalin liiketoiminnan kehittämiseen. IDBM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan seuraavan sukupolven luovia ammattilaisia monialaisen tiimityön ja alan merkittävien kumppaneidemme tarjoamien todellisten liiketoimintahaasteiden avulla. Ainutlaatuinen IDBM-maisteriohjelma on tarjolla kaikissa kuudessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa, minkä ansiosta ohjelmassa voi suorittaa joko kauppatieteiden, taiteen tai tekniikan maisterin tutkinnon.

Koulutustarjonta
Aalto University / students at Aalto University / photo by Aino Huovio

Life Science Technologies - Master of Science (Technology)

Master’s Programme in Life Science Technologies -maisteriohjelma kouluttaa uuden sukupolven insinöörejä, tutkijoita ja yrittäjiä, jotka ovat sitoutuneet parantamaan ihmisten terveyttä ja lisäämään hyvinvointia kehittämällä innovatiivisia tieteellisiä ja teknisiä ratkaisuja. Ohjelma keskittyy life science -alan teknisiin näkökulmiin ja on kiinteästi yhteydessä Aalto-yliopiston huippututkimukseen seuraavilla aloilla: biologisen datan analysointi ja mallintaminen, bioinformatiikka, bioelektroniikka ja bioanturit, biolääketieteen tekniikka, neurotieteet ja -teknologia, biomateriaalitekniikka ja synteettinen biologia.

Koulutustarjonta

Kansainväliset yhteisohjelmat Kemian tekniikan korkeakoulussa

Kemian tekniikan korkeakoulussa on myös mahdollista suorittaa kaksoistutkinto. Katso tarkemmat hakuajankohdat ohjelmakuvaussivulta. 

Image of a turbine in the mountains

Advanced Materials for Innovation and Sustainability (EIT Raw Materials), Master of Science (Technology)

Opiskelijat oppivat ymmärtämään raaka-aineiden arvoketjun ja ajattelemaan innovatiivisesti ja yrittäjähenkisesti keskittyen kestävään kehitykseen. Ohjelma kattaa seuraavat aihealueet: harvinaisten tai haitallisten materiaalien korvaaminen tuotteissa ja materiaalien suorituskyvyn optimointi, lopputuotteen materiaalivirtojen optimointi sekä tuote- ja palvelumuotoilu kiertotaloudessa.

Koulutustarjonta
Students in laboratory

Biological and Chemical Engineering for a Sustainable Bioeconomy (Bioceb), Master of Science (Technology)

Euroopan ensimmäisenä biotalouteen keskittyneenä yhteisohjelmana Master’s Programme in Biological and Chemical Engineering for a Sustainable Bioeconomy (Bioceb) kouluttaa tulevaisuuden tutkimus- ja innovaatiojohtajia kestävän kehityksen kärkeen. Ohjelmasta valmistuneet ovat valmiita tarttumaan maailmanlaajuisiin haasteisiin kuten ilmastonmuutoksen hidastamiseen ja biodiversiteetin säilyttämiseen.

Koulutustarjonta
People wearing helmets and examining a tunnel wall

European Mining Course, Master of Science (Technology)

Mineraalipohjaisten materiaalien tarve kasvaa maailmanlaajuisesti, liittyen osittain uuteen vihreään tekniikkaan. Tuulivoimaloiden ja sähköajoneuvojen kaltaiset sovellukset tarvitsevat perinteisiä metalleja, mutta myös monia high-tech-metalleja, jotka tukevat ympäristöystävällistä tulevaisuutta. Metallien uudelleenkäyttö on tärkeä osa materiaalisykliä, mutta se ei tyydytä metallien kasvavaa kysyntää. Mineraaleja on louhittava maan kuoresta pitkälle tulevaisuuteen. European Mining Course-ohjelman tavoitteena on kouluttaa asiantuntijoita, joilla on laaja-alaiset taidot sekä kyvyt vastata tähän tarpeeseen.

Koulutustarjonta

Kemian tekniikan tohtoriohjelma

Kemian tekniikan korkeakouluun tohtoriopiskelijaksi hakevien hakemuksia käsitellään neljä kertaa vuodessa.

Doctoral students in the lab

Kemian tekniikan tohtoriohjelma

Kemian tekniikan tohtoriohjelma koostuu kuudesta tutkimusalasta. Ohjelmasta vastaavat yhteistyössä Biotuotteiden ja biotekniikan laitos, Kemian ja materiaalitieteen laitos ja Kemian tekniikan ja metallurgian laitos.

Koulutustarjonta

Kuule lisää opinnoistamme!

A student's face peaking behind a book while reading in a university library.

Koulutusohjelmawebinaarit

Mistä koulutusohjelmiemme opinnot koostuvat ja mitä kursseilla opiskellaan? Osallistu webinaareihin ja kysy koulutuksesta suoraan ohjelmajohtajiltamme!

Opiskelu Aallossa
Four students sitting outside of Väre builing

Tapahtumat ja messut hakijalle

Tulevat tapahtumat, messut ja webinaarit. Tarjoamme läpi vuoden mahdollisuuksia tavata Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Opiskelu Aallossa
Tilaa hakijan uutiskirje

Seuraa meitä!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: