Chemical and Metallurgical Engineering, Master of Science (Technology)
Tutkinto:
Hakuaika:
Opetuskieli:
Kesto:
Hakukelpoisuus:
Koulutusala:
Laajuus:
Korkeakoulu:
Lukuvuosimaksut:
Webinaari | Chemical and Metallurgical Engineering
Haluatko kuulla lisää Chemical and Metallurgical Engineering -maisteriohjelmastamme? Tässä webinaaritallenteessa ohjelman edustajat kertovat lisää opinnoista, sekä vastaavat katsojien kysymyksiin.
Koulutuksen kuvaus
Ympäristön, yhteiskunnan ja talouden kestävyys sekä prosessien turvallisuus ovat keskeisessä asemassa kehitettäessä prosesseja, joissa raaka-aineet muunnetaan muiksi kemikaaleiksi, metalleiksi ja polttoaineiksi. Teollisuuden asiantuntijoiden odotetaan osaavan mm. parantaa prosessien energiatehokkuutta ja edistävän kiertotaloutta vähentämällä jätettä ja kierrättämällä tuotteita.
Master's Programme in Chemical and Metallurgical Engineering -ohjelmassa (CME) keskitytään kestävien prosessien kehittämiseen ja toteuttamiseen sekä luonnonvarojen vastuulliseen käyttöön. Ohjelmasta valmistuneilla on erilaisilla prosessialoilla, kuten metallurgian ja kemian aloilla sekä energia-, metsä-, elintarvike-, ja lääketeollisuudessa tarvittavia taitoja. Heillä on vankka pohja innostavaan ja merkitykselliseen uraan, jolla he pääsevät edistämään vihreää siirtymää.
Valitun pääaineen antamien taitojen lisäksi kaikilla valmistuneilla on samat perustiedot Chemical and Metallurgical Engineering-alalta. He osaavat:
- soveltaa insinööritieteitä, luonnontieteitä ja matematiikkaa monimutkaisten ongelmien ratkaisemiseen kemian tai metallurgian alan insinööritieteellisessä kontekstissa
- suunnitella ekologisesti kestäviä teollisen tason prosesseja
- auttaa siirtymää kohti uusiutuvien ja kierrätettävien resurssien käyttöä
- tehdä päätöksiä raaka-aineiden kriittisyydestä ja saatavuudesta
- valita ja suunnitella yksikköoperaatioita teolliseen käyttöön
- soveltaa kriittistä ajattelua monitieteisissä ryhmissä toteuttamiskelpoisten, turvallisten ja ekologisten teollisten prosessien luomiseksi
- käyttää prosessien mallintamiseen, simulointiin ja ohjaukseen
- seurata alansa kehitystä ja omaksua uutta tieteellistä, teknistä ja yhteiskunnallista tietoa
- suunnitella ja viestiä strategisia tavoitteita, jotka vastaavat akateemisia ja teollisuuden ja yhteiskunnan vaatimuksia
Opetuskieli
Master's Programme in Chemical and Metallurgical Engineering -maisteriohjelman opetuskieli on englanti.
Lukuvuosimaksut ja apurahat
Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.
Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.
Opintojen rakenne
Kaksivuotisen Chemical and Metallurgical Engineering-maisteriohjelman laajuus on 120 opintopistettä:
- pääaineopinnot (60-65 op)
- vapaasti valittavat opinnot (25-30 op)
- diplomityö (30 op).
Kaikki pakolliset ja erikoistumisalojen kurssit on tarkoitus suorittaa ensimmäisenä opiskeluvuonna. Toisena vuonna keskitytään vapaasti valittaviin opintoihin ja diplomityön tekemiseen. Voit yhdistellä tutkintoosi mitä tahansa vapaavalintaisia opintoja joko Aallosta tai muista kotimaisista tai ulkomaisista yliopistoista, kunhan opinnot sopivat tutkintoosi ja mielenkiinnon kohteisiisi.
Opetusmenetelmät
Ohjelman opetusmenetelmiin kuuluu luentoja, laboratoriotyöskentelyä ja prosessisimulointia tietokoneavusteisesti. Opiskelijat pääsevät soveltamaan oppimaansa käytännössä ja kehittämään uusia prosesseja itse. Lisäksi monilla kursseilla tehdään yritysyhteistyötä mm. tehtävien ja projektien muodossa.
Suuntautumisvaihtoehdot
Chemical and Metallurgical Engineering-maisteriohjelma tarjoaa kaksi pääainevaihtoehtoa:
1. Chemical and Process Engineering
Chemical and Process Engineering -pääaine tutkii kemikaalisten prosessien fysikaalisia ja kemikaalisia ilmiöitä monessa mittakaavassa. Voit keskittyä muun muassa:
- lämmön- ja massansiirtoon, virtausdynamiikkaan
- yksikköprosesseihin, kuten kemiallisiin muutoksiin ja uusien materiaalien kehittämiseen
- yksikköoperaatioihin, kuten puhdistustekniikoihin, sivuvirtojen hyödyntämiseen ja arvokkaiden materiaalien erottumiseen.
- prosessisysteemitekniikkaan, joka kattaa prosessien mallinnuksen, simuloinnin ja ohjauksen.
2. Sustainable Metallurgical Engineering
Ilman metalleja ei olisi moderneja kaupunkeja, energiaa, liikennettä, älypuhelimia
eikä monia muitakaan tuotteita, joita pidetään osana laadukasta elämää. Metallit ovat olleet, ovat nyt ja tulevat aina olemaan yksi modernin yhteiskunnan ja talouden pääpilareista.
Aalto-yliopiston Metallurgical Engineering -pääaine on ainoa Suomessa tarjolla oleva pääaine, joka keskittyy metallien ja mineraalien kestävään tuotantoon ja kierrätykseen. Opiskelijat oppivat ymmärtämään aloja syvällisesti ja valmistuvat uralle, jolla he voivat todella saada aikaan maailmamme kipeästi kaipaamaa muutosta. Tässä pääaineessa voit keskittyä seuraaviin aiheisiin:
- hydrometallurgia
- pyrometallurgia
- mineraalitekniikka
- kestävä mineraalien käsittely ja mineraalitekniikka
- metallurginen termodynamiikka ja kinetiikka
- metallien ja muiden materiaalien kiertotalous
Tutustu ohjelman henkilökuntaan
Tutustu professoreihimme: Ville Alopaeus
Ville Alopaeus on toiminut kemian tekniikan professorina Aalto-yliopistossa vuodesta 2008. Erotusoperaatioita ja prosessien mallitusta tutkiva Alopaeus pyrkii edistämään siirtymää kohti uusiutuvaa energia- ja materiaaliympäristöä.
Jukka Niskanen tuo Aaltoon polymeeritekniikan osaamista
Filosofian tohtori Jukka Niskanen aloitti alkuvuodesta polymeeritekniikan apulaisprofessuurinsa Kemian tekniikan korkeakoulussa. Aiemmin muun muassa Kanadassa ja Japanissa tutkijana toiminut Niskanen aikoo Aallossa tutkia polymeerien koko elinkaarta, aina synteesistä valmiiden materiaalien luomiseen, sekä näiden ominaisuuksia, mutta myös käytön jälkeen näiden uudelleen hyödyntämiseen
Kansainvälistyminen
Aalto-yliopisto tunnetaan kansainvälisestä opiskelu- ja tutkimusympäristöstään. Aaltoon tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Lisäksi monet professorimme ja tutkijamme ovat taustaltaan ja kokemukseltaan kansainvälisiä ja tuovat globaalit verkostonsa opiskelijoiden käyttöön.
Aallossa opiskelijat voivat kehittää kansainvälisiä valmiuksiaan mm. seuraavilla tavoilla:
- suorittamalla osan tutkinnosta, kuten sivuaineen, ulkomailla vaihto-opiskelijana jossakin Aallon kansainvälisistä yhteistyöyliopistoista
- valitsemalla sellaisia kursseja, joille on ominaista kulttuurienvälinen lähestymistapa, opiskelemalla vieraita kieliä ja/tai toimimalla kansainvälisten opiskelijoiden opiskelijatuutorina
- suorittamalla harjoittelun tai tekemällä diplomityön ulkomailla
- osallistumalla kesäkursseille ulkomailla.
Jatko-opintomahdollisuudet
Master's Programme in Chemical and Metallurgical Engineering -maisteriohjelma antaa erinomaisen pohjan tohtoriopinnoille.
Uramahdollisuudet
Kaikilla teollisuuden ja liiketoiminnan aloilla ollaan siirtymässä kohti kestäviä tuotantoprosesseja. Tästä syystä Chemical and Metallurgical Engineering -ohjelmasta valmistuneet voivat toimia asiantuntijoina monilla teollisuudenaloilla kuten metallurgiassa ja kemiallisessa tuotannossa sekä metsä-, lääke-, ja elintarviketeollisuudessa sekä energia-alalla.
Valmistumisesi jälkeen voit toimia esimerkiksi:
- tuotanto- ja suunnitteluinsinöörinä
- tutkimus- ja kehitysasiantuntijana
- tutkijana yliopistossa tai tutkimuslaitoksessa
- turvallisuus- ja kestävyysasiantuntijana
- HR-päällikkönä
Aalto-yliopistolla on vakiintuneet urapalvelut tukemassa opiskelijoiden työllistymistä Suomeen ja ulkomaille. Opetussuunnitelman joustavuus mahdollistaa sen, että monet Aallon opiskelijoista käyvät töissä opintojen ohessa ja varmistavat itselleen ensimmäisen oman alan työpaikan jo ennen valmistumista.
Tutkimuksen painopisteet
Kemian tekniikan ja metallurgian laitoksen tutkimus keskittyy ekologisesti kestävien raaka-aineiden hyödyntämiseen sekä uusiin materiaaleihin ja tuotteisiin liittyvien prosessien tehostamiseen. Laitos on avainasemassa seuraavien alojen tutkimuksessa:
- kemian tekniikka
- materiaalitekniikka
- metallien käsittely
- tehokkaat energiateknologiat.
Lisätietoa kemian tekniikan ja metallurgian laitoksen tutkimuksesta löytyy täältä.
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Aalto-yliopistossa opiskelijat voivat valita vapaasti valittavina opintoina tutkintoonsa yhdistelmän tiedettä, tekniikkaa, taloutta ja taidetta. He voivat täydentää opintojaan esimerkiksi Aallon muiden korkeakoulujen ja ohjelmien opinnoilla ja muiden, myös ulkomaisten yliopistojen tarjoamilla opinnoilla. Tämä monialaisuus synnyttää uusia ideoita ja luo ystävyyssuhteita, verkostoja ja toisinaan myös startup-yrityksiä.
Yksi Chemical and Metallurgical Engineering -maisteriohjelman vahvuuksista on sen tiivis yritysyhteistyö, jonka muotoja ovat mm. yrityksiltä saadut tehtävät ja projektit ja erikoiskurssit, joita vetävät alan yritysten edustajat, sekä yritysten toimeksiannosta tehdyt diplomityöt. Tämän tason yhteistyö on harvinaista, etenkin metallurgian alalla.
Arviointiperusteet 2025
Mitä arvioidaan? | Alemman korkeakoulututkinnon keskiarvo |
Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan aiempaa opintomenestystä (hakukelpoisuuden antavassa tutkinnossa) arvioidaan keskiarvon perusteella. Hakijan arvosanojen keskiarvon on oltava vähintään 3 (asteikolla 1–5, jossa 1 on alin hyväksytty arvosana). |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote, tutkintotodistus, arvosteluasteikko |
Mitä arvioidaan? | Aiempien opintojen sisältö ja määrä verrattuna hakukohdekohtaisiin vaatimuksiin. |
Mitä toivomme hakijalta? |
Kandidaatin tutkintoa tai vastaavaa tutkintoa joltakin aiheeseen liittyvältä tekniseltä tai luonnontieteelliseltä alalta. Soveltuvat tutkinnot (alat): kemian tekniikka, metallurgia, mineraalitekniikka, prosessitekniikka, materiaalitiede tai -tekniikka. Keskeisiä aihealueita: virtausmekaniikka, kuljetusilmiöt ja termodynamiikka, yksikköoperaatiot, prosessisuunnittelu ja -mallinnus, prosessinvalvonta ja -automaatio, materiaalitiede ja -tekniikka, metallurgia, reaktiotekniikka, polymeeritiede/-tekniikka, mineraalitekniikka, materiaalien kierrätys Tiedot ja taidot: Hakijalta vaaditaan riittävän laajuiset opinnot ainakin joistakin yllä mainituista aihealueista. Hakijoilta edellytetään vahvaa kemian, fysiikan ja matematiikan osaamista. Hakukelpoisuuden antavien opintojen lisäksi voidaan arvioida myös mahdollisia muita opintoja. Hakukohteessa opiskelun pitää kuitenkin antaa aidosti uutta tietoa hakijalle ja parantaa tämän uranäkymiä. Näin ollen hakija, jolla on jo maisterin tutkinto samankaltaiselta alalta, voidaan hyväksyä ohjelmaan vain, jos hän on esittänyt hyvät perustelut hakemiselleen motivaatiokirjeessään. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote, tutkintotodistus, arvosteluasteikko |
Mitä arvioidaan? | Hakijan aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu |
Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan aiemman oppilaitoksen (jossa hakukelpoisuuden antava tutkinto on suoritettu) laatua ja tunnettuutta arvioidaan. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Kansainväliset ja kansalliset korkeakouluvertailut |
Mitä arvioidaan? | Hakijan tarkempi soveltuvuus, motivaatio ja sitoutuminen hakukohteen opintoihin |
Mitä toivomme hakijalta? |
Hakijan on selvästi osoitettava aitoa motivaatiota opiskella valittua alaa. Hänen on kuvattava, miten aiemmat opinnot tukevat hakukohteen opiskelua ja miksi hän olisi hyvä valinta hakukohteen opiskelijaksi. Lisää ohjeita motivaatiokirjeen kirjoittamiseen annetaan alempana. Opintojen on annettava aidosti uutta tietoa hakijalle. Jos hakijalla on jo maisterin tutkinto, hänen tulee osoittaa selvästi, miksi hän hakee suorittamaan toista maisterin tutkintoa. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Motivaatiokirje ja ansioluettelo |
Arviointiprosessi
Hakijat arvioidaan aluksi Aalto-yliopiston yleisten hakukelpoisuusvaatimusten perusteella. Nämä ovat luettavissa osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/opiskelu-aallossa/haku-maisterikoulutuksiin. Hakijat, jotka täyttävät maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen kullekin hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti.
Seuraavassa kuvataan yleiset hakukelpoisuusvaatimukset täyttävien hakijoiden valintaprosessi. Ensin hakemukset arvioidaan seuraavien (kriittisten) arviointiperusteiden mukaisesti:
- opintomenestys
- aiempien opintojen soveltuvuus
- soveltuvuus.
Vain kriittiset arviointiperusteet täyttäviin hakijoihin sovelletaan kaikkia arviointiperusteita.
Alla olevien perusteiden perusteella tehdyn arvioinnin jälkeen valitaan kaikkien arviointiperusteiden
yhteistuloksen perusteella parhaat hakijat.
- aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu
Ohjelmassa ei ole vähimmäiskiintiötä eivätkä kaikki hakuehdot täyttävät hakijat tule välttämättä valituiksi.
Hakukohdekohtaiset liitteet
Kaikilta hakijoilta vaadittavat hakuliitteet on lueteltu Aalto-yliopiston verkkosivuilla https://www.aalto.fi/fi/opiskelu-aallossa/haku-maisterikoulutuksiin. Lisäksi tähän ohjelmaan on toimitettava seuraavat hakukohdekohtaiset liitteet. Hakukohdekohtaisissa kysymyksissä otathan yhtyettä Kemian tekniikan korkeakouluun ([email protected]).
Tämän hakudokumentin puuttuessa hakemuksesi hylätään.
Kirjeen maksimipituus on 4 000 merkkiä (laskettuna välilyönneillä) ja se tulee kirjoittaa englanniksi. Merkkimääräraja ei koske ansioluetteloa.
Kirjoita erillinen motivaatiokirje jokaiseen hakukohteeseen, johon haet.
Erittele motivaatiokirjeessäsi erityisesti seuraavia:
1 Miksi haet ohjelmaan: Miksi haet tähän maisteriohjelmaan? Mitä hyötyä arvelet ohjelman opinnoista olevan itsellesi?
2 Tulevaisuuden suunnitelmasi: Millä alalla haluaisit työskennellä tulevaisuudessa? Miten tämä maisteriohjelma auttaisi sinua saavuttamaan tavoitteesi?
3 Kiinnostuksenkohteesi: Kumpaa pääainetta (Chemical Process Engineering vai Sustainable Metallurgical Engineering) haluaisit opiskella? Mikä sinua erityisesti kiinnostaa pääaineessa?
4 Tietoa sinusta hakijana: Miksi sinut pitäisi mielestäsi valita tähän maisteriohjelmaan? Miten aiempi koulutuksesi, työkokemuksesi ja tiedot ja taidot tukevat opintojasi?
Liitä motivaatiokirjeeseen korkeintaan kahden (2) sivun pituinen ansioluettelo. Ansioluettelo täytyy laatia englanniksi. Motivaatiokirjeen merkkimääräraja ei koske ansioluetteloa.
Jos sinulla on jo maisterin tutkinto samankaltaiselta alalta tai opiskeluoikeus toisessa maisteri- tai tohtoriohjelmassa, sinun tulee perustella, miksi haet opiskelemaan toista maisterin tutkintoa.
Hakijan tulee toimittaa asiakirja tai dokumentti, josta selviää kandidaatintutkinnon opinnoissa käytetty virallinen arvosteluasteikko. Dokumentti voi olla tutkintotodistuksen liite, linkki tutkinnonsuorituspaikan verkkosivuille tai käsikirjaan, diploma supplement -asiakirja tai muu luotettava lähde. Hakijat, joiden pohjakoulutuksena on suomalainen yliopisto tai ammattikorkeakoulu eivät toimita kyseistä asiakirjaa.
Yhteystiedot
Kemian tekniikan korkeakoulu
Maisteriohjelmaa ja opintojen sisältöä sekä hakukohdekohtaisia liitteitä koskevat kysymykset voi lähettää Kemian tekniikan korkeakoulun oppimispalveluille
Aalto-yliopiston hakijapalvelut
Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielitestejä koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen Aalto-yliopiston hakijapalveluille osoitteeseen
- Julkaistu:
- Päivitetty: