Bioproducts Engineering, Master of Science (Technology)
Biopohjaisten raaka-aineiden muuntaminen kierrätettäviksi biotuotteiksi on keskeistä nyt ja tulevaisuudessa.
Tutustu koulutustarjontaamme alla tai katso kaikki Aalto-yliopiston maisteriohjelmat täältä. Seuraava hakuaika Aallon maisteriohjelmiin on 30.11.2023–2.1.2024.
Biopohjaisten raaka-aineiden muuntaminen kierrätettäviksi biotuotteiksi on keskeistä nyt ja tulevaisuudessa.
Biotekniikan ammattilaiset työskentelevät monilla aloilla kemiasta elintarvikealaan auttaen yhteiskuntaa muuttumaan hiilineutraaliksi biotaloudeksi.
Uusien molekyylien ja materiaalien kehittämisellä on tärkeä rooli kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa.
Vastuullisten ja ekotehokkaiden prosessien ja tuotteiden suunnittelu on yhä tärkeämpää useilla teollisuuden aloilla.
Jos sinua kiinnostaa ura yhteiskunnan energia-asioiden parissa tai tulevaisuuden teollisten energiaratkaisujen kehittäjänä, Master's Programme in Advanced Energy Solutions voi olla sinulle erinomainen valinta. Industrial Energy Processes and Sustainability -pääaine tarjoaa perustason tiedot ja syventävää tietoa teollisista energiaprosesseista, esittelee teollisuuden tämän hetken keskeisimmät energiahaasteet ja valaisee mahdollisia polkuja kestävään tulevaisuuteen.
Monimutkaiset haasteet kuten ilmastokriisi, luontokato sekä köyhyys ja eriarvoisuus edellyttävät uusia ajattelutapoja ja taitoja. Master’s Programme in Creative Sustainability (CS) -maisteriohjelma tarjoaa monitieteisen oppimisalustan, jossa yhdistyvät muotoilu, kauppatieteet sekä materiaali- ja kemiantekniikka.
IDBM-maisteriohjelma on uraauurtava ja tunnettu koulutusohjelma, joka on malliesimerkki Aalto-yliopiston visiosta, sillä se yhdistää muotoilun ja tekniikan globaalin liiketoiminnan kehittämiseen. IDBM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan seuraavan sukupolven luovia ammattilaisia monialaisen tiimityön ja alan merkittävien kumppaneidemme tarjoamien todellisten liiketoimintahaasteiden avulla. Ainutlaatuinen IDBM-maisteriohjelma on tarjolla kaikissa kuudessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa, minkä ansiosta ohjelmassa voi suorittaa joko kauppatieteiden, taiteen tai tekniikan maisterin tutkinnon.
Master’s Programme in Life Science Technologies -maisteriohjelma kouluttaa uuden sukupolven insinöörejä, tutkijoita ja yrittäjiä, jotka ovat sitoutuneet parantamaan ihmisten terveyttä ja lisäämään hyvinvointia kehittämällä innovatiivisia tieteellisiä ja teknisiä ratkaisuja. Ohjelma keskittyy life science -alan teknisiin näkökulmiin ja on kiinteästi yhteydessä Aalto-yliopiston huippututkimukseen seuraavilla aloilla: biologisen datan analysointi ja mallintaminen, bioinformatiikka, bioelektroniikka ja bioanturit, biolääketieteen tekniikka, neurotieteet ja -teknologia, biomateriaalitekniikka ja synteettinen biologia.
Tutustu koulutustarjontaamme alla tai katso kaikki Aalto-yliopiston englanninkieliset kandidaattiohjelmat täältä. Hakuaika englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin on 3.–17.1.2024.
Ilmastonmuutoksen, pandemioiden ja ylikulutuksen aiheuttamat paikalliset ja maailmanlaajuiset haasteet muuttuvat yhä monitahoisemmiksi. Niiden ratkaisemiseksi vaaditaan ripeitä poikkitieteellisiä toimia. Monitieteinen Chemical Engineering -pääaine yhdistelee ainutlaatuisella tavalla mm. matematiikkaa, laskentatyökaluja, kemiaa, biokemiaa, biotieteitä ja kemian tekniikkaa.
Tutustu koulutustarjontaamme alla tai katso kaikki Aalto-yliopiston kandidaattiohjelmat täältä. Hakuaika suomen– ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin on 13.–27.3.2024.
Haluaisitko päästä konkreettisesti luomaan jotakin uutta ja hyödyllistä: biohajoavia muoveja, vettähylkiviä pintoja tai yhä parempia lääkeaineita? Kemian tekniikka on jännittävä ala, jossa kemiasta tuttuja ilmiöitä sovelletaan monialaisesti tieteessä ja teollisuudessa. Haasteet, joihin kemistien ratkaisukykyä tarvitaan, liittyvät luonnonvarojen kestävään käyttöön, kiertotalouteen ja puhtaan veden, ilman ja ravinnon riittävyyteen. Kemian tekniikan diplomi-insinöörit ovat kestävän kehityksen ja vastuullisen kuluttamisen edistäjiä, joiden osaaminen on sekä Suomessa että maailmalla erittäin ajankohtaista ja arvostettua.
Kemian tekniikan korkeakoulussa on myös mahdollista suorittaa kaksoistutkinto. Katso tarkemmat hakuajankohdat ohjelmakuvaussivulta.
Opiskelijat oppivat ymmärtämään raaka-aineiden arvoketjun ja ajattelemaan innovatiivisesti ja yrittäjähenkisesti keskittyen kestävään kehitykseen. Ohjelma kattaa seuraavat aihealueet: harvinaisten tai haitallisten materiaalien korvaaminen tuotteissa ja materiaalien suorituskyvyn optimointi, lopputuotteen materiaalivirtojen optimointi sekä tuote- ja palvelumuotoilu kiertotaloudessa.
Euroopan ensimmäisenä biotalouteen keskittyneenä yhteisohjelmana Master’s Programme in Biological and Chemical Engineering for a Sustainable Bioeconomy (Bioceb) kouluttaa tulevaisuuden tutkimus- ja innovaatiojohtajia kestävän kehityksen kärkeen. Ohjelmasta valmistuneet ovat valmiita tarttumaan maailmanlaajuisiin haasteisiin kuten ilmastonmuutoksen hidastamiseen ja biodiversiteetin säilyttämiseen.
Mineraalipohjaisten materiaalien tarve kasvaa maailmanlaajuisesti, liittyen osittain uuteen vihreään tekniikkaan. Tuulivoimaloiden ja sähköajoneuvojen kaltaiset sovellukset tarvitsevat perinteisiä metalleja, mutta myös monia high-tech-metalleja, jotka tukevat ympäristöystävällistä tulevaisuutta. Metallien uudelleenkäyttö on tärkeä osa materiaalisykliä, mutta se ei tyydytä metallien kasvavaa kysyntää. Mineraaleja on louhittava maan kuoresta pitkälle tulevaisuuteen. European Mining Course-ohjelman tavoitteena on kouluttaa asiantuntijoita, joilla on laaja-alaiset taidot sekä kyvyt vastata tähän tarpeeseen.
Kemian tekniikan korkeakouluun tohtoriopiskelijaksi hakevien hakemuksia käsitellään neljä kertaa vuodessa.
Kemian tekniikan tohtoriohjelma koostuu kuudesta tutkimusalasta. Ohjelmasta vastaavat yhteistyössä Biotuotteiden ja biotekniikan laitos, Kemian ja materiaalitieteen laitos ja Kemian tekniikan ja metallurgian laitos.
Mistä koulutusohjelmiemme opinnot koostuvat ja mitä kursseilla opiskellaan? Osallistu webinaareihin ja kysy koulutuksesta suoraan ohjelmajohtajiltamme!
Tulevat tapahtumat, messut ja webinaarit. Tarjoamme läpi vuoden mahdollisuuksia tavata Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.