Bioproducts Engineering, Master of Science (Technology)
Tutkinto:
Hakuaika:
Opetuskieli:
Kesto:
Hakukelpoisuus:
Koulutusala:
Laajuus:
Korkeakoulu:
Lukuvuosimaksut:
Webinaari | Bioproducts Engineering
Haluatko kuulla lisää Bioproducts Engineering -maisteriohjelmastamme? Tässä webinaarissa tutkinto-ohjelman edustajat kertovat lisää maisteriohjelmassa opiskelusta.
Koulutuksen kuvaus
Vihreässä siirtymässä biopohjaisten materiaalien, kuten puun, kasvien, luonnonkuitujen ja biojätteen, muuttaminen tuotteiden valmistusmateriaaliksi on tärkeämpää kuin koskaan. Vaikka luonnosta saatavia materiaaleja käytetään yhä enemmän mm. materiaalitekniikassa, kuten pakkauksissa, uusien innovaatioiden mahdollisuudet ovat rajattomat. Hyvä esimerkki tästä on Ioncell-F-teknologia, joka muuntaa käytetyt tekstiilit, selluloosan ja sanomalehdet uusiksi tekstiilikuiduiksi ilman haitallisia kemikaaleja.
Maailma tarvitsee näkemyksellisiä ammattilaisia, jota luovat uusia tapoja käyttää luonnosta saatavia materiaaleja ja kehittävät kierrätettäviä vaihtoehtoja saastuttaville materiaaleille ja kemikaaleille, kuten fossiilisille muoveille ja polttoaineille. Meidän tulee käyttää myös tuotannon sivuvirtoja ja pitkälle prosessoituja materiaaleja tehokkaammin kiertotalouden edistämiseksi.
Bioproducts Engineering -maisteriohjelmassa saat taitoja tulevaisuuden ekologisesti kestävien myyntikelpoisten biotuotteiden luomiseen ja autat näin maailmaa vähentämään jätettä ja taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan. Aalto-yliopiston monimuotoinen ja -tieteinen opiskeluympäristö yhdistettynä huippututkimuslaitoksiin ja omistautuneeseen henkilöstöön antaa opiskelijoille erinomaiset lähtökohdat menestyksekkäälle uralle tällä nopeasti kehittyvällä alalla.
Master’s Programme in Bioproducts Engineering -ohjelmasta valmistuneet osaavat:
- käyttää puuta, kasvikuituja ja muita biopohjaisia materiaaleja ekologisesti kestävien materiaalien, tuotteiden ja ratkaisujen kehittämiseen. He tietävät kasvikuitujen hierarkkisen rakenteen molekyylitasolta alkaen ja ymmärtävät sen merkityksen biopohjaisten raaka-aineiden käsittelyssä ja soveltamisessa. Heillä on tekniset ja analyyttiset taidot kuitujen jaottelukokeiden suorittamiseen laboratoriossa.
- kuvata kiertotalouden arvoketjuja raaka-aineista lopputuotteeksi sekä niiden kierrätyksen ja maatumisen. Ohjelmasta valmistuneet osaavat tunnistaa ja analysoida kiertobiotalouteen siirtymisen periaatteita. He osaavat soveltaa kestävän kehityksen työkaluja biotalouden arvoketjuihin liittyvien tuotteiden ja prosessien teknisessä toteuttamisessa.
- valita ja soveltaa sopivia analyysitekniikoita biomassan, puutuotteiden, kuitujen, polymeerien ja muiden tärkeiden raaka-aineiden ja lopputuotteiden karakterisointiin. He osaavat käyttää metsäteollisuuden ja laajemmin biopohjaisten tuotteiden prosessimalleja.
- suunnitella, toteuttaa ja raportoida tutkimusprojekteista. Ohjelmasta valmistuneet pystyvät osallistumaan biotuotetekniikan tieteellisiin keskusteluihin ja muotoilemaan tieteellisesti päteviä perusteluita.
Opetuskieli
Master’s Programme in Bioproducts Engineering -ohjelman opetuskieli on englanti.
Lukuvuosimaksut ja apurahat
Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.
Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.
Opintojen rakenne
Kaksivuotisen Master’s Programme in Bioproducts Engineering -ohjelman laajuus on 120 opintopistettä:
- pääaineopinnot (60–65 op)
- vapaasti valittavat opinnot (25–30 op)
- diplomityö (30 op)
Kaikki pakolliset ja erikoistumisalojen kurssit on tarkoitus suorittaa ensimmäisenä opiskeluvuonna. Toisena vuonna keskitytään vapaasti valittaviin opintoihin ja diplomityön tekemiseen. Voit yhdistellä tutkintoosi mitä tahansa vapaavalintaisia opintoja joko Aallosta tai muista kotimaisista tai ulkomaisista yliopistoista, kunhan opinnot sopivat tutkintoosi ja mielenkiinnon kohteisiisi.
Opetusmenetelmät
Ohjelman opetus nojaa vahvasti ongelmalähtöiseen oppimiseen: luentojen ja seminaarien lisäksi tehdään ryhmätöitä, joissa opiskelijat ratkaisevat teollisuuteen tai tutkimukseen liittyviä ongelmia, jotka he saavat esimerkiksi ohjelman yrityskumppaneilta. Joillakin kursseilla tehdään vierailuja ja opintokäyntejä yrityksiin ja tutkimuslaitoksiin, jotta saadaan uusia näkökulmia opiskeluun. Ohjelmassa painotetaan käytännön laboratorioharjoituksia kaikissa vaiheissa. Ohjelmaan kuuluu kuitenkin myös teoriapainotteisia kursseja, joiden harjoitukset tehdään verkossa.
Opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä kokeita huipputason tutkimuslaboratorioissa itsenäisesti. Aalto-yliopiston maailmanluokan kemian ja materiaalitieteiden laboratoriot tarjoavat opiskelijoille innovatiivisen oppimisympäristön huippututkimuksen tekemiseen.
Suuntautumisvaihtoehdot
Opiskelijat voivat luoda oman opintopolkunsa kiinnostuksensa ja tavoitteidensa mukaan. He voivat valita poikkitieteisen opintopolun, joka antaa laajan osaamispaletin. Tietystä aiheesta tai teollisuudenalasta kiinnostunut opiskelija voi suorittaa myös valmiita suositeltuja kurssipaketteja. Mahdollisia erikoistumisaloja ovat:
- biorefinery (biojalostus)
- wood material science and engineering (puumateriaalitiede ja -tekniikka)
- fibre-based packaging and technology (kuitupohjaiset pakkausmateriaalit ja niihin liittyvät teknologiat)
- textiles (tekstiilit)
Tutustu ohjelman henkilökuntaan
Luana Dessbesell haluaa muuttaa biotuotetutkimuksen kaupalliseksi menestykseksi
Professori Luana Dessbesellin tavoite on kuroa umpeen yliopiston ja teollisuuden välinen kuilu. Dessbesellin luotsaama monitieteellinen tutkimusryhmä Sustainable Bioproducts Innovation tukee uusien metsäpohjaisten innovaatioiden kehitystä ja kaupallistamista.
Kansainvälistyminen
Aalto-yliopisto tunnetaan kansainvälisestä opiskelu- ja tutkimusympäristöstään. Aaltoon tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Lisäksi monet professorimme ja tutkijamme ovat taustaltaan ja kokemukseltaan kansainvälisiä ja tuovat globaalit verkostonsa opiskelijoiden käyttöön. Bioproducts Engineering -maisteriohjelmassa kansainväliset postdoc-tutkijat usein ohjaavat opiskelijoiden laboratoriotyöskentelyä.
Aallossa opiskelijat voivat kehittää kansainvälisiä valmiuksiaan mm. seuraavilla tavoilla:
- suorittamalla osan tutkinnosta, kuten sivuaineen, ulkomailla vaihto-opiskelijana jossakin Aallon kansainvälisistä yhteistyöyliopistoista
- valitsemalla sellaisia kursseja, joille on ominaista kulttuurienvälinen lähestymistapa, opiskelemalla vieraita kieliä ja/tai toimimalla kansainvälisten opiskelijoiden opiskelijatuutorina
- suorittamalla harjoittelun tai tekemällä diplomityön ulkomailla
- osallistumalla kesäkursseille ulkomailla.
Jatko-opintomahdollisuudet
Master’s Progreamme in Bioproducts Engineering -ohjelma antaa erinomaisen pohjan tohtoriopinnoille. Erikoisalojen kursseja valitessaan opiskelijat voivat keskittyä tutkimuskursseihin, jotka valmistavat heitä paremmin tohtoriopintoihin.
Uramahdollisuudet
Vihreän siirtymän edetessä biopohjaisten materiaalien ja kemikaalien kehittäjille eri teollisuudenaloilla, kuten kemiantekniikassa, energia-alalla, puunjalostus- ja paperialalla tulee olemaan kovaa kysyntää.
Meiltä valmistuneet työskentelevät monenlaisissa neuvonanto-, johto-, suunnittelu-, ja tutkimustehtävissä, mm. konsultti- ja IT-yrityksissä ja laitevalmistajien palveluksessa. Alalla on myös monia startupeja, joihin voi työllistyä. Tietysti ohjelmasta valmistuneet voivat ryhtyä myös yrittäjiksi. Aallossa on erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrityksille. Monet jatkavat myös tohtoriopintoihin ja siirtyvät tutkimustyöhön.
Aalto-yliopistolla on vakiintuneet urapalvelut tukemassa opiskelijoiden työllistymistä Suomeen ja ulkomaille. Opetussuunnitelman joustavuus mahdollistaa sen, että monet Aallon opiskelijoista käyvät töissä opintojen ohessa ja varmistavat itselleen ensimmäisen oman alan työpaikan jo ennen valmistumista. Bioproducts Engineering -maisteriohjelmassa opiskelijat pääsevät verkostoitumaan alan yritysten kanssa yhteistyöprojektien ja kurssitehtävien kautta. Moni opiskelija tekee diplomityönsä jollekin yritykselle.
Tutkimuksen painopisteet
Biotuotteiden ja biotekniikan laitoksen (Bio2) tavoitteena on kehittää innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja aina tekstiileistä ja biomateriaaleista energia-alaan ja biolääketieteeseen. Laitoksen tutkimus keskittyy mm. seuraaviin aiheisiin:
- uusien materiaalien kehittäminen kasvipohjaisista raaka-aineista
- kasvikuitujen rakenne
- puupohjaisen biomassan käsittely ja käyttö.
Lisätietoa Bio2:n tutkimuksesta löytyy täältä.
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Aalto-yliopistossa tieteenalojen välinen yhteistyö on tehty helpoksi – opiskelijat voivat valita vapaasti valittavina opintoina tutkintoonsa yhdistelmän tiedettä, tekniikkaa, taloutta ja taidetta. Opiskelijat voivat täydentää opintojaan esimerkiksi Aallon muiden korkeakoulujen ja ohjelmien opinnoilla ja muiden, myös ulkomaisten yliopistojen tarjoamilla opinnoilla. Tämä monialaisuus synnyttää uusia ideoita ja luo ystävyyssuhteita, verkostoja ja toisinaan myös startup-yrityksiä.
Yksi erinomainen esimerkki tieteidenvälisestä yhteistyöstä Aallossa on CHEMARTS-hanke, joka yhdistää Kemian tekniikan korkeakoulun (CHEM) ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun (ARTS) osaamisen. CHEMARTS haluaa innostaa opiskelijoita ja tutkijoita luomaan uusia biotalouden tuotteita yhdistämällä muotoilua, talousajattelua ja luonnonmateriaaleja käyttävää materiaalitiedettä. Hanke järjestää toimintaa ja oppimismahdollisuuksia, kuten ulkoisen rahoituksen projekteja, kursseja ja monitieteisen kesäkoulun.
Kuten todettu, Master’s Programme in Bioproducts Engineering -ohjelma tekee myös tiivistä yritysyhteistyötä projektien ja tehtävien muodossa. Lisäksi suuri osa opiskelijoista tekee diplomityönsä jollekin yritykselle.
Arviointikriteerit 2025
Mitä arvioidaan? | Alemman korkeakoulututkinnon keskiarvo |
Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan aiempaa opintomenestystä (hakukelpoisuuden antavassa tutkinnossa) arvioidaan keskiarvon perusteella. Hakijan arvosanojen keskiarvon on oltava vähintään 3 (asteikolla 1–5, jossa 1 on alin hyväksytty arvosana). |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote, tutkintotodistus, arviointiasteikko. |
Mitä arvioidaan? | Aiempien opintojen sisältö ja määrä verrattuna hakukohdekohtaisiin vaatimuksiin. |
Mitä toivomme hakijalta? |
Kandidaatin tutkintoa tai vastaavaa tutkintoa joltakin aiheeseen liittyvältä tekniseltä tai luonnontieteelliseltä alalta. Soveltuvat tutkinnot (alat): kemian tekniikka, kemia, fysiikka, materiaalitiede ja/tai -tekniikka, konetekniikka Soveltuviksi voidaan katsoa myös vastaavien alojen, ja esimerkiksi ympäristötekniikan tai biotieteiden tutkinnot. Keskeisiä aihealueita: orgaaninen, fysikaalinen ja analyyttinen kemia; prosessitekniikka; yksikköoperaatiot; massa- ja paperitekniikka; biotuotetekniikka; puun materiaalitekniikka; tekstiiliteknologia; teknillinen fysiikka Tiedot ja taidot: Hakijoilta edellytetään vankkaa yliopistotasoisen matematiikan, fysiikan ja kemian osaamista. Aiempiin opintoihin täytyy sisältyä kemian laboratoriokursseja. Etusijalla ovat hakijat, joilla on insinööritieteiden osaamista joko kemian prosessitekniikan tai materiaalien ominaisuuksien ja käsittelyn alalla. Hakukelpoisuuden antavien opintojen lisäksi voidaan arvioida myös mahdollisia muita opintoja. Hakukohteessa opiskelun pitää kuitenkin antaa aidosti uutta tietoa hakijalle ja parantaa tämän uranäkymiä. Näin ollen hakija, jolla on jo maisterin tutkinto samankaltaiselta alalta, voidaan hyväksyä ohjelmaan vain, jos hän on esittänyt hyvät perustelut hakemiselleen motivaatiokirjeessään. |
Method of demonstrating competence | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset, arviointiasteikko. |
Mitä arvioidaan? | Hakijan aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu |
Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan aiemman oppilaitoksen (jossa hakukelpoisuuden antava tutkinto on suoritettu) laatua ja tunnettuutta arvioidaan. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Kansainväliset ja kansalliset korkeakouluvertailut |
Mitä arvioidaan? | Hakijan tarkempi soveltuvuus, motivaatio ja sitoutuminen hakukohteen opintoihin |
Mitä toivomme hakijalta? |
Hakijan on selvästi osoitettava aitoa motivaatiota opiskella valittua alaa. Hänen on kuvattava, miten aiemmat opinnot tukevat hakukohteen opiskelua ja miksi hän olisi hyvä valinta hakukohteen opiskelijaksi. Lisää ohjeita motivaatiokirjeen kirjoittamiseen annetaan alempana. Opintojen on annettava aidosti uutta tietoa hakijalle. Jos hakijalla on jo maisterin tutkinto, hänen tulee osoittaa selvästi, miksi hän hakee suorittamaan toista maisterin tutkintoa. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Motivaatiokirje ja ansioluettelo |
Arviointiprosessi
Hakijat arvioidaan aluksi Aalto-yliopiston yleisten hakukelpoisuusvaatimusten perusteella. Nämä ovat luettavissa osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/opiskelu-aallossa/haku-maisterikoulutuksiin. Hakijat, jotka täyttävät maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen kullekin hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti.
Seuraavassa kuvataan yleiset hakukelpoisuusvaatimukset täyttävien hakijoiden valintaprosessi. Ensin hakemukset arvioidaan seuraavien (kriittisten) arviointiperusteiden mukaisesti:
- opintomenestys
- aiempien opintojen soveltuvuus
- soveltuvuus.
Vain kriittiset arviointiperusteet täyttäviin hakijoihin sovelletaan kaikkia arviointiperusteita.
Alla olevien perusteiden perusteella tehdyn arvioinnin jälkeen valitaan kaikkien arviointiperusteiden yhteistuloksen perusteella parhaat hakijat.
- aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu
Ohjelmassa ei ole vähimmäiskiintiötä eivätkä kaikki hakuehdot täyttävät hakijat tule välttämättä valituiksi.
Hakukohdekohtaiset liitteet
Kaikilta hakijoilta vaadittavat hakuliitteet on lueteltu Aalto-yliopiston verkkosivuilla https://www.aalto.fi/fi/opiskelu-aallossa/haku-maisterikoulutuksiin. Lisäksi tähän ohjelmaan on toimitettava seuraavat hakukohdekohtaiset liitteet. Hakukohdekohtaisissa kysymyksissä otathan yhtyettä Kemian tekniikan korkeakouluun ([email protected]).
Tämän hakudokumentin puuttuessa hakemuksesi hylätään.
Kirjeen maksimipituus on 4 000 merkkiä (laskettuna ilman välilyöntejä) ja se tulee kirjoittaa englanniksi. Merkkimääräraja ei koske ansioluetteloa.
Kirjoita erillinen motivaatiokirje jokaiseen hakukohteeseen, johon haet.
Erittele motivaatiokirjeessäsi erityisesti seuraavia:
1 Miksi haet ohjelmaan: Miksi haet tähän maisteriohjelmaan? Mitä hyötyä arvelet ohjelman opinnoista olevan itsellesi?
2 Tulevaisuuden suunnitelmasi: Millä alalla haluaisit työskennellä tulevaisuudessa? Miten tämä maisteriohjelma auttaisi sinua saavuttamaan tavoitteesi?
3 Kiinnostuksenkohteesi: Mikä sinua erityisesti kiinnostaa hakukohteessa?
4 Tietoa sinusta hakijana: Miksi sinut pitäisi mielestäsi valita tähän maisteriohjelmaan? Miten aiempi koulutuksesi, työkokemuksesi ja tiedot ja taidot tukevat opintojasi?
Liitä motivaatiokirjeeseen korkeintaan kahden (2) sivun pituinen ansioluettelo. Ansioluettelo täytyy laatia englanniksi. Motivaatiokirjeen merkkimääräraja ei koske ansioluetteloa.
Jos sinulla on jo maisterin tutkinto samankaltaiselta alalta tai opiskeluoikeus toisessa maisteri- tai tohtoriohjelmassa, sinun tulee perustella, miksi haet opiskelemaan toista maisterin tutkintoa.
Hakijan tulee toimittaa asiakirja tai dokumentti, josta selviää kandidaatintutkinnon opinnoissa käytetty virallinen arvosteluasteikko. Dokumentti voi olla tutkintotodistuksen liite, linkki tutkinnonsuorituspaikan verkkosivuille tai käsikirjaan, diploma supplement -asiakirja tai muu luotettava lähde. Hakijat, joiden pohjakoulutuksena on suomalainen yliopisto tai ammattikorkeakoulu eivät toimita kyseistä asiakirjaa.
Yhteystiedot
Kemian tekniikan korkeakoulu
Maisteriohjelmaa ja opintojen sisältöä sekä hakukohdekohtaisia liitteitä koskevat kysymykset voi lähettää Kemian tekniikan korkeakoulun oppimispalveluille
Aalto-yliopiston hakijapalvelut
Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielitestejä koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen Aalto-yliopiston hakijapalveluille osoitteeseen
- Julkaistu:
- Päivitetty: