Creative Sustainability, Master of Science (Technology)

Tutkinto:
Hakuaika:
Opetuskieli:
Kesto:
Hakukelpoisuus:
Koulutusala:
Laajuus:
Korkeakoulu:
Lukuvuosimaksut:
Koulutuksen kuvaus
Master’s Programme in Creative Sustainability (CS) -maisteriohjelma tarjoaa monitieteisen oppimisalustan, jossa yhdistyvät muotoilu, kauppatieteet sekä materiaali- ja kemiantekniikka. Kestävä kehitys on tärkeää kaikilla tekniikan aloilla, ja yhä useammin ammattilaisten odotetaan sekä kehittävän ratkaisuja esimerkiksi kriittisten materiaalivirtojen, tuotantoprosessien ja infrastruktuurien hallintaan että osallistuvan monitieteisiin kestävää kehitystä edistäviin innovaatioprosesseihin. Materiaali- ja kemiantekniikan opiskelijoille Creative Sustainability -maisteriohjelma tarjoaa kestävän kehityksen edistämiseen tarvittavat taidot, tiedot ja valmiudet.
Monimutkaiset kestävyyshaasteet kuten ilmastokriisi, luontokato sekä köyhyys ja eriarvoisuus edellyttävät uusia ajattelutapoja ja taitoja. Niihin kuuluu systeeminen näkemys planeetastamme sekä kyky työskennellä eri alojen ja eri kulttuureista kotoisin olevien ammattilaisten kanssa. Kestävyyshaasteiden ratkaisemiseksi vaaditaan monitasoisia ratkaisuja, joihin osallistuu monia sidosryhmiä, joilla on usein keskenään kilpailevia intressejä. Creative Sustainability -ohjelma antaa opiskelijalle valmiudet vastata näihin haasteisiin antamalla hänelle monitieteisen ja kansainvälisen koulutuksen liiketalouden, muotoilun, kemiantekniikan ja materiaalitieteen aloilla.
Creative Sustainability -maisteriohjelma tuo yhteen opiskelijoita, joilla on palo kehittää kokonaisvaltaisia ratkaisuja, työskennellä monitieteisissä tiimeissä ja haastaa itseään käytännön oppimistehtävin. Ohjelman nimessä oleva sana creative eli luova kertoo siitä, että ohjelmassa keskitytään tuoreisiin, holistisiin sekä kehitteillä oleviin innovaatioihin ja kauaskantoisiin, vaihtoehtoisiin ratkaisuihin. CS-opinnoissa uusin tietämys kestävän kehityksen ympäristö- ja talousulottuvuuksista ja sosiokulttuurisista tekijöistä yhdistyy käytännön oppimiseen kumppaniorganisaatioiden kanssa toteutettavien projektien kautta.
Creative Sustainability -ohjelmasta vastaavat Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulu, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu sekä Kemian tekniikan korkeakoulu. Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulun kautta CS-ohjelmaan tulevat opiskelijat suorittavat Master of Science (Technology) -tutkinnon.
Opetuskieli
Master’s Programme in Creative Sustainability -maisteriohjelmassa opetuskieli on englanti.
Lukuvuosimaksut ja apurahat
Aalto-yliopiston englanninkielisissä maisteritutkintoon johtavissa ohjelmissa lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.
Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.
Opintojen rakenne
Master’s Programme in Creative Sustainability -maisteriohjelma koostuu yhteensä 120 opintopisteestä. Kaksivuotinen ohjelma koostuu seuraavista osista:
- pakolliset Creative Sustainability -opinnot (60 op)
- sivuopinnot (20 op)
- vapaasti valittavat opinnot (10 op)
- diplomityö (30 op)
Lisätietoa koulutuksen sisällöstä ja opetussuunnitelmasta löydät Opiskelijan oppaasta.
Suuntautumisvaihtoehdot
Opinnot on jaettu neljään eri kategoriaan:
- Pakolliset yhteiset CS-opinnot: pakolliset ydinopinnot, joita kaikki kolmen korkeakoulun CS-maisteriopiskelijat opiskelevat yhdessä. Tällaisia kursseja ovat muun muassa systeemiajattelu, luova tiimityö sekä kestävän kehityksen ympäristölliset, sosiaaliset ja taloudelliset näkökohdat.
- Pakolliset opinnot: oman koulun pakolliset opinnot. Kemian tekniikan korkeakoulussa näitä ovat biopohjaisiin materiaaleihin ja kiertotalouteen liittyvät kurssit.
- Vaihtoehtoiset CS-opinnot: minkä tahansa kolmen korkeakoulun CS-maisteriopiskelijoiden saatavilla olevat opinnot.
- Vapaasti valittavat opinnot: Aalto-yliopiston tai muiden suomalaisten yliopistojen muiden ohjelmien sivuaineopinnot tai kurssit, kansainvälinen opiskelijavaihto, harjoittelu tai vaihtoehtoisten CS-kurssien listan kurssit.
- Pakolliset yhteiset kurssit sekä kemian alan pakolliset kurssit on tarkoitus suorittaa ohjelman ensimmäisen vuoden aikana. Toisena vuonna opiskelijoilla on joustavuutta valita kursseja kiinnostuksensa mukaan ja sen mukaan, millaista erikoistumista he haluavat kerryttää.
Aihealueet
Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijat opiskelevat etenkin kiertotaloutta ja biomateriaaleja. Metallien kierrätystä ja kaivosvahinkojen minimointia painotetaan voimakkaasti, ja opiskelijat voivat myös syventyä biomateriaaleihin tutkimalla esimerkiksi metsäbiomassaa ja biopohjaisia polymeerejä, joilla voi olla merkittävä vaikutus jäteongelmaan, aina pakkauksista tekstiileihin. Alla olevat kurssit ovat esimerkkejä ohjelman laajasta kurssitarjonnasta:
- Materials for a World in Transition (5 op)
- Fundamentals of Chemical Thermodynamics (5 op)
- Metal Recycling Technologies (5 op)
- Plant Biomass (5 op)
- Circular Economy for Materials Processing (5 op)
Menetelmät
Pedagoginen lähestymistapa perustuu opetuksen ja tutkimuksen integrointiin, haastepohjaiseen ja monimuotoiseen oppimiseen sekä vahvaan kytkökseen käytännön tulosten kanssa. Opetusmenetelmät vaihtelevat vuorovaikutteisista oppitunneista ja laboratoriotyöstä ryhmätehtäviin ja yhteistyöorganisaatioille tehtäviin käytännön projekteihin.
Ohjelma on osa eurooppalaista osaamis- ja innovaatioyhteisöä, EIT Climate-KIC:tä, joka pyrkii vauhdittamaan siirtymistä hiilettömään talouteen. Opiskelijat pääsevät vuorovaikutukseen muiden eurooppalaisten yliopisto-opiskelijoiden kanssa ja osallistuvat yhteisön järjestämään koulutukseen ja toimintaan.
Kansainvälistyminen
Ympäristöön, yhteiskuntaan ja talouteen liittyviin haasteisiin vastaaminen edellyttää kulttuurien välistä ymmärrystä ja maailmanlaajuista yhteistyötä. Creative Sustainability -ohjelma on aidosti kansainvälinen oppimisympäristö: tähän mennessä meillä on ollut opiskelijoita 54 eri maasta ympäri maailmaa. CS-ohjelma tarjoaa monimuotoisen ympäristön, jossa opiskelija opiskelee yhdessä samanmielisen, kannustavan ja erittäin motivoituneen opiskelija- ja opettajakunnan kanssa.
Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille monia mahdollisuuksia kehittää kansainvälisyysosaamistaan. Opiskelijat voivat esimerkiksi:
- valita sellaisia kursseja, joille on ominaista kulttuurienvälinen lähestymistapa, opiskella vieraita kieliä ja/tai toimia kansainvälisten opiskelijoiden opiskelijatuutorina
- suorittaa osan tutkinnosta, esim. sivuaineen, ulkomailla vaihto-opiskelijana jossain Aallon kansainvälisistä yhteistyöyliopistoista
- suorittaa harjoittelun tai tehdä diplomityön ulkomailla
- osallistua kesäkursseille ulkomailla
Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien sekä juhlien kautta. Aktiivisten tuutorointiohjelmien ja tukipalveluiden ansiosta kansainväliset opiskelijat pääsevät osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntevat olonsa kotoisaksi Suomessa.
Jatko-opintomahdollisuudet
Aalto-yliopiston Master’s programme in Creative Sustainability -maisteriohjelmasta saatavaa diplomi-insinöörin tutkintoa pidetään erinomaisena pohjana tohtoriopinnoille.
Uramahdollisuudet
Kestävyysnäkökohdat nousevat esiin kaikissa liike- ja teollisuusyhteyksissä, joten kestävyys- ja materiaalitieteen osaajille on tarjolla useita mahdollisia uravaihtoehtoja. Creative Sustainability -maisteriohjelmasta valmistuneet Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijat pääsevät esimerkiksi seuraaville urapoluille:
- kestävän kehityksen ja liiketoiminnan kehittämispäällikkönä toimiminen teollisuudessa, jolla on edessään suuria ekologisia haasteita (esim. metsätalous, valmistus, elektroniikka, maatalous)
- kiertotalouden uusien materiaaliratkaisujen kehittäminen
- yritystoiminnan aloittaminen
- julkisen sektorin strategisissa ja johtavissa tehtävissä toimiminen.
Aalto-yliopiston urapalvelut tukevat opiskelijoiden ja valmistuneiden työllistymistä Suomessa ja ulkomailla. Opintojen joustavuus mahdollistaa sen, että monet Aallon opiskelijoista ovat töissä jo opiskeluaikanaan ja varmistavat siten itselleen ensimmäisen oman alan työpaikkansa jo ennen valmistumistaan. Aallossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrityksille.
Tutkimuksen painopisteet
Lisätietoa tutkimuksesta:
https://www.aalto.fi/en/department-of-bioproducts-and-biosystems
https://www.aalto.fi/en/department-of-chemical-and-metallurgical-engineering
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Ohjelman kansainvälinen ja monialainen oppimisalusta yhdistää liike-elämän, muotoilun, kemiantekniikan ja materiaalitieteen tavalla, joka valmistaa opiskelijoita vastaamaan nyky-yhteiskunnan asettamiin haasteisiin. Opiskelijat opiskelevat monialaisissa tiimeissä lisäten ymmärrystään eri tieteenaloista ja mahdollistaen kokonaisvaltaiset lähestymistavat. Tämä aktivoi opiskelijoita luomaan uusia kestäviä ratkaisuja ihmis-, kaupunki-, teollisuus- ja liiketoimintaympäristöön.
Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Eloisa kampus ja laaja valinnanvapaus koko yliopiston kurssivalikoimasta tuovat eri alojen opiskelijoita yhteen. Aallossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja silloin tällöin startup-yrityksiä.
School of Chemical Engineering
The School of Chemical Engineering combines natural sciences and engineering in a unique way. This allows the results of our research to be refined a long way and put into practice as ready products and processes. Each innovation secures both our renewable and non-renewable natural resources for the future.
The School provides education for a wide range of responsible future professionals. M.Sc. and Ph.D. graduates in technology work in diverse positions in Finland's largest industrial sectors, in the metal and electronics industry, wood processing industries as well as chemical, pharmaceutical, biotechnology and food industries. The research and teaching are supported by an extensive international academic and industrial cooperation network.
The focus areas of the education are the sustainable use and processing of natural resources and new materials, including their technical applications. In the studies towards the major, students acquire advanced knowledge in a specific area of biotechnology, chemical technology or material science and technology. The education leading to a master’s degree is based on the professional practices of fields requiring expertise in science and technology and on scientific research generating new knowledge. Students may choose their minors or elective study modules so that their degree is a combination of technology, business, and art, typical of Aalto University.
Students will adopt a responsible, goal-oriented and systematic way of working, and develop skills to work as experts in their area of specialisation both independently and in cooperation with experts of different fields, also in an international working environment. They will be able to express themselves clearly and unambiguously both orally and in writing and to tailor their communication to the target audience.
The School of Chemical Engineering trains Masters of Science (Technology) who have the skills and knowledge to work as pacesetters of the fields of biotechnology, chemical technology and material science and technology in various managerial, planning and research duties serving industry or related stakeholders, the scientific community or public sector. The studies of the programme provide students with the knowledge and skills needed for applying scientific knowledge and scientific methods independently and for continuing to doctoral education.
Graduates of the programme will have achieved the key scientific and professional working methods of their area of specialisation and will be able to continuously deepen their knowledge by acquiring, evaluating and processing scientific, technical and professional information. They will gain the knowledge and skills to understand the challenges of the field from the point of view of users and technical and social systems, as well as from that of the environment and be able to use this knowledge in developing new solutions, also as members of multidisciplinary teams.
Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!
Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Evaluation criteria for the Master’s Programme in Creative Sustainability - MSc in Technology
What is evaluated | GPA of the bachelor’s degree |
What we look for in an applicant? | The applicant's success in his/her previous studies (those that give basis for applying to the programme) will be evaluated based on the grade point average (GPA). Applicants are required to have a GPA equivalent to a minimum of 3.0 (on a scale 1.0 - 5.0, 1.0 being the minimum passing grade). |
Method of demonstrating competence | Transcript of records, degree certificate |
What is evaluated | Content and quantity of previous studies in relation to the applied study option-specific requirements |
What we look for in an applicant? |
BSc or equivalent degree in a relevant field in the natural sciences or engineering. Relevant degrees (fields): Materials science/engineering, physics, chemistry, chemical engineering, mechanical engineering, metallurgy, paper science, wood science, textile engineering Examples of key subjects: Mathematics, physics, chemistry, materials science, process engineering, chemical engineering, metallurgy, composites science/engineering Knowledge and skills: Adequate knowledge of mathematics, physics, chemistry is mandatory. Knowledge of the materials science and engineering of metals and non-metals as well as biological origin materials is highly desirable. In addition to the studies giving basis to apply to the programme, other possible studies may also be evaluated. However, the study option should provide genuinely new knowledge and enhance the career prospects of the applicant. Thus, applicants who already have a master’s degree in a closely related field will only be admitted with well-justified reasons which should be explained in the motivation letter. |
Method of demonstrating competence | Transcript(s) of records, degree certificate(s) |
What is evaluated | Recognition and quality of the applicant's previous institution |
What we look for in an applicant? | The applicant's previous institution (where the degree giving basis to apply was completed) will be evaluated based on the recognition and quality of the institution. |
Method of demonstrating competence | International and national rankings of higher education institutions |
What is evaluated | Applicant’s further applicability to the study option, motivation and commitment for the studies |
What we look for in an applicant? |
The applicant must clearly demonstrate genuine motivation to study the chosen field. The applicant must also explain how his/her previous studies support studying in the chosen study option and why he/she would be a good candidate for the study option. Please see further instructions for the motivation letter below. The studies should provide genuinely new knowledge. If the applicant already has a master's degree, he/she should clearly indicate why he/she is applying to complete another master's degree. |
Method of demonstrating competence | Motivation letter and CV |
What is evaluated | Work experience and other acquired knowledge/achievements e.g. publications |
What we look for in an applicant? |
The applicant's other relevant achievements or experiences are evaluated if documented in the application:
Please provide documentary evidence of any work experience, research activity, academic merits and interest in sustainable development (e.g. letter from employer/supervisor or other proof of employment, conference presentation, poster or other publication, letter from academic supervisor). |
Method of demonstrating competence | Recommendation letters, proof of employment, publications |
Applicant evaluation process
The applicants are first evaluated based on Aalto’s general eligibility requirements (found on https://www.aalto.fi/en/study-at-aalto/applying-to-masters-programmes). Applicants meeting the general eligibility criteria for master's studies are evaluated and ranked according to the evaluation criteria decided in advance for each study option.
The selection process for those who meet the general eligibility criteria is described next. First, the applications are evaluated based on the following (critical) criteria:
- Academic performance
- Relevance of previous studies
- Suitability
Only the applications that fulfill the requirements for these criteria will be evaluated against the full set of evaluation criteria.
After the evaluation of the remaining criteria below, the best applicants will be selected based on the joint evaluation of all criteria.
- Recognition and quality of institution
- Other areas of competence
The programme does not have a minimum quota to be filled, and not all eligible applicants will necessarily be admitted.
Study option-specific documents
The documents required from all applicants are listed on https://www.aalto.fi/en/study-at-aalto/applying-to-masters-programmes. In addition, applicants to this programme are requested to provide the following study option-specific documents (if applicable):
Lack of this motivation letter will result in your application being rejected.
The letter should be maximum 4000 characters (with spaces) and fit in a single A4 page. The letter must be written in English. This character limit does not apply to the CV.
You should write a separate motivation letter for each study option you apply to.
In your motivation letter, please comment specifically:
1 Your reason(s) for applying to this programme: Why are you applying to this Master’s programme? What do you expect to gain from your studies in this Master’s programme?
2 Your future plans: In which sector would you like to work in the future? How do you think this Master’s programme would support your goals?
3 Areas of interest: What are your particular interests in the field of the study option?
4 You as a candidate: Why do you think you are a good candidate for this Master’s programme? How will your previous education, work experience, knowledge and skills support your studies?
Attach your CV (max. 2 pages) to the motivation letter. The CV must be written in English. The character limit of the motivation letter does not apply to the CV.
Please note that any experiences/achievements cannot be evaluated solely based on the CV. Applicants always need to submit supporting documents (e.g. proof of employment).
In addition to your CV, please provide documentary evidence of any work experience, research activity, academic merits and interest in sustainable development (e.g. letter from employer/supervisor or other proof of employment, conference presentation, poster or other publication, letter from academic supervisor)
If you have already completed another Master’s degree in a closely related field or have a study right to another Master’s or doctoral programme, you must explain why you are applying to complete another Master's degree.
- Max. 2 recommendation letters.
- The letters should be in English and written by a senior member of academic staff. Please note that an academic recommendation letter cannot be used as proof of employment.
- Work experience in a field related to the study option. Please note that an academic recommendation letter cannot be used as proof of employment.
- Scientific publications, conference presentations or posters in a field related to the study option.
- Please provide DOI or other clear reference of your publication.
Yhteystiedot
Kemian tekniikan korkeakoulu
Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielikokeita koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen [email protected]. Kemian tekniikan korkeakoulun koulutusohjelman ja opintojen sisällöstä voi tiedustella Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun oppimispalveluista, [email protected].
+358 50 362 3017
https://www.aalto.fi/en/programmes/masters-programme-in-creative-sustainability
- Julkaistu:
- Päivitetty: